liquid Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 ...... Сещаш ли се колко глупаво ти беше изказването относно докторите след като прочете моята глупост за плодовете и зеленчуците? значи според теб производителите на 2 тона краставици с една година ръчен труд имат право да ползват само лечение на два зъба, защото такава е пазарната оценка? всъщност зъби въобще не им трябват, те са прости хора и не е нужно да им удължаваме живота или пък да му подобряваме качеството. Мобо, успя ли да се усетиш каква изключително голяма глупост изръси? ..... Сега схващаш ли абсурдността на цялата ситуация? напълно нормално е да бъдат оценени според възможностите и качеството на услугите, които предоставят. както е нормално и медицинските лица да си носят цялата отговорност, барабар с евентуалните негативни последици, а не да я прехвърлят на глупавия пациент. ...... Не някой - технически проблем е. И между другото верно голЕма глупост изръси... може да съм само средно интелигентен, но се сещам за доста неща. вие да не би да отговорихте на въпроса защо да ТРЯБВА да е СКЪПО здравето?! ето и вие сте от убедените. няма нужда да го мислите, по-удобно е да го приемете за вярно, без да го подлагате на съмнение. трябва да е скъпо и това е. знам, че не живеем в утопия и съответно подобен ред на мисли ви се струва абсурден. обаче все пак не се правете, че не ме разбирате. всеки може да каже че е специалист в някаква област и притежава уникален набор от опит и знания, който в дадена ситуация ще му помогне да вземе бързо и правилно решение и да реши даден проблем. защо точно областта на медицината трябва да е най-скъпата?! защо трябва да ни цакат с топла бира и да ни правят на идиоти?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 да ни правят на идиоти?! Щот сме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Потвърждавам, аз съм идиот! И съм гладен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Дипломите си получиха 176 български лекари и 62 чужденци, избрали да учат медицина у нас. Според анкета, цитирана от декана на Медицинския факултет проф. Марин Маринов, повече от половината от тях вече са се ориентирали да продължат да се развиват в професията си в чужбина. Дартс Нюз пък провери към коя държава са се ориентирали. Оказа се, че най-предпочитана за реализация е Германия, където бюрократичните спънки за започване на специализация са в пъти по-малко от тези в България, а стартовата заплата на млад специализант е 2500 евро. В България младите лекари започват работата си в болница срещу скромната сума от две минимални работни заплати и ако нямат щастието да са зачислени на държавна поръчка плащат всеки месец по 180 лева на университета за обучението си. Какво викаш Мобо? Кой на кого плащал? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 НА КОЙ МУ Е ХРУМНАЛО ДА ОБЛЕЧЕ ПОНИТА В ПУЛОВЕРИ И ДА ГИ СНИМА?!!??!!!!!??!?!!?Гениално просто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Фотошоп. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 значи според теб производителите на 2 тона краставици с една година ръчен труд имат право да ползват само лечение на два зъба, защото такава е пазарната оценка? всъщност зъби въобще не им трябват, те са прости хора и не е нужно да им удължаваме живота или пък да му подобряваме качеството. Да съм казал такова нещо? И като тръгна да смяташ - тези 2 тона краставици като цена на 2 коронки ли са равни? напълно нормално е да бъдат оценени според възможностите и качеството на услугите, които предоставят. както е нормално и медицинските лица да си носят цялата отговорност, барабар с евентуалните негативни последици, а не да я прехвърлят на глупавия пациент. С това съм съгласен. Отговорност трябва да се носи включително да има ежегодни тестове защото на тези хора поверяваш живота си. може да съм само средно интелигентен, но се сещам за доста неща. вие да не би да отговорихте на въпроса защо да ТРЯБВА да е СКЪПО здравето?! ето и вие сте от убедените. няма нужда да го мислите, по-удобно е да го приемете за вярно, без да го подлагате на съмнение. трябва да е скъпо и това е. Ами първо ти тръгна да говориш глупости. Не е нужно да е скъпо но определено е грешно да е безплатно. знам, че не живеем в утопия и съответно подобен ред на мисли ви се струва абсурден. обаче все пак не се правете, че не ме разбирате. всеки може да каже че е специалист в някаква област и притежава уникален набор от опит и знания, който в дадена ситуация ще му помогне да вземе бързо и правилно решение и да реши даден проблем. защо точно областта на медицината трябва да е най-скъпата?! защо трябва да ни цакат с топла бира и да ни правят на идиоти?! Медицината е най-скъпата? Ти наскоро правил ли си ремонт? Виждал ли си колко взимат майсторите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Дядо, ако искаш ти си отвори двигателя на колата(после си зацепи всичко), когато вънка е -20. Не са много хората ходещи в оторизираните сервизи, а на мен лично крака ми няма да стъпи там(без значение каква марка кола карам). За под "стояна" да ти се свали и качи двигател....може ама на снимка. Щом мислиш, че един майстор взима много - винаги си свободен сам да се помъчиш да си го направиш. Аз за един радиатор на климатика колко псувах...че беше и в най-голямата жега - пред блока. Мамка й и броня и подкалници и всичко. Ами от бързане като забравих 1 болче...ами като не съвпада точно както е бил заводския. Ама не ми се даваха и на мен пари тогава. И най-готиното е, че аз не мога да излезна от работа и да си направя колата ами чакаш съботата да дойде, после със самата въпросна част отиваш до магазина, че да не купиш нещо грешно и те така. Искам да ме разбереш правилно. Не слагам под общ знаменател майстор и неврохирург, но така сте ги захванали тия хора, че едва ли не тяхната е най-лесна и само си дръгнат мъдете и взимат пари. Да, голяма част от тях могат да ти доведат по-голямо главоболие, но.... Случи се тука по студовете да помагаме на комшията за неговото Ауди, че беше пред "раждане". Майката ни се....от студ и псувни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 ... Ти наскоро правил ли си ремонт? Виждал ли си колко взимат майсторите? Дедо, може би защото зъбарят слага 1 грам цимент в зъба ти, а майсторите хабят по няколко торби... ...а тоя трябва да вземе приза за най-оригинално представяне в тема за продажба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Медицината е най-скъпата? Ти наскоро правил ли си ремонт? Виждал ли си колко взимат майсторите?Ники..., ама ти сериозно ли!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Фотошоп. Не е фотошоп. http://www.youtube.com/watch?v=yfybEEWnYSI Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 10, 2013 Share Posted February 10, 2013 Дядо, ако искаш ти си отвори двигателя на колата(после си зацепи всичко), когато вънка е -20. Не са много хората ходещи в оторизираните сервизи, а на мен лично крака ми няма да стъпи там(без значение каква марка кола карам). Aз за другия вид ремонти имах предвид, но като спомена и на тези изедници цените изобщо не са ниски. Ники..., ама ти сериозно ли!?! Да, защото ако изключим корупцията на някои места, останалите изобщо не са им толкова високи заплатите колкото, заслужават. А на мобо глупостите, че всички са били плащали те да се учат значи после те трябва да ги лекуват без пари - да вземе да си ги завре някъде. Първо да почнат да раздават краставици и домати на пазара и да се нанасяме в безплатни 300 квадратови апартаменти с безплатни мебели... Има вероятност да не съм разбрал нещо мобо, но от край време в България за тежка работа се счита тази при която се вдигат тежки неща - като торба с цимент примерно. А щом човек работи на закрито значи работата е лека и следва да му плащат колкото да не е без хич. Ей това като го чуя ми иде да му заблъскам простата тиква у някоя стена барем му дойде малко акъл Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Донякъде съм съгласен с дядката. Ако някой иска да получи представа какво е зъболекарска работа, ще му връча едно дремелче, парче кокал и ще му дам да стърже. Миризмата и неприятното усещане са същите. И Пешо може да ви обясни колко е неприятно и изморително да се блещиш в монитор. Аз мога да ви обясня пък какво е да се занимаваш с разглезени пикльовци. Галчето - кво е да работиш с кретени. Затова има и понятие като висококвалифициран труд. Щото(айде пак зъбарите) един зъбар е малко лекар, малко скулптор, малко химик, малко хирург. Много от тях излишно раздуват цените, не отричам. Но няма лека(както няма и срамна) работа. Ред. Митьо, жив и здрав! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Аз искам само да уточня, че това с което са облечени понитата не са пуловери, а жилетки! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Aз за другия вид ремонти имах предвид, но като спомена и на тези изедници цените изобщо не са ниски. Да, защото ако изключим корупцията на някои места, останалите изобщо не са им толкова високи заплатите колкото, заслужават. А на мобо глупостите, че всички са били плащали те да се учат значи после те трябва да ги лекуват без пари - да вземе да си ги завре някъде. Първо да почнат да раздават краставици и домати на пазара и да се нанасяме в безплатни 300 квадратови апартаменти с безплатни мебели... Има вероятност да не съм разбрал нещо мобо, но от край време в България за тежка работа се счита тази при която се вдигат тежки неща - като торба с цимент примерно. А щом човек работи на закрито значи работата е лека и следва да му плащат колкото да не е без хич. Ей това като го чуя ми иде да му заблъскам простата тиква у някоя стена барем му дойде малко акъл кат начало я вземи се сопри с обидите и самонавиването. ще вземеш да вдигнеш рязко кръвното, а после аз да съм ти виновен за инфаркта. не, мерси. иначе силно се изкушавам да ти приема поканата за саморазправа(лекинко противоречи на правилата на форума, но знаем че те не важат за по-равните потребители), освен това с тва лесно палене напоследък нещо много рисков ми изглеждаш. я вземи ми подпиши една декларацийка за освобождаване от отговорност и че доброволно ми идваш и заповядай ако толко ти е мерак Донякъде съм съгласен с дядката. Ако някой иска да получи представа какво е зъболекарска работа, ще му връча едно дремелче, парче кокал и ще му дам да стърже. Миризмата и неприятното усещане са същите. И Пешо може да ви обясни колко е неприятно и изморително да се блещиш в монитор. Аз мога да ви обясня пък какво е да се занимаваш с разглезени пикльовци. Галчето - кво е да работиш с кретени. Затова има и понятие като висококвалифициран труд. Щото(айде пак зъбарите) един зъбар е малко лекар, малко скулптор, малко химик, малко хирург. Много от тях излишно раздуват цените, не отричам. Но няма лека(както няма и срамна) работа. Ред. Митьо, жив и здрав! ето гримьора ме е разбрал горе-доле. всеки труд е специален, но защо този на медиците да е най-специален и да му се раздува излишно оценката?! не е от гледна точка на направени разходи явно. не е и от носене на отговорност, защото постоянно я прехвърлят върху пациентите, често барабар с избора на решение и снабдяването с допълнителна информация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Защото не е просот по-специален, а най-специалният. Нужни са 10 (ДЕСЕТ) години учение и труд, преди да може да се наречеш "доктор". Оттам нататък след още толкова може и да станеш истински специалист. Една проста логика показва, че потрошен двигател, паднала мазилка, ремарке с краставици и изгубен човешки живот изгледжат доста различно "на кантара". Така че мислете преди да говорите. Трудът на лекарите е заслужено най-скъп. Другото основно и спекулативно оскъпяване в медицината, което бих нарекъл престъпно, идва от фармацевтиката. Там е мафията, там са крадците и кожодерите. Нека не забравяме и с каква техника се работи в медицината и каква цена има и тя. Ники, в голяма заблуда си относно заплащанията. Именно т.нар. GP с по над 1000 подопечени взимат много добри четирицифрени суми. Затова е и борбата да се прилапат повче хора. Но и се работи много здраво. Най-големите пари ги взимат специалистите и разбира се големите имена в съответната специалност. Има разбира се и други схеми, като в Пирогов и някои други софийски болници, където директорът създава обръч около себе си и самосидикално се решава заплатите да почват от 10 бона. Изобщо да не споменавам колко пари се взимат безотчетно под формата на "дарения". Там са най-сладките баници. И никой никого насила не кара да "дарява". Но когато правят два байпаса на баща ти (примерно) много ясно, че ще исакш да ги направи проф. Начев, да речем. И с удоволствие ще "дариш" по въпроса. Иначе няма да ти се откаже операцията - просто ще я направи съответният на смяна, който може още да се учи... Момчиле и на тебе мога доста да ти разправя, но нито Булфорум е мястото, нито ще ти стигне едно питие, па ако ще и 36 годишно да е. Изобщо ми е чудно как се опитвате да правите паралели между несравними неща. Има огромна разлика дори между лекар и зъболекар. На зъболекарят една стая, един хубав стол и една асистентка му стигат да жъне пари. Половината кабинети са по разни апартаменти. Предполагам може да се досетите какво е да издържа цяло болнично отделение, да не говорим ако е с операционен сектор.... А иначе, Наско повтаря нещо, което наскоро коментирахме - (почти) няма лека работа, нито пък срамна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Абе вие нормални ли сте? Аз ви показвам понита в плетени жилетки, а вие си пишете някви глупости.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 И то не какво да е, а Шетландско пони. Тук хората просто нямат сърца w00x! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 И то не какво да е, а Шетландско пони. Тук хората просто нямат сърца w00x! Сега някой ще каже: "- 'Га не е шотландско уиски...не ми го хвали, а останалото е все някакъв кон, малък, голям...все тая". Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 кат начало я вземи се сопри с обидите и самонавиването. ще вземеш да вдигнеш рязко кръвното, а после аз да съм ти виновен за инфаркта. не, мерси. иначе силно се изкушавам да ти приема поканата за саморазправа(лекинко противоречи на правилата на форума, но знаем че те не важат за по-равните потребители), освен това с тва лесно палене напоследък нещо много рисков ми изглеждаш. я вземи ми подпиши една декларацийка за освобождаване от отговорност и че доброволно ми идваш и заповядай ако толко ти е мерак Нещо много лично го прие а аз говорех принципно. Не можеш да кажеш "ние ги учим докторите затова те трябва да ни лекуват безплатно". Има такова понятие като висококвалифициран труд, а именно лекарите учат най-много. Нито техните заплати, нито парите които получават през здравната каса са прекалено високи. Виж корупцията е друга тема, както и "тарикатлъците" които правят за да изсмучат повече пари от ЗК. По-правилния въпрос е защо плащаме една камара пари но хората в МЗ които дори идея си нямат какво правят там. Какъв контрол вършат, изобщо какво правят по цял ден и на кой какви са му задълженията? Последното го казвам с оглед на личен опит - при един разговор ме извикаха като консултант по софтуера и се оказа че МЗ имат "някакъв софтуер но още не е описан какъв е и за какво служи" - това го изтърси зам. министър няколко месеца след встъпване в длъжност. Но като цяло искаха да се направи НЕЩО защото трябва да се отчете дейност за да не им дърпат ушите (почти буквален цитат). То и в Здравната Каса работят едни образи - разработчика на най-основния им софтуер с който се отчита всичко и за който софтуер са заплатени милиони беше "обяснил" защо обработката на отчетите трае 20 дена по следния начин "Проблемът е, че Oracle базата данни не се справя добре с много паралелни sql заявки". Ей това последното като го видях и се просълзих. То бива некомпетентност, но това може да го съчини само някой некадърен индиец 3ти курс студент. То май точно такива са го писали въпросния софтуер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 значи все пак почваме да стигаме до някакво споразумение, че има нещо гнило в основата. никъде не съм казал че "ние" или "аз" съм обучил медицинско лице. говорех за разходите само. моята теза е че най-големите разходи по издръжката на университет със съответната апратура и преподаватели са поети от държавата. индивидуалните текущи разходи и лишения за достигането на някакво ниво не съм ги отчитал. не са много по-различно от това на друг добър в специалист в друга област с ОКС "доктор", с каквато е между другото и ББ а чиновническата сволоч хич не ми се и подхваща. голяма любов имам към тях и роднините им. на здравната каса софтуера е платен вече 4 пъти от 1998ма насам след 3 обществени поръчки. и още няма работещ такъв. а дали някой би искал да си доплати и да си избере точно /проф. Начев/ ако е наясно с реалните стойности на коефициента му на успеваемост, например? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 То и в Здравната Каса работят едни образи - разработчика на най-основния им софтуер с който се отчита всичко и за който софтуер са заплатени милиони беше "обяснил" защо обработката на отчетите трае 20 дена по следния начин "Проблемът е, че Oracle базата данни не се справя добре с много паралелни sql заявки". Ей това последното като го видях и се просълзих. То бива некомпетентност, но това може да го съчини само някой некадърен индиец 3ти курс студент. То май точно такива са го писали въпросния софтуер. При последните си дни в Агрия имах "щастието" да работя с доскорошния шеф на IT отдела на здравна каса. Беше един достолепен чичко-ерген, който имаше страхотен талант да чертае схеми, диаграми, красиви описания и обяснения пред шефовете, но един забил принтер го сварваше непотготвен. Да, такива хора пробиват в тазхи система. Дори и в IT сектора й. А за труда - работил съм и като хамалин и като IT спецЯлист. Знам, че вечер като се приберех след тежък ден хамалуване просто лягах и заспивах като пън. Като се прибера след тежък ден на работата ми трябва да ударя едно, за да мога да заспя от нерви и стрес... Ама за народопсихологията истинската работа е тая, дето вдигаш тежки неща. А тия, по офисите, дето по цял ден на топличко щракат по компютрите са някакви лигльовци и сигурно са лъжци и мошеници, за да изкарват повече пари от един отруден строителен работник... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Не е фотошоп. http://www.youtube.com/watch?v=yfybEEWnYSI Adobe After Effects... Сега някой ще каже: "- 'Га не е шотландско уиски...не ми го хвали, а останалото е все някакъв кон, малък, голям...все тая". Не че искам нещо да кажа, но га не е шотландско уиски... не ми го хвали Иначе ако все пак се състои двубой между дедо и мобо, да знаете, че аз приемам залозите . Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Абе всички са лайна и маскари, вее... И ние барабар с тях. Точка по въпроса! Казах! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.