Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

днешните събития бяха може би началото на "пробуждането" на българският народ , демек дойде моментът в който ножа опря до кокала и доста хора бяха поставени пред изборът дали да ядът или да се върнат към средновековието

А аз си мислех, че ще стане преди година същото това нещо.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Абе къде беше Коматевския възел? След Централна(забравил съм вече)?

Както ти казва Коста, само че не търси ШЕЛ - Лукойл е. Кажи накъде отиваш точно, че да те упътим като хората. 

Идваш от Руски, на Централна завиваш на дясно и цепиш само напредЕ. След бензиностанцията ШЕЛ (която е след новата сграда на зъботехническия) имаш вече качване към Пещерско, качване към Смирненски или ако продължиш само напред към Коматево или Кючюка(с ляв завой).

Какъв Шел там бре, брат? Бензиностанцията е на Лукойл  :laughing:

днешните събития бяха може би началото на "пробуждането" на българският народ , демек дойде моментът в който ножа опря до кокала и доста хора бяха поставени пред изборът дали да ядът или да се върнат към средновековието

А аз си мислех, че ще стане преди година същото това нещо.

Цвети, не искам да ти развалям надеждите, но и преди няколко години се говореше същото по време на учителските стачки и възможността да бъде обявена една цяла учебна година за невалидна. Ножът според мен ще опре още доста пъти до кокала, докато се промени нещо съществено. Силно се надявам да успеят да закрият поне един от монополистите, а именно спряганият да си ходи - ЧЕЗ.

Цвети, не искам да ти развалям надеждите, но и преди няколко години се говореше същото по време на учителските стачки и възможността да бъде обявена една цяла учебна година за невалидна. Ножът според мен ще опре още доста пъти до кокала, докато се промени нещо съществено. Силно се надявам да успеят да закрият поне един от монополистите, а именно спряганият да си ходи - ЧЕЗ.

Грешно е да се закрива или одържавява. Трябва да се вкара конкуренция. За да можеш да избереш между ЧЕЗ, ЕВН и още 3ма. Докато има монопол - държавен или не ще ни ебават. Това е

Абсолютно си прав, но хората искат кръв. Бързо. Най-лесното е да клъцнат главата на някой от монополистите. Пък после ще го мислим. :)

Какъв Шел там бре, брат? Бензиностанцията е на Лукойл  :laughing:

На ШЕЛ е бензиностанцията. Лукойл е в другото платно. Посока Централна гара.

На ШЕЛ е бензиностанцията. Лукойл е в другото платно. Посока Централна гара.

EKO е в посока Централна гара.

аз не съм за национализация на ЕРПтата. ако ще е с географско делене нека да е по градове и общини и ако съответната община е недоволна от своя да има право да го сменя. и да, трябва да се разсекретят договорите, както и този за БТК, за да видим дали някой се е сетил да деактува собствеността върху разпределителната и каналните мрежи от държавна в частна и на база какви документи, щото ако не е излиза че ни взимат пари за ползване на нещо, което са платили родителите ни вече. както е със синята зона.

Абсолютно си прав, но хората искат кръв. Бързо. Най-лесното е да клъцнат главата на някой от монополистите. Пък после ще го мислим. :)

И кой ще дойде на негово място. Защото не може просто да престанат да работят. За да не ни ебават трябва да има конкуренция. Това и от ЕС го казаха, ама нали народа лесно се връзва на комунистически идеи пък и мрази да мисли. Само дето мен ме е яд после на всеобщото скудоумие. Монополисти гадни били, много пари искали, дрън дрън. Ми могат-искат. Защо сме ги оставили без конкуренция? Защо няма наплив от поне още 10тина които да правят същото, да имат лиценз да прекарват кабели и да те включват с техни си електромери и т.н.? ЗАЩО НЯМА НИТО ЕДИН МИТИНГ ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА В ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ? Защото сме МАЛОУМНИ вероятно, защото точно корупцията е най-лошото нещо в тази държава, но всички дотолкова сме свикнали че не ни пука, нали?

аз не съм за национализация на ЕРПтата....

Аз пък съм за национализация на имотите на Семерджиев:woot

П.П. Като награда за дадената идея, за мен искам само Лексуса...дет' се вика - едно малко бонусче. :bowdown:

Да а за мен вилата на морето ако може. 

Та да се повторя, дано повече хора го прочетат - да питам - който протестира комунист ли е или само е тъп? 

Да а за мен вилата на морето ако може. 

Та да се повторя, дано повече хора го прочетат - да питам - който протестира комунист ли е или само е тъп? 

що? ще му препоръчаш да яде пастички вместо хляб?

трябва да се протестира. ББ го е страх и винаги е реагирал само на протести. щом е така, значи просто трябва, нищо че  е малко късно

електромерите мерили "нормално", обаче никой не обсъжда нормата. никъде не я споменават след отмяната на БДС(от -1% до +2,5%) и никъде не цитират новата норма за грешката на електромерите (-0% до +5%).

И никъде не се обсъжда математически точното удвояване на нормалното потребление в последните сметки за годината.

Това с пастите е добра идея, особено за тези които ги обичат. Дедо както винаги е краен когато е ядосан - в нашата държава винаги има нужда от протести, най-малкото за да наваксаме дългогодишното ни спотайване и примирение каквото и да става около нас. Още повече че сегашните протести не са само за национализация на ЕРП-тата, но и като протест, че вече на всички им писна 25 години да ни дерат кожите и да се извършват далавери нон-стоп на гърба на крайния клиент. Какъв ще е ефекта от всичко това, ще видим в следващите дни, но ефект определено ще има - може и да не ни намалят тока, но нещо друго ще се предприеме.

На съседи, които са в Испания и са с махнат централен бушон от таблото в тях, имат сметка 35 лв. Сигурно извънземните са влизали и са ползвали нещо.

що? ще му препоръчаш да яде пастички вместо хляб?

Защото се протестира за грешното нещо - ето затова. Не искаме да разкараме ЕРП-тата, искаме повече, да има конкуренция и да е честно. Като ги изгоним какво после? Държавата? Друг монополист? Или ей тъй да протестираме за да се намираме на работа? И кой го организира това? Не ми говорете само, че е спонтанно ей тъй на, особено с тези лозунги. Тез пасти вече ги ядохме. 

Та да се повторя - комунисти ли сте или сте тъпи? (въпроса е към простестиращите)

Защото се протестира за грешното нещо - ето затова. Не искаме да разкараме ЕРП-тата, искаме повече, да има конкуренция и да е честно. Като ги изгоним какво после? Държавата? Друг монополист? Или ей тъй да протестираме за да се намираме на работа? И кой го организира това? Не ми говорете само, че е спонтанно ей тъй на, особено с тези лозунги. Тез пасти вече ги ядохме. 

Та да се повторя - комунисти ли сте или сте тъпи? (въпроса е към простестиращите)

В момента като са 3....ти пак НЯМАШ право на избор.

На съседи, които са в Испания и са с махнат централен бушон от таблото в тях, имат сметка 35 лв. Сигурно извънземните са влизали и са ползвали нещо.

Е тук вече трябва да се гледа електромера. Щеше да е интересно ако има 100лв сметка ей тъй от нищото. 

И все пак - има електромери, те трябва да се гледат. И не да гоним ЕРП-тата а да се оправи законодателството и да има конкуренция. Аз също бих се включил в протест, но е и в такъв. Бих протестирал против корупцията и покровителството над доста фирми, ама такъв учудващо няма. Защо? Може би, защото тези дето организират протестите са всъщност собствениците на такива фирми? Някой над последното замислял ли се е?

В момента като са 3....ти пак НЯМАШ право на избор.

Ама не се протестира за това. Протеста е "ВЪН ОТ БГ"? Защо бе джанъм? Пак комунистически простотии - дай ще одържавим фирмите и ще стане по-добре. Ще стане ама дядо ви дръжката!

Голяма работа - утре ще го оправят. Те на няколко пъти хакнаха сайтове на държавни институции, ти за един клуб F1 си тръгнал да се чудиш... ;)

Конкуренцията, драги мой, няма да дойде с 10 ЕРП'та. Като се има предвид да се спре монопола и да има конкуренция на тока се разбира в това, че ще ни бъде даден избор да си избера САМ тока, който ще ползвам - сиреч: В момента Марица Изток 1, и 3 са чужди компании продаващи ток и то много скъп, защото ГОЛЕМИЯ ДЕМОКРАТИК Костов направи много хубави договори с гарантирани печалби на някоя друга компания, та ако чуждите Марици продават примерно 1 единица ток за 10 лв. то Марица Изток 2, която е държавна и АБСОЛЮТНО еднаква от към технология и гориво като останалите две, продава 1 единица ток за 1 лв. и естественно аз ще искам да си КУПЯ ток от Марица Изток 2. Същото важи и за всеки друг производител на ток, било то от фотоволтаици или атомна ел. централа. Цената е различна при всеки един от тях. Искам да ми се даде правото да си избера сам тока.

И аз съм на тва мнение, че да речем от 100 лв сметка за ток към ЕВН примерно, може би 15 лева отиват за ЕВН, всичко останало отива другаде...държавата мирише като цяло, и да ги изгоним пак ще е същия хал, няма да ни стане тока по евтин, освен ако не се промени някой друг закон, който да премахне адските простотии и бумащини от към зелената енергия, която на практика няма разход по нея, но видиш ли тя е най-скъпа, защото лобитата едно време искаха много бързо да се изплатят тия инвестиции, с които се направиха. Пълен абсурд.

Ахахаха, тия ЕРП-та май наистина са го ударили през просото. Аз плащам месечна сметка за ток от $35 при денонощно включени една камара машини и уреди плюс готварска печка на ток.

Иначе дедо, не е до монополистите само. И при нас е монополист - една единствена фирма, при това държавна, т.нар. crown corporation. Ама засега не са ставали такива ексцесии откакто съм тук. Народа дигаше джабала за въвеждането на тези умните електромери, ама общо-взето не съм чувал за такива чак куриози.

Ахахаха, тия ЕРП-та май наистина са го ударили през просото. Аз плащам месечна сметка за ток от $35 при денонощно включени една камара машини и уреди плюс готварска печка на ток.

Стига, че ако още веднъж прочета някое подобно твое изречение за реалността в Канада, направо ще ми дойде да те банна от форума ако имах тази възможност. :woot Няма да те питам каква ти е заплатата там, щото не е учтиво да се пита за пари, ама тука при средна заплата от 700 лева (350 евра) сметката ми е 400 лева (200 евра), което май се сещаш какъв процент от заплатата е и като си платиш тока...какво ти остава за другите сметки - телефон, вода, интернет, храна, облекло, издръжка на деца и евентуално някакви развлечения. Сега стана ли ти по-ясно защо на народа му писна и излезе да троши прозорците на енергодружествата...имаше между тях пенсионери с 200 лева пенсия и 120 лева сметка за ток. :ninja:

Колко е 1kw/h?

Само моля ти се не го питай колко е 1 кубик вода, че няма да издържа отговора...

http://www.youtube.com/watch?v=_IO-HHdXJac&feature=share

България е 2-а по годишен добив на злато в Европа за 2012, но получава само 1% от добитото от концесионера Дънди прешъс метълс!!! ...Този клип, който показва защо българите сме бедни и как заплатите ни могат да станат европейски, само за два дена натрупа огромен брой гледания, но беше скандално свален от сайта Vbox7 на поръчковата NetInfo!

Ама взема да гласувам за Сидеров...

освен ако не се промени някой друг закон, който да премахне адските простотии и бумащини от към зелената енергия, която на практика няма разход по нея, но видиш ли тя е най-скъпа, защото лобитата едно време искаха много бързо да се изплатят тия инвестиции, с които се направиха. Пълен абсурд.

А за зелената енергия и номерата с "пляскаме една камара фотоволтаици, после даваме накъсо кабела от енергото и ето ти машина за пари - плащаме по 15ст за консумиран kWh, който продаваме после за 80ст защото такъв е договора". Който умник прие подобни договори е за трепане. Май тройната коалиция бяха това и имам спомени че с колеги обсъждахме, че Доган точно така си прави милионите. Това ако не е източване не знам какво ще е. 

А за зелената енергия и номерата с "пляскаме една камара фотоволтаици, после даваме накъсо кабела от енергото и ето ти машина за пари - плащаме по 15ст за консумиран kWh, който продаваме после за 80ст защото такъв е договора". Който умник прие подобни договори е за трепане. Май тройната коалиция бяха това и имам спомени че с колеги обсъждахме, че Доган точно така си прави милионите. Това ако не е източване не знам какво ще е. 

Това исках да го коментирам още снощи, но пропуснах. Оказва се, че когато е нямало вятър за ветроцентралите или вода за водните централи, някои от тях пак са продавали ток на НЕК през цялото време на преференциалните цени, което ме навежда на мисълта, че сигурно са се снабдили с най-последно поколение супер-хипер-ултра модерни кондензатори, способни да акумулират енергията в продължение на седмици. :grin:

Ама взема да гласувам за Сидеров...

Не съм достатъчно компетентен, за да го оборя точка по точка, но знаеш ли какво ще се случи ако се случи това, което иска - пълна изолация. И тези милиарди дето ги е цитирал не съм сигурен че ей така си изтичат извън БГ, най-малкото защото по договор тези фирми трябва да инвестират в страната.

А да и подобни комунистически изказвания "този има толкова печалба, е сега ще му ги взема на мръсника" знаеш ли до какво довеждат? Погледни Куба  - там взеха на мръсниците парите, всичко стана държавно, разпредели се между "нуждаещите се" и погледни на снимки на какво прилича всичко в момента. 

В този ред на мисли - защо преди да се продаде на чужда фирма БТК беше толкова зле и все нямаше пари за нищо пък сега изведнъж печалби взе да вади? Я се опитай да обясниш този куриоз. 

От Сидеров до момента измежду нашите политици е имало само един по-голям палячо и той е Жорж Ганчев. Учуден съм, че изобщо някой е гласувал както за единия така и за другия. 

Това исках да го коментирам още снощи, но пропуснах. Оказва се, че когато е нямало вятър за ветроцентралите или вода за водните централи, някои от тях пак са продавали ток на НЕК през цялото време на преференциалните цени, което ме навежда на мисълта, че сигурно са се снабдили с най-последно поколение супер-хипер-ултра модерни кондензатори, способни да акумулират енергията в продължение на седмици. :grin:

Аха - нарича се - даваме кабела накъсо и изобщо спираме да се занимаваме с глупости. Само са гледали да не стават прекалено нагли (примерно да продават 50мегавата при теоретичен максимален капацитет 10) 

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...