RaptoR Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Аха къде го буташ него в Центъра Ние тука сме съвсем друга работа Кои ВИЕ бре?!?!?! Аз съм по-близо от тебе, а знаеш, че си ми и комшия там, където си. Между другото Пловдив е толкова малък, че единствено Прослав, Коматево и Гетото отчасти бих казал, че не са в центъра. Всички други разстояния са смешно малки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Aз и на Кап. Райчо съм ти комшия горе-долу Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Я мирно . Никой от вас не ми е комшия на о. Бали. Напазарувах си го ония ден. Някой да иска парче земя? Ще му направя добра оферта Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Я мирно . Никой от вас не ми е комшия на о. Бали. Напазарувах си го ония ден. Някой да иска парче земя? Ще му направя добра оферта Стефчо... Факсове ли ва, брат Ас ако сам на тебе, ше издъна на комшиите подовете, та чак до тавана, да мое да пусна и звездите да ми говорят Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Ти, куре, недей дава акъли, ми кажи разбрахте ли се с дядката за чука? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Нещо май при теб трябва да е проблема. Аз пробвах от различни машини и различни браузъри и нямам никакви проблеми да виждам атачнатите снимки, обаче вече спирам с пробите, че ми се събра погледа от пищни цици. Мдаам, явно Операта нещо се поебава, с крома са там Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Кратка историйка, която току що чух по новините, разказана от потърпевшата...а след това ще задам и 2 кратки въпросчета.... Та...жената разказва, че с мъжа си решили да зарежат живота в града и да си построят къщичка във вилната зона (не запомних къде точно). Продават си апартамента, строят си къщичката и идва време да се вържат към електропреносната мрежа. Да, ама от ЧЕЗ им отказват, защото нямали свободен трафопост. На въпроса какво да правят, от ЧЕЗ им отговарят, че единственият начин е да си закупят свой трафопост, който да бъде частен и едва тогава може да ги вържат към мрежата. Тъй като цената на нов трафопост била около 100 000 лева, семейството се кооперира с още няколко човека от вилната зона с подобен проблем и си закупуват отнякъде трафопост. ЧЕЗ ги закача към мрежата, но им оставя само един единствен общ електромер. Разбира се семействата, които са си закупили въпросния трафопост това не ги урежда и питат ЧЕЗ как може всяко семейство да си е с отделен електромер, на което получават отговора, че след като трафопостът е частен, електромерът им ще бъде само един, а ако искат разделено отчитане на електроенергия с отделни електромери, единственият начин е да дарят (да, точно така - да подарят, а не да продадат) трафопоста на ЧЕЗ, за да стане негова собственост и чак тогава ще им бъдат отпуснати отделни електромери!?! След което на семействата им остава само да си подарят трафопоста на монополиста и да се "радват", че най-после са им отпуснали собствени електромери. Край на историята. И сега следват въпросите ми - вярно ли е, че електротехник със средно образование, работещ в EVN взима над 1000 лв. заплата, а средната за служителите им е около 1500 лева? И...вярно ли е, че шефът на EVN за България се радва на около 100 000 лв. заплата (месечна)? Тази информация присъства в Интернет пространството, но не знам доколко е достоверна..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Тук защо няма такова нещо ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Пламене, сумите се въртят около цитираните от теб цифри.Имам няколко познати, които работят в ЕВН.Единия от тях започна там преди около 5 или 6 години на стартова 600лв нето... Иначе хората могат да си решат проблема и по друг начин, без да подаряват трафа..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Кратка историйка, която току що чух по новините, разказана от потърпевшата...а след това ще задам и 2 кратки въпросчета.... И сега следват въпросите ми - вярно ли е, че електротехник със средно образование, работещ в EVN взима над 1000 лв. заплата, а средната за служителите им е около 1500 лева? И...вярно ли е, че шефът на EVN за България се радва на около 100 000 лв. заплата (месечна)? Тази информация присъства в Интернет пространството, но не знам доколко е достоверна..... По казуса на жената - ЧЕЗ са длъжни да КУПЯТ трафа, няма такива глупост с дарения. Ако не го купят се получава като при мен - в трафа има един електромер, една партида на мое име. Оттам нататък си има табла с прекъсвачи, шалтери и контролни електромери за всяка сграда в имота. Респективно - префактурирам ток. В случая семействата си слагат контролни електромери стават половин инкасатори - засичат си тока и си го изчисляват като сума от общия. Много досадна работа и тонове неудобства - ама кой кога ще засича, кой ще смята, кой кога има пари да плати... Пълна каша. Другият вариант е следният - предоставя се безвъзмездно около 20-25 кв.м. площ на ЧЕЗ в някой от парцелите, където те си изграждат собствен траф и подават ток на къщите. Пак ще ги съдерат от такси за създаване на партида. Така е като Гнасната коалиция и комунистите допуснаха монополи! Това никъде го няма. ========= За заплатите - при техници и служители цифрите са почти верни. За шефа, който не е българин - не мога да кажа. Плащат му каквото са се разбрали - чужда фирма е, той е чужденец. Дали е толкова много - съмнявам се силно. ======================= 159 години от рождението на българския революционер и политик Стефан Стамболов - един от най-бележитите държавници в историята на България. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 По казуса на жената - ЧЕЗ са длъжни да КУПЯТ трафа,... Да, прав си...аз не съм разбрал, но има една подробност - купили са им го на нищожна цена (1/10), като трафопостът е бил оценен от "лицензиран оценител". Ето всъщност и разказа на жената: http://www.youtube.com/watch?v=VbkBnnfHVO4&feature=youtu.be А и за монополите си прав...Тук можем да "избираме" да ни пуснат тока 1 от 3, а в Германия наистина избират - 1 от 9000 (източник: 'предаването "Референдум" по БНТ' от тази вечер). Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 А и за монополите си прав...Тук можем да "избираме" да ни пуснат тока 1 от 3, а в Германия наистина избират - 1 от 9000 (източник: 'предаването "Референдум" по БНТ' от тази вечер). Няма такова нещо. Според локацията ти има ЕДНО. Никъде няма повече от едно. Страната е поделена на 3. Нямаш избор между трима. В Пловдив ЧЕЗ не можеш избра, примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Кратка историйка, която току що чух по новините, разказана от потърпевшата...а след това ще задам и 2 кратки въпросчета.... Toва ми напомня на друга история, в която аз бях участник преди 20тина години. Значи за да ми пусне БТК нов телефон, не-дуплекс трябвало да положа кабел от нас до пощата, след това да го даря на пощата защото по закон само те може да стопанисват кабели и след това да ми пуснат по прекарания от мен кабел телефона. По груби сметки излизаше горе-долу колкото половин жилище това. Няколко години по-късно правя втори опит, при което отговорния техник в клон 2 най-отговорно ми заявява, че няма техническа възможност. Как ли не се моля, питам - няма. Тогава проблема ми е, че с телефон дуплекс интернета е меко казано химера. Държи малко по-стабилно само на 9600 но не и на 56к пък и дуплекса почва да има много напреки това защото те пък телефон нямат. Малко по-късно с връзки ми пуснаха ISDN... оказа се че техническа възможност всъщност е имало, просто е нямало желанието от страна на техника да се занимава. Същият този чукундур като го напънаха ми се обади и взе да ми се репчи нещо след което троснато ме попита този ISDN по колко кабела върви... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Toва ми напомня на друга история, в която аз бях участник преди 20тина години. Значи за да ми пусне БТК нов телефон, не-дуплекс трябвало да положа кабел от нас до пощата, след това да го даря на пощата защото по закон само те може да стопанисват кабели и след това да ми пуснат по прекарания от мен кабел телефона. По груби сметки излизаше горе-долу колкото половин жилище това. Не ми разправяй - по същото време и дори още преди това в началото на "демокрацията", бях на същото дередже в Кючука. Толкова го бях закъсал за телефонна линия, че тогава бях готов и подкупи да давам, ама не се сещах как... Дори си бях купил един радиотелефон, струващ по онова време повече от една годишна заплата и закарващ на няколко километра до "Смирненски", където се закачаше на дуплекса при тъща ми, където беше и сина ми, та по този начин въобще имах някаква връзка с тях и с останалия свят (за малките да спомена, че тогава още нямаше мобилни оператори, мобифони и GSM-и, даже май и пейджърите още ги нямаше...а за Интернет никой не беше и чувал дори - имаше само по някой уличен телефон нарядко тук-там, а и те обикновено бяха разбити и не работеха). Та, какво ли не правих...колко пъти ходих до шефа на пощата в Кючука - няма и няма....нямало техническата възможност, централата била с ограничен и запълнен капацитет, предвиждало се да направят разширение (след неопределен брой години) и затова да съм си пуснел молба, за да си запазя ред и след 3-4-5 години ако започнат разширението...може и да ми излезе късмета...евентуално. Накрая ме открехнаха, че имало и още една възможност, но била много скъпа - "наета линия", което било един вид "прекаран кабел само за клиента". Платих някаква космическа такса за прекарването и след това ежемесечните ми такси не искам да ти казвам колко бяха...ама ти знаеш де...Само дето тая т.нар. "наета линия" си беше абсолютно изнудване с астрономична цена (ама тогава доходите ми бяха няколко пъти повече от сегашните и не ми беше кой знае какъв проблем да пълня гушите на тоя и оня), а после се оказа, че включването в тая "наета линия" става за 5 минути с идването на техника и прехвърлянето на чифта в таблото. Въобще...времето беше едно такова идиотско и повсеместните липси + умишленото скриване на стоки и услуги пораждаше дефицит, придружен с корупция на всички нива. Не че и сега не е останала корупция, но конкуренцията и разнообразието на стоки промениха доста работи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Пламене, вярно е. Баджанакът ми работи в ЧЕЗ. Малко по-висока му е заплатата(брутната). Но в момента се дипломира като инДЖинер. Не, че това има значение, защото работят и на частно(именно - на частно!) и си докарва още горе-долу толкова... Которе, състезания по сноуяк се правят и в България. Видене, те пък герберастите, дето щяха да гонят ЕРП-тата и монополистите, много добре си свършиха работата, нали? Абе, курчовци, що не излезете на протеста? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Кратка историйка, която току що чух по новините, разказана от потърпевшата...а след това ще задам и 2 кратки въпросчета.... И сега следват въпросите ми - вярно ли е, че електротехник със средно образование, работещ в EVN взима над 1000 лв. заплата, а средната за служителите им е около 1500 лева? И...вярно ли е, че шефът на EVN за България се радва на около 100 000 лв. заплата (месечна)? Тази информация присъства в Интернет пространството, но не знам доколко е достоверна..... верни са. жените от центровете, които приемат заявките по обслужването са с около 1100-1200 неттна. техниците са на подобна, шеф-техници е около 2К, шеф на КЕЦ отива около 3-4К, но за директора не е много вярно. там има една камара други екстри: апартаменти, например в Новотела, служебни автомобили, почивни станции, секретарки и т.н. Заплатата се формира като дивидент след разпределение на генерираната счетоводна печалба, при което 50-100К евра годишен бонус не са невероятни. Има и българи в Управителния съвет, но на директорския пост се въртят само австрийци, които биват пращани на почивка има и друг забавен фън-факт: за една и съща дейност в австрия заплащат единична цена от да речем 50 евро, но тук изтъкват мотив че средната заплата в страната е 700 лв, значи за същата дейност не можело да платят повече от 7 лв. моля погледнете в момента какво се случва в Гърция. Там имат обратния проблем - възстановяват изкуствено държавния монопол, като отнемат лицензите на двете частни ЕРП-та. а го правят, защото ще го приватизират, защото имат нужда от пари.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Толкова много спам! И тъпият Тъндърбърд нищо не лови, да му се не види. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Задавай му кое е спам и кое не е, и ще започне да се учи. А и главния СПАМ филтър трябва да идва от мейл сървъра ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 ГЕНИАЛНО!!! Стар олук вместо дъска от масата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Задавай му кое е спам и кое не е, и ще започне да се учи. А и главния СПАМ филтър трябва да идва от мейл сървъра ти. Ами уж го "уча". Всеки мейл го маркирам като джънк и го вкарвам във филтъра. И въпреки това продължавам да получавам оферти за семинари, консултации, справочници и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Мъчи ме тука един въпрос. Снощи гледах една реклама на Милка, в която раздават някви одеялца. Виждайки как са написали думата с "Я", помислих, че пак някой е сгрешил, тъй като съм абсолютно убеден, че тази дума се пише с "А" - одеало. Направих справка в най-новия правописен речник от 2012 и видях, че думата се пише с "Я", но ме човърка нещо, защото като че ли преди се пишеше одеАло. Може ли някой да подаде рамо в този си мой казус. Да не би да са били дублетни някога или аз да съм живял в жестока заблуда до момента? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Винаги е било одеяло. Идва от "одеяние"="одежда"="дреха". Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 а за Интернет никой не беше и чувал дори Айде по-полека Не знам за коя година говориш точно, но аз съм се ровил в интернет от 91ва насам Въобще...времето беше едно такова идиотско и повсеместните липси + умишленото скриване на стоки и услуги пораждаше дефицит, придружен с корупция на всички нива. Не че и сега не е останала корупция, но конкуренцията и разнообразието на стоки промениха доста работи... Това и че имаше ЕДИН МОНОПОЛИСТ... един генерален, повсеместен - държавата. После що скачам като чуя колко хубаво било "преди" - ЩОТО НЕ БЕШЕ и който не помни просто е глупав кон с капаци, ето затова. Абе, курчовци, що не излезете на протеста? Щото не искаме да имаме нищо общо с комунягите и защото трябва не да се изгонят тези а да се докарат още и да има избор. Като ги изгоним тези кой ще е на тяхно място - друг монополист? Държавата с такива идиоти начело за които говорим по-нагоре с Пламен? Щото те си бяха наши тези идиоти и дори не беше нищо тяхно - просто бяха на разни такива службици и ни клатеха щото могат. Като излеза на протест та какво? Още едно доказателство как народа се връзва на евтини популистки идеи и мисли с телевизора а не с главата си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Айде по-полека Не знам за коя година говориш точно, но аз съм се ровил в интернет от 91ва насам Е...като казах началото на "демокрацията" (нарочно я бях сложил в кавички), сам може да сметнеш годините - точно тогава, ама тебе не те слагам в групата на "всички", респ. онова "никой". За Интернет бях чел в "Наука и техника" и преди демокрацията, но първият ми сблъсък с него беше малко по-късно от твоето ровене...няма да забравя още първия ден как се чудех...'...защо аджеба тая снимка (640х480) се зарежда на ленти като зебра и за да я видя цялата трябва цяла вечност....' А иначе от протестите понякога има полза - не че ще махнат монополите и ще либерализират пазара, но поне на ония горе им става ясно, че на хората вече започва да им писва и не е много ясно докога още ще търпят... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Винаги е било одеяло. Идва от "одеяние"="одежда"="дреха". Дам, в крайна сметка и аз стигнах до този извод, след като задълбах надълбоко с речници от 2005, 1993 и 1984 . Никога тая дума не се е пишела одеAло. Явно някога съм я научил грешно. Хубавото в цялата ситуация е, че си припомних и други думи покрай тази + малко слято, полуслято и разделно писане . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.