djadomraz Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Българино, проблема не ти е в скъпия ток. Всъщност като абсолютна стойност твоя ток е най-евтиния в ЕС. Проблема е, че ти е малка заплатата, а ти си седнал да чакаш премиера (независимо кой е премиер в момента) да ти я вдигне. Твоята заплата може да я вдигне единствено шефа ти и то защото работиш повече или по-качествено и като цяло си по-ценен за компанията. Когато фирмата, за която работиш просперира ще просперираш и ти. Всичко друго е популизъм. Само че, вместо да правим бизнеси, да иновираме и да развиваме икономиката си ние българите продаваме в денонощния за цигари и алкохол и се кахърим, че нямаме пари. Нищо лично, срамна работа няма, и аз съм работил за 80лв на месец, само че всичко е до време. Работа в денонощния и в Макдоналдс е една страхотна работа ако си студент или ученик. Мъж на 30 години, здрав и с всичкия си ако стои да ми върти дюнери по цял ден, съжалявам, ама никой не ти е виновен, че не взимаш два бона. Който учи, развива се и има специални умения, рядко срещани на пазара на труда си заслужава високата заплата. Който прекарва цялото си време на маса с чашката в ръка няма право да мрънка, сори. Толкова струваш, толкова ти се плаща, като теб има още хиляди. Не казвам, че политиците не са виновни, напротив, всичките са маскари. Само, че ако тази агресия и хъс, с която в момента лаете по улиците я насочите в нещо градивно, някакъв устойчив успешен бизнес изобщо няма да ви пука сметката за тока 50лв ли е или 150. Е, не може всички да сме предприемачи, добре, но не може и всички да сме кибици, нали? Успешните хора мислят как да печелят повече, не как да харчат по-малко. Алчността е грях, само когато търсиш пряк път към успеха, някаква далаверка и лесни парички. Пряк път няма.Ако печелиш с честен труд алчността е благодетел - винаги да искаш повече, винаги да търсиш новото предизвикателство и никога да не се задоволяваш с това което имаш. Цитирам един човек от ФБ. Статията, която е цитирал ARPAnet ми хареса Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Нещо такова ли : цък Интересното е точно финансовата част и обяснението, и поне както аз виждам нещата, цената зависи основно от държавата ... в статията има базови неточности още в самото начало. нормата за отклоненията на стандартното напрежение по БДС е -5% до +10%. От там следва че ако към точката на измерване се подава напрежение извън тази норма, то значи ми се доставя нестандартен продукт, какъвто клиентът не е заявявал и не би трябвало да се задължава да плаща. толкова е просто. в Европа електромерите са следящи. Нашите също, но нямаме достъп до тези записи, защото можем да оспорим качеството на услугата, а ако се документира ниско качество в множество случаи/абонатни точки лиценза на оператора ще зависи само от настроението на ББ и дали е намерил подходящ заместник от "наши хора". пропуска се и момента с измервателната единица: КиловатЧАС, а не само киловат. Щото примерно още от аналоговата ера електромерите с цел максимална точност се синхронизират по време с честотата на подаваното захранване. А ако махнем некой от входните филтри или просто некой кондензатор даде фира, тва ще отвори вратата за нахлуването на разни хармоници с 2на или 4но по-висока честота, Или пък просто подаваме напрежение с неидеално синусоидален закон на изменението по време? Ами часовника ще се пробва за няколко такта да се синхронизира по тях и няккак си между другото ще отчете 3 минути за няма и секунда, примерно. Но няма страшно преди отчитането ще пратим един запис на точното време директно в паметта на всички часовници от даден клъстер и всичко ще е наред, нищо че регистрите за отчитаната енергия са само растящи и не могат да се намалят заедно с корекцията на напредналото време. Същия електромер ще работи идеално ако се постави на стенд му се подава еталонно захранване с еталонен товар. Както казах и преди не споменават какъв клас на точност е приет за "нормален" на електромерите. колко е нормално да грешат? 1%. 5% или 10%? а защо все нагоре? и тва още преди да я дочета...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 ... Същия електромер ще работи идеално ако се постави на стенд му се подава еталонно захранване с еталонен товар.... Т.е. контролните органи (метеорологията) всичко което правят е да подават еталонен товар и еталонно захранване? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 (facepalm) мхм, далият фира кондензатор ще заработи на стенда ... а одържавяването на ерп-тата ще реши техническите проблеми с електромерите, отклоненията и т.н...Въобще докато всичко беше държавно се спазваше точно БДС ... А представи си, че се случи един токов удар и ти стопи домашната техника Радвам се, че си слушал в часовете по ел техника, ама wtf ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Гласувайте за мен бре...обещавам да крада...обещавам да има и за поданиците ми обаче A ся кво става - всеки краде, а аз не виждам облага. Не става така Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Гласувайте за мен бре...обещавам да крада...обещавам да има и за поданиците ми обаче A ся кво става - всеки краде, а аз не виждам облага. Не става така Чефо, айде да сформираме партия на "Честните", откровенно ще си признаем че и ние далавери ще въртим, то няма как, обаче обещаваме да взимаме най-много 20%, останалото да отива по предназначение. И да контролираме кой колко взима и от кое и пипнем ли някой с недекларирани доходи от пари под масата - доживотен затвор. Редно е и ние да намажем нещо от тази богата държава - то крадеш, крадеш и пак има ебати. Златна земя имаме, ей! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 След като токът е така "разпределен" по райони и фирми, хубаво би било да има някаква независима инстанция, към която да се обърнеш, ако имаш подозрения за сметката. Към този момент отиваш в ЕВН и те те пращат свой екип да провери какво не е наред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Т.е. контролните органи (метеорологията) всичко което правят е да подават еталонен товар и еталонно захранване? Е бива ли такива работи...МЕТРОЛОГИЯ е за еталоните и проверките, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Е бива ли такива работи...МЕТРОЛОГИЯ е за еталоните и проверките, Тихо сега, не ги разбираш тия работи...метрологията сигурно има връзка я с метрото, я с "Метро", а и дедо знае всичко, даже сигурно си мисли, че метеорологията е наука за метеорите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Зарежи, той тия дни е в яка серия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Стига джафкайте дядо ти мраз. Като не ти се е случвало да се разправяш с тях, нормално е да сбъркаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Е бива ли такива работи...МЕТРОЛОГИЯ е за еталоните и проверките, Ох... прав си. Дори не съм обърнал внимание как съм го написал... Зарежи, той тия дни е в яка серия... Недоспиването до такива работи води. Честно казано много леко съм изчаткал предвид напрежението под което съм в момента... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Недоспиването до такива работи води. Честно казано много леко съм изчаткал предвид напрежението под което съм в момента... Не ми го казвай на мен...и аз съм в същата серия от известно време насам...правя глупост след глупост и се заяждам с хората...за последните десетина дена сигурно ми се събират средно по 2 часа сън. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Не ми го казвай на мен...и аз съм в същата серия от известно време насам...правя глупост след глупост и се заяждам с хората...за последните десетина дена сигурно ми се събират средно по 2 часа сън. Ти с някой си се заяждал? Това да го видя няма да го повярвам Дедо и Мидекс, не е от недоспиване, а от нередовен секс Ай лека Това от собствен опит го казваш нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Т.е. контролните органи (метеорологията) всичко което правят е да подават еталонен товар и еталонно захранване? да, метрологията това правят. сравняват показанията на конкретен елемент с еталон - на входа и на изхода. правят се няколко десетки измервания и се съставя извадка, която пък служи за статистика за стойностите на отклонението или неопределеността или както там му е модното име в момента. а после го сравняват дали конкретните показания попадат в класа на точност за уреда, който никъде не се цитира с конкретни цифри. навсякъде отговора на метролозите е: Уредите отговарят на класа си за точност. Ама кой клас и каква е точността? в идеалния случай за потребителите всички уреди биха били клас I и отклоненията нямаше да са по-големи от 1%, но това означава използването на по-скъпи елементи и като цяло оскъпяване на уреда, което пък не е изгодно за доставчика, който му се явява собственик и инвеститор. (facepalm) мхм, далият фира кондензатор ще заработи на стенда ... а одържавяването на ерп-тата ще реши техническите проблеми с електромерите, отклоненията и т.н...Въобще докато всичко беше държавно се спазваше точно БДС ... А представи си, че се случи един токов удар и ти стопи домашната техника Радвам се, че си слушал в часовете по ел техника, ама wtf ? удри се пак. може да получиш нова гънка. казах само че в посочената от теб статия има неточности, въпреки че претендира да разбулва мистерии. допълних и няколко възможни сценарии за манипулации. далият фира кондензатор не му е нужно да заработва на стенда, просто синхронизацията ще си работи и без него, когато напрежението е еталонно и има идеални форми на изменение. да, когато беше държавно се спазваше БДС по принуда и от липса на друго, а в някои отношения то бе по-строго от "европейските норми". затова и когато електромерите бяха смотани аналогови един киловатчас можеше да бъде записан в сметката максимум като 1,02 квтч. сега не е ясно, но е вероятно да стига и 1,1 квтч. одържавяването няма да помогне, вероятно ББ ползва момента да намести свои хора на хранилката. Евентуално по-строг контрол и спазване на стандарти би могло да върне доверието на потребителите, но пък затова е нужно време, каквото нямат. интересна теория за дянковото излитане може пък и да е истина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Чефо, айде да сформираме партия на "Честните", откровенно ще си признаем че и ние далавери ще въртим, то няма как, обаче обещаваме да взимаме най-много 20%, останалото да отива по предназначение. И да контролираме кой колко взима и от кое и пипнем ли някой с недекларирани доходи от пари под масата - доживотен затвор. Редно е и ние да намажем нещо от тази богата държава - то крадеш, крадеш и пак има ебати. Златна земя имаме, ей! Aбсолютно сериозен съм. Нима 23 години не ти казват, че няма да се краде, че отговорните ще бъдат вкарани в кафеза и че всичко ще се оправи. Е, верно е...има и оправяне ама народа все е от грешната страна на оправянето - демек поема го целия и то без смазка. Ми що да не искам и аз да намажа? Кво, по-проЗ ли съм и по-честен. Ай сиктир. Първия, който излезе с такъв лозунг като моя - ще гласувам за него. Щото те всички са честни, всички НЕ крадат, а кво става? Купуват имоти по крайбрежието и скъпи коли, а народа и блъснат Москвич не може да си позволи и когато си купи Вектра от Балканската война, се радва, че кара западна кола. Мерси съм от тоя модерен вид робство . То на мен така или иначе ми изтича мандата след 1 месец, какво ще стане после обаче - мога само да си стискам палци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Рапона подаде оставка! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Рапона подаде оставка! Хаха, стига бе, сериозно?. Кофти, сега няма как Цвъки да прави изборите по милиционерски. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Рапона подаде оставка! Това със сигурност не е добра новина. Какво искам да кажа...щом премиера подаде оставка, значи работата никак не е на хубаво(без значние коя партия Оправлява). Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Хаха, стига бе, сериозно?. Кофти, сега няма как Цвъки да прави изборите по милиционерски. Ами не точно. Миналата седмица приеха новият изборен кодекс. В него поне не им дадоха свободата която искаха предварително. Пак обаче е писан като за тях си. Най - ми хареса изказването на Костов: ГЕРБ дезертира от отговорностите и прегърна исканията на БСП и ДПС да хвърли страната в криза и да се отиде на предсрочни избори. Борисов избяга от битката с монополите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Но е донякъде вярно. Мухльобойко отпърдя, но проблемите остават. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Не трябва ли парламента да я приеме тая оставка? Ако е така, при положение, че той е мнозинство ще му гласуват отказ, пък той ще излезе, че нали съвестен и си е подал. Театри разни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Не трябва ли парламента да я приеме тая оставка? Ако е така, при положение, че той е мнозинство ще му гласуват отказ, пък той ще излезе, че нали съвестен и си е подал. Театри разни. Парламента трябва да я приеме. Неведнъж се е крил зад тях. Ту той ги командвал, ту те били независими и му опонирали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 сякаш пък оставката го освобождава от отговорност. миенето на ръцете почна. лошото е че е с кръв. служебното правителство ще е назначено от президента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 И един трагичен момент. Буда така и не завърши нито една магистрала. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.