Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Аз пък ви се чудя на акъла - и двамата сте зрели хора и ясно разбирате, че никой от двамата не може да убеди отсрещния в правотата на мнението си. Защо си губите времето и енергията да спорите, след като е ясно, че и след стотния пост пак ще сте на същото дередже като началото и най-много да сте скарани като бонус....и за какво всичко това? За Костов, Бойко и Станишев ли? Дали някой от тях го заслужава и изобщо го е еня за вас...не мисля.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Аз пък ви се чудя на акъла - и двамата сте зрели хора и ясно разбирате, че никой от двамата не може да убеди отсрещния в правотата на мнението си. Защо си губите времето и енергията да спорите, след като е ясно, че и след стотния пост пак ще сте на същото дередже като началото и най-много да сте скарани като бонус....и за какво всичко това? За Костов, Бойко и Станишев ли? Дали някой от тях го заслужава и изобщо го е еня за вас...не мисля.

Е той спорът отдавна излезе извън обхвата на обсъждането на горните хубостници, когато Виден заяви, че ние с Иван нямаме право да се обаждаме, щото сме бачкали на'мкъдеси и сме плащали данъци на на'мкойси господар, пък той ра'иш ли плащал на'мквиси данъци и сметки като истински патриот и затова само той имал право да казва кой да кара влака. Та така стигнахме и до Конституцията и фундаменталните права на гражданите, тълкувани по милиционерски. :lol:

сякаш пък не си го познавахте. реститут-патриот :)

и сега вече ще ме напсувате, но: Доган поддържаше много по-стабилна и ефективна икономическа политика. Работил съм в онези райони и от опит знам че рушвета е с твърда ставка точно 10% и никога повече. Взима се само от едно място и се разпределя по участващите, но най-важното е че се задвижва и изисква СЛЕД като се свърши работата и се получат парите. Затова и в онзи регион бяха най-напредничави в усвояването на еврофондовете - стабилност и ниска тежест и работеха за всеки.

Станишевите хора търсеха повече, но тъй като бяха в конкуренция с догановите спазваха условието за СЛЕД свършена работа. Царистите и те бяха на подобен хал. Те обаче подобно на Раптора си позволяваха да налагат подбор, но не прекаляваха. Едва 30% от всички обществени поръчки бяха фиксирани за "наши", а останалите си бяха с реална конкуренция.

От 3 години получавам оферти "дай едни пари пък ще видим". За сметка на това се налага пълна икономическа изолация на политически признак. Всяка администрация на всякъде работи с теб само ако си обозначен като "наш", а ако не си те размотават кат луд и се търсят точки подточки за отказ или наказание. Административния натиск се увеличи тройно. Документацията четворно. Великите усвоени еврофондове не могат да ни стоплят, просто защото не са при обикновените хора, а само при "наши". Изащото сме по-малко европейци от нормалните европейци за нас усвояването е със специални правила: първо инвестираш 100% собствени средства, а после евентуално ако отговаряш на 80-100 критерия(само един от които е да си "наш", но пък със сериозна тежест) ще ти бъдат възстановени според зависи от рушвета на 60-75%.

Открай време това ни е основна разлика с гърците например. Тамошната администрация са рушветчии 88ниво, но не правят подбор, а само движат максимално бързо документите и раздуват максимално щата за да приберат колкото могат повече. Затова си поддържаха и изкуствено висок стандарт. Селскостопански производител на маслини си купува нови трактори за 20 декара дръвчета, които ще дават продукция след 5 години, а дръвчетата се оказват картонени макети....

:popcorn-and-drink-smiley-emotic  ох, колко материал имах за четене докато си пия сутришното кафе ;)

Пламене, ама и ти си един значи - хората ще се избият, ти за катрани, мед и медовина говориш... тц, тц :)

mobo, аз няма да те псувам, защото съм напълно съгласен с теб, с изключение на картонените макети, защото това не беше масово в Гърция, но с първото изречение мисля, че ще си навлечеш гняв Божи (Рапторски) ;)

Т.е. нещо подобно на наказател вод. Пропагандата доста активно действа. Опитват се да убедят хората, че няма алтернативи освен Буда и БСП. 

Така като гледам май само аз, ти и mobo сме на едно мнение. Хората искат управлението да се извършва от телевизора. ..........

Грешната стъпка на Костов, а именно ОГРОМНА лапачница за него, децата му и пра, пра, пра, пра внуците му означава, че....на следващите избори може и да не прескочи трапа - 4-те %. Та за него(както  и за всички де) е верен лафа, че доверието се гради цЕл живот, а се губи за секунда. Аз на следващите избори най-вероятно ще гласувам за всички партии. Така поне ще ми бъде невалиден вота, а няма да си го разпределят както им скимне.

Да не говорим, че поне можеш да идеш в кръчмата, дето лочи най-често (близо до НДК е) и да му кажеш в лицето кво мислиш. 

Брат ми вчера ми говореше, как негов колега участващ на търг за ремонт на нещо си в Стамболийски, понеже явно не е наш, го отхвърлят от конкурса защото "предлага по-голяма гаранция от изискуемата". Примерно изисква се да даде 7 години, той писал, че дава 10 и по тази точка го премахват, щото няма за какво друго да се хванат, а трябва някой "наш" да го вземе.

Също. От всичките лайна на хоризонта, Светльо за мен е единствената сериозна кандидатура...

Аз предлагам да издигнем като кандидати Миро от Каризма, Кирил Маричков, Мариана Попова, Дони, Нети и Звездомир Керемидчиев.

С отделни партии разбира се.

Да не говорим, че поне можеш да идеш в кръчмата, дето лочи най-често (близо до НДК е) и да му кажеш в лицето кво мислиш. 

100% ако го изберат ще го намериш в същата кръчма. Смисъл... убеден съм, че си вярваш, но най-вероятно няма да стане.

Или ти просто искаше да се похвалиш, че си го виждал в кръчмата? Ако е така, извинявай, че ти poop-нах на парти-то.

Пък аз ще гласувам за ПП Глас народен.

Също. От всичките лайна на хоризонта, Светльо за мен е единствената сериозна кандидатура...

Добре, че е пял лайнарщините хиподилови или, в която там глупава група е пял. Щото ако не беше...или па вие да не бяхте металяги, щяхте да гласувате за въпросната карикатура колкото аз щях да гласувам за царя на Мадагаскар ;)

Айде молим.

Ванка, недей да се засягаш моля. Нямам за цел да обиждам никого, но и на мен ми писва понякога. Смешно е да ми развявате Конституцията. Покажете първо, че малко от малко сте българи и милеете за тая държава. Защото аман от проспериращи съдници.

Кое в България си струва милеенето? Не искам да се меся в политически разпри (мнението ми се изчерпва с това, че всички управляващи в последните 20 години трябва да бъдат публично разстреляни), но винаги ми е било странно когато някой говори за милеене и липса на хора, които са в чужбина. Повечето, които познавам навън са едва ли не изгонени по един или друг начин от самата държава.

Според мен факта, че седят и обсъждат е достатъчен да ми докаже, че все пак има някакво милеене за тази държава. Аз ако бях на тяхно място даже на никой, никъде и никога не бих споменал от къде съм.

Между другото, боли ме кура. И ще ида на лекар. Иначе - както казах вече на един платен драскач - имате глава на раменете си, гласувате за който смятате. Поемате си отговорността, един вид. Като осъществявате и мисловна дейност, разбира се.

О, извинете, забравих - българина мрази да мисли и да поема отговорност. Той най-обича да го водят за ръчичка, друг да му казва кво да прави и да дава акъл отстрани.

Айде - със здраве. Аз не ща стари политически курви на сцената. Светльо може да пее просташки песни, но го познават няколко поколения млади хора. И повечето от тези млади хора постигнаха нещо. И като махнем музикалната страна на живота му, какво знаете за него, а? :) Оставям ви да помислите...Оп, пак извинявайте, това ви е омразно.

Ванка, недей да се засягаш моля. Нямам за цел да обиждам никого, но и на мен ми писва понякога. Смешно е да ми развявате Конституцията. Покажете първо, че малко от малко сте българи и милеете за тая държава. Защото аман от проспериращи съдници.

Мобо, мило анонимно тролче, айде да не ми раздаваш калификации, че може силно да се обидя.

После ще пиша пак, че сега съм в неврологията с пациент.

НАПИСАНО БЕЗ ТАПОТЪПОТОК

Кое в България си струва милеенето? Не искам да се меся в политически разпри (мнението ми се изчерпва с това, че всички управляващи в последните 20 години трябва да бъдат публично разстреляни), но винаги ми е било странно когато някой говори за милеене и липса на хора, които са в чужбина. Повечето, които познавам навън са едва ли не изгонени по един или друг начин от самата държава.

Според мен факта, че седят и обсъждат е достатъчен да ми докаже, че все пак има някакво милеене за тази държава. Аз ако бях на тяхно място даже на никой, никъде и никога не бих споменал от къде съм.

Единственото нещо с което съм съгласен от последните 2-3-6-8 страници от дискусията..

Сериозно ли се карате за това кой е по-по-най от бившите ни управляващи ? Че те ако имаха малко от малко срам, отдавна да са се скрили всичките от политическата сцена. Но на българите точно това ни се губи.

Ако погледнеш американците, как някакъв скандал относно личният живот на политик може да му провали цялата кариера, и ти става тъпо  след това да гледаш нашите кретенс.

И в момента ме кефи да ги гледам какви мижитурки са всичките. Много са големи на приказки и обещания, но в момента никой не иска да участва в управлението, пазят си рейтингчетата и се скатават.

Пешо теб трябва да те вълнува друго, ето ти цитат:

:P

"...Нямало работа? Как да няма? Търсят се овчари! Агнешкото месо и овче така се търсят в цяла Европа. В зеленчукопроизводството. Ама той нямал (работа), защото бил IT-специалист..." - в отговор на въпрос на студенти, на лекция пред студенти за развитието на селските райони и бъдещето на България, юни 2011 г..

Благодаря на Rumbata за линка. ;)

....

Мобо, мило анонимно тролче, айде да не ми раздаваш калификации, че може силно да се обидя.

....

Рапторе, "уважаеми" твърде лесно обиждащ се форумен модераторю, моля внимавайте да не се обиждате силно, защото не е било това намерението ми. Не съм влагал обида в  моите скромни квалификации/предположения по Ваш адрес. Имам подозрения само към едната половина, но въпреки това не виждам защо е необходимо да се възприема с негативен товар, а ако е неоснователна, мога да я заменя (вие също).

Освен всичко друго моля да вземете предвид, че съотношението на взаимнообменените квалификации, независимо дали обидни или не, е около 1:2 и то във Ваша полза.

надявам се дискусията да продължи с идеен обмен, а не с квалификации.

още не Му е приета оставката, но "спонтанните" подкрепителни протести продължават. Все така неохранявани....

edit: приеха я.. Честит Безбойковден, за всички празнуващи.

Уффф...голяма скука в тая тема...Чефо, предлагам ний като по-простички и безпартийни, в това зимно и неприятно време да отидем на някое по-приятно място като закрития целогодишен летен курорт в Германия. Отвън изглежда доста непривлекателен, особено през зимата....ама вътре.... :thumbsup:

tn.jpg

kurort-0002.jpg

kurort-0004.jpg

kurort-0005.jpg

kurort-0007.jpg

Най-успешната политическа партия ,която ще ни оправи !!!

К.У.Р.Е.Ц

Kоалиция за Успешно Развитие и Европейски Ценности

К.У.Р.Е.Ц. ще запълни всички дупки!

К.У.Р.Е.Ц. ще ви оправи за 800 секунди!

К.У.Р.Е.Ц. стои зад всеки от вас!

К.У.Р.Е.Ц. е вашето бъдеще!

К.У.Р.Е.Ц. е във вашите ръце!

Германците и Японците не са като другите хора. Те са мнооого по-дисциплинирани и са свикнали да работят за разлика от нас дето гледаме само метър да минем.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...