Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Готов си, щом искаш. 

- Редник Иванов, можете ли да плувате?
- Тъй вярно, господин старшина!
- Къде се научихте?
- Във водата, господин старшина!

Чудесен пример за mind over body: снощи преди лягане си повтарях "Събуди се в 7! Събуди се в 7! Събуди се в 7!.......".

И ето - събудих се в 5 и 30 :D

Тва герберче е за сваляне и той явно !

Извинявайте, но трябва да сте коне с капаци, ако си мислите, че Пловдив някога е изглеждал по-добре. За мен лично това е предостатъчно да съм доволен от настоящия ни кмет.

Ако за няколко палми трябва да плащам 40 % по високи данаци , не мерси . Ти имаш ли кова и апартамент ,и ако да доволен ли си от тазгодишните стойности  ? Такива шокови увеличения се правят когато не се намираме в зверска криза и нивата на безработицита не са кошмарно високи .

Никой не се кефи да плаща повече. В каквото и да било отношение. И аз съм така, не споря. Но ми е по-приятно да живея в добре изглеждащ град, в който се случва нещо. И не, не са само палмите и всички вие го знаете ;)

Да, само че в Пловдив ми предлагат 450-500 лева за работа, за която в София се назландисвам на 1200. Или в Матраци ТЕД - да обикалям цяла България, да поддържам стотици машини при тях, постоянни нощни задачки за рекордната за града сума от 700 лева. Еми ще ме прощават, ама колкото и да го харесвам града - на тоя си етап за мен е умрял и безперспективен.

На всеки етап ще е такъв, докато кметъла реже лентички. Всеки ден в Plovdiv24 има негова снимка как копа.

А за турбо издънката на Альоша не искам да започвам, че трябва да си купувам пушка и да го срелям този нещастен селски педераст.

Извинявайте, но трябва да сте коне с капаци, ако си мислите, че Пловдив някога е изглеждал по-добре. За мен лично това е предостатъчно да съм доволен от настоящия ни кмет.

извинявай, но трябва да не се издържаш сам, за да ти е важно само как изглежда нещо, а не дали работи добре. и на кметът явно само това му е важно, сигурно затова се харесвате.

градът ни не функционира добре - факт. административния натиск върху бизнеса е малоумно увеличен - факт. няма прозрачност и отчетност - факт. постоянно се генерират нови и нови процедури и изисквания с единствена цел - да се налагат глоби и да се увеличават приходите. теглят се кредити за ремонт на градинки и малки улички чрез "наши ора", а после се търсят начини за погасяването им чрез увеличение на постъпленията от данъци - факт. дори този кмет не е толкова тъп че да спори с факти, само ги игнорира. като теб.

И не, не са само палмите и всички вие го знаете ;)

Аз не го знам. Асфалтира некачествено 2-3 булеварда с парите от софийския боклук за да замаже положението и това е. Сега като няма пари какво правим? Надяваме се от високите данъци и таксите за яслите и детските градини да се събере нещичко. Иначе да, видно е, че през няколко месеца палмите се слагат и махат. :)

Връщат палмите на Римския стадион.

Че не сме цъфнали и вързали е факт, който не бих оспорвал. Просто изказвам мнението си, че за мен лично градът не е ИЗГЛЕЖДАЛ по-добре през последните Х години. При предните кметове положението да не би да е било по-добро? Предпочитам да сме зле (както е от известно време), но поне
да се случват неща, отколкото да сме зле и да няма никакво развитие в каквито и да било аспекти. :)

П.С.: Дори ако реновирането на центъра и джумаята се броят като единственото, което Тотев е направил, аз лично съм доволен.

Хардкоре явно се задоволяваш с изключително малко ! Евала на такива хора като тебе , живеят си щастливо браво . Аз лично нищо не съм видял освен ,че трябва да дам 100 лв. отгоре само за да мога да ПРИТЕЖАВАМ автомобил , за жилищата няма да говоря горките пенсионери , цяла пенсия трябва да отделят за данака .

Ако този кошмар е оправяне...да, сигурно, ама от онова оправяне, на сухо.

Ред. Като минавах последно, минах само за час - и то поогледах само от Джумаята надолу.....баси злето. Нищо друго променено не видях в града. Като се има предвид, че минавам рядко и промените ми се набиват в очи. Ни булеварди оправени, ни нищо...

Аз се прибирам достатъчно често и въпреки това забелязвам промени. Към по-лошо. Да, сигурно в центъра е ОК, красивичко, чистичко, ама знам по по-затънтените места как е. Наскоро се разходих по "Цар Симеон"... ами тъжна картинка. На места пешеходната алея е само спомен, щото като дете съм карал колелото там и знам, че имаше. Самата улица е под всякаква критика - то не са дупки, не е чудо. По малките улички поне в Тракия е трагедия - там трябва с offroad машини да се ходи. Предполагам, че по всички малки улички в града е така. Хубаво плакнат очите на хората с централната част, ама Пловдив не е само центъра. И не е само това как изглежда.

Ще цитирам думите на един италианец, бил сравнително скоро в Пловдив - "грозен и мръсен".

А в градинката срещу офиса ми някакво само дето не се е**т, но пък така са се награбили.... дойде пролетта :)

Мммм да, критическата какво ли не прави....всички мислят за политика ; само дедо - за :hump: .

Ще цитирам думите на един италианец, бил сравнително скоро в Пловдив - "грозен и мръсен".

А София?

Мммм да, критическата какво ли не прави....всички мислят за политика ; само дедо - за :hump: .

Опитвам се да мисля позитивно. Днес на една кака за малко да ѝ скоча на веждите защото буквално взе да ми се подиграва. Успях да се овладея (донякъде) и само треснах по бюрото та ѝ разсипах кафето и покрещях към 5 минути, но вЕрвай ми силно ми се искаше да я нацеля между веждите тъпата му нагла кифла. Вместо да обясни защо не може да ми свърши работа ми се подхилква, че не е задължена да го направи и че няма аз да тръгна да й казвам как да работи (преди това си гледаше фейсбука, колежката редеше пасианси) а документа дето ми трябваше от нея тя имаше всички основания да го издаде, но тя се запъна че е "ако иска" и като взех да настоявам ме отсвири да съм дойдел идната сряда (а на мен ми трябва за утре). То бива мързел, бива всичко ама да тръгне да ми се подиграва на всичкото отгоре че сам съм си бил виновен (при положение всъщност, че не съм) ей това не можах да го преглътна. 

Май нещо не ми достига бирата че нещо се изнервИх, д***а и тъпата нагла кифла д***а.

-------------------------------------------

Колкото до града, аз помня какво беше преди 15 години - навсякъде боклуци, листата от дърветата даже не се събираха, пътищата бяха лом, сега може не всичко да е перфектно, но виждам и как идват да оправят и градинката срещу офиса, виждам че се работи. Виждам и че има подобрение, чия е заслугата не знам, нито искам да оценя доколко и кой го е свършил, но виждам че поне там където съм аз е по-добре. 

Ники, никой не говори за София. Темата беше за Пловдив. И София е грозна и мръсна. Но има доста повече причини, човек да иска да живее там. Да, и понеже е под носа на всичките властващи - в града се работи доста повече и се инвестира доста повече за развитието му. Но нека не изместваме темата на Пловдив срещу София. Защото съм живял доста време във всеки един от двата града и си мисля, че повече от теб мога да направя адекватно сравнение. 

Градинките са едно на рака , естествено хубаво е да ги има . Нека не забрвяме че градинки е имало винаги ,а не от миналата година !Въпроса е баба ми дали ще може да си позволи 40% увеличение за апартамента й ?

15 лв. отгоре върху досегашния данък ще плащат собствениците на апартаменти в Пловдив с данъчна оценка от 50 000 лв. Причината е, че данък сгради скача от 1,5 на 1,8 промила през 2013 г.

Поскъпва и налогът върху колите, реши общинският съвет в Пловдив на заседанието си на 20 декември. Увеличението е

между 15 и 33% в зависимост от мощността на двигателите.

Някой бил чул, че някой бил казал на филанкишията за някви си 40% ... дай вече кмета ще сваляме ... 

Аз от 30 и кусур години за сефте тази и миналата година виждам снегорин в стария град ... 

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...