Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Чакайте малко!!!

Аз нямам против нито да се пуши, нито да не се пуши. Виждал съм ги и двете, 2-рото е по-яко!

ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ СОБСТВЕНИКЪТ МЕ ИЗГОНИ, ЗАЩОТО ПОПИТАХ ЗАЩО НЕ СЕ СПАЗВА ЗАКОН!!! Няма значение дали е за пушене, пърдене или каквото и да е друго....

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Чакайте малко!!!

Аз нямам против нито да се пуши, нито да не се пуши. Виждал съм ги и двете, 2-рото е по-яко!

ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ СОБСТВЕНИКЪТ МЕ ИЗГОНИ, ЗАЩОТО ПОПИТАХ ЗАЩО НЕ СЕ СПАЗВА ЗАКОН!!! Няма значение дали е за пушене, пърдене или каквото и да е друго....

Дали не може да се намеси и КЗП в този случай? Струва ми се, че е точно в техните правомощия. Особено ако сте си платили и сметката. Все пак обаче трябва и малко публичност да има за да има по - голям ефект.

ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ СОБСТВЕНИКЪТ МЕ ИЗГОНИ, ЗАЩОТО ПОПИТАХ ЗАЩО НЕ СЕ СПАЗВА ЗАКОН!!!

Това са културни особености на косматия балкански субект (balkanicus neanderthalicus pilosus). :laughing1:

И въпреки това, трябва да има отделение за пушачи и за непушачи. Това което на мен ми се иска е да имам избор и аз - като заклеймен пушач, да ида някъде навън, да вляза в отделението за пушачи с група приятели, да седна на топло, да си поръчам питие и да изпуша няколко цигари без да преча на никой.

Да, но в 99.9% от случаите, когато компанията е от хора пушачи и непушачи се отива в зоната за пушачи. Случай в който се отива в отделението за непушачи, защото има такъв в компанията почти не съществува.

Ти искаш да идеш с компания да пийнете и изпушиш цигара, а какво става с другия от компанията, който иска да да пийнете и да не се нагълта с дим? Става конфликт между 2 групи хора. Само, че едната група вреди с действията си, другата не. Нормално е да се застава на страната на тези, които не вредят, а не на тези който по някакъв начин пречат/тровят и т.н.

Жена ми докато беше бременна и сме ходили на заведения, се е налагало да обяснявам на пушачите, че ще седнем в зоната за не пушачи. И ме гледат криво после. Един вид, кво като е бременна и ще се нагълта 2-3 часа с дим, ние нали ще си пушим. И единствената причина да се съгласят е, че беше бременна. Ако не беше не съм убеден, че някога ще ги накарам да са в непушачите.

Спрете цялата индустрия, тя ви трови в пъти повече от колкото един пушач. Надигнете се против петрола. Спрете да карате коли, купете си кол'лета. Тичайте повече, ще живеете с около 4-5 години повече. Три пъти УРА!

Спрете да карате коли, купете си кол'лета. Тичайте повече, ще живеете с около 4-5 години повече. Три пъти УРА!
Аз го правя. И?

Спрете цялата индустрия, тя ви трови в пъти повече от колкото един пушач. Надигнете се против петрола. Спрете да карате коли, купете си кол'лета. Тичайте повече, ще живеете с около 4-5 години повече. Три пъти УРА!

Изобщо не е проява на особен интелект да сравняваш използването на автомобил (важна необходимост за ежедневието в 21-ви век) с пушенето (тотална липса не само на каквато и да било необходимост, но и на смисъл изобщо).

Чували сме го и твоя интелект...в много отношения. Необходимост за теб но според кого? Шефа? Работата? Много близко виждаш, сори...мързел и проява на гордост за редица други.

Хайде докажи си интелекта и степенувай тровенето по твой си начин?!

Със здраве...

Чували сме го и твоя интелект...в много отношения. Необходимост за теб но според кого? Шефа? Работата? Много близко виждаш, сори...мързел и проява на гордост за редица други.

Със здраве...

Иронията е лесна сега...

Някой ден, не дай си Боже, ако ти кажат, че имаш рак на белия дроб, дали пак ще си толкова ироничен за 5-6 годинки живот?

Не мисля...

И някак си автоматично ще обвиня цигарите за това? Не ме разбирайте погрешно, не съм фен на цигарите, нито пък защитавам когото и да е. Просто много на дребно мислим и действаме.

Другата година, до морето - с колело да идеш.

Някоя умна глава, ще каже ли в крайна сметка в НОЩНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ, КЪДЕТО ИМА НАЙ-МНОГО ТРОВЕНЕ ОТ ЦИГАРЕН ДИМ какво правим?

Айде писна ми да го задавам тоя въпрос. Стига с тия кръчми. Лесно - разделение. Дори и така да е. В дискотеките и баровете какво става? И там ли разделение на помещения?

Истината е, че тука ще трябва да се сменят поне 2-3 поколения, за да се изчисти този балкански манталитет (даже и тогава не съм сигурен дали ще се стане). Вчера с един приятел си говорехме за пушенето в US, понеже той ходи вече няколко пъти там да работи. Той каза същото, което и Godfather - има тотална забрана за пушене и се СПАЗВА. Странно ми е как там пушачите могат да спазват закона и да не се оплакват като малки деца? В заключение ще каже, че тук едва ли ще се оправим скоро време (или поне близките 2-3 поколения, както отбелязах) и при първа възможност мисля да последвам примера на голяма част от приятелите си и просто да се махна от тук ninja.gif

едит: w00x, никакво разделение - тотална забрана без компромиси и това е. Иначе винаги ще има тарикати, дето да заобикалят закона

Със здраве...

Говориш глупости, за да си правиш вятър на устата. Дай ми поне едно смислено обяснение за НУЖДАТА да се пуши. Иначе тия алабализми за мързел, гордост и прочие ги остави за масата на пушачите. Дори идиот няма да може да си представи съвременния свят без автомобили. Виж за цигарите е точно обратното. Просто и ясно като бял ден.

И някак си автоматично ще обвиня цигарите за това? Не ме разбирайте погрешно, не съм фен на цигарите, нито пък защитавам когото и да е. Просто много на дребно мислим и действаме.

Това ти какво ще обвиниш не ме интересува.

Въпросът е, че този сценарий за много хора е реалност, а причината за това е пасивното пушене.

Откъде-накъде вредния навик на някой ще става причина за моята преждевременна смърт!?

Краси лесно е. Трябва да мине малко време и народа ще свикне. Сега все още е ново като идея и е трудно на хората да свикнат с нея. Ще мине време, ако (дай боже) тоя закон успее да се наложи - хората ще спрат да мислят за това. Отдавна не съм влизал в офис, в който да се пуши. А преди години, когато го въвеждаха този закон (тогава работех в офис сграда с предимно пушачи и обедната почивка постоянно беше обвита в цигарен дим, нали, да ми е сладко) всички ревяха срещу него. Сега си излизат от сградата да си пушат, без да се вдига такава врява.

Иначе е забавно да се гледа. Намерихме си, типично по български за какво да се разделим на отделни лагери и хора, които с кеф си пием бира, водка, боза заедно пак почнахме да серем активно и да се замеряме с фекалната продукция :]

Навика Ангеле, навика. Това че си свикнал да ходиш с кола до морето, не означава, че няма друг начин. Също така, карайки колелото по улиците не съм ли пасивен тровещ се от всички, който замърсяват с автомобили и индустрия? Сега идва момента, в който трябва да пусна онази снимка от Холандия май беше с паркинга за колелата. Явно там могат да пребивават и без автомобили. Стига сте давали тия примери за САЩ. Не искам да чуя за тази промита от към критично мислене нация. Не били пушили - ОК. Да спрят войните в който избиха стотици милиони хорица..за кое ли...точно онази черна субстанция...

Тъпо е, става дума за елементарни неща. Не пречете на околните.

На никой не му пука дали пушача се трови, стига да не пречи на околните. Кое му е трудното за разбиране ? :confused

@gado - Ясно ми е за собствениците на заведения, но има и протестиращи пушачи, които изобщо не се замислят срещу какво ритат.

edited

@vinyl_master - За колите постоянно се мислят нови закони ограничаващи замърсяването, нови данъци и т.н... Тук в Чехия таксата да регистрираш стара кола може да е по-висока от цената на колата, точно заради екология.

Навика Ангеле, навика. Това че си свикнал да ходиш с кола до морето, неузначава, че няма друг начин. Също така, карайки колелото по улиците не съм ли пасивен тровещ се от всички, който замърсяват с автомобили и индустрия? Сега идва момента, в който трябва да пусна онази снимка от Холандия май беше с паркинга за колелата. Явно там могат да пребивават и без автомобили. Стига сте давали тия примери за САЩ. Не искам да чуя за тази промита от към критично мислене нация. Не били пушили - ОК. Да спрят войните в който избиха стотици милиони хорица..за кое ли...точно онази черна субстанция...

Усещаш ли се как ми носиш вода от 9 кладенеца, за да си докажеш тезата :D Godgather говореше за Канада, а аз мога да добавя и Англия, но като цяло в целия ЕС нещата стоят по подобен начин. И аз пак ще попитам - в България пушачите по-специални ли се чувствате от останалата част от света?

Има доста по-просто решение на тоз проблем. Да е, както в някои провинции в Германия:

Ако в заведението се сервира храна - забранено. Ако само се пие - позволено.

Не мога да повярвам колко е всеобхватен, абсолютен и нагъл човешкият егоизъм. Драги сънародници, съграждани, съфорумници. Вие давате примери за други дейности замърсяващи околната среда и увреждащи човешкото здраве, които са от качествено различни категории, съотнесени пряко с тютюнопушенето. Вие сравнявате един субективен навик, удоволствие и лично решение с крайно различни по целесъобразност и нужда категории услуги и обекти.

Мислите ли това за нормално?

Гледам горното мнение, как се маргинализира тази мярка. Съзнавате ли всички, че тази мярка и цялостната идея за намаляване на тютюнопушенето ще доведе до драстични подобрения в здравето на всички. Абсолютно на всички, и то в един безумно кратък период от време.

Да, на всички вредни неща се обръща внимание. Не е само тютюна. Акцизите на всички стоки с луксозен и вреден краен резултат се вдига. Горивото, алкохола, цигарите ... продуктите съдържащи захар също рязко намаляха - но това не се коментира (няма да обръщам внимание на това с какво е заместена захарта в момента, че темата е огромна).

Защо егоизма е толкова отявлен. Личните решения, за това са лични, защото лично всеки си носи последствията, а не цяла неопределена група споделяща място с ЛИЧНОСТТА.

Последно коментирам темата, няма смисъл защото способите за комуникация не дават никакъв резултат, Иван (Психара) го видя лично, вижда го всеки ден. Всеки го вижда. Ако имаше елементарно разбиране, възпитание и ЧОВЕЧНОСТ, нямаше да имаме нужда от закони. Но ние сме животни, и закони трябват.

Тъпо е, става дума за елементарни неща. Не пречете на околните.

На никой не му пука дали пушача се трови, стига да не пречи на околните. Кое му е трудното за разбиране ? :confused

@gado - Ясно ми е за собствениците на заведения, но има и протестиращи пушачи, които изобщо не се замислят срещу какво ритат.

edited

@vinyl_master - За колите постоянно се мислят нови закони ограничаващи замърсяването, нови данъци и т.н... Тук в Чехия таксата да регистрираш стара кола може да е по-висока от цената на колата, точно заради екология.

Айде сега кажи и с колко заплати на един доктор, инженер...добави още няколко професии от себе си, както и няколко с по-ниска квалификация човек/семейство може/могат да си позволят Октавия или по-малките им модели...Пунто, Фокус, Поло и т.н.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...