mobo Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Сега вече Галин може с право да ти каже колко си зле. :) Я някой умен да ми разяси защо синя зона с билетче е 1 лев, а синя зона с SMS 1.20? Сега някой ще каже - плаща се ДДС - то хубаво, ама на билетчетата защо няма тогава? цена на СМС-а/ имаше обществена поръчка за оператор и явно това е най-ниската постигната цена, при положение че сега средно СМСите се таксуват на 12-15 ст/бр. Ама тва са дребни кахъри. По-големите са откъде дойде този 1 лев, например? Няма разчет, а в ЗМДТ ясно е разписано че всички услуги, които се предоставят от общината, респективно от държавата трябва да са с разходноориентирана обосновка. Демек, общината хем не може да докаже разход като за 1 лв/ на час, но се събрали некви "умни" общински съветници и изгласували набърцо, щото 1 лв/час им звучи кръгличко и правилно, па и шефа на партията тъй рече, а братчеда на кмето дет сме го турили шефче на нещо дет няма обосновка за съществуването си и ще отчислява редовно в наща касичка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Я някой умен да ми разяси защо синя зона с билетче е 1 лев, а синя зона с SMS 1.20? Сега някой ще каже - плаща се ДДС - то хубаво, ама на билетчетата защо няма тогава? Щото и оператора трябва да вземе някой лев. Принципно повечето GSM оператори ползват SMSC-та (SMS център), за които плащат на вендора(Ericsson, Nokia-Siemens, Huawei, ZTE) определена такса на всеки SMS, щото обикновено съпорта си е от вендора. И понеже общината и въобще държавата не е луда, че да покрие чисто технологичните разходи на оператора за въпросните SMS-и - те си го взимат от теб за удобството, да не чакаш мързелив билетаджия да си довлече дебелия задник до колата ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Да, ама мен ме таксуват 12 ст за SMS-a(после има и ДДС), и 1лв за услугата, на която слагат пак 20% ДДС и става, че за билетче цената е 1лев, който за да ми бъде събран има повече разходи - заплата на чушляка с кочана, хартия за самия билет, служебно облекло за чушляка и няма ДДС - пак те ги прибират тия пари. А sms-a дето аз се мъча да го пращам ми праскат 1.20 и като цяло ми излиза 1.35. За стотинките на оператора ясно. той си ги взима. Просто ми е чудно що на sms-a го таксуват с ДДС, а за билета няма такова нещо. То е за едно и също нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Да, ама мен ме таксуват 12 ст за SMS-a(после има и ДДС), и 1лв за услугата, на която слагат пак 20% ДДС и става, че за билетче цената е 1лев, който за да ми бъде събран има повече разходи - заплата на чушляка с кочана, хартия за самия билет, служебно облекло за чушляка и няма ДДС - пак те ги прибират тия пари. А sms-a дето аз се мъча да го пращам ми праскат 1.20 и като цяло ми излиза 1.35. За стотинките на оператора ясно. той си ги взима. Просто ми е чудно що на sms-a го таксуват с ДДС, а за билета няма такова нещо. То е за едно и също нещо.В тази цена от 1.20 ти влиза и цената на смс-а. Не те таксуват отделно. Питал си грешните хора просто Що не попита някой, дето е бил принуден да се бръсне в продължение на година с ледено студена вода? 99% от офицерите, както и повечето фатмаци (изобщо няма да споменавам сегашните кадроваци) са си лигльовци. Оправят си се вкъщи, където си имат топла вода бол, просто не са видели мизерията, та да се открехнат на чалъми. Пък за тва дето не виждаш ползата... Няма да се напъвам, щот тва ще си е кауза пердута. Нещо като да се пробваш да обясняваш на слепец по рождение, що е то, абжеба, пембяното Ама той не говори за сапунката бе, този. Става въпрос за пяната за от крем или сапун за брънене.Питах хора които са набор началото на 60-те. Не знаеха за метода показан на клипчетата. Говоря за самото приготвяне на пяната. А какво е сапунка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Сапунка се прави по заповед. На цялото спално помещение, целият коридор и евентуално санитарните възли. Често е и наказание с точно фиксирано време. На съответната група или цяла рота се връчват калъпи сапун и кофи с вода. Оттам нататък всичко се сапунисва и след това измива. Магията на бързото и лесно изпълнение е в бързото и пълноценно разтапяне на сапуна във водата. Принципно няма как да стане без сапуна да се надроби. Будалите го дялат с ножовете си. Хитрите вдигат дюшека на някое легло, слагат кофата с водата под него и за секунди престъргват сапуна през пружината. Получава се перфектна дисперсия и невероятна саунена пяна. Пести се огромно количество труд и най-вече време. Резултатът е отличен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Сапунка се прави по заповед. На цялото спално помещение, целият коридор и евентуално санитарните възли. Често е и наказание с точно фиксирано време. На съответната група или цяла рота се връчват калъпи сапун и кофи с вода. Оттам нататък всичко се сапунисва и след това измива. Магията на бързото и лесно изпълнение е в бързото и пълноценно разтапяне на сапуна във водата. Принципно няма как да стане без сапуна да се надроби. Будалите го дялат с ножовете си. Хитрите вдигат дюшека на някое легло, слагат кофата с водата под него и за секунди престъргват сапуна през пружината. Получава се перфектна дисперсия и невероятна саунена пяна. Пести се огромно количество труд и най-вече време. Резултатът е отличен. За тази цел си имаме армия от чистачки. Всеки ден се почиства, боклукът се изнася и т.н. Все има какво друго да се прави. Освен за хигиенисти за какво друго са ви подготвяли? edit: В случай на война врагът какво ще го правите? Ще го къпете ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Да, ама мен ме таксуват 12 ст за SMS-a(после има и ДДС), и 1лв за услугата, на която слагат пак 20% ДДС и става, че за билетче цената е 1лев, който за да ми бъде събран има повече разходи - заплата на чушляка с кочана, хартия за самия билет, служебно облекло за чушляка и няма ДДС - пак те ги прибират тия пари. А sms-a дето аз се мъча да го пращам ми праскат 1.20 и като цяло ми излиза 1.35. За стотинките на оператора ясно. той си ги взима. Просто ми е чудно що на sms-a го таксуват с ДДС, а за билета няма такова нещо. То е за едно и също нещо. щото не е ДДС, щото общините не могат да се регистрират по ДДС, дъответно да прихващат ДДС, щото са държавна административна структура, а не търговци. затова и правят общински предприятия(юридически лица), на които прехвърлят непрехвърляеми собствености и права, като "правото" на наем за имоти публична общинска собственост, каквито са пътищата на територията на съответната община с все тротоарите им. 20те стотинки са за "услугата" и "удобството" да платиш с мобилния си телефон: ръчен пренос на байтове, местене на молекули, клатене на вълни, тоци за климатика на директора и т.н. и пак ти казвам: не е проблема в 20те стоинки за СМС, а в 1 лв/час, което е абсурдно висок и необоснован наем, дори да пишат по 2000 лв заплати на шушляците дет късат билетчета, просто защото общината няма право да преотстъпва публична общинска собственост за стопанисване от търговци. Инфраструктурата, която отдават под наем е съществуваща към момента на вземане на решението за зониране и е следствие от инвестиции с публични средства, т.е. веднъж е платена. правото за ползване на същата инфраструктура е основание за налагане на местни данъци, какъвто е "данък МПС", т.е. за правото си плащаш ежегодна вноска - втори път. Зоната идва вече като 3ти плащане за едно и също..... edit: междувременно таксите за лични документи се оказаха леко незаконни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Освен за хигиенисти за какво друго са ви подготвяли? В случай на война врагът какво ще го правите? Ще го къпете ли? Хахахахахаха. Ти ги закопа просто Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 За тази цел си имаме армия от чистачки. Всеки ден се почиства, боклукът се изнася и т.н. Все има какво друго да се прави. Освен за хигиенисти за какво друго са ви подготвяли? edit: В случай на война врагът какво ще го правите? Ще го къпете ли? Силно глупав въпрос. Хигиената няма нищо общо с военната подготовка. Тя е част от ДИСЦИПЛИНАТА. Но вие, деца мили, никога няма да ги разберете тия неща. Като гледам какви неща питаш, цялостната картинка ти е такава мъгла, че никога не можеш я разбра. Затова няма какво да коментираме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Освен за хигиенисти за какво друго са ви подготвяли? edit: В случай на война врагът какво ще го правите? Ще го къпете ли? Иване, вервай ми седя и се хиля с глас сам пред компютъра НЕЕЕЕЕЕЕЕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 За тази цел си имаме армия от чистачки. Всеки ден се почиства, боклукът се изнася и т.н. Все има какво друго да се прави. Това сега му обръщам внимание... Ти да не би да сравняваш твоето клатикурство с военна служба?!?!?!? Викам да прекратим разговора на тая тема... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Силно глупав въпрос. Хигиената няма нищо общо с военната подготовка. Тя е част от ДИСЦИПЛИНАТА. Но вие, деца мили, никога няма да ги разберете тия неща. Като гледам какви неща питаш, цялостната картинка ти е такава мъгла, че никога не можеш я разбра. Затова няма какво да коментираме. Хигиената е нещо което се научава още в ранни детски години. Дисциплината какво общо има с нея не мога да разбера. Това сега му обръщам внимание... Ти да не би да сравняваш твоето клатикурство с военна служба?!?!?!? Викам да прекратим разговора на тая тема... Всичките бази на Нато по света са на един и същи принцип. Войниците се занимават единствено и само със специалността си. Има си такива които се занимават с кухнята и тяхната работа е само там(само в английската армия съм го виждал). За хигиенисти се наемат хора които това им е работата. Какво му е работата на войника да чисти тоалетните и да прави сапунка? Това време може да го използва за тренировки, а след тях да си почине и да има свободно време. Защото свободното време си нямаш на идея колко е важно за хора в рискови зони. Затова се стараят да подсигурят разни забавления за да може да разпуснат. Все пак хората си рискуват живота на бойното поле а не в тоалетната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Видене, понякога наистина се чудя на детските ти разсъждения. Трабва да палиш свещ всеки път, когато се сетиш за простия факт, че добре не се случи навремето прехвалената от теб "армия" да се сблъсква през онези години с "клатик*рците" от НАТО. Аз бях в част, чиято единствена цел беше да следи комуникациите на тогавашните врагове от НАТО и при най-малкото съмнение да подава сигнал към командването, щото ония идиоти да имат достатъчно време да се изпокрият из дупките си. Когато се появяваше АУАКС в близост до границите ни, ние подавахме сигнал, който ПРИЗЕМЯВАШЕ всички текущи военни полети. А когато НАТО разиграваше тогавашното мащабно учение "Display Determination" всяка година в Сароския залив, нашите умници спяха с униформите, за да не губят време после бягайки към бункерите. Та такава беше ползата от сапунката. Смях и сълзи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Хигиената е нещо което се научава още в ранни детски години. Дисциплината какво общо има с нея не мога да разбера. Всичките бази на Нато по света са на един и същи принцип. Войниците се занимават единствено и само със специалността си. Има си такива които се занимават с кухнята и тяхната работа е само там(само в английската армия съм го виждал). За хигиенисти се наемат хора които това им е работата. Какво му е работата на войника да чисти тоалетните и да прави сапунка? Това време може да го използва за тренировки, а след тях да си почине и да има свободно време. Защото свободното време си нямаш на идея колко е важно за хора в рискови зони. Затова се стараят да подсигурят разни забавления за да може да разпуснат. Все пак хората си рискуват живота на бойното поле а не в тоалетната. Явно не си наясно колко точно души усвояват хигиената в които да било години. И тъй като не си бил в казарма (базата ви няма НИЩО общо, защото не обучава бойци) си нямаш понятие колко точно души си нямат понятие ни от хигиена, ни от дисциплина, ни от елементрано възпитание. Във всички световни армии и техните казарми тези действия са рутина. Това че не са ти ясни и понятни е разбираемо предвид факта, че се намираш в съвсем друга структура - с вече обучени, професионални бойци. Всички те са мили тоалетни в първите си дни и месеци, питай ги. Както сме го правили и ние. Но те са избрали да останат военни и са вече квалифицирани такива. А ние сме се уволнили и сме прекратили службата. Надявам се сега ще разбереш какво имам предвид. В смисъл само неграмотен военно човек като Пешо може да се киска по тоя повод. Но то като си няма хал хабер му е простено... Никито и той. =================== Айде пак дойде Момчил да обяснява колко велики са американците... Аз напускам . Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Явно не си наясно колко точно души усвояват хигиената в които да било години. И тъй като не си бил в казарма (базата ви няма НИЩО общо, защото не обучава бойци) си нямаш понятие колко точно души си нямат понятие ни от хигиена, ни от дисциплина, ни от елементрано възпитание. Във всички световни армии и техните казарми тези действия са рутина. Това че не са ти ясни и понятни е разбираемо предвид факта, че се намираш в съвсем друга структура - с вече обучени, професионални бойци. Всички те са мили тоалетни в първите си дни и месеци, питай ги. Както сме го правили и ние. Но те са избрали да останат военни и са вече квалифицирани такива. А ние сме се уволнили и сме прекратили службата. Надявам се сега ще разбереш какво имам предвид. В смисъл само неграмотен военно човек като Пешо може да се киска по тоя повод. Но то като си няма хал хабер му е простено... Никито и той.Как реши, че базата не обучава бойци? Още повече пък спрямо всички казарми и армии в света? При нас редовната си военна служба карат турци и австрийци. Наборни войници директно изпратени в чужбина. Целта е да видят как се работи на международно ниво и да могат да свикнат. Тоалетни не съм видял досега един да мие. Виждал съм примерно наказание в английската армия. Там след една огромна издънка им направиха такава гонка в базата, че накрая не можеха да ходят. Никой обаче не му и мина през главата да прави сапунка. Смятаните от теб удобства също са доста важни. Контейнерите в които спи войската са с климатици. Целта е да може войникът да е добре отпичинал и когато се наложи да влезе в бойни действия. "Мъжете" обаче веднага ще заявят как това било глезотия и трябвало да покажат как може да се издържи на жегата. Интересно ако се наложи да се сбият 2 армии в която едната са добре отпочинали и наспали и такава в която са съсипани от жегата. Сещам се само за един случай на така наречената от теб сапунка. Нашите велики "мъже" решиха да се забавляват една вечер. В коридора изпразнили няколко пожарогасителя. Става като пързалка след това. Целта е като се засилят и по корем се сурнат да стигнат максимално далече. Голи разбира се. Всичко хубаво, но точно срещу спалното помещение се намират дежурните. Те когато виждат праха(пяната) от пожарогасите си помислили, че има пожар и извикват пожарната... Няколко човека се прибраха в Бг преди края на мисията си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Апф, да ви имам и великите скилове дето се усвояват в казармата - как да избършем пода и как да се обръснем ... Да, може да е полезно за някви ретарди дето не се сещат, че трябва да си сменят бельото, но до там. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 само неграмотен военно човек като Пешо може да се киска по тоя поводТова ако беше опит за хапливост - не сполучи. Принципно можеш да потърсиш помощ от Иван (психара) или мобо. Двамата се справят доста добре. Ники, доколкото мога да преценя, също доста се похили. А той по спомени беше карал казарма. Ама ти все пак знаеш детайлно какво е в НАТО-вската база на Иван (root), вероятно по-добре и от самия него, та сигурно си прав Апф, да ви имам и великите скилове дето се усвояват в казармата - как да избършем пода и как да се обръснем ... Да, може да е полезно за някви ретарди дето не се сещат, че трябва да си сменят бельото, но до там. .. Още един пирон в ковчега на империалиста Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Нямам нищо против хората, които са минали през казармата, но да дойде някой такъв и да ми се тупа в гърдите, че е повече от останалите - не го приемам. Човекът като ЧОВЕК се изгражда през детските си години и после 100 казарми не могат да го променят. Лайното, ако си е лайно, си остава лайно. И не може за възпитание/превъзпитаване да минават някакви гаври с бръснене на портрети, "сапунки" и тем подобни идиотщини. Ако това ви радва и ви кара да мислите, че сте големи мъже, то направо се радвам, че не съм ходил в казармата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Аз напускам. И с право, защото за разлика от мен, не разполагаш с никакви реални доводи, освен детински приказки колко велика била казармата и сапунката. За твое сведение когато повечето от вас са правили сапунки по пет пъти на ден, аз съм давал дежурства в единствената тогава реална бойна обстановка, когато половината командване на ГЩ се изсипваше при нас за да умува какво ще правим аджеба ако учението на НАТО случайно прерастне в реална офанзива. Свръхсекретните планове бяха с основна цел, да успеем някак си да удържим поне с 20 минути фронта на въздушната атака. Нямаше никакви идеи за противопоставяне на сухопътна такава. И армията на НАТО никога не е била съставена само от американци, ама ти и това сигурно не си чувал в кръчмата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 И с право, защото за разлика от мен, не разполагаш с никакви реални доводи, освен детински приказки колко велика била казармата и сапунката. За твое сведение когато повечето от вас са правили сапунки по пет пъти на ден, аз съм давал дежурства в единствената тогава реална бойна обстановка, когато половината командване на ГЩ се изсипваше при нас за да умува какво ще правим аджеба ако учението на НАТО случайно прерастне в реална офанзива. Свръхсекретните планове бяха с основна цел, да успеем някак си да удържим поне с 20 минути фронта на въздушната атака. Нямаше никакви идеи за противопоставяне на сухопътна такава. И армията на НАТО никога не е била съставена само от американци, ама ти и това сигурно не си чувал в кръчмата. хахахаха, 20 минути Иначе другият гранде план е бил да издържим 3 дни и ако може да спрем турците /тогава те са ни плашили реално/ преди Стара планина, чакайки помощ от варшавският пакт, нали ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Човекът като ЧОВЕК се изгражда през детските си години и после 100 казарми не могат да го променят. Лайното, ако си е лайно, си остава лайно.Сотбисе, въобще не съм съгласен. В детските си години бях що-годе свястно дете. Около 20-те бях пълно лайно, живеещо в тотална безтегловност и с две основни цели в живота - да се напуша и да играя игри. В днешна дата съм прекратил тотално пушенето, спрях цигарите и смятам, че съм постигнал немалък напредък откъм начин на живот, професионално развитие и т.н. Лично според мен човек не (бива да) спира да се развива през целия си живот. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 хахахаха, 20 минути Иначе другият гранде план е бил да издържим 3 дни и ако може да спрем турците /тогава те са ни плашили реално/ преди Стара планина, чакайки помощ от варшавският пакт, нали ? Пикът не спечеността на нашите идиоти беше в края на лятото на 89-та, заради Възродителния процес. Това, в комбинация с редовното учение на НАТО "Display Determination" ги беше изправило буквално на нокти. По онова време лично тогавашния началник на ГЩ, небезисвестния генерал Атанас Семерджиев беше довтасал заедно с всички търчащи подир него шапкари да "следи обстановката", защото на практика нямаше друго какво да се прави, освен да следят и да се молят. Сега ми става смешно като си спомня, но тогава никак не беше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Имам най0хбавите приятели на света...да са живи и здрави и още много пъти да сме дроб както сега Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Апф, да ви имам и великите скилове дето се усвояват в казармата - как да избършем пода и как да се обръснем ... Да, може да е полезно за някви ретарди дето не се сещат, че трябва да си сменят бельото, но до там. .. Не можеш да си представиш колко са много тия "ретарди", макар че аз по-скоро бих ги нарекъл нехранимайковци и дечковци... Човекът като ЧОВЕК се изгражда през детските си години и после 100 казарми не могат да го променят. Лайното, ако си е лайно, си остава лайно. Много правилно. Затова и казармата е в края на детските години. Другото което си написал е извън контекста. И с право, защото за разлика от мен, не разполагаш с никакви реални доводи, освен детински приказки колко велика била казармата и сапунката. За твое сведение когато повечето от вас са правили сапунки по пет пъти на ден, аз съм давал дежурства в единствената тогава реална бойна обстановка, когато половината командване на ГЩ се изсипваше при нас за да умува какво ще правим аджеба ако учението на НАТО случайно прерастне в реална офанзива. Свръхсекретните планове бяха с основна цел, да успеем някак си да удържим поне с 20 минути фронта на въздушната атака. Нямаше никакви идеи за противопоставяне на сухопътна такава. И армията на НАТО никога не е била съставена само от американци, ама ти и това сигурно не си чувал в кръчмата. Ти недей да си толкова сигурен с какво разполагам и с какво не. Това че не съм служил по същото време с орли като тебе не е фактор И далеч не си единственият, служил в сложна обстановка, вервай ми. Има и по-големи от тебе (на възраст имам предвид), споко. Никой между другото тази вечер не е споменавал нищо за величие на казармата. Нещо комплекси ли имате от подобни приказки, та ги споменавате без да са казани? хахахаха, 20 минути Иначе другият гранде план е бил да издържим 3 дни и ако може да спрем турците /тогава те са ни плашили реално/ преди Стара планина, чакайки помощ от варшавският пакт, нали ? Не са и три дни. Дефакто схемата е Трета армия да падне до часове буквално като жив щит. През това време трябва да се гръмнат язовирните стени, които да залеят Турция докъм Истанбул и в крайна сметка да успеят да литнат МИГ 29, които единствено можеше да свършат нещо. Толкоз ни бе планираното участие. И между другото срещу втората армия в НАТО никак не е малко. Друг любопитен факт е, че във всяко ТКЗС установките за ракети против градушка с една проста приставка заработваха с противовъздушни ракети. Но като цяло участието ни във военен конфликт срещу НАТО се мереше по-скоро в десетки часове, отколкото в дни. Сотбисе, въобще не съм съгласен. В детските си години бях що-годе свястно дете. Около 20-те бях пълно лайно, живеещо в тотална безтегловност и с две основни цели в живота - да се напуша и да играя игри. В днешна дата съм прекратил тотално пушенето, спрях цигарите и смятам, че съм постигнал немалък напредък откъм начин на живот, професионално развитие и т.н. Лично според мен човек не (бива да) спира да се развива през целия си живот. Ти не си човек бре! Колко пъти съм ти го казвал!?!? Имам най0хбавите приятели на света...да са живи и здрави и още много пъти да сме дроб както сега Ей тва е класиката откъм Стефчо! Ай наздраве, разбойник! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Явно не си наясно колко точно души усвояват хигиената в които да било години. Тук ще подкрепя Виден. Аз като влезнах в казармата и първото нещо, което казах на останалите е "хайде да си почистим малко спалното". Не бяха особено навити и освен че преметох леглата около моето, друг не се трогна да направи нищо. Следващия ден говорих със старшината да го попитам няма ли да се направи нещо по въпроса с 2та пръста прах и кал под леглата и другата мръсотия наоколо - сапунка примерно, човека ме огледа учудено и възкликна "ама по желание ли", викам му че като гледак каква ужасия е ще е добре да го направим, само че аз да чистя по желание и на останалите не ми се струва честно, при което пича се захили и разпореди. После ме гледаха малко накриво лапетиите, но някак разликата в годините им даваше някакъв респект та повече или по-малко слушаха като им говорим (все пак аз и още 2ма бяхме на по 25-26, те на по 18) Аз мислех че ще е загубено време, но като го приех като "ваканция" взех да се кефя. Преполагам леко съм се бил чалнал, знам ли, то от много бачкане какво друго да стане Имам най0хбавите приятели на света...да са живи и здрави и още много пъти да сме дроб както сега Ей това е приказка. Стефчо много ме кефи на моменти. Малко хора познавам да са винаги така позитивни Нямам нищо против хората, които са минали през казармата, но да дойде някой такъв и да ми се тупа в гърдите, че е повече от останалите - не го приемам. Човекът като ЧОВЕК се изгражда през детските си години и после 100 казарми не могат да го променят. Лайното, ако си е лайно, си остава лайно. И не може за възпитание/превъзпитаване да минават някакви гаври с бръснене на портрети, "сапунки" и тем подобни идиотщини. Ако това ви радва и ви кара да мислите, че сте големи мъже, то направо се радвам, че не съм ходил в казармата. Принципно хем сте прави, хем има някакво възпитателно действие да те поставят заедно с още 100 идиота и когато се осерете хубаво да ви изюрка старшината или някой по-главнокомандващ. Първите няколко пъти верно нямат особено възпитателно действие, освен че развивате остра непоносимост към конкретния офицер/старшина. Следващите пъти обаче схващате идеята кое е допустимо и кое преминава границата, след това се научавате и да действате като екип (т.е. като забележите че някой се осира, не чакате да ви начукат канчетата на всички ами които са най-близко до въпросния серсем лично му начукват канчето за да си спестят начукването на техните канчета). Та един вид много добър тийм билдинг е това. Само дето имаше и много извращения и простотии и според мен около 2 месеца са напълно достатъчни, оттам насетне наистина е загуба на време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.