Grimjaur Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 ДоживЕх вчерашен антишофьор да коментира зимна пътна обстановка! Интересно аз как никъде не се пързалям да му се не види! И не, не съм с вериги! Фак бе. Аз и сега съм антишофер, качвам се зад волана когато няма как. И съм сигурен, че съм навъртял стотици хиляди километри в повече в сравнение с теб, в зимна обстановка. Да не говорим колко повече опит имам във ваденето на шофЕри от канавките, пък такива като тебе даже не спираха да помогнат. Майната му на спирането, даже не намаляха, въпреки че ни виждаха, че отклоняваме движението, въпреки триъгълниците и прочие... А за пързалянето - мини някой път Беклемето, Петрохан или Хаинето и тогава ела да си говорим. Из Златоградския вилает също важи. Или пък Кричим. Добрич и Русе също влизат в класацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Фак бе. Аз и сега съм антишофер, качвам се зад волана когато няма как. И съм сигурен, че съм навъртял стотици хиляди километри в повече в сравнение с теб, в зимна обстановка. Да не говорим колко повече опит имам във ваденето на шофЕри от канавките, пък такива като тебе даже не спираха да помогнат. Майната му на спирането, даже не намаляха, въпреки че ни виждаха, че отклоняваме движението, въпреки триъгълниците и прочие... Човек ще каже, че 18 години си бил с мен в колата, та знаеш кога спирам и кога не. Ай сиктир с подобни глупости, biatch. Не знам какви са тия стотици хиляди километри (внимавай малко с цифрите), но и милион да са - на задната седалка нямат значение. В смисъл ако си ги минал с влак едва ли си добър машинист, или поне така ми се струва... А за пързалянето - мини някой път Беклемето, Петрохан или Хаинето и тогава ела да си говорим. Из Златоградския вилает също важи. Или пък Кричим. Добрич и Русе също влизат в класацията. През цялото време говорим за Пловдив, следи малко разговора бре! Пусто мерло! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Аз ти говоря за цялата пътна мрежа. И не, не на задната седалка, на "мястото на мъртвеца". Всичко, което съм казал, съм го казал от личен опит. Сега примерно някой да се обади, че щом съм пътник, не съм шофер, ама карай - овци всякакви. Пловдив не ме ебе, от цялата страна там няма де да се лъзнеш, освен ако нямаш силен страничен вятър. Даже и към Куклен се ядва пътя. И за стотиците хиляди километри въобще не говоря наизуст. Пробвай някой път зимно време маршрута Смолян-София-Габрово-Дряново-Велико Търново-Варна-Българево-София и ела да си говорим. И няма да говориш лошо за мерлото, ей! Даже не помня кога са си тръгнали гостите Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Апф, почистването в БГ и в ПЛД конкретно си е в ГЗ, ама яко при това. В уличките зад блока ми в Тракия както обикновенно е заледено, и то е дебел лед. До блока в Кичука е същата история. Булевардите са чисти благодарение на трафика. Съответно на много места не са напълно чисти, което е смешно. Не е като да беше някакъв сериозен снеговалеж, не е като да не е минало и достатъчно време след това. АКо трябва да сравнявам с Чехия - ами в пъти по-чисто е там след снеговалеж. И просто мога да пейстна написаното от netroot - Града е с много хълмове и сериозни наклони, та просто нямат избор, ще се претрепем ако не е почистено като хората. Зимната гума не помага срещу лед. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Говорех за сумите в договорите за почистване на републиканската мрежа. Не съм видял да има някакъв напредък. Даже точно обратното. Пак ти казвам, не е важно колко и каква техника е, а как се използва. ГЕРБ нямат нищо общо с управлението на града и пътищата. И с калпавите ремонти нямат. И с приемането ни в Шенген нямат. Абе изобщо те с кое нещо което е свързано с тотален провал имат нещо общо? Аз такова не се сещам. Единствено Станишев е виновен. Ванка, забравяш едно основно правило, че с герберасти (Б-отбора на комунетата) не се спори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Е, то е същото като да спориш с Аню. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 А и новия "велик" кмет на гр. Пловдив е Lineage играч и то виден такъв! Може и в един клан с други играчи да е бил та за това тази подкрепа... Вчера към 5 следобяд мина една кола по бул. България и опесъчаваше чистия булевард, някаква тактика ще да е това, ама аз не я разбрах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Подкрепям Виден. Никое правителство/партия не е работилo както последното, това е ФАКТ и никой не може да го оспори това. И не, няма да слагаме етикети на партията, каквато ще да се казва. По-работещо правитлество в моя 30 годишен живот не е имало. За тези, който се оплакват от това почистване на няма нищо и никакъв сняг, да си купят по едно гребло и да си го сложат на колите и като ходят на работа, да чистят безплатно. @TAZ Тактиката е да няма поледици..какво има да разбереш. На такива места с висок трафик е нужен абразив на улицата. От самата влага може да стане огледало, тогава и Goodyear Ultragrip 18+++ няма да ти помогнат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Бах тоя вторичен махмурлук....Правителството работи само по инфраструктурата...А и там си оставя ръцете. По всички други аспекти е толкова зле, че чак отива на добре... добро утро. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 @TAZ Тактиката е да няма поледици..какво има да разбереш. На такива места с висок трафик е нужен абразив на улицата. От самата влага може да стане огледало, тогава и Goodyear Ultragrip 18+++ няма да ти помогнат. А ти лично кое не можа да разбереш точно - каква влага, какви 5 лева?! То във въпросният час, асфалта сигурно беше нагрят на 20 градуса. Благодарение на този твой - тъй наречен абразив по БУЛЕВАРДА, стават най-често катастрофите и аз мога да го твърдя от първа ръка, защото колелото на Панаира е точно пред нас и ги гледам как благодарение на пясъка не могат да спират и се блъскат като откачени. Тактиката с поледиците е ясна - пръска се с химия, а не като в началото на 20-ти век - с пясък БЕЗ СОЛ!!!!!!!!!!!!! Да не говорим, че не може да симулираш грижи за пътната инфраструктура на града и да "почистваш", а на 5 метра от мястото където минава машината да има поледица, която ще затрудни и верижна машина. А това, което го предлагаш за почистването на работа - заповядай при нас, за да видиш, че не разчитаме на "великия" кмет да ни изчисти улицата пред цеха и да - ходим си на работа и си чистим безплатно с гребла и други средства, това че ти не го правиш и си супер доволен, че на кръстовището на Хр. Ботев и Цар Борис 3 е чисто - ми е достатъчно добър показател. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Още нещо, което ще направя като стана премиер: Спирам снега по ниските места. Ще оставя да вали само по планините. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Още нещо, което ще направя като стана премиер: Спирам снега по ниските места. Ще оставя да вали само по планините. Ма не спирай студа, че няя ми стане мезето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Никое правителство/партия не е работилo както последното, това е ФАКТ и никой не може да го оспори това. И не, няма да слагаме етикети на партията, каквато ще да се казва. По-работещо правитлество в моя 30 годишен живот не е имало. Абсолютно! И то само с една мутра на върха на държавното управление (ако разбира се не включваме в тази група дясната му ръка - Цвъки, интергалактическия гений на милиционерските работи, но той е малко по-странен образ, който трудно влиза в тази стандартна квалификация). Представям си какъв би бил резултата, ако можехме да сложим всички известни мутри на върха в държавата - разните му там бивши колеги от СИК, ВИС и други трибуквени знаменитости. Малий, тогава сигурно трикольорните лентички в държавата няма да стигнат за да им наваксат на ентусиазма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Е, то е същото като да спориш с Аню. Уфффф. А и новия "велик" кмет на гр. Пловдив е Lineage играч и то виден такъв! Може и в един клан с други играчи да е бил та за това тази подкрепа... Тия направиха ли ги да скачат вече? трикольорните лентички в държавата няма да стигнат за да им наваксат на ентусиазма. :D @Psihara: Виж събитието ни как върви. Правиш един пост в 9 часа вечерта, споделяш събитието и посетителите за час от 588 стават 790. Facebook маркетинг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 А и новия "велик" кмет на гр. Пловдив е Lineage играч и то виден такъв! Може и в един клан с други играчи да е бил та за това тази подкрепа... Вчера към 5 следобяд мина една кола по бул. България и опесъчаваше чистия булевард, някаква тактика ще да е това, ама аз не я разбрах. Бях забравил, че ми каза за това. Само да ми кажеш къде я видя тая подкрепа за кмета? За последен път ще повторя и спирам да се занимавам, защото тука много политици има, че и комунистически лъркъри явно: Не ми пука кой е кметът, стига да е с властта! Когато кметът е с властта - идват парите, почват ремонтите, има развитие. ФАКТ. Между другото нашият кмет е един малък палячо. Наскоро разбрах кой всъщност е уредил всички тези средства да дойдат в Пловдив, а наш Ванчо за малко да му се опънат ушите в буквалния смисъл на думата заради закъснения в усвояването. Дълго е гледал в пода по време на един разговор. Прави впечатление, че ако човек тук случайно каже нещо положително, па бидейтки то и ОЧЕВАДЕН факт, то той автоматично се превръща в член на ГЕРБ! Интересна логика, както казва Ники Кънчев. Също така се оказва, че "кмет" е събирателно за всички служби на територията на града без изключение! No comment... Още нещо, което ще направя като стана премиер: Спирам снега по ниските места. Ще оставя да вали само по планините. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Няма угодия, бе ...единият реве че не чистили, другия реве, че превантивно се взимат мерки. Хайде със здраве. Като е 20 градуса кви машини, кви пет лева да ти чистят СНЕГА искаш? Хем да чистят ама нямало кво да чистят, пък то превантивяно нямало смисъл, щото било 20 градуса....пълни тъпотии в последните няколко дена се раждат у форума. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=IzIRd98VE40 Неа такива простаци Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 ... а наш Ванчо за малко да му се опънат ушите в буквалния смисъл на думата заради закъснения в усвояването. Дълго е гледал в пода по време на един разговор. Така значи, а да свирне на наши хора да усвоим и ние малко пари не ще... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Така значи, а да свирне на наши хора да усвоим и ние малко пари не ще... Ще ти разкажа като се видим една голяма веселба по тоя въпрос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Ще ти разкажа като се видим една голяма веселба по тоя въпрос. Което със страшна сила се очертава да е идната петилетка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Само да ми кажеш къде я видя тая подкрепа за кмета? Човек, да ти плащаше - нямаше да го подкрепяш толкова! Не знам брат си дали би защитавал така пламенно... Има ли критика за кмета - моментално Виден скача да обяснява, как не е прав критикуващия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Къде чистят , нормални ли сте? Кварталните улички са заледени да си ебе майката , ако падне 10см сняг ше стане страшно , няма нито помен от опесъчаване по тях. Колегата по горе е прав булевардите са чисти благодарение на интензивното движение. Пак ше си говорим като падне голям сняг...ше има бедствено положение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Въпросът е, че това зависи от вас. Никой не ви спира. Вместо да мрънкате „ама София, ама провинция”, направете нещо за себе си. Като София толкова ви харесва – ваша е. Кой очаквате да ви оправи?! Даже и за Господ е казано, че „дава, но в кошара не вкарва”. Очевидно един премиер, партия, правителство или държава могат да направят още по-малко от Господ. Но дали това е чак толкова очевидно?…Чета и слушам покрай поредната годишнина от 10 ноември колко били разочаровани хората – нищо не се било променило. Моля?! Демокрацията ви дава свобода и право на избор. Какво повече ви трябва? За тези две неща хората по света умират. Останалото си зависи от вас – доколкото заобикалящото ви общество го позволява, разбира се. Да, българското общество и държава (уви!) не са много дружелюбни към средния човек. Но ако ви тежи в България – идете в чужбина. Ако ви стиска – понеже там ще ви е още по-трудно. Но пък шансовете ви ще са по-големи. Наистина имате свобода и право на избор. Цялата статия --> тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Но ако ви тежи в България – идете в чужбина Щото е толкова лесно, нали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Няма угодия, бе ...единият реве че не чистили, другия реве, че превантивно се взимат мерки. Хайде със здраве. Като е 20 градуса кви машини, кви пет лева да ти чистят СНЕГА искаш? Хем да чистят ама нямало кво да чистят, пък то превантивяно нямало смисъл, щото било 20 градуса....пълни тъпотии в последните няколко дена се раждат у форума. Ако вземеш и да четеш.. Не чистят ами. Града не е само булевардите. Днеска на 2 пъти движейки се на 1-ва скорост при вземана на завой колата поднасяше, защото пътя е лед, ама така, добре лъснат - като стъкло. И превантивните мерки, където ги взимат са недомислени и неадекватни. И ти казаха, че е 20 градуса асфалта - там където минава големия трафик - нормално там да е сухо. Но там е чисто, точно защото трафика е стопил леда, а не защото са минали снегорини или онези с лопатите с пясък. Да минеш после на този сух път да сложиш пясък, само увеличава риска от поднасяне, не е превантивна мярка. И ако е истина, че е без сол, която реално разбива леда е още по-недомислено и неадекватно. Миналата година до офиса ни, който е почти на центъра - в квартала до Каменица - леда го оставиха да се стопи сам. Но тук там имаше дупки в него и колите минаваха все едно по бомбардирано поле. По-лошо от нормално разбитите улици, че дупките в леда бяха над 10см дълбоки и през има няма метър. След като минаха студовете и се стопи тоя лед самичък, трябваше и предницата да оправям. Като гледам тази година имаме и бонус - основа от непочистени листа, които дъжда направи на каша и стана идеално за подложка на леда отгоре. Та така - искахме машини да изчистя снега в улиците по кварталите, където не е20 градуса и вече снега стана лед. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.