Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Не е така, Стефчо. Зависи по какво ще си даскал. И да, има си хора, които им е мерак. Не си я мисли така тая работа...

По приложна сексология в 12-ти клас...ама всичките да са на по 18 години :D :D...и още по-важното - да са жени :D

По приложна сексология в 12-ти клас...ама всичките да са на по 18 години :D :D...и още по-важното - да са жени :D

Нали знаеш, че ще трябва да преподаваш на всичките? Независимо дали са 40кг или 90?

Днес осъзнах в каква заблуда съм бил относно бръсненето. Наскоро случайно започвах да се усещам.

Каква е заблудата?

Каква е заблудата?

Всъщност тя историята е дълга. По принцип преди години когато започнах да се бръсна на мода бяха Mach3. Използвах ги заедно с пяна няколко години. След това се появи Fusion. Също го ползвах няколко години. Винаги обаче ме е дразнело как изкарват няколко бръснения и започват да дерат. Може и причината да е, че не се бръсна редовно а изчаквам малко да порасне брадата. В един момент ми писна да давам луди пари за ножчета и видях на промоция Mach2 - 10 броя за 5-6$. От тогава се бръсна само с тях. Вярно по 1 път може да се обръснеш, но на цената на 1 ножче взимам 10. От години обаче гледам и бръсначи. Винаги са ме радвали. Имам колега който е използвал и ми разправяше как няма второ толкова добро бръснене колкото с бръснач. Наскоро видях в един сайт доста изгодна самобръсначка с сменяеми бръснарски ножчета. Реших да пробвам как ще е. С много приятен дизайн, изцяло от метал. Най - ми хареса колко място има под ножчето за отрязаните косъмчета. Няма повече проблем с задръстването. Още с първото ползване останах изумен. Доста по - гладко се обръснах отколкото с каквото и да е преди това. Трябва да добавя и че от няколко месеца започнах да използвам крем с четка вместо гел или пяна. Снощи имах свободно време и реших да прочета повече по въпроса. Не е за разправяне какви кремове и сапуни за бръснене има на пазара. Не те заливат обаче постоянно с реклама отвсякъде. Да добавим и че са произведени от натурални продукти. Геловете и пяните ги пълнят с какви ли не химикали. Поръчах си качествен крем и прилична четка. По - важното е, че потърсих и информация как правилно се използват. Преди малко следвах инструкциите и не е истина каква пяна успях да сътворя с наличните ми четка и крем. Наистина се получава много приятен и мек слой.

Ето и няколко клипчета с инструкции кое как се прави:

Как се приготвя пяна от крем:

http://www.youtube.com/watch?v=0uSUF3RXvek

Как се приготвя пяна от сапун:

http://www.youtube.com/watch?v=kVaScfYHd0U

Ето и цялото видео. Интересно е как за третият път "изстисква" пяна от четката.

http://www.youtube.com/watch?v=rUgDE7_2otg

@netroot, от къде и какви ножчета си взимаш? Щото имам такава самобръсначка и уж Жилет ножчета взимам - две-три бръснения и трябва да сменям... Иначе напоследък ползвам електрическа бръсначка Филипс. Но съм със смесени чувства...

Ще сменяте на 2-3 бръснения. Като ми се смеехте, че трябва да е затоплено лицето преди бръснене..
Аз по 5 месеца карам с 1 ножче. Gillete Fusion

По въпроса за ножчетата - колкото и странно да звучи, но ножче Жилет купено в Германия ме изкара повече от комплект ножчета Жилет купени тук. А аз също като netrootbg, я оставях по дълга и след 3-4 бръснения поваха д ами дерат и жулят. И понеже ми писна, минах на подрязване с електрическа машинка. Имам съседка, която редовно пътува до Германия и тъста ми все си поръчва от нея ножчета за неговия Жилет. Тукашните са някви ментаци от по-некачествен материал.

Ангеле, аз винаги се бръсна след баня - т.е кожата ми винаги е била загрята. Не помагаше.

@netroot, от къде и какви ножчета си взимаш? Щото имам такава самобръсначка и уж Жилет ножчета взимам - две-три бръснения и трябва да сменям... Иначе напоследък ползвам електрическа бръсначка Филипс. Но съм със смесени чувства...

Вече 4 пъти карам с това с което дойде. Някакво китайско е. В коментарите пише, че са боклук а то вече 4 бръснения идеално се справя. Взех си Wilkinson Sword, но не съм ги пробвал все още. Пробвай да направиш пяна като от видеото ;). Добре е обаче да накиснеш четката за минута в топла вода.

Ще сменяте на 2-3 бръснения. Като ми се смеехте, че трябва да е затоплено лицето преди бръснене..

Аз по 5 месеца карам с 1 ножче. Gillete Fusion

Че кой се бръсне на студено лице? Аз ако не мога след душ то обилно за повече от минута овлажнявам лицето с доста топла вода. Все ме карат по - малко. Какво ли не съм пробвал.

По въпроса за ножчетата - колкото и странно да звучи, но ножче Жилет купено в Германия ме изкара повече от комплект ножчета Жилет купени тук. А аз също като netrootbg, я оставях по дълга и след 3-4 бръснения поваха д ами дерат и жулят. И понеже ми писна, минах на подрязване с електрическа машинка. Имам съседка, която редовно пътува до Германия и тъста ми все си поръчва от нея ножчета за неговия Жилет. Тукашните са някви ментаци от по-некачествен материал.

Ангеле, аз винаги се бръсна след баня - т.е кожата ми винаги е била загрята. Не помагаше.

Аз ползвам такива от щатите които са. Мога да ти донеса да пробваш как са. Иначе в последно време все повече и повече се убеждавам да стоя далече от продуктите на Жилет. А е странно понеже точно те въвеждат употребата на бръснарските ножчета.

Предполагам това, колко те кара ножчето зависи и от брадата. Рядката ми козина е сравнително мека и може би това хаби повече ножчетата, щото фюжъни, ексели, мексели рядко бръснат хубаво повече от 4-5 бръснения. Никога не се бръсна по-често от веднъж седмично и това може също да оказва влияние.

Електрическата самобръсначка е доста добра, но не трябва да пускам космалака да расте, а да тръгна да се бръсна на два-три дена... да бе да... 

П.П. Ако и други като мен бъркат тримата братя Армстронг - ето как да ги различим.

Как ги правите тия хави. Баща ми през ден се бръсне от не знам колко години. Със Жилет е естествено - Mach 3 и кара поне месец и от горе дори. Аз карам по 3, 4 месеца, но се лющя 2 пъти в седмица...а по някога и по-малко :D Естествено и аз съм на Mach 3, че с Фюжъна ми е много неудобно да правя катанеца :D :D

Че кой се бръсне на студено лице? Аз ако не мога след душ то обилно за повече от минута овлажнявам лицето с доста топла вода.

Бръснат се, бръснат се. Отявлените мъже във форума. Extra Machos. Като казвах, че трябва да е затоплено лицето ме изкараха обратен за пореден път, кремове, работи се изредиха пак. Накрая излезнах виновен, че не се бръсна на някой поток единствено с по-тънка клонка.

Хм...аз пък си мислех, че истинските мъже(като мен) си скубят космите с пинсетка... Пък се оказва, че сме се бръснели...Ще си легна по-малко тъп тая вечер, научих нещо ново...

Вече 4 пъти карам с това с което дойде. Някакво китайско е. В коментарите пише, че са боклук а то вече 4 бръснения идеално се справя. Взех си Wilkinson Sword, но не съм ги пробвал все още. Пробвай да направиш пяна като от видеото ;). Добре е обаче да накиснеш четката за минута в топла вода.

.......които са. Мога да ти донеса да пробваш как са. Иначе в последно време все повече и повече се убеждавам да стоя далече от продуктите на Жилет. А е странно понеже точно те въвеждат употребата на бръснарските ножчета.

ще дойдеш в правата вяра, особено с второто. аз от 12 години ги бойкотирам особено в продуктите за бръснен. Не че Уилкинсон не се задръстват, но поне малко държат на качеството на стоманата и не се изтъпяват от поглеждане.

за единично ножче - BIC-четата с едно ножче и никви ленти с алое вера, вършат чудна работа. неслучайно ги предпочитат хората дет са с прически "Слави".

ще дойдеш в правата вяра, особено с второто. аз от 12 години ги бойкотирам особено в продуктите за бръснен. Не че Уилкинсон не се задръстват, но поне малко държат на качеството на стоманата и не се изтъпяват от поглеждане.

за единично ножче - BIC-четата с едно ножче и никви ленти с алое вера, вършат чудна работа. неслучайно ги предпочитат хората дет са с прически "Слави".

Аз говоря, че си взех такива ножчета:

Double_edge_shaving_razor_blades_1_Gif.g

Имаше и на Жилет, но ги пропуснах. Преди години реших да пробвам BIC с едно ножче. Мноого доволен останах. Ако ще е от този тип най - добре са техните.

Всъщност тя историята е дълга. По принцип преди години когато започнах да се бръсна на мода бяха Mach3. Използвах ги заедно с пяна няколко години. След това се появи Fusion. Също го ползвах няколко години. Винаги обаче ме е дразнело как изкарват няколко бръснения и започват да дерат. Може и причината да е, че не се бръсна редовно а изчаквам малко да порасне брадата. В един момент ми писна да давам луди пари за ножчета и видях на промоция Mach2 - 10 броя за 5-6$. От тогава се бръсна само с тях. Вярно по 1 път може да се обръснеш, но на цената на 1 ножче взимам 10. От години обаче гледам и бръсначи. Винаги са ме радвали. Имам колега който е използвал и ми разправяше как няма второ толкова добро бръснене колкото с бръснач. Наскоро видях в един сайт доста изгодна самобръсначка с сменяеми бръснарски ножчета. Реших да пробвам как ще е. С много приятен дизайн, изцяло от метал. Най - ми хареса колко място има под ножчето за отрязаните косъмчета. Няма повече проблем с задръстването. Още с първото ползване останах изумен. Доста по - гладко се обръснах отколкото с каквото и да е преди това. Трябва да добавя и че от няколко месеца започнах да използвам крем с четка вместо гел или пяна. Снощи имах свободно време и реших да прочета повече по въпроса. Не е за разправяне какви кремове и сапуни за бръснене има на пазара. Не те заливат обаче постоянно с реклама отвсякъде. Да добавим и че са произведени от натурални продукти. Геловете и пяните ги пълнят с какви ли не химикали. Поръчах си качествен крем и прилична четка. По - важното е, че потърсих и информация как правилно се използват. Преди малко следвах инструкциите и не е истина каква пяна успях да сътворя с наличните ми четка и крем. Наистина се получава много приятен и мек слой.

Ето и няколко клипчета с инструкции кое как се прави:

Как се приготвя пяна от крем:

http://www.youtube.com/watch?v=0uSUF3RXvek

Как се приготвя пяна от сапун:

http://www.youtube.com/watch?v=kVaScfYHd0U

Ето и цялото видео. Интересно е как за третият път "изстисква" пяна от четката.

http://www.youtube.com/watch?v=rUgDE7_2otg

Ъъъ... Не, че нещо... Ама ако беше ходил в казармата щеше да ги знаеш тези хитринки още от детство, де са вика... :grin: 

П.п. Пореден плюс за казармата (от моето време)

Ъъъ... Не, че нещо... Ама ако беше ходил в казармата щеше да ги знаеш тези хитринки още от детство, де са вика... :grin: 

П.п. Пореден плюс за казармата (от моето време)

Значи е трябвало всичко да ходят в казармата за да станат "мъжове". Мерси съм. Нали вече доста години работя с тях. Има и качествени хора, но не е истина какви има сред тях. На високи постове също. А какви истории са ми разправяли. Като да попиваш водата от плац по време на порой за да не си намокри обувките генерала. Или да разпънеш лодки в най - голямото слънце и да симулираш как гребеш понеже идвал потоп... С часове мога да разказвам.

С няколко часа четене и гледане на клипове се научава това прословуто бръснене. Останалите 12-15-20-24 месеца не виждам с какво ще се запълнят.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...