gal4enceto Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Аз гласувах рано тази сутрин (към 7 ч.). Дори ходихме до Хисар специално за това... Е, и да видим майка ми и баща ми... Бях втората гласувала. Имаше само една бюлетина преди моята, а третата беше на майка ми. На мен ли ми се стори или тези бюлетини може всеки да си ги принтира у тях? Май само хартията беше малко по-мека и странна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 И по мои наблюдения - доста слаба активност. Дано това недоразумение "Белене" не се състои Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 ...Големи сте злета, както казва най-голямото зле. П.п. Получих го, да. А ти сополиф да го ядеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Да ти мухляса пикалото, тва кво значи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Слушам БТВ за референдума с половин ухо и чух, че отново го обърнаха на пушене-непушене... Ядрена енергетика и пушене - да, то е почти същото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Според мен има нещо общо - като гръмне някоя централа, това задължително е придружено с дим и вреда за околните. Цвети, не слушай предаванията, които текат в момента по всички централни канали - това също е вредно за здравето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Гадине, със смегма филии да мажеш. Дядката сигур ше мое да ти каже и стоманата ква е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Цвети, не слушай предаванията, които текат в момента по всички централни канали - това също е вредно за здравето. Забавно ми е. Не мога да се спра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Обмислям да скъсам взаимоотношенията си с 9shit... Някой да предложи по-малко малоумен time killer? По възможност, без "хумора" да се състои изцяло в meme-та? ---- Пламене, да те изпреваря - fishki-те са прекалено NSFW, отделно, че и те като цяло са ми малко тъпи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Пеше, нямаше нужда да се мъчиш да ме изпреварваш, щото нямах намерение да ти предлагам нищо - ний дъртите не вдяваме ни от меме-та, ни от НСФВ-та. П.П. Еййй...след толкова гледане на телевизия днеска, това НСФВ направо като съкращение на няк'ва партия вече ми се види. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Пеше, нямаше нужда да се мъчиш да ме изпреварваш, щото нямах намерение да ти предлагам нищо - ний дъртите не вдяваме ни от меме-та, ни от НСФВ-та. П.П. Еййй...след толкова гледане на телевизия днеска, това НСФВ аправо като съкращение на няк'ва партия вече ми се види. Казано е - каквото си направиш сам, друг не може да ти го направи, дори и с много старание... ЕДИТ: Да им пикая на глупостите по всички телевизии! Време е за КЛАСИКА http://www.youtube.com/watch?v=diiL9bqvalo&list=PLEE25BAD893A3CBDA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Хубаво е да има още мощности...дали с нов АЕЦ, дали с нови блокове, енергийната независимост е хубаво нещо....па ако може и някой леФ да се изкара от продажба, още по-добре А ако не можеш да изкараш някой лев какво става? Тези 2000 мегавата на Белене всичките трябва да отиват за износ, според текущия енергиен баланс на страната, че и за следващите поне две десетилетия. При положение, че всички държави в региона вървят към енергийна независимост на кого ще го изнасяш? Електроенергията не е като нефта - веднъж изкопан да си го складираш и да чакаш подходящия купувач. Веднъж произведена, тя трябва да се консумира на момента, иначе заминава за тоя дедо духа. А този дето го духа нали го знаеш кой е обикновено, както се казваше в един популярен филм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 ...Електроенергията не е като нефта - веднъж изкопан да си го складираш и да чакаш подходящия купувач. Веднъж произведена, тя трябва да се консумира на момента, иначе заминава за тоя дедо духа. А този дето го духа нали го знаеш кой е обикновено, както се казваше в един популярен филм. Не съм съгласен...Като основен купувач на стоки от братски Китай, предлагам да закупим от там няколко милиона кондензатора и да складираме в тях. Между другото точно днес чух, че при налични 12 000 мегавата, пикът на потребление през този месец е бил наполовина от тази цифра. Дори някои блокове на "Марица" не работели, защото и в момента изнасяме ток и пак имало огромен резерв... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Да, щот Виа Понтика го задръстиха с ветрогенератори....Па и само там ли... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Не съм съгласен...Като основен купувач на стоки от братски Китай, предлагам да закупим от там няколко милиона кондензатора и да складираме в тях. Излишната енергия не се съхранява в кондензатори или батерии. Има си съвсем други варианти. Лошото е, че в Бг няма изградена такава система за енергията от ВЕИ-тата. Винаги ще трябва някоя голяма централа със система която да може да съхрани излишното произведено за по - късен етап. В Бг май само в Козлодуй има такава. Там си е разбираемо де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Ееее...стига де, Иване - изплезеният език накрая не беше ли достатъчен...а и все пак си имам някакви бегли познания по електротехника. Едит: Я, по Канал 1 започнал някакъв стар криминален филм...и по другите канали гледам, че спрели да говорят за референдума - не мога да повярвам, да не би да съм проспал няколко дена без да се усетя.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Излишната енергия не се съхранява в кондензатори или батерии. Има си съвсем други варианти. Лошото е, че в Бг няма изградена такава система за енергията от ВЕИ-тата. Винаги ще трябва някоя голяма централа със система която да може да съхрани излишното произведено за по - късен етап. В Бг май само в Козлодуй има такава. Там си е разбираемо де. Ванка, излишната енергия може да се съхранява в много малка част и за доста кратък период от време, ако имаш достатъчно на брой и мощност ПАВЕЦ. В България такива мощности има за много малка част от общо произвежданата електроенергия и за покриване на кратки периоди от излишък. Абсурд е да покриеш 2000 мегавата с нещо подобно, при това за дълги периоди от години. Да не говорим, че загубите в тази трансформация на енергия са значителни. Казано накаратко - електроенергията произвеждана от Белене ще си отива на вятъра, ако няма кой да я консумира на момента, а такъв консуматор трябва да е извън страната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Аз точно ПАВЕЦ визирах. Не обаче за Белене и не за години напред. В момента има и разни други варианти които ги използват в комбинация с ветрогенераторите, но засега не са масово. До Берлин има интересно решение. Излишната енергия се използва за добиване на водород който после обратно се "изгаря" когато е необходимо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Аз точно ПАВЕЦ визирах. Не обаче за Белене и не за години напред. В момента има и разни други варианти които ги използват в комбинация с ветрогенераторите, но засега не са масово. До Берлин има интересно решение. Излишната енергия се използва за добиване на водород който после обратно се "изгаря" когато е необходимо. Твърде хипотетични неща и тотално неприложими за нашите условия. Реалността е такава, че на този етап изграждането на нов АЕЦ е равносилно на икономическо самоубийство, особено за измършавяла икономика като българската. В противен случай щеше да има опашка от инвеститори, натискащи се за проекта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 Ха! Ето значи най-после решение! От 10 години се чудя какво да правя с "гениално" конструираното ми мазе от времето на златния комунизъмс размер няма и 3 кв.м.... Ще го направя цялото кондензатор!!! ХА добро ви утро! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 http://automobiles.honda.com/fcx-clarity/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 А ако не можеш да изкараш някой лев какво става? Тези 2000 мегавата на Белене всичките трябва да отиват за износ, според текущия енергиен баланс на страната, че и за следващите поне две десетилетия. При положение, че всички държави в региона вървят към енергийна независимост на кого ще го изнасяш? Електроенергията не е като нефта - веднъж изкопан да си го складираш и да чакаш подходящия купувач. Веднъж произведена, тя трябва да се консумира на момента, иначе заминава за тоя дедо духа. А този дето го духа нали го знаеш кой е обикновено, както се казваше в един популярен филм. Те баш в тоя момент моите права свършват и започват правата на тези, за които сме гласували . А какво става като "свърши" живота на първия АЕЦ или решим/решат да закрият още мощности? Или пък трябва да се изчака да дойде този момент и тогава да се мисли какво да се направи. Личното ми мнение е, че ВЕИ не са решението(колкото и да ми се иска). Ако наистина пък се бръкнат за ония 300 млн еврА и удължат живота на 5 и 6 блок - ОК...приключваме въпроса едит: винаги има компромисен вариант - да ми я завещаят на мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 http://automobiles.honda.com/fcx-clarity/ Моите хора от Хонда Волана е като на Сивика ми, в купето отново свети все едно си пуснал Sega и като цяло много интересно направен автомобил. Лошото е, че тук няма бъдеще тази кола. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 Не знам, аз съм доволен от рендето(широко ми е и ми е удобно), ама следващата мисля да е или Хонда или Лада...Нива. Просто хоничките са много шукаритетни колички....А пък с Нивата нека някой ми каже отде ша минавам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 Когато някой ден колата ми стане необходимост и евентуално мога да си го позволя - сигурно ще е японка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.