Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Аз гласувах рано тази сутрин (към 7 ч.). Дори ходихме до Хисар специално за това... Е, и да видим майка ми и баща ми...

Бях втората гласувала. Имаше само една бюлетина преди моята, а третата беше на майка ми.

На мен ли ми се стори или тези бюлетини може всеки да си ги принтира у тях? Май само хартията беше малко по-мека и странна...

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

...Големи сте злета, както казва най-голямото зле.

emoticon-0173-middlefinger.gif

П.п. Получих го, да. А ти сополиф да го ядеш :tongue

Слушам БТВ за референдума с половин ухо и чух, че отново го обърнаха на пушене-непушене... Ядрена енергетика и пушене - да, то е почти същото. :confused

Според мен има нещо общо - като гръмне някоя централа, това задължително е придружено с дим и вреда за околните. :))

Цвети, не слушай предаванията, които текат в момента по всички централни канали - това също е вредно за здравето. ;)

Гадине, със смегма филии да мажеш. Дядката сигур ше мое да ти каже и стоманата ква е.

Цвети, не слушай предаванията, които текат в момента по всички централни канали - това също е вредно за здравето. ;)

Забавно ми е. Не мога да се спра. :)

Обмислям да скъсам взаимоотношенията си с 9shit... Някой да предложи по-малко малоумен time killer? По възможност, без "хумора" да се състои изцяло в meme-та?

----

Пламене, да те изпреваря - fishki-те са прекалено NSFW, отделно, че и те като цяло са ми малко тъпи...

Пеше, нямаше нужда да се мъчиш да ме изпреварваш, щото нямах намерение да ти предлагам нищо - ний дъртите не вдяваме ни от меме-та, ни от НСФВ-та. :P

П.П. Еййй...след толкова гледане на телевизия днеска, това НСФВ направо като съкращение на няк'ва партия вече ми се види. :lol:

Пеше, нямаше нужда да се мъчиш да ме изпреварваш, щото нямах намерение да ти предлагам нищо - ний дъртите не вдяваме ни от меме-та, ни от НСФВ-та. :P

П.П. Еййй...след толкова гледане на телевизия днеска, това НСФВ аправо като съкращение на няк'ва партия вече ми се види. :lol:

Казано е - каквото си направиш сам, друг не може да ти го направи, дори и с много старание... laughing1.gif

ЕДИТ: Да им пикая на глупостите по всички телевизии! Време е за КЛАСИКА

http://www.youtube.com/watch?v=diiL9bqvalo&list=PLEE25BAD893A3CBDA

Хубаво е да има още мощности...дали с нов АЕЦ, дали с нови блокове, енергийната независимост е хубаво нещо....па ако може и някой леФ да се изкара от продажба, още по-добре :)

А ако не можеш да изкараш някой лев какво става? Тези 2000 мегавата на Белене всичките трябва да отиват за износ, според текущия енергиен баланс на страната, че и за следващите поне две десетилетия. При положение, че всички държави в региона вървят към енергийна независимост на кого ще го изнасяш? Електроенергията не е като нефта - веднъж изкопан да си го складираш и да чакаш подходящия купувач. Веднъж произведена, тя трябва да се консумира на момента, иначе заминава за тоя дедо духа. А този дето го духа нали го знаеш кой е обикновено, както се казваше в един популярен филм. :laughing1:

...Електроенергията не е като нефта - веднъж изкопан да си го складираш и да чакаш подходящия купувач. Веднъж произведена, тя трябва да се консумира на момента, иначе заминава за тоя дедо духа. А този дето го духа нали го знаеш кой е обикновено, както се казваше в един популярен филм. :laughing1:

Не съм съгласен...Като основен купувач на стоки от братски Китай, предлагам да закупим от там няколко милиона кондензатора и да складираме в тях. :P

Между другото точно днес чух, че при налични 12 000 мегавата, пикът на потребление през този месец е бил наполовина от тази цифра. Дори някои блокове на "Марица" не работели, защото и в момента изнасяме ток и пак имало огромен резерв...

Не съм съгласен...Като основен купувач на стоки от братски Китай, предлагам да закупим от там няколко милиона кондензатора и да складираме в тях. :P

Излишната енергия не се съхранява в кондензатори или батерии. Има си съвсем други варианти. Лошото е, че в Бг няма изградена такава система за енергията от ВЕИ-тата. Винаги ще трябва някоя голяма централа със система която да може да съхрани излишното произведено за по - късен етап. В Бг май само в Козлодуй има такава. Там си е разбираемо де.

Ееее...стига де, Иване - изплезеният език накрая не беше ли достатъчен...а и все пак си имам някакви бегли познания по електротехника. :))

Едит: Я, по Канал 1 започнал някакъв стар криминален филм...и по другите канали гледам, че спрели да говорят за референдума - не мога да повярвам, да не би да съм проспал няколко дена без да се усетя....:blink:

Излишната енергия не се съхранява в кондензатори или батерии. Има си съвсем други варианти. Лошото е, че в Бг няма изградена такава система за енергията от ВЕИ-тата. Винаги ще трябва някоя голяма централа със система която да може да съхрани излишното произведено за по - късен етап. В Бг май само в Козлодуй има такава. Там си е разбираемо де.

Ванка, излишната енергия може да се съхранява в много малка част и за доста кратък период от време, ако имаш достатъчно на брой и мощност ПАВЕЦ. В България такива мощности има за много малка част от общо произвежданата електроенергия и за покриване на кратки периоди от излишък. Абсурд е да покриеш 2000 мегавата с нещо подобно, при това за дълги периоди от години. Да не говорим, че загубите в тази трансформация на енергия са значителни. Казано накаратко - електроенергията произвеждана от Белене ще си отива на вятъра, ако няма кой да я консумира на момента, а такъв консуматор трябва да е извън страната.

Аз точно ПАВЕЦ визирах. Не обаче за Белене и не за години напред. В момента има и разни други варианти които ги използват в комбинация с ветрогенераторите, но засега не са масово. До Берлин има интересно решение. Излишната енергия се използва за добиване на водород който после обратно се "изгаря" когато е необходимо.

Аз точно ПАВЕЦ визирах. Не обаче за Белене и не за години напред. В момента има и разни други варианти които ги използват в комбинация с ветрогенераторите, но засега не са масово. До Берлин има интересно решение. Излишната енергия се използва за добиване на водород който после обратно се "изгаря" когато е необходимо.

Твърде хипотетични неща и тотално неприложими за нашите условия. Реалността е такава, че на този етап изграждането на нов АЕЦ е равносилно на икономическо самоубийство, особено за измършавяла икономика като българската. В противен случай щеше да има опашка от инвеститори, натискащи се за проекта.

Ха! Ето значи най-после решение! От 10 години се чудя какво да правя с "гениално" конструираното ми мазе от времето на златния комунизъмс размер няма и 3 кв.м.... Ще го направя цялото кондензатор!!! laughing1.giflaughing1.giflaughing1.gif

ХА добро ви утро!

А ако не можеш да изкараш някой лев какво става? Тези 2000 мегавата на Белене всичките трябва да отиват за износ, според текущия енергиен баланс на страната, че и за следващите поне две десетилетия. При положение, че всички държави в региона вървят към енергийна независимост на кого ще го изнасяш? Електроенергията не е като нефта - веднъж изкопан да си го складираш и да чакаш подходящия купувач. Веднъж произведена, тя трябва да се консумира на момента, иначе заминава за тоя дедо духа. А този дето го духа нали го знаеш кой е обикновено, както се казваше в един популярен филм. :laughing1:

Те баш в тоя момент моите права свършват и започват правата на тези, за които сме гласували ;).

А какво става като "свърши" живота на първия АЕЦ или решим/решат да закрият още мощности? Или пък трябва да се изчака да дойде този момент и тогава да се мисли какво да се направи. Личното ми мнение е, че ВЕИ не са решението(колкото и да ми се иска).

Ако наистина пък се бръкнат за ония 300 млн еврА и удължат живота на 5 и 6 блок - ОК...приключваме въпроса :)

едит: винаги има компромисен вариант - да ми я завещаят на мен :laughing1:

Моите хора от Хонда :wub:

Волана е като на Сивика ми, в купето отново свети все едно си пуснал Sega и като цяло много интересно направен автомобил. Лошото е, че тук няма бъдеще тази кола.

Не знам, аз съм доволен от рендето(широко ми е и ми е удобно), ама следващата мисля да е или Хонда или Лада...Нива. Просто хоничките са много шукаритетни колички....А пък с Нивата нека някой ми каже отде ша минавам laughing1.gif

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...