Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Ебати кефа, да се събудя в 5 и да не мога да заспя после... Нищо де, нали след това съм на работа, после фитнес...

Големи размишления покрай т'ва НР...

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Сега, при целия излишък от време, кво да правя? Пешо, зебро къдрава, мини да пием бира ма.

Ред. Посмях се на глупостите за казармата. Видене, Видене...Личи си, че нищо не знаеш. Най-добрата сапунка се прави с коф-помпа :D Пружината само помага за наситняване на сапуна.

Но съм съгласен и с Иван, и с Виден - имаше много безсмислени тъпотии(косенето на тревата по плаца като наказание), но имаше и научаване на елементарна дисциплина. Баджанакът ми е пълен путьо - свикнал е майка му да ходи по гъза му, дето се вика, става от масата и си зарязва мизерията. Хайде, даже да не е на дисциплина, казармата те учеше да поемаш отговорност.

А за бойната подготовка има мноооооого за какво да си говорим. Тук разликата не е в конкретния набор, поделение или род войска, разлики имаше даже в подразделенията....Но..дълга тема. Просто любимият ми пример е, как нашенци, наборници, биха на парашутния многобой прославените немски командоси от KSK...Дето след това гледаха тъпо, като разбраха, че са имали работа с наборници...

П.С. Ако някой има стари ненужни клапани от двигател - да не ги фърля.

Сатанасе, аз принципно вторник и четвъртък съм на фитнес близо до вас (Академик) и някой ден може да те мина :)

Ебати кефа, да се събудя в 5 и да не мога да заспя после... Нищо де, нали след това съм на работа, после фитнес...

Аз до снощи не бях лягал 41 часа. Просто не ми се спеше. Тази нощ спах около 6-7 часа. Не че не искам повече, просто нямаше как.

В тази цена от 1.20 ти влиза и цената на смс-а. Не те таксуват отделно.

щото не е ДДС, щото общините не могат да се регистрират по ДДС, дъответно да прихващат ДДС, щото са държавна административна структура, а не търговци.

затова и правят общински предприятия(юридически лица), на които прехвърлят непрехвърляеми собствености и права,  като "правото" на наем за имоти публична общинска собственост, каквито са пътищата на територията на съответната община с все тротоарите им.

20те стотинки са за "услугата" и "удобството" да платиш с мобилния си телефон: ръчен пренос на байтове, местене на молекули, клатене на вълни, тоци за климатика на директора  и т.н.

и пак ти казвам: не е проблема в 20те стоинки за СМС, а в 1 лв/час, което е абсурдно висок и необоснован наем, дори да пишат по 2000 лв заплати на шушляците дет късат билетчета, просто защото общината няма право да преотстъпва публична общинска собственост за стопанисване от търговци. Инфраструктурата, която отдават под наем е съществуваща към момента на вземане на решението за зониране и е следствие от инвестиции с публични средства, т.е. веднъж е платена. правото за ползване на същата инфраструктура е основание за налагане на местни данъци, какъвто е "данък МПС", т.е. за правото си плащаш ежегодна вноска - втори път. Зоната идва вече като 3ти плащане за едно и също.....

edit: междувременно таксите за лични документи се оказаха леко незаконни.

Това как са го решили да е левче не знам, мен другото ми беше интересно.

Защото си гледах разпечатката и там пише - SMS 0.12ст, под нея 1.00 за паркирането. И накрая ДДС на цялата сума за месеца. Та излиза, че хем плащаме SMS, хем плащаме 1.20 за услугата. Та от там ми идва чуденката. Освен ако ДДС на края не го слагат само върху другите неща, а за 1.00 левче не слагат. Има нещо гнило в цялата работа, но ще го дебна допълнително.

Големи размишления покрай т'ва НР...

Пешо, аз напоследък ужасно се претоварвам и буквално умирам още към полунощ. Което е в тотален разрез с режима ми да си лягам към два... Съответно последните 6-7 дни се будя около 4-5 сутринта и се ококорвам като керкенез, като чак към 6.30-7 успявам да заспя и след това се събуждам в 10 като бит. 

Сега, при целия излишък от време, кво да правя? Пешо, зебро къдрава, мини да пием бира ма.

Ред. Посмях се на глупостите за казармата. Видене, Видене...Личи си, че нищо не знаеш. Най-добрата сапунка се прави с коф-помпа :D Пружината само помага за наситняване на сапуна.

Не сме разполагали с такава "техника". Кофи, парцали и брусове сапун. Толкоз. Всъщност ние сами инициирахме няколко сапунки във времето за хигиена на помещенията, за да си ги почистим като хората. Знаеш добре, че при нас хигиената беше на доста добро ниво в сравнение с други места.

Аз до снощи не бях лягал 41 часа. Просто не ми се спеше. Тази нощ спах около 6-7 часа. Не че не искам повече, просто нямаше как.

41 часа... Направо не мога да повярвам. От друга страна като знам за какви часове спане си ми разказвал - имаш да избиваш. :)

Баси...отварям форума и гледам в тая тема - 3 страници изписано от снощи. Викам си....нещо важно ще да е станало, дето не съм разбрал, а то - пак за казармата....а и дедо като се включи някъде, обикновено темите набъбват скорострелно, та... :lol:

Хайде бе, гора от ръце, кой ще ходи на A State Of Trance 600 в Армеец тоя Петък?

RuDee? RaptoR, искаш ли да те водя да си припомниш Sensation-а? :)

Аз няма да ходя :)

Казармата мен ме научи на дисциплина, такава, каквато в къщи я нямаше. Не казвам, че не съм възпитан правилно и ли нещо ми е липсвало, просто казармата беше завършващия параграф от това да станеш самостоятелен човек. Това, че се дрънкате за това кой и как се правило сапунка е нищо, то само каква подготовка се изискваше за това, камоли за учение или тревога, наряди или каквото друго специфично се сетите.

Подхванахме дума за американските наемни бойци и тяхната армия...ма видяхме ги 2001 година, колко са адекватни и точни...

funny-Russian-meteorite-conspiracy.jpg

Подхванахме дума за американските наемни бойци и тяхната армия...ма видяхме ги 2001 година, колко са адекватни и точни...

Шшшшт, ще те изкарат русофил...

Аз пък се радвам, че никой не ме е учил на дисциплина, каквато вкъщи нямаше. Като спрях да живея вкъщи и почнах сам да си плащам сметките - това само по себе си ме научи на всичко необходимо ми за живота. Радвам се, че никой не ми е набивал насила в главата собствените си представи за това кое е правилно и кое не. Особено пък в тази възраст.
Смятам, че съм пълноценен човек, справям се доста успешно с живота си и без да съм минал през това. Човек ако има желание - може и без казарма да стане човек. 

Един мой съученик я мина. И все още си живее в някакъв собствен бохемски свят, обогатен с конопен дим... Познавам и доста боклуци, минали я...

Аааааа, падна ми картофчетооооооооооооооооооооооо!!! Баси, последното беше! :(

Пеше, Атанас ако ти приложи в гората това, на което са ни учили, ще ти събират спиците по целия северен склон на Витоша...

И което е по-важно - ще почисти след себе си!  :laughing1:  :laughing1:  :laughing1:

Пеше, Атанас ако ти приложи в гората това, на което са ни учили, ще ти събират спиците по целия северен склон на Витоша...

И което е по-важно - ще почисти след себе си!  :laughing1:  :laughing1:  :laughing1:

Видене, Атанас спри да го даваш за пример. Това, което е станал в момента не е продукт само на казармата.

Нямам нищо против ти да се опиташ да ми причиниш това, което са те учили в казармата ;) Обещавам да почистя след себе си :lol:

-----

Edit: Забравих, че вече съм порцеланов, деба и брекети...

Ходил съм, ма не съм се учил да духам. Тука ти отстъпвам.  :effemine3:

Мале, мале. Колко неоригинално. Почти се замислих дали няма скрит смисъл, но после се сетих кой го е написал.

%D0%91%D0%B5%D0%B7+%D0%B8%D0%BC%D0%B5.jp

Като свърша с Архлорд, скачам на това...Щом балканджии сме в челната тройка...

А да видим дали ще е възможно да получа малък жокер от хората занимаващи се с дизайн на сайтове.

Имам даден продукт който искам да продавам , искам този продукт да има сайт , искам сайта да е максимално простичък но за сметка на това оригинален и ...... до тук , не ми идва на акъла какво точно трябва да искам от човека който ще хвана да го направи ?! Какво правим от тук нататък ? Ако отида във фирма/човек който се занимава с това и му обясня какъв е продукта той ли ще предложи дизайн или аз трябва да изискам такъв ? Възможно ли е сайта да е обикновен информативен сайт но да има възможност да се закачи опция за директно купуване през сайта и да се плаща през пейпал , ипей и т.н .  или трябва да е магазин ? 

Да приемем че сайта е вече готов ,има ли вариант някой да го поддържа после като добавя нови продукти или трябва да се уча аз ? 

Много мразя да се опитвам да обясня нещо което незнам как трябва да изглежда....... 

Видене, Атанас спри да го даваш за пример. Това, което е станал в момента не е продукт само на казармата.

Нямам нищо против ти да се опиташ да ми причиниш това, което са те учили в казармата ;) Обещавам да почистя след себе си :lol:

Говорех изрично за това, което сме учили там, защото ако още не си разбрал сме били в едно поделение и в една рота. Разминали сме се само за малко във времето - около месец и нещо. А ако тръгнем да го прилагаме, особено той, който е продължил заниманията си в сферата ... мобо ти зададе весел въпрос.  :tongue

=====================================

6 часа на ламаринен покрив днес... Глезените и коленете ми са красота... А на 8 метра височина какъв приятно режещ ветрец подухваше... Отивам да забия два аспирина... И почвам леко на винце с тежки мезета.  :laughing:

Как реши, че базата не обучава бойци? Още повече пък спрямо всички казарми и армии в света? При нас редовната си военна служба карат турци и австрийци. Наборни войници директно изпратени в чужбина. Целта е да видят как се работи на международно ниво и да могат да свикнат. Тоалетни не съм видял досега един да мие. Виждал съм примерно наказание в английската армия. Там след една огромна издънка им направиха такава гонка в базата, че накрая не можеха да ходят. Никой обаче не му и мина през главата да прави сапунка. Смятаните от теб удобства също са доста важни. Контейнерите в които спи войската са с климатици. Целта е да може войникът да е добре отпичинал и когато се наложи да влезе в бойни действия. "Мъжете" обаче веднага ще заявят как това било глезотия и трябвало да покажат как може да се издържи на жегата. Интересно ако се наложи да се сбият 2 армии в която едната са добре отпочинали и наспали и такава в която са съсипани от жегата.

Сещам се само за един случай на така наречената от теб сапунка. Нашите велики "мъже" решиха да се забавляват една вечер. В коридора изпразнили няколко пожарогасителя. Става като пързалка след това. Целта е като се засилят и по корем се сурнат да стигнат максимално далече. Голи разбира се. Всичко хубаво, но точно срещу спалното помещение се намират дежурните. Те когато виждат праха(пяната) от пожарогасите си помислили, че има пожар и извикват пожарната... Няколко човека се прибраха в Бг преди края на мисията си.

Иване! Един въпрос! Ти верно ли не правиш разлика между подготвителен център (т.н. новобранска рота) и бойно поделение?

Пък от ония две армии ще победи онази, която има по-малко за губене. Факт потвърждаван през цялата човешка история ;)

И с право, защото за разлика от мен, не разполагаш с никакви реални доводи, освен детински приказки колко велика била казармата и сапунката. За твое сведение когато повечето от вас са правили сапунки по пет пъти на ден, аз съм давал дежурства в единствената тогава реална бойна обстановка, когато половината командване на ГЩ се изсипваше при нас за да умува какво ще правим аджеба ако учението на НАТО случайно прерастне в реална офанзива. Свръхсекретните планове бяха с основна цел, да успеем някак си да удържим поне с 20 минути фронта на въздушната атака. Нямаше никакви идеи за противопоставяне на сухопътна такава. И армията на НАТО никога не е била съставена само от американци, ама ти и това сигурно не си чувал в кръчмата. :lol:

Айде посмали малко с това, че единствен ти си давал дежурства в подобна обстановка! Цялата ми служба премина в такава. Също така, вероятно само си дочувал (като съвсем страничен слушател) как се реагира при засичане на АУАКС, но казаното от теб няма нищо общо с реалните действия които се предприемат в този случай.

Ааа, да! Чай та тролна леко :))  По времето на Пустинна буря, когато твоите идоли се пляскаха през задниците и гърдите с чисто новичката си свръх, ултра, мега, гига и т.н. играчка, наречена Стелт. Прекият ми началник ми обясняваше точно по какъв начин тия самолети и изобщо съдове, могат да бъдат засичани с помоща на ПРВ - Слон 17 .освен по термичните си следи). Нали помниш за бутнатия Стелт в Сърбия? Жокер - Сърбите имаха десетина Слона от този тип на въоръжение. Като веселата част е, че тези станции са модел 1967г. :lol:  И, да... позна, руски са. Това пък вероятно ти не си го чувал, но първата истинска стелт технология е именно руска. Приложена е при ракетите СС23 а.к.а. Скъд. И за разлика от самолетите, тия ракети наистина са непроследими, съответно, невъзможни за превантивно сваляне (тук в интерес на истината играят и други фактори за тази им особеност)

Всъщност сеирът на иначе толкоз добре подготвеният, екипиран, обучен и отпочинал, американски войник се гледа през цялото време от корейската война насам :)

Направиха пакости и накендзаха лайна по цял свят, но никъде, нищо не успяха да направят. Провал след провал, милиарди, милиарди изхарчени долари и милиони безсмислено дадени жертви. Нищо де... Американската "нация" за сметка на това е тъпа и многобройна и има да хапва още много от същото.

Все пак да не забравяме, че това е армия, която няма нито една спечелена война и никога не е воювала на своя територия, та изобщо да знае за какво се бие :lol:

А да видим дали ще е възможно да получа малък жокер от хората занимаващи се с дизайн на сайтове.

Имам даден продукт който искам да продавам , искам този продукт да има сайт , искам сайта да е максимално простичък но за сметка на това оригинален и ...... до тук , не ми идва на акъла какво точно трябва да искам от човека който ще хвана да го направи ?! Какво правим от тук нататък ? Ако отида във фирма/човек който се занимава с това и му обясня какъв е продукта той ли ще предложи дизайн или аз трябва да изискам такъв ? Възможно ли е сайта да е обикновен информативен сайт но да има възможност да се закачи опция за директно купуване през сайта и да се плаща през пейпал , ипей и т.н .  или трябва да е магазин ? 

Да приемем че сайта е вече готов ,има ли вариант някой да го поддържа после като добавя нови продукти или трябва да се уча аз ? 

Много мразя да се опитвам да обясня нещо което незнам как трябва да изглежда....... 

Принципно, би трябвало да е достатъчно да кажеш какъв е продукта и какви са ти вижданията. На дизайнера това му е работата, да ти даде идея. Не се подвеждай по тия дето само нареждат на клиента идеята. Те са пишман дизайнери. Просто разгледай портфолиата на различни фирми/дизайнери и виж дали предишните им проекти ти допадат. Без значение дали са магазин или не. Това няма нищо общо. Стила на дизайна може да си се пренася от уебсайт, на билборд, че дори и на фолио за автомобил.

Възможно е сайта да е обикновен. Няма нищо специално в това сайта да е магазин освен системата, която да извършва плащанията. Това е единствената разлика. В едното гледаш, а в другото можеш и да купиш. Дизайна може да е идентичен, но на едното да има 3 бутончета в повече някъде и 2 допълнителни страници. Като изключим цялата система за извършване на продажбата. Говоря ти само за дизайна.

Има вариант в който да го поддържа, ако му платиш. Някои фирми предлагат и такава услуга, освен дизайна. Поддръжка. Другия вариант е да си наемеш някой човек, който да ти вкарва новите продукти.

Нови продукти се вкарват съвсем елементарно ако е сложен CMS панел, какъвто трябва да е сложен. Като попълване на форма в сайт е. Попълваш поленцата, избираш тикчетата (категория/цвят/други), добавяш снимките и системата автоматично ти добавя продукта с определените от теб характеристики, категории и информация. Също така автоматично си влиза и във филтрите, които ще сложиш в магазина за цена, форма, вид артикул, размер и каквото там още ти дойде. Това обаче се прави отделно от човека, който ти програмира сайта. Няма общо с дизайна. Тоя администраторски панел се вижда като се въведе определен URL. Клиента няма достъп до него съответно.

Всъщност сеирът на иначе толкоз добре подготвеният, екипиран, обучен и отпочинал, американски войник се гледа през цялото време от корейската война насам :)

Направиха пакости и накендзаха лайна по цял свят, но никъде, нищо не успяха да направят. Провал след провал, милиарди, милиарди изхарчени долари и милиони безсмислено дадени жертви. Нищо де... Американската "нация" за сметка на това е тъпа и многобройна и има да хапва още много от същото.

Все пак да не забравяме, че това е армия, която няма нито една спечелена война и никога не е воювала на своя територия, та изобщо да знае за какво се бие :lol:

Не бях се замислял по тоя въпрос, но тва са си факти! Наздраве за точната приказка, Галицин. 

Стила на дизайна може да си се пренася от уебсайт, на билборд, че дори и на фолио за автомобил.

Това е измежду най-големите глупости които съм виждал. Дизайнерите на болбордове, фолиа и брошури трябва със закон да им се забрани да правят уеб дизайн. Уеб страницата не е брошура и сигурно ще замеря с мишката си следващия дизайнер който видя да направи с фотошоп нещо, което е абсолютно неподходящо за уеб страница. Уеб страницата трябва да се разтяга и хоризонтално и вертикално. Има хора и с малки монитори, има с таблети, а има и с големи монитори. За последното нещо термина е "responsive design" при което части от страницата се крият ако няма място за тях или се показват по-надолу. 

Има вариант в който да го поддържа, ако му платиш. Някои фирми предлагат и такава услуга, освен дизайна. Поддръжка. Другия вариант е да си наемеш някой човек, който да ти вкарва новите продукти.

Ако ще е за вкарване на нов продукт веднъж на 6 месеца по-добре да си го прави сам. Всякаква поддръжка ще е обвързана или на час или с месечна такса.

Нови продукти се вкарват съвсем елементарно ако е сложен CMS панел, какъвто трябва да е сложен. Като попълване на форма в сайт е. Попълваш поленцата, избираш тикчетата (категория/цвят/други), добавяш снимките и системата автоматично ти добавя продукта с определените от теб характеристики, категории и информация. Също така автоматично си влиза и във филтрите, които ще сложиш в магазина за цена, форма, вид артикул, размер и каквото там още ти дойде. Това обаче се прави отделно от човека, който ти програмира сайта. Няма общо с дизайна. Тоя администраторски панел се вижда като се въведе определен URL. Клиента няма достъп до него съответно.

Точно така. Никаква философия не е.

Виж ако ще има отделен дизайн/рекламна страница за всеки продукт тогава ще му трябва помощ.

Ето това обаче беше най-добрия съвет:

Просто разгледай портфолиата на различни фирми/дизайнери и виж дали предишните им проекти ти допадат

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...