Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Това е измежду най-големите глупости които съм виждал. Дизайнерите на болбордове, фолиа и брошури трябва със закон да им се забрани да правят уеб дизайн. Уеб страницата не е брошура и сигурно ще замеря с мишката си следващия дизайнер който видя да направи с фотошоп нещо, което е абсолютно неподходящо за уеб страница. Уеб страницата трябва да се разтяга и хоризонтално и вертикално. Има хора и с малки монитори, има с таблети, а има и с големи монитори. За последното нещо термина е "responsive design" при което части от страницата се крият ако няма място за тях или се показват по-надолу. 

Ти не ме разбра. По-големите фирми искат да следват една и съща дизайн концепция, за да им е лесно разпознаваем бранда. Не казвам, че един и същи човек трябва да прави всичко. Аз много добре знам как трябва да изглежда сайта, но не се наемам да го правя. Не защото не мога да го направя, а защото не мога да го програмирам после. Няма да ти казвам какво ще се получи между това, което аз съм имал предвид и това, което програмиста е написал. В повечето случаи де.

Сигурен съм, че ако направя дизайн с малки изисквания от твоя страна, а ти го програмираш, нещата ще изглеждат доста прилично. Но тва е защото ще те питам дали идеите ми могат да се реализират в приличен вид, а не за друго.

Такива дизайнери, които не мислят изобщо докато правят дизайн има навсякъде. Не само в уеб дизайна или в този на печатна медия, но това се получава, защото всеки 3-ти е дизайнер вече. Затова и заплатите в сферата много паднаха и аз излезнах от нея. Пък и клиента има супер реална представа в главата си за това, което иска, та "той ако знае програмата, направо сам ще седне да го направи".

Пример за последното е един етикет, който правих за една боза. Тъй като продукта вече е предаден на клиента, че е и разпечатан по бозите, мога да покажа стъпките от дизайнерския процес, но трябва да ги посъбера малко.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Като сте такива тарикати двамата, защо не ми спретнете един дизайн на мене на фирмения ми сайт? Така и така сме го почнали и не го довършихме. 

Той е активен в момента, но нищо не е подредено и общо взето го ползвам колкото да показвам снимки.

То това е и основната функция де - аз не продавам нищо за момента. Трябва ми интересна визия и подреденост - нищо повече.

ТЕ ГО в момента. Дъска и половина.  :bgrin:

Препоръчайте ми фирма или човек който няма да иска да си ипотекирам колата за да ми свърши работа..... 

Т.е. да не взима много скъпо 

Той е активен в момента, но нищо не е подредено и общо взето го ползвам колкото да показвам снимки.

То това е и основната функция де - аз не продавам нищо за момента. Трябва ми интересна визия и подреденост - нищо повече.

Дъска е силно казано. Като бях малък, първия сайт, който направих приличаше на тоя. :) Нямаше толкова информация, разбира се, но пак..

Вземи едно лого си направи като за начало, пък после го мисли сайта. :)

Добър ден докторе. Искам направление за "Уши, нос, гърло", че направих една беля и искам да бъда прегледан.

Не може, няма направления, в здравната каса няма пари, а ти не припадаш, нямаш треска или температура, няма да ти дам направление.

Сиктир ви на И&)&*)^&*)*&)((&)*&)* и аз не искам да си плащам данъците и не искам нищо да ми одържат от заплатата, щото ми е малка ама не ме питат.

Изписаха ми един антибиотик и бягай да играеш.

Дъска е силно казано. Като бях малък, първия сайт, който направих приличаше на тоя. :) Нямаше толкова информация, разбира се, но пак..

Вземи едно лого си направи като за начало, пък после го мисли сайта. :)

Правен е от мой приятел по приятелска линия :)

Иначе аз съм ъплоудвал информацията. И така си ми и тече домейна, без да имам време да го довърша. Имам разни идеи, ама сам няма как да ги реализирам. 

Добър ден докторе. Искам направление за "Уши, нос, гърло", че направих една беля и искам да бъда прегледан.

Не може, няма направления, в здравната каса няма пари, а ти не припадаш, нямаш треска или температура, няма да ти дам направление.

Сиктир ви на И&)&*)^&*)*&)((&)*&)* и аз не искам да си плащам данъците и не искам нищо да ми одържат от заплатата, щото ми е малка ама не ме питат.

Стефчо, да не си слушал Яница на зуко и да си си продънил ушенцата? Или си заспал пред тонколоната в чалгата.... хахахахах

Добре дошъл.Молих се три месеца за направление...

Утре ше намина към фирмата да ви инспектирам малко :) :) :)

Правен е от мой приятел по приятелска линия :)

Иначе аз съм ъплоудвал информацията. И така си ми и тече домейна, без да имам време да го довърша. Имам разни идеи, ама сам няма как да ги реализирам. 

Стефчо, да не си слушал Яница на зуко и да си си продънил ушенцата? Или си заспал пред тонколоната в чалгата.... хахахахах

Напълних си ухото с боклуци без да искам. Шибнах една лампа с глава майна...най-тъпата случка в тая и в още няколко паралелни свята :D. Aма освен това съм болен де

Welcome to Bulgaria.

Тука е единственото място на което освен че трябва да си плащаш данъци , осигуровки и всички други лайна за да получаваш някои неща безплатно трябва и да доплащаш за да може да си получиш "безплатните" неща за които вече си платил..... ааа да не забравяме и моментът в който се сблъскваш с неграмотни и неучтиви лелки/чички зад бюро които седнат ли на столчето стават богове и никой не може да им каже копче до моментът в който свършат работа и излезнат на улицата завръщайки се към мизерният си живот с наведени глави.... а и със значително спаднало самочувствие.

уф, добре. трия се.

хев а найс лайф, майна.

едит: готово. as it never happened с малки изключения.

между другото едва ли ще съм единствен шегаджия за минимум 2-годишния период, който те очаква.

Врътната с три хиляди зора Crysis 3  и очакваща ме бутилка с Каберне :punk  Доволен Гадо, доволен. Само пусто що не е Съботата, ами е още злобен Вторник...

Бива я, ама е бая товареща :). Ти няма да имаш големи проблеми с подкарването на high - виж на very high ще се озориш :). Слагай новите бета драйвери на ати и официалния фикс за играта.

Кофтито е, че е много кратка. Има няма 3 часа геймплей TOPS. Аз я врътнах за една седмица със серии по 30-40 минути игра :).

Специално инфо за Рапторски - атимразеца :) - кризата се представя по-добре с ати карти, новия томб райдър и той. Или както бях казал преди - нещата не са това, което бяха :).

Абе zlobil не каза ли преди време, че е намислил няква яка схема за тролене или нещо от сорта? И щеше демонстрации да прави тука.

Поздрав с една гръцка истинска естранда песен от има няма 20-30 години. True оригинал'а на Хисарския Поп - Дай си Сърцето, защото има версия и на Liakopoulos.

Andreaz Vazios - Doze thnk:

http://www.youtube.com/watch?v=ZdjCONbLtEY

Слагам и другите, защото и те са яки    :)

http://www.youtube.com/watch?v=lbRPR8pTAcs

http://www.youtube.com/watch?v=eTLLhPRF4xs

Изяден с три хиляди зора портокал и очакващ ме Path of Exile.

Гадине, хубава ли беше кризата?

Най-яката до момента, лично мнение. Само, дето и Ангел отбеляза е много кратка, а и си има фабрични бъгавинки, които обаче Релоудет са се постарали да фикснат (срам за ЕА). Рядко откачена е и като я вкараш на ветеран или инсейн, нещата си идват на мястото и краткият гейм плей губи значението си. Впрочем това за товаренето са глупости! Аз с GT 430 1GB нямах драма да я подкарам на вери хай.

Интерфейсите са променени към по-добро, има нови пушкала, включая и невероятно полезен лък с няколко вида боеприпаси, разчупили са ъпгрейд менютата на пушкалата, също към по-добро, а графиката откровено си е невероятна. Жалко само, че нямам възможност да я подкарам и на 3D.

Защото аз не мога да го програмирам, а дядо ти няма време да го напише. Затова. :)

Пък и дядо ти не просто е зает, той е много далеч отвъд заетото. Отделно че това е работа за дизайнер а не за програмист. Вземи един свестен CMS и си хакни един по-нормален template и работата ти заспива. Повечето хостинг компании го поддържат и имат лесно инсталиране и всичко. 

Меко казано дърво. Много меко. Няма да казвам нищо повече :)

Препоръчайте ми фирма или човек който няма да иска да си ипотекирам колата за да ми свърши работа..... 

Т.е. да не взима много скъпо 

Питай теди, аз за друг не се сещам. Знам една дизайнерка но тя се занимава само с някакви конкурси, а с крайни клиенти напоследък не ще - нещо ѝ порасна работата.

Затова отиваш в Медикус Алфа, кихаш 30лв за преглед и нито чакаш нито нещо. 30лв не са кой знае колко и определено не си струват нито нервите нито мотането. 

Или при един друг доктор срещу ПУто - той е доста добър УНГ (Узунов май беше) - ако още те вълнува - пиши ми на лични ще питам жена ми и ще ти дам координати. Той даже взимаше по-малко но не помня колко - 20 ли беше 25 ли... не помня - там водихме малкия един-два пъти. 

Верно аз гледам от друга камбанария, но направление има смисъл да се взима само ако ще взлизаш в болница нещо. За преглед при специалист или изследвания (говоря за такива, които принципно без направление са под 30лв) по-добре изобщо да не се занимаваш с касата.

уф, добре. трия се.

хев а найс лайф, майна.

едит: готово. as it never happened с малки изключения.

между другото едва ли ще съм единствен шегаджия за минимум 2-годишния период, който те очаква.

Кво кво? Изпуснах драмата нещо...

tn.jpg

Баси...Чак лятото...А у нас сигурно зимата...Ще ми се изчака чакалото.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...