Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Най-вече искам да падне тази простотия, че произвеждам ли повече от едиколко си ток, съм длъжен да го продам на държавата. Това премахне ли се, ще си олабим сметкитке драстично, защото покривите на всички в Тракия може да се напляскат с фотоволтаици, би било прекрасно.

Не съм достатъчно компетентен, за да го оборя точка по точка, но знаеш ли какво ще се случи ако се случи това, което иска - пълна изолация. И тези милиарди дето ги е цитирал не съм сигурен че ей така си изтичат извън БГ, най-малкото защото по договор тези фирми трябва да инвестират в страната.

А да и подобни комунистически изказвания "този има толкова печалба, е сега ще му ги взема на мръсника" знаеш ли до какво довеждат? Погледни Куба - там взеха на мръсниците парите, всичко стана държавно, разпредели се между "нуждаещите се" и погледни на снимки на какво прилича всичко в момента.

В този ред на мисли - защо преди да се продаде на чужда фирма БТК беше толкова зле и все нямаше пари за нищо пък сега изведнъж печалби взе да вади? Я се опитай да обясниш този куриоз.

При едно нормално упралвение със съвестни хора би било добре, ако нямаме чужди фирми. Свобдония пазар или този капитализъм също не е добър модел, поне виждаме, той работи за една шепа хора.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Най-вече искам да падне тази простотия, че произвеждам ли повече от едиколко си ток, съм длъжен да го продам на държавата. Това премахне ли се, ще си олабим сметкитке драстично, защото покривите на всички в Тракия може да се напляскат с фотоволтаици, би било прекрасно.

Toва е едно добро начало, но не е особено рентабилно както се оказва - иначе отдавна да е спряно производството на керемиди и да се заменят всички покриви с фотоволтаици. Ако можеше да се избие инвестицията за под 5 години сигурно всички биха го направили

Toва е едно добро начало, но не е особено рентабилно както се оказва - иначе отдавна да е спряно производството на керемиди и да се заменят всички покриви с фотоволтаици. Ако можеше да се избие инвестицията за под 5 години сигурно всички биха го направили

Никой не го прави защото си длъжен да го продадеш за 10 и след това ти се препродава за 80. Обаче ако го произвеждам и си го консумирам ще ми е в пъти по-добре. Германците от 2-3 години произвеждат 20-30% от общата консумирана електроенергия точно от подобен тип зелена енергия. И тук ще стане, почнаха по общините и други заведения да слагат такива. Сега в две детски градини ще слагат по покривите. Тракия е удобна защото са само блокове, то по принцип наяскъде е добре, стига да става.

....

А да и подобни комунистически изказвания "този има толкова печалба, е сега ще му ги взема на мръсника" знаеш ли до какво довеждат? Погледни Куба  - там взеха на мръсниците парите, всичко стана държавно, разпредели се между "нуждаещите се" и погледни на снимки на какво прилича всичко в момента. 

куба е под ембарго налагано от иначе супердемократичните и добронамерени САЩ, контролира им се целия внос и износ, защото видиш ли преди 50 години може би евентуално са щели да дадат възможност на руснаците да разположат ракети, които недайсибоже току виж стигнали до безценната американска земя- единствената важна. Затова според тях цялото население на Куба не заслужава доверие и трябва да бъде подложено на пълна икономическа и информационна изолация.

В този ред на мисли - защо преди да се продаде на чужда фирма БТК беше толкова зле и все нямаше пари за нищо пък сега изведнъж печалби взе да вади? Я се опитай да обясниш този куриоз. 

.....

тя продължи да е на загуба, а планираните инвестиции се осъществиха само с вътрешната печалба. продължава да си има бая едри задължения и затова разни банки встъпиха във владение. отчитаните печалби са чисто счетоводни и с цел само разпределяне на дивиденти и скатаване на данъци.

аналогично е и с ЕРП-тата. Повечето данъци не ги плащат тук, даже се съмнявам че внасят и тяхната част от ДДС-то.

куба е под ембарго налагано от иначе супердемократичните и добронамерени САЩ, контролира им се целия внос и износ, защото видиш ли преди 50 години може би евентуално са щели да дадат възможност на руснаците да разположат ракети, които недайсибоже току виж стигнали до безценната американска земя- единствената важна. Затова според тях цялото население на Куба не заслужава доверие и трябва да бъде подложено на пълна икономическа и информационна изолация.

Tова не обяснява циганията и съсипването на доста красиви сгради. 

тя продължи да е на загуба, а планираните инвестиции се осъществиха само с вътрешната печалба. продължава да си има бая едри задължения и затова разни банки встъпиха във владение. отчитаните печалби са чисто счетоводни и с цел само разпределяне на дивиденти и скатаване на данъци.

аналогично е и с ЕРП-тата. Повечето данъци не ги плащат тук, даже се съмнявам че внасят и тяхната част от ДДС-то.

Чакай сега - хем е на загуба хем има вътрешна печалба и се инвестира. Нещо не разбирам

Колко е 1kw/h?

Сега си видях последната фактура, която е на стойност точно $30.15 с включено в това $3.43 sales tax. Цената на KWh е 6 цента. Мисля, че имаме един от най-евтините тоци на континента, а в страната сме на трето място по евтиния, доста близко до първенците от Кебек. Далаверата идва от факта, че електроенергията е почти изцяло от ВЕЦ-ове, а вода в Канада дал Господ. Водата нямам идея колко струва, защото тя е включена в общите разходи, както и парното между другото, което е на природен газ. :)

куба е под ембарго налагано от иначе супердемократичните и добронамерени САЩ, контролира им се целия внос и износ, защото видиш ли преди 50 години може би евентуално са щели да дадат възможност на руснаците да разположат ракети, които недайсибоже току виж стигнали до безценната американска земя

Мобо, голяма глупост сътвори. Въпросното ембарго се отнася единствено за американския бизнес и търговия с Куба. Никой не контролира търговията на Куба с останалия свят. Аз си купувам редовно и единствено кубински пури, с които е пълно навсякъде при нас, както го правят и всички американски туристи, пристигащи в нашето село. За съжаление кубинците май почти нямат какво друго да експортират освен пури и няколко чешита Havana Club, с които също така е пълно в нашенските ликър сторове. Освен да имаме някакви здрави контрабандни канали, пробиващи американската блокада. :laughing1:

Сега си видях последната фактура, която е на стойност точно $30.15 с включено в това $3.43 sales tax. Цената на KWh е 6 цента. Мисля, че имаме един от най-евтините тоци на континента, а в страната сме на трето място по евтиния, доста близко до първенците от Кебек. Далаверата идва от факта, че електроенергията е почти изцяло от ВЕЦ-ове, а вода в Канада дал Господ....

Глей' сега...чакай да те открехна нещо, за да просперираш като истински българин в Канада...Прай'ш си там около вас един малък ВЕЦ (няма значение дали имаш или нямаш вода наоколо - ще излъжеш, че имаш поток под земята и че ще го прехванеш :P ), а после...по познатата схема от постовете на дедото и моя по-горе - хакаш щепсела в контакта и правиш бридж между контакта и изхода на ВЕЦ-а, заебаваш ВЕЦ-а и почваш да препродаваш ток на тамошния НЕК....и след това, както Чефо би се изразил, като станеш милионерче - да не забравиш да почерпиш за идеята. :laughing1:

Едит: $30.15 - нееее, наистина си за бан...утре ще пиша на Вено да вземе мерки. :woot

Едит: $30.15 - нееее, наистина си за бан...утре ще пиша на Вено да вземе мерки. :woot

Стига бе, ако ти кажа цените на алкохола и тутакси ще спреш да ми завиждаш. А ако в добавка ти съобщя и цените на имотите, направо ще почнеш да ме оплакваш. Така че радвайте се на евтините неща, дето ги има не малко в България. :)

Стига бе, ако ти кажа цените на алкохола и тутакси ще спреш да ми завиждаш.

Аз не пия.

Знаеш ли какво, дай да правим трампа - аз ще ти пращам алкохол от тук, а ти ще ми връщаш ток. drinking-wine-smiley-emoticon.gif  frankenstein_electricidad.gif

Те имотите затова са такива - защото всеки се натиска да ходи там заради цените на тока и т.н. :P

Дедо, идея си нямаш някои от основните стоки и услуги на какви цени са тук и причината не е, че много народ се натиска да идва. Освен това ако ти кажа броя на държавните монополи и ще си помислиш, че направо живеем в комунизъм. Например един популярен такъв монопол, освен този за електричеството е монополиста при автомобилното застраховане. Този монополист освен със застраховките се разпорежда изцяло и с издаването на шофьорски книжки и изпитите за това. Та поради тази причина плащам застраховка за колата от порядъка на $1800. Още по-зле е ситуацията с продажбите на алкохол. Поради тази причина един половинлитров кен Хайнекен или Стела е с цена $2.60.

Аз не пия.

Знаеш ли какво, дай да правим трампа - аз ще ти пращам алкохол от тук, а ти ще ми връщаш ток. drinking-wine-smiley-emoticon.giffrankenstein_electricidad.gif

Не става. Дедото се опита да ми прати веднъж и идиотите от митниците го секвестираха. :evil

Tова не обяснява циганията и съсипването на доста красиви сгради. 

Чакай сега - хем е на загуба хем има вътрешна печалба и се инвестира. Нещо не разбирам

оперативната печалба барабар с все оборотни средства бяха използвани за реинвестиции и закупуване на скъпи техники по развитието на широколентовия интернет достъп и мобилния оператор на БТК. печалбата, за която ТИ говореше е само счетоводна, т.е. без да отчита реинвестициите и дивидента, който е раздаван (то без да се даде съответното на държавата за нейния дял). Същата тази "печалба" се използва само за повдигане на оценката при препродажбите на дружеството, а междувременно освен всичко друго загуби и доста ДМА разпродадени на безценица, включително и старите аналогови АТЦ бяха оценени като скрап, а всъщност прекупвачите ги пратиха в Индия да живеят втори живот.

Последно в редицата прекупвачи, встъпиха консорциум от банки дали разни кредити и 2 години търсеха друг инвеститор, който пак е банка, а не оператор с аналогична дейност.

Сега си видях последната фактура, която е на стойност точно $30.15 с включено в това $3.43 sales tax. Цената на KWh е 6 цента. Мисля, че имаме един от най-евтините тоци на континента, а в страната сме на трето място по евтиния, доста близко до първенците от Кебек. Далаверата идва от факта, че електроенергията е почти изцяло от ВЕЦ-ове, а вода в Канада дал Господ. Водата нямам идея колко струва, защото тя е включена в общите разходи, както и парното между другото, което е на природен газ. :)

Мобо, голяма глупост сътвори. Въпросното ембарго се отнася единствено за американския бизнес и търговия с Куба. Никой не контролира търговията на Куба с останалия свят. Аз си купувам редовно и единствено кубински пури, с които е пълно навсякъде при нас, както го правят и всички американски туристи, пристигащи в нашето село. За съжаление кубинците май почти нямат какво друго да експортират освен пури и няколко чешита Havana Club, с които също така е пълно в нашенските ликър сторове. Освен да имаме някакви здрави контрабандни канали, пробиващи американската блокада. :laughing1:

ти също приказваш доста забавни неща, но не ги твориш, щото ти липсва съзидателния тон. ембаргото е било дълго време на ВСЯКАКВИ стоки и услуги от острова - прочети указа на Картър. Желязната завеса не е подпирана само от едната страна, нито пък е била само в Европа.

отделно че има АЕЦ в Канада, и то бая бройки и все собствено производство. Толкова са "хубави" и качествени, че вече са разрешени само за извън Канада. Може да погуглим и да броим съобщенията за аварии и изпуснати мръсни води и други гадости, за да ги сравним с тези на глупавите руски реактори дето все гърмят.

ти също приказваш доста забавни неща, но не ги твориш, щото ти липсва съзидателния тон. ембаргото е било дълго време на ВСЯКАКВИ стоки и услуги от острова - прочети указа на Картър. Желязната завеса не е подпирана само от едната страна, нито пък е била само в Европа.

отделно че има АЕЦ в Канада, и то бая бройки и все собствено производство. Толкова са "хубави" и качествени, че вече са разрешени само за извън Канада. Може да погуглим и да броим съобщенията за аварии и изпуснати мръсни води и други гадости, за да ги сравним с тези на глупавите руски реактори дето все гърмят.

Абе пич, стига приказва глупости бе. Кубинците нямат никакви проблеми да си търгуват с кого и с каквото си искат, с изключение само на една единствена държава в света - САЩ. Всичко друго е разтягане на локуми.

И като ми даваш списъци на атомни централи в Канада, поне вземи се поинтересувай каква е териотрията на тази държава (май-беше втората по големина в света, ако не се лъжа) и виж в провинцията, в която живея дали изобщо има такива и какво е разстоянието до най-близкия реактор. Явно също не ти е известно, че електроснабдяването в Канада е организирано независимо на провинциално ниво. Аман вече, вземи се спри.

На кръстовището на Гробищата одеве имаше катастрофа със скутер. 4-5 патрулки, пагон и чудо. Скутерът каран от дете. Детето лежеше на асфалта, линейката тъкмо пристигаше. От това, което успях да видя, това дете, май момиченце, почти на 100% нямаше 16... Кой чукут купува на детето си мотор, койт го оставя да го кара, като още колело не може да кара???

http://news.plovdiv24.bg/416523.html

Ни думичка за свобода
във речника на роби.
Преди да дойде съвестта,
й махнахме за сбогом.

И ни държава, нито вест.
Но ще останат кости.
Да светят като гола чест
в очите на апостол.

Не се говори за въже
в родина на обесен.
Ако не се родят мъже -
от смърт да правят песен!

К. Кондова

Почвам да си търся сериозно варианти да се изнасям от тая държава. Наистина, няма смисъл. Честно. Все едно седиш срещу вентилатор пръскащ фекална маса, ама вентилатора го захранва пожарна кола пълна с фекална маса, а зад нея ЛукОйл-а , който я пълни... 4 години всички се стискат да има някаква (не говоря каква) фискална политика и стабилност в тоя батак... на какво ли не се нагледах, не фалирах ли, не се ли занимавах с тъпотии... и накрая тоя дето реши да внася дисциплина реши да уволни човека чрез когото я упражнява?! WTF... вземам си БЕЗценната дипломка и си тръгвам ебати. Или трябва да взривя парламента.

След малко ще ми мине и ще реча, че е тъпо да се изнеса просто.

Моля, някой да слуша изявлението на Плевнелиевската превъзходна и да го пусне тук(нямам звук на служебния комп).

Защото се протестира за грешното нещо - ето затова. Не искаме да разкараме ЕРП-тата, искаме повече, да има конкуренция и да е честно. Като ги изгоним какво после? Държавата? Друг монополист? Или ей тъй да протестираме за да се намираме на работа? И кой го организира това? Не ми говорете само, че е спонтанно ей тъй на, особено с тези лозунги. Тез пасти вече ги ядохме. 

Та да се повторя - комунисти ли сте или сте тъпи? (въпроса е към простестиращите)

Мен примерно, спокойно можеш да ме броиш и за тъп и за комунист!

http://www.youtube.com/watch?v=_IO-HHdXJac&feature=share

Ама взема да гласувам за Сидеров...

А то да е само златото... Знаеш ли, че от редките елементи които се добиват при добива на злато в това нашодище се генерира по-голяма печалба от тази със златодобива? Интересното в случая е, че за тези елементи и евентуални отчисления от техния добив не се споменава никъде в концесионните договори. Пък не е като да не се е знаело за тях още доста преди да се даде концесията.

Да бе, ама защо сега изведнъж преди изборите се сетиха всички? А? Като хората(или може би тесният ни кръг хора, обявен от Дедо за тъпи и комунисти) знаят отдавна за това... И се е повдигал неведнъж въпроса....

Изключително силно начало на годината за родните журналя - до момента няма празно: неуспешно покушение над Доган, Баретата го гърмяха пред съда, увеличение на сметките за ток със 100%, междувременно за цвят - малко метеори падаха по Земята и един голям мина на рекордно близко разстояние, а сега и всенародни стачки, гражданско неподчинение и Пицата подава оставка. И това всичко за месец и половина. Кажете, ако съм изпуснал нещо...

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...