Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Забравих да пиша тези дни относно зимната течност за почистване на стъклата. По българските бензиностанции са се побъркали. Около 4 лева за литър струват :blink:. В каквато и разфасовка да гледах цената беше горе долу тази. Още малко и разходите ми за течност ще са повече от тези за гориво. Специално при мен заради измиването на фаровете имам адска голяма консумация. В понеделник за 800 километра изхабих около 15 литра течност. При това се старая да пръскам не много често. Добре, че тук си я намирам изгодно иначе не знам.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

В "Метро" има 5 литра за около 6лв беше, но е до -20 не знам дали ще ти върши работа ;)

Аз от един магазин си взимам 1 галон(3,75л) на -30 за 2 и нещо. Просто бях забравил да си взема повече за из път. Другият път ще нося поне 4-5 в багажника. За шофьори в Бг обаче е гадното. Тази в Метро наистина не е на лоша цена. Ще имам в предвид ако някой път видя зор.

Като заговорихте за зимата, днес се прибрах в Пловдив през един планински път. Сняг по пътя си имаше, но сравнително добре беше разхвърлен и пясъка ; добре, че нямаше лед, а и SAVA-та се държаха доста добре, та нито веднъж не ме сполетя някаква подобна хлъзгава ситуация. :f1:

http://www.novini.bg/news/105878-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%B9%D0%BA-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0-35-%D1%82-%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BD.html

Помните, че си говорихме за злато и прочие в България, нали? Знаете ли кое е лошото? Че ние няма да видим нищо от това злато. Е, ще "видим" - опустошеното място за добив.

Това тъмно червеното месо от бута ли е ?

Ами не, рибица е, това тъмночервеното се получи от маринатата.

При мен се получи следната:

Една голяма супена лъжица чимен се залива с вода, колкото да го покрие.

Седи така 24 часа. Водата се изсипва.

Към чимена се добавят червен пипер лют и обикновен, черен пипер, кимион, сминдух, малко чубрица, малко риган. Добавя се лъжица олио, глава счукан чесън и малко червено вино.

Като се объркат, резултатът е нещо като мармалад с този цвят.

Престояват още 24 часа объркани, после мажеш месото и закачаш.

Интересно ми е какво ще се получи...

EDIT: То това отпред е врат всъщност, ама изглежда като пушено пуешко... То пък е подобна смес, но с много повече чимен и без чесън, олио и вино. Даже това най-вдясно, което се вижда по-тъмно, е със смес и от двете. :D Абе, варианти да искаш.

В крайна сметка депутатите не се поддадоха на собствениците на заведения. Предложената отмяна на забраната беше отхвърлена.

Всъщност "почти, ама не съвсем" - здравната комисия е оставила забраната, но икономическата - все още не..щели да го дообсъдят с ресторантьорите и тогава щели да дадат становище.

Доста skill се изисква да се направи това -> http://news.plovdiv24.bg/402115.htmlconfused.gif

и нито дума затова че трилентов булевард точно там става двулентов само с едно мижаво отдавна надраскано знакче. но пък така клиентите на един определен хотел могат да паркират на чомбек и с пълна сила да пречат едновременно и на пътя и на тротоара.

Преди 100 години е имало дебат в Чехия относно уринирането под масите в бирариите.

Точно така, изконна традиция е било да се уринира дирекнно под масата. До деня, в който тази традиция била забранена. "Как ще излизаме до тоалетната, докато си пием бирата?!" - това бил един от аргументите на защитниците на статуквото.

Днес такъв дебат не можем и да го разберем. След 50 години (а може и по-малко) и днешният дебат за пушенето в заведенията ще изглежда нелеп като дебата за уринирането по масата в бирарията!

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...