Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Их, бе деба, кво се фанахте за тая изба, кат Ангел на Пешо за мъдурите....Казах - ОГРОМНИ. Да го подчертая? И да, има компании, които говорят за комерсиализиране на процеса.

Ред. Само това намерих и не го считам за достоверен източник, ма схемата е подобна на тая от книгата...

http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_fusion

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
Cold fusion is a hypothetical type of nuclear reaction that....

чисто хипотетически, и съвсем леко така аналитически, дали не би могло да ти бъде удобно да предположиш, че малко си се объркАл.

дори в твоя цитат процеса е само хипотетичен.

ако някой го е реализирал в нашата вселена, направил го е тайничко и не сме разбрали.

Их, бе деба, кво се фанахте за тая изба, кат Ангел на Пешо за мъдурите....Казах - ОГРОМНИ. Да го подчертая? И да, има компании, които говорят за комерсиализиране на процеса.

Ред. Само това намерих и не го считам за достоверен източник, ма схемата е подобна на тая от книгата...

http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_fusion

Ами да, източници в интернет бол, ама в нито един от тях няма сериозна наука с какъвто и да било отзвук сред физиците, занимаващи се сериозно с проблема. Иначе в селото, където работя има една таква фирма, General Fusion , която има готов прототип на неортодоксален реактор. Ама изобщо не става въпрос за "студен" синтез, пък и само единия от инжекторите на този етап е с размерите на двигател на Боинг 747. :laughing1:

Ъхъ, да де. То и преди 20г са го отричали, пък ся са го признали...

Виж сега, съвсем фундаментално погледнато, за да съществува студен синтез е необходима ПРОМЯНА на параметрите на едно от двете (или на двете) фундаментални взаимодействия в природата - силното и електромагнитното. Само по този начин можеш да осъществиш сливане на ядра на "стайна" температура - или трябва да промениш радиуса на действие на силното взаимодействие, или да намалиш силата на електромагнитното (т.е. да промениш заряда на елементарна частица, каквато е протона). Аз за такава физика все още не съм чувал, каквато и "информация" да се разпространява в интернет. :)

Иначе всички реални технологии за синтез се въртят около това да се използват различни трикове, които да улеснят процеса на синтез във високотемпературна плазма. Нашенската фирма, за която говорих използват разни тарикатлъци с фокусирани звукови ударни вълни в плазмения обем.

plasma.jpg

Тц, тц, тц - виждате ли с какви колеги ми се налага да работя...я веднага да си признае тоя, дето изтри темата за върколака! :werewolf:

Имаш ли по-подробно инфо за това със звука? Стана ми интересно.

Добро утро.

Ред.

5 наказателни мерки срещу България. Познайте върху кой прехвърлиха вината? Правилно - върху Тройната коалиция.

Мисля на протеста да ида с черно знаме и надпис:"Те погребаха България".

Тц, тц, тц - виждате ли с какви колеги ми се налага да работя...я веднага да си признае тоя, дето изтри темата за върколака! :werewolf:

То нямаше логика в два раздела да имаме едно и също. И без това вие въпросната тема я бяхте захапали като вълци - кокали, но това е друго. Много се чудя защо изобщо ни трябва такава тема, та ако една пълнолунна нощ изчезне въпросната тема - обвинявайте само и единствено мен.

Имаш ли по-подробно инфо за това със звука? Стана ми интересно.

Не съм се задълбавал в подробности, но основния трик в случая е използването на около 200 сферично разположени пневматични бутала, които синхронизирано създават някаква сферична акустична ударна вълна в обема на реактора, в който основно циркулира течнa смес от олово и литий. Пичовете твърдят, че тази ударна вълна се усилва значително и колабира в центъра, като създава по този начин благопрятни условия за синтез в плазмения тороид, която реакция не би била възможна иначе поради недостатъчно високата температура. Доколкото знам май основния проблем е в синхронизацията на всичките тия бутала, но уж били вече доста близо до успешното стартиране на устойчив процес с генериране на енергиен излишък. ;)

Само аз ли не съм достатъчно дърт, че да видя, че въпросната тема за вълци просто е преместена в раздела "Размисли и страси"? Или по времето на задаване на прдишните питанки поте мата - я е нямало? Щото още вчера я видях преместена, но пък не знам дали не сте я трили и пак връщали докато ме е нямало.

Аз залагам на Тасманийския Дявол :)

А аз залагам на Могъщия Зелен Арклесезур и пришествието на Великата носна Кърпа! Коет ще рече - Абе... всички ще мрем нявга...

-------------------------------------------------------

Ама аз да питам нещо, дето много живо ме вълнува.

Е ли е възможно, така да пръдне човек, че после задникът му да бръжди и да го наболява в следващите пет минути?

Абе, Ангеле, ти верно ли не си виждал мъже с къдрави бради? Аз и жени съм виждал даже...

(извинявай, че няма цитат...)

Абе, Ангеле, ти верно ли не си виждал мъже с къдрави бради? Аз и жени съм виждал даже...

(извинявай, че няма цитат...)

Има обръщение и става ясно за какво става въпрос. :)

Виждал съм разбира се. Въпроса тук е друг обаче. Консистенцията на косъма е различна. :D

Ебах тоя орлов поглед. Ангеле, ако си снимам косъм от под мишницата, косъм от ташаците, косъм от гъза и косъм от носа, ще направиш ли разлика? Ама всеки ше е с дължина макс половин-един сантим...Ай стига с глупостите....

Ред. И няма да им се виждат корените...

Ебах тоя орлов поглед. Ангеле, ако си снимам косъм от под мишницата, косъм от ташаците, косъм от гъза и косъм от носа, ще направиш ли разлика? Ама всеки ше е с дължина макс половин-един сантим...Ай стига с глупостите....

Да.

И тия косми от 1см в носа гледай ги подстрижи, че ще се задушиш в съня си.

Да не говорим, че снимката е правена с телефон с 2Mp камера :lol:

Ангел прави някакви жалки опити да е оригинален :) Нека се радва на минутката внимание ;)

Аз ако си снимам половите косми да види к'во значи къдрав не знам... Ама малко ме е шубе, че после няма отърване :lol:

[/size]

Да.

И тия косми от 1см в носа гледай ги подстрижи, че ще се задушиш в съня си.

Противно на оскъдните ти знания по физиология, почти 100% от хората дишат през устата в съня си. Няма да ги подстрижа ;) и Те си имат функция.

Да не говорим, че снимката е правена с телефон с 2Mp камера :lol:

Ангел прави някакви жалки опити да е оригинален :) Нека се радва на минутката внимание ;)

Аз ако си снимам половите косми да види к'во значи къдрав не знам... Ама малко ме е шубе, че после няма отърване :lol:

Това, че снимката е правена с 2мп телефон само улеснява нещата. Стига си се оправдавал и си атакувал като приклещено животно. Егати.

И си объркал форума вече. Показвай си пубиса някъде другъде. То човек да го е страх да ти пише вече, че ти все гейски обръщения виждаш, ама то така е "Гладна кокошка, просо сънува."

Отиди при Гримджаура да му покажеш пак интимната си прическа и се запри за 1 седмица/месец. В момента си като пияна, разгонена, непривлекателна девойка в дискотека.

Противно на оскъдните ти знания по физиология, почти 100% от хората дишат през устата в съня си. Няма да ги подстрижа ;) и Те си имат функция.

Имат си, но не и като са 1см. Затова казах "подстрижи", а не "премахни".

----------------------

Ииииииииии, ЕБАТИ НАГЛИЯ НАРОД!

https://www.facebook.com/events/315778288539347/?ref=3

Пак щели да протестират против забраната. Да се разделяли помещенията, а не нацията. Кой ги мисли тия слогъни бе? На агресия ме избива вече! Иде ми да го хвана тоя отворен пушач и да го завра в един тесен килер с един стек цигари.

И един с цялата ми наглост ще ми казва, че не съм бил давал пари по заведенията, щото съм бил непушач! Не стига, че са нагли, а са и тъпи.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...