Psihara^^ Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Как ще ги оставям? Не виждаш ли?! Обадих се, подадох сигнал, пуснах статия в plovdiv24, спамя из фейсбука о т.н... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Наясно си че това означава направо да са отделни заведенията и е невъзможно, нали? Нещо доста първосигнално реагира. 1 врата не е херметическо разделяне. Пък и вратата се отваря и влизат през нея лайната... за да се раздели херметически трябва да се влиза през 2 различни врати отвън или да има невероятно добре вентилирано помещение по средата (абсурд да стане). Т.е. разделянето НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ. Нито перфектната вентилация. Добре, обаче в помещението за непушачи да влиза силно филтриран въздух отвън, за да не дишате от КЦМ-то и от ТЕЦ-а лайната, както и от дъртите автобуси, трошляците, които българина нарича коли и т.н. Само в заведенията да е това, за да може да дишате там така желания чист въздух, който става на лайна, когато някой отвори врата към отделението за пушачи... Явно и ти реагираш по същия начин. За технологично осигуряване на вентилация не ми се спори, защото това също подлежи на изчисление и контрол. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Добре, обаче в помещението за непушачи да влиза силно филтриран въздух отвън, за да не дишате от КЦМ-то и от ТЕЦ-а лайната, както и от дъртите автобуси, трошляците, които българина нарича коли и т.н. Само в заведенията да е това, за да може да дишате там така желания чист въздух, който става на лайна, когато някой отвори врата към отделението за пушачи... Явно и ти реагираш по същия начин. За технологично осигуряване на вентилация не ми се спори, защото това също подлежи на изчисление и контрол. Страшна логика. "Така или иначе е мръсно, кво толкова има от цигарите?" Одеве си изкълчих глезена. Направо ще си тегля ножа следващия път, докато седя още на земята. С разделянето няма как да се спре тютюнопушенето, както се и видя в рамките на 1 година. Пасивните пушачи пак си "пушеха". И тия дискотеки, ах тия дискотеки, дето никой не иска да ме светне как ще се реши проблема в тях без тотална забрана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Къде е тая статия в Plovdiv24, че нещо не я намирам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Страшна логика. "Така или иначе е мръсно, кво толкова има от цигарите?" Пак четеш с гъза си... Визирам мнението на Дедо за нулевата пропускливост на вратите. А дискотеките - по същия начин, както и останалите места. Сиктир - обявявам се ЗА криминализиране на тютюнопушенето! След като целта е да се спре пушенето на тютюн - това е изхода. Едит: Жоре, не са я публикували, ако изобщо решат да я публикуват, щото вълната в момента е обърната към отпадане на пълната забрана Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 В случая г-н Адвоката се намеси... Ясно, няма да се ходи там . Не че съм се спукал да ходя там. Последно да съм бил лятото. И се надявам нещо да стане от нещата, които си предприел. Колкото до това дали да се пуши или не в дадено заведение - по-добре да не се пуши. От много години насам бях свикнал винаги да се прибирам СВРЪХвмирисан на цигари и от откакто приеха забраната, се чувствам по-добре, че не смърдя на пепелник. Тенденцията поне в моята компания е мъжете да отказват цигарите, а тъпите п*тки да ги начеват. Имам три познати, които пропушиха последните години - всички са над 24-25. Между другото - говори се нещо за изменение на закона и възможност за пушене след 22:00 часа в заведения и дискотеки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Пак четеш с гъза си... Визирам мнението на Дедо за нулевата пропускливост на вратите. А дискотеките - по същия начин, както и останалите места. Сиктир - обявявам се ЗА криминализиране на тютюнопушенето! След като целта е да се спре пушенето на тютюн - това е изхода. Едит: Жоре, не са я публикували, ако изобщо решат да я публикуват, щото вълната в момента е обърната към отпадане на пълната забрана Аз визирах предните мнение в които се обсъждат коли, заводи и т.н. А за дискотеките, кое пак така? Пушачи и непушачи?!?!?! Как? На 2 етажа с врата между тях? Или разделени с найлон по средата, като повечето кръчми? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Ами, че те тогава отварят!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Между другото - говори се нещо за изменение на закона и възможност за пушене след 22:00 часа в заведения и дискотеки. Че кой ходи на заведение преди 22:00? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 И тия дискотеки, ах тия дискотеки, дето никой не иска да ме светне как ще се реши проблема в тях без тотална забрана. Миналата седмица бях на дискотека с едни приятелки. В първия момент действително не се пушеше вътре, но към и след един часа стана страшно. Аз самата през цялото време си излизах най-надлежно навън да пуша и в един момент установих, че всичко живо наоколо кади. Не мога да скрия, че ме поблазни мисълта и аз да запаля, но трите ми приятелки са непушачки и реших, че няма да им развалям вечерта баш накрая. Като пушач мога да кажа, че не е толкова страшно излизането навън. Онази вечер ми беше леко досадно, защото се налагаше да излизам сама, но ако човек си има дружинка, дори е приятно. Пък и отвън се запознаваш с нови хора - било то приятни или неприятни. woox, някъде по-напред в коментарите беше писал, че си излизал болен някаква вечер. Ей това пък аз мразя много. Седнеш си някъде кротко и някой от съседна маса започне да киха и кашля като за световно и да разпръсква гнилост и зараза. В такива случаи панически си поръчвам твърд алкохол, за да се дезинфекцирам овреме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 woox, някъде по-напред в коментарите беше писал, че си излизал болен някаква вечер. Ей това пък аз мразя много. Седнеш си някъде кротко и някой от съседна маса започне да киха и кашля като за световно и да разпръсква гнилост и зараза. В такива случаи панически си поръчвам твърд алкохол, за да се дезинфекцирам овреме. Предлагам да се наложи карантина, редом със забраната за цигарите и хората да си седят в къщи ако са болни. Не, сериозно. Аз имам и хроничен фарингит, което предизвиква кашлица при досег с цигарен дим дори и без да съм болен. А като кашлям, винаги си закривам устата, та няма значение дали съм на съседната до теб маса или в съседното до теб заведение. В чалга заведенията, хората са над останалото и си пушат като за световно. Тя и чалга културата като цяло е такава. В останалите 2 нощни заведения в града, хората главно излизат вън, за да пушат. Или поне лятото беше така. Сега не ги наблюдавам, но факт е, че дрехите ми не миришат толкова на цигари като се прибера в къщи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Не беше чалга заведение, а заведение с нормална танцувална музика. (Паша) Пускаха разни нашумели хитчета през цялото време. Но и там всички се разпушиха по едно време и гадното беше, че заради забраната не дават пепелници, в следствие на което в рамките на половин-един час по пода се образува килим от фасове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Някой спомена, че в US има пълна забрана? Map of current and scheduled future statewide smoking bans as of 6 November 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Не беше чалга заведение, а заведение с нормална танцувална музика. (Паша) Пускаха разни нашумели хитчета през цялото време. Но и там всички се разпушиха по едно време и гадното беше, че заради забраната не дават пепелници, в следствие на което в рамките на половин-един час по пода се образува килим от фасове. мед е там...като стана с още 20 години по-голям обаче :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Анджък де, приятелките ми и аз си бяхме тъкмо за там. Какво да се въртя по места, където обикалят само двайсетгодишни левенти и да се депресирам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Анджък де, приятелките ми и аз си бяхме тъкмо за там. Какво да се въртя по места, където обикалят само двайсетгодишни левенти и да се депресирам. aaaa aз съм на 17 с 9 години стаж Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Аз визирах предните мнение в които се обсъждат коли, заводи и т.н. Не сме се разбрали, моя грешка. Нямам предвид това. А за дискотеките, кое пак така? Пушачи и непушачи?!?!?! Как? На 2 етажа с врата между тях? Или разделени с найлон по средата, като повечето кръчми? С истинска, уплътнена, стъклена преграда или квото решат там, стига да отговаря на определени норми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Не беше чалга заведение, а заведение с нормална танцувална музика. (Паша) Пускаха разни нашумели хитчета през цялото време. Но и там всички се разпушиха по едно време и гадното беше, че заради забраната не дават пепелници, в следствие на което в рамките на половин-един час по пода се образува килим от фасове. Лятото всички си излизаха. През последните 2 месеца клиентелата на заведението се промени. Музиката си е все същия бълвоч от Коледа насам де. Та клиентелата се промени и започнаха да ходят някакви персонажи, на които изобщо не им е в нощно заведение мястото. Аз до магазина ходя така облечен, като голяма част от посетителите на нощните заведения в Пловдив. Паша и Брилянтин правеха някакво изключение, но вече и Паша окапа. Чалгите не ги обсъждаме. Там е плачевно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Много преценяш хората по дрехите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Много преценяш хората по дрехите... Естествено. На пръв поглед по какво да ги преценя? По хубавата им душа? Ти по какво преценяваш хората на пръв вид? Или не използваш стереотипи? Интересното е, че в повечето случаи, преценката ми е правилна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Че кой ходи на заведение преди 22:00? Кръчми и ресторанти бре. Ти да не ходиш в 11 да хапнеш набързо и 12 и 30 да се друсаш под звуците на Джена? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Това, че щяли да махнат забраната е пълен ъпсурт след вчерашното изказване на Пожарникаря. Както хоста каза: Дори и толкова малоумен чиляк е осъзнал колко е лошо пушенето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Кръчми и ресторанти бре. Ти да не ходиш в 11 да хапнеш набързо и 12 и 30 да се друсаш под звуците на Джена? Отивам в 9. И в 12:30 отивам да се друсам под звуците на Джена. Или да се оглеждам под звуците на хитовете от Катра ФМ и латино ритми. Зависи от заведението. 1 час ще ми трае "рахата", преди всички да започнат да пушат. А дискотеките отварят в 23:00 - 23:30, та тях забраната тогава изобщо няма да ги хване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Лятото всички си излизаха. През последните 2 месеца клиентелата на заведението се промени. Музиката си е все същия бълвоч от Коледа насам де. Та клиентелата се промени и започнаха да ходят някакви персонажи, на които изобщо не им е в нощно заведение мястото. Аз до магазина ходя така облечен, като голяма част от посетителите на нощните заведения в Пловдив. Паша и Брилянтин правеха някакво изключение, но вече и Паша окапа. Чалгите не ги обсъждаме. Там е плачевно. Заради пушенето на няколко пъти кръстосах заведението от край до край и имах възможност да се поогледам. Та си дадох сметка, че през годините нищо не се е променило по подобни места. Имаше както и много красиви девойки/жени, така и големи грозили, които си мислят, че като се омажат с пет кила грим и ще станат по-различни. То по-различни, че стават, стават, но не и по-хубави. А за музиката - пускаха хитчета от студентските ми години (демек стари), защо да не им се радвам. Напълно разбирам, че не ти харесват подобни древни музики. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 А дискотеките отварят в 23:00 - 23:30, та тях забраната тогава изобщо няма да ги хване. Точно за това часовото ограничение не е решение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.