Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Атанасе, не съм скиор, ама от това ми се прииска да съм...

Скиор??? WTF? Какво ти пречи да пиеш чай с коняк (примерно)? laughing1.giflaughing1.giflaughing1.gif

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

1) Защо не е carS?

Аз като ти казах, че силиконът и салфетките са виновни да мислиш така праволинейно - ти не слушаш. :P Просто като видиш "отборите" веднага правиш аналог и с "колите", а не е така. Изречението може да звучи с "всеки от отборите" или "всички отбори", но спокойно може да го заместиш и с "всеки отбор", нали? Освен това всеки отбор си разработва собствена кола, която представя...:f1:

П.П. А на Галчето й пожелавам весело прекарване довечера!

animated_happy_birthday.gif

Атанасе, не съм скиор, ама от това ми се прииска да съм...

Скиор??? WTF? Какво ти пречи да пиеш чай с коняк (примерно)? laughing1.giflaughing1.giflaughing1.gif

Добре, добре. Петък заминавам за Добринище :devil

Правилно. Аз също не съм скиор(трябваше да стана тази година, заради инвалидизацията не успях), но не ми пречи да скитам по снежеца. Има едни неща, дето снегоходки им се вика :) И,да, момчета и момичета - ТОВА Е България.

Аз като ти казах, че силиконът и салфетките са виновни да мислиш така праволинейно....

Лошоооо....и аз (без помощта на салфетките) май започнах да изпростявам и то, в материята която уж разбирам. Искам някой да ми изтълкува противоречието в оцветените изречения от статията и да ми каже - аз ли съм си тъп или журналистът, който го е писал. Ако има пропуснато изречение + липса на употреба на бъдещо време, както и да е...ама да направиш в кратка статия и двете неща едновременно...хич не ми се вярва...

Единственото, което ми хрумва, че може да говорят за раздуваща се нова и да са пропуснали едно "вече" в последния ред например...:huh:

Астрономи видяха как загива Земята

Рядкото събитие в съзвездието Малка лисица намиращо се на 63 светлинни години от нашата Слънчева система е станало обект на наблюдение от астрономи.

Въпреки факта, че звездата е от съзвездието Малка лисица и че тя е малко по-малка и по-хладна от Слънцето, планетата е гореща.

Температурата на повърхността е от 1000 ° C, а атмосферата е изключително уязвима към въздействието на ултравиолетови и рентгенови лъчи.

Силните изпарения се смятат, че ще бъдат причинени от интензивни рентгенови лъчи и ултравиолетовата радиация на звездата, която е 20 пъти по-голяма от Слънцето.

Лошоооо....и аз (без помощта на салфетките) май започнах да изпростявам и то, в материята която уж разбирам. Искам някой да ми изтълкува противоречието в оцветените изречения от статията и да ми каже - аз ли съм си тъп или журналистът, който го е писал. Ако има пропуснато изречение + липса на употреба на бъдещо време, както и да е...ама да направиш в кратка статия и двете неща едновременно...хич не ми се вярва...

Единственото, което ми хрумва, че може да говорят за раздуваща се нова и да са пропуснали едно "вече" в последния ред например...:huh:

Може да кажем, че си изпростял, ако ти си писал статията. Ако просто не си я разбрал, тогава си добре. Щото някой я е превел с гугъл или подобна програма и е пльоснал ей така.

Не, нищо и няма на статията... Просто е малко занесено написана...Иначе става въпрос за планета, подобна на Земята, изложена на избухването на свръхнова... Нищо нередно не виждам...

Не, нищо и няма на статията... Просто е малко занесено написана...Иначе става въпрос за планета, подобна на Земята, изложена на избухването на свръхнова... Нищо нередно не виждам...

В единия ред се казва, че планетата е по-малка от Слънцето, а в другия ред се казва, че планетата е 20 пъти по-голяма от Слънцето.

ЧРД Галя. Да си жива и здрава. :)

Наша Галка е рожденичка днес. Да ни е жива и здрава. :)

Много ти благодаря. Винаги се сещаш за мен. А и милите думи в другата тема, направо ми разтопиха сърчицето :woot Супер много се радвам ако го мислиш :)

Галче, жива и здрава :)

Мерси, мерси. Радвам се, че ми честити :)

Пууу, аз уж се канех да съм пръв и забравих. biggrin1.gif

Да ни е жива и здрава Галя, преди всичко здраве и много късмет й пожелавам. Другото са подробности.

post-12-1234437055.gifpost-12-1234437230.gifpost-12-1236941026.gif

Бати Видене, радвам се, че поне си искал да си пръв :) Искрено благодаря :)

ЧРД, Галя да си жива и здрава, много успехи, радости и щастие ти желая... и да не се връзваш толкова когато някой те юрка (като мен например) :) Всичко е с добри чувства да знаеш :)

Благодаря и на тебе :) Няма да се юркам много, т.е. ще се постарая, но не мога да обещая. Ако спра изцяло, няма да е интересно :)

ЧРД Галя, жива и здрава и всичко хубаво за което си мечтаеш да ти се сбъдне.

Мерси :)

Галчетоо, ЧРД и от мен.Много ти здраве и повече усмивки.. :beerchug

Мерсииииииии :)

ЧРД Галя. Да си жива и здрава. :)

Благодаря, Ангеле :) Да ти се връща. И да намериш любов извън чалготеките :)

А на Галчето й пожелавам весело прекарване довечера!

Благодаря и на тебе :) Знам, че ме обичаш. И ти да знаеш, споделено е :tongue

В единия ред се казва, че планетата е по-малка от Слънцето, а в другия ред се казва, че планетата е 20 пъти по-голяма от Слънцето.

Имат предвид, че радиацията която излъчва е 20 пъти по-силна от тази на Слънцето.

Единственото, което може да се приеме за стилистична грешка е, че употребяват "планета" вместо "звезда".

Единственото, което може да се приеме за стилистична грешка е, че употребяват "планета" вместо "звезда".

Наско, нищо не си схванал. Звезда си е правилно употребено - говори се за гибелта на планетата, обикаляща около тази звезда. Проблемът е, че в статията звездата хем е по-малка, хем е по-голяма от нашето Слънце. За избухване на звезда и аз предположих в предишния си пост, но информацията е представена доста малоумно и според мен има пропуснати думи. Освен това свръхнова съм почти сигурен, че не е, а най-много нова, защото мащабът и начинът на протичане на последния етап при двете се различават.

Наско, нищо не си схванал. Звезда си е правилно употребено - говори се за гибелта на планетата, обикаляща около тази звезда. Проблемът е, че в статията звездата хем е по-малка, хем е по-голяма от нашето Слънце. За избухване на звезда и аз предположих в предишния си пост, но информацията е представена доста малоумно и според мен има пропуснати думи. Освен това свръхнова съм почти сигурен, че не е, а най-много нова, защото мащабът и начинът на протичане на последния етап при двете се различават.

Както каза Магданоза, по-голяма била радиацията. И аз разбрах за звездата първоначално, че е хем по-голяма, хем по-малка. Абе не е написано както трябва и тва е. Не се разбира от раз, че става въпрос за по-голямата радиация, а не за по-голямата звезда.

Както каза Магданоза, по-голяма била радиацията. И аз разбрах за звездата първоначално, че е хем по-голяма, хем по-малка. Абе не е написано както трябва и тва е. Не се разбира от раз, че става въпрос за по-голямата радиация, а не за по-голямата звезда.

Аха, ясно - значи мистерията е разкрита и все пак се дължи на липсваща дума - мислех, че правилното изречение е "...интензивни рентгенови лъчи и ултравиолетовата радиация на звездата, която вече е 20 пъти по-голяма от Слънцето", а то било "...интензивни рентгенови лъчи и ултравиолетовата радиация на звездата, която е 20 пъти по-голяма от тази на Слънцето". :))

Ама честно сте големи злета! :wacko:

Гальо, аз се чувствам много много виноват, че оня ден не можах да ти обърна внимание на центъра, ама наистина закъснявах за важна среща. Тези дни ако си айляк, може да се видим на по бира, пък и да посетим Пламен, че едни зъби май ни беше приготвил, ама то май мина давност. :rolleyes:

Има хора във форума от N3 например. Там, доколкото чух, скокът е от около 0.70 лв до около 2.00 лв.

То и при Булсат е същата сума.

d312f30f88afc149.png

Гугъл пак ни уважиха, по случай 150 годишнината от рождението на Алеко Константинов.

Това нали знаеш, че излиза само в българската версия на търсачката? Доста хора си мисля, че е за цял свят. Единствено в google.bg е. В .com също ще се появи защото отчита от коя страна идва заявката и те пренасочва. Гледа се също и настройката на браузъра.

То и при Булсат е същата сума.

Това нали знаеш, че излиза само в българската версия на търсачката?

Най-вероятно знае. :) Ей слава богу, че този проклет понеделник най-сетне свърши.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...