Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Вземете вие да си изкарате главите и да помислите. Щото не помня да е имало толкова дърлене около тотално замърсения въздух в Пловдив, колкото около забраната за пушене. Или като спрем да пушим, той въздуха ще се оправи. Варианти, по-добри от тоталната забрана, има, само дето искат малко повече мислене. И ако са толкова вредни тея цигари за пушачите - що не 'земат да ги забранят за продажба? Мисля, че ще решат проблема генерално...

Аньо, на въпроса ти, отговора е - щото нема мислене по въпроса, баце. И защото тъпанарите в НС пишат закони с гъза си.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
Колкото до ограничението - колко страни са със пълна забрана ка България?

Почти всички нормални държави. Даже има и доста по - рестриктивни. Например не само да не можеш да пушиш в сграда, но да има и минимално разстояние от нея.

Мислих си да кажа какво мислят за пушачите които искат да продължат да ме тровят в заведенията, но се получи доста нецензурирано и ще го спестя за момента. На тези които не им харесва забраната да си седят вкъщи, да си димят на воля и :gayviolet:.

:bowdown: уби рибата с глупост, chistacha

На никой не му е кеф да диша замърсен въздух - пушач или непушач. Нали ? Не казвам, че пушачите замърсяват въздуха на Пловдив. Казвам, че допълнително замърсяват въздуха в заведенията, и принуждават околните да дишат по-замърсен въздух.

Не съм видял и задимени коли. Пушачите сами си отварят прозореца за да се проветрява колата докато пушат. Доста от тях пушат и на терасите си, а не в хола/спалнята. Та самите пушачи избягват дима един вид, но го натрисат на околните, от къв зор? Някакъв странен двоен стандарт

А дали е вреден ? И 0,1% да е шанса да ти навреди - никой няма право да го натриса на околните. Принципни въпроси.

А дали е вреден ? И 0,1% да е шанса да ти навреди - никой няма право да го натриса на околните. Принципни въпроси.

бОли ме кура колко е вреден. Гадно ми мирише и съм изключително щастлив от сегашното положение! Не ми е за това колко е вреден или не, а за това че вече не съм принуден да трая гадната миризма докато се храня и после от дрехите си, които са се вдъхнали на "гомна". Въпроса е в избора - аз преди нямах избор - или трая или не ходя на заведение. Пушачите сега МОГАТ да излезнат за малко щом толкова им се "налага". Това е заведение за ХРАНЕНЕ а не за ПУШЕНЕ.

Румба, и на теб да ти **************

Миналата седмица кашлях и излизах вечерта, все пак. Докато съм вън - всичко е нормално. Влизам в дискотеките (защото в чалга заведенията още си пушат както си искат повечето хора) и се разцепвам от кашляне. Е тва на кво прилича?

Боли ма оная работа за дискотеките, кво ви пречи две отделни зали не знам. Искам да изляза, да пия 1 2 3 ракии, да хапна и да се прибера, а не половината вечер да мръзна на студа. Или като поканя приятели на гости, да не пуша щото имало непушачи?

Оня ден бях на рожден ден в заведение, празнуващия непушач, а се димеше навсякъде.

Като са две отделни зали (да не отваряме темата колко пари се хвърлиха за направа на зали и вентилация) нищо не пречи на компания непушачи да седне в тая зала дето не се пуши.

И що пък да няма заведения само за пушачи, непушачите и тия дето искат да дишат чист въздух, да влизат на собствена отговорност.

@ ARPAnet - като толкова тровят въздуха, да ги забранят за внос и производство. Да забранят колите с дизел и бензин, да затворят тецовете, металопреботващите предприятия, печките на твърдо гориво и една камара други неща.

Утре с 2-те кутии цигари, ще замърся въздуха повече от колкото с двата резервоара гориво дето ще изхабя да отида и да се прибера от бачкането което имам да свърша.

Лека и ползотворна.

Е тва на кво прилича?

Бай Ганьо който се бие в гърдите и крещи: Булгар, булгар!

Боли ма оная работа за дискотеките, кво ви пречи две отделни зали не знам. Искам да изляза, да пия 1 2 3 ракии, да хапна и да се прибера, а не половината вечер да мръзна на студа.

Нещо не разбрах. Мен какво ми пука, че на теб ти се пуши докато пиеш ракия и вечеряш в заведение? След като не може да се ограничи до това да тровиш само себе си, ще трябва да се съобразяваш с останалите. През оная работа ми е дали ще седиш цяла вечер на студа или не. Никой не те кара на сила. Щом ти се пуши ще строиш. Ако не ти харесва се затваряй у вас и :effemine3:.

Бай Ганьо който се бие в гърдите и крещи: Булгар, булгар!

Нещо не разбрах. Мен какво ми пука, че на теб ти се пуши докато пиеш ракия и вечеряш в заведение? След като не може да се ограничи до това да тровиш само себе си, ще трябва да се съобразяваш с останалите. През оная работа ми е дали ще седиш цяла вечер на студа или не. Никой не те кара на сила. Щом ти се пуши ще строиш. Ако не ти харесва се затваряй у вас и :effemine3:.

Кво ти пречи да има зала за пушачи? А не както е в момента да се пуши навсякъде. Обикалям цялата страна и понеже трябва да вечерям по заведения мога да кажа, почти на всякъде се пуши, а където не се пуши няма жива душа.

Боли ма оная работа за дискотеките, кво ви пречи две отделни зали не знам.

Мен по тая логика ме боли оная работа за цигарите ти. Като искаш да пушиш седнал, си стой у вас.

Дай всеки да си гледа това дето на него му е угодно и да не гледаме другите. Повечето тука сте хора на възраст или такива дето са "над тия работи", та не ходите по дискотеки, но искам да ви кажа, че това дето е в ресторантите е едно голямо нищо в сравнение с това, което е като цигарен дим и тровене по нощните заведения. АДСКО БЕШЕ! Сега дори и да има някакви отворени дето пушат, повечето излизат вън.

Преди:

Прибирам се в къщи, свалям си дрехите и ако съм седял повече от 3 часа в заведението - КОЖАТА ми миришеше на цигари.

Дрехите не ги броим.. Дрехите направо ми омирисваха цялата стая на цигари. За около 10 минути.

Гласа - няма го, особено ако си имал дързостта да се опиташ да водиш разговор с някой.

Очите - червени.

Щом и чорапите ми миришеха на цигари - правете си сметката за какво си говорим.

Гледайте си още във вашите канчета и ми говорете за разделение на пушачи и непушачи.

Пълна забрана и вън пред заведението. Чудесно е.

И на 15 метра от сградите!!!

Нищо лично, няма против никого нищо, само против гадния навик и гадната миризма.

ПС: Баща ми беше гнусен пушач, от тези дето си държат пепелника в стаите препълнен по 3 дни. От малък мразя шибаната гадна миризма на цигари и фасове.

Къде отидох? Идеята е същата - чист въздух.

Или като влезна в заведение губя правото да дишам чист въздух? Интересно как някой решава, че има правото да трови околните, че и да протестира, че му пречат :confused

М/у другото съм от хората които винаги са толерирали пушачите. Но тези протести в момента, и недоволства - идиотщина на кубче. Никой не може да обясни аргументирано от какво точно се оплакват пушачите. Освен, че вече не могат на воля да тровят околните.

Всъщност не протестират и не се оплакват пушачите, а ресторантьрите... Сеш'са... рЕзко паднали обороти, съкращения и прочее здравословни благинки. Което иде да рече, че ако трябва да чакат обороти от непушачи, загиналЕ са завалите... Което пък води до другото, че непушачите са едно доста кресливо малцинство... Не знам що, ама това странно ми напомня за гей парадите...

Ако нещата с тия вентилации (според старата наредба) се направят като хората, гаранция, че ако ще и всички посетители да кадят като комини, пак няма да се усеща дим или миризма.... Ай със здраве и не се напрягай да ми обясняваш къв съм нетолерантен пушльо...

П. п. И е добре преди мрънкането да продължи, да се направи поне бегъл опит от страна непушачите да се опитат да схванат новата идея която се предлага (и която съм сигурен, че ще се приеме, така, че можете да мрете от злобица)

Всъщност не протестират и не се оплакват пушачите, а ресторантьрите... Сеш'са... рЕзко паднали обороти, съкращения и прочее здравословни благинки.

Само да си кажа, че аз лично един пушач не познавам, който да е спрял да ходи по заведенията, защото не можел да пуши вътре. А по кръчмите и дискотеките не можеш да си намериш места в Събота. И тва само го споменавам.

Бах мааму , ако мислехте колкото говорехте, щяхме да сме отлетели вече към съседната галактика, която и да е тя. Всеки си вади някакви доводи от трибуквието, а истината е една. Има закон, тоя закон трябва да се спазва, ресторантьорите да си го начукат и пушачите да си го начукат и точка по темата. Непушачите за да са солидарни и те да си го начукат даже. Като видиш че се пуши в кръчмето, оплакваше се където трябва и толкова. Като не те кефят законите, не гласуваш за тия педерасти в момента ами гласуваш за някакви други педерасти на следващите избори и това е. И тоя закон даже не е наложен от нашите малоумници ами е наложен от Европейския съюз. Чакай не бил наложен, предложен бил, нали така. И е така. Навсякъде в евросъюза е така. И навсякъде бившите членки на Варшавския договор са въвели по-драстични мерки срещу пушачите. Да не изпуснат и те някой евро аванта случайно. Всякакви разсъждения, кое как трябвало да бъде, ма що не било така, ами не било иначе. Опитвате се да направите повече безсмислени страници в темата ли, сякаш си няма достатъчно вече, не разбирам.

Почти всички нормални държави. Даже има и доста по - рестриктивни. Например не само да не можеш да пушиш в сграда, но да има и минимално разстояние от нея.

Мдам, аз живея в такава "рестриктивна" държава и съм изключително доволен от това. Забраната за пушене включва абсолютно всички затворени обществени помещения и някакъв периметър около тях плюс парковете и плажовете. Глобите са солени и се раздават от ченгета, които не са запознати със схемата "ми кво шъ праим ся". :laughing1:

Мдам, аз живея в такава "рестриктивна" държава и съм изключително доволен от това. Забраната за пушене включва абсолютно всички затворени обществени помещения и някакъв периметър около тях плюс парковете и плажовете. Глобите са солени и се раздават от ченгета, които не са запознати със схемата "ми кво шъ праим ся". :laughing1:

Аз точно за тази държава говоря ;). Ако не се лъжа е 6 метра разстояние от сградата. Иначе в Бг всеки се има за по интелигентен от Айнщайн и веднага ще започне да обяснява колко са прости тези в Канада и колко са зле. Да не говорим пък ако се споменат щатите. Усещам как след някоя и друга година ще ми писне и ще си хвана самолетчето към Канада. Със просТ човек не може да се спори! Да не говорим колко ме е срам, че е възможно хората да изберат някой като рапона за премиер. Честно казано се чудя дали си струва да гледам към родината. Засега го правя. Дали ще избера по - лесният вариант ще се разбере след време.

Странна работа са това хората... до преди 5-6 години ама грам не се казваше нищо по повод пушенето в заведенията, а сега стана много модерно да се плюят пушачите. И само не ми излизайте с това, че по целия свят е забранено пушенето в заведения, щото в България пак станахме по-католици от папата! Аре стегнете се малко, щото пак отиваме в тоя спор!

Че трябва да има ограничения - да трябва, подкрепям с две ръце! Но от кога да си пушач означава че си най-долното нещо на света? Решението е връщане на старата идея с разделени на две заведения и приключваме въпроса!

Не, не се приключва. Освен ако цялата ви компания са пушачи. Аз НИКОГА не съм успявал да накарам пушач да седнем на места за непушачи...НИКОГА. Без значение дали е мъж или жена. Компромиси от тяхна страна НЯМА.

Да ми излизат на митинги и да се жалват...е тва вече е жалко и с право ще ни смеят не само от "Европата" ами и от страни дето не ги знаем къде се намират на картата.

Интересно как и тук се разгаря същия спор...

Ще си копирам статуса от фейсбук снощи:

Няма по-нагло, арогантно, егоистично същество от страстния пушач...

А за тези, които събират води от 15 реки, да докажат, че могат да си правят каквото си искат, пък останалите, на които им се живее малко повечко да го духат, мога да кажа само:

Жалки слабохарактерни наркомани...

Съжалявам, но това е истината!

Добро утро. Пак един тон лайна. Ми аз си пуша вкъщи луличката...и то на терасата...от дъжд на вятър. Щот мирише(ама наистина) пък и пуша само докато се конценрирам в някоя резба. А тая дилема с пушачи и непушачи мое да си я втъкнете в дупарите. Кой каза по-горе, че има закон? Има закон и ще се спазва. Като не ви харесва - пътя, чантата и за ляп. Ма не ви се плаща фиш за 10лв - ми да не си правил нарушение бе, сине майчин. Псуваш, че имало корупция? Ама гледаш да минеш по втория начин, нали? Няма баце - с тоя анадолски манталитет, доде не манем шалварите и феса, ако ще 100 пъти да си топнем гъзицата в Атлантика и да направим сикиш на ЕС, пак ще си останем на ниво 19-ти век.

"Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия — и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец."

Ха със здраве, българи от старо време.

Aко някое правителство махне акциза дори само на една марка цигари и да кажем на Пещерската, това правителство ще бъде на власт до преклонна възраст, каквито и други лайна да изсере...

Ако, ако! Акото мирише и цапа гащите! Ако на протестите в страната срещу вдигане на цените на тока, срещу застрояването на Витоша, срещу (не)съществуващата социална програма хората бяха излезли заедно, като в нормалните страни...Ако бяхме мислили, преди да изберем тия трътляци(аз не съм гласувал за тях, ама нали и аз съм човек от народа), ако се вдигнем да ги изгоним от парламента и да избесим гадовете...Ако. Ако спрем да си лаем по форумите и излезем да мятаме павете и молотовки по улиците, вместо домати, мисля, че ще има по-голям ефект. Но както пееха НГ още преди години:"Живота ни е сръбско, ракия и сланина"...

Ред. По горния пост - за кво им е да махат акциза от ракията - на село нелегални казани колкото щеш...Тютюн и без това се купува контрабандно...Или пушачите не гледате да си намерите цигарки без бандерол, а?

Аз точно за тази държава говоря ;). Ако не се лъжа е 6 метра разстояние от сградата.

Аха, май толкова беше, но по-важното е, че от както съм тук вече повече от седем години и половина, не съм видял НИТО ЕДНО ИЗКЛЮЧЕНИЕ. Преди малко се прибрах от едно фирмено парти - супер бар с готини млади сервитьорки. След три часа пиене и мохабет жената ме посрещна в къщи малко на криво, защото бях попил от дамския парфюм на сервитьорката, която ни обслужваше. Такъв ефект в заведение, в което се пуши, посмъртно не може да се постигне. :laughing1:

ПП. Минава ми през главата, че любимците на вокса с монотонните глупости никога няма да могат да се доближат дори и на километър до инструменталните шедьоври на Алън Парсънс. :bowdown:

http://www.youtube.com/watch?v=octsUxfcoW8

Аха, май толкова беше, но по-важното е, че от както съм тук вече повече от седем години и половина, не съм видял НИТО ЕДНО ИЗКЛЮЧЕНИЕ. Преди малко се прибрах от едно фирмено парти - супер бар с готини млади сервитьорки. След три часа пиене и мохабет жената ме посрещна в къщи малко на криво, защото бях попил от дамския парфюм на сервитьорката, която ни обслужваше. Такъв ефект в заведение, в което се пуши, посмъртно не може да се постигне. :laughing1:

емиии...ще се наложи по-силен аргумент от...ама аз само съм поръчвал :D :D :D

Вече съжалявам, че повдигнах въпроса... Явно и двете групи, обърнати в маса, а не в отделен индивид, са еднакво толерантни. А бат Весо е мноу' прав в крайна сметка - закона си е закон, но го спазваме, както се спазват законите в БГ, за съжаление. Ако всичко беше по устав, нямаше да се наложи пълната забрана, защото изискванията за вентилация, които описа gado, са достатъчно високи, за да може вентилацията да държи кебапчето леко левитиращо в чинията ви.

И въпреки това, трябва да има отделение за пушачи и за непушачи. Това което на мен ми се иска е да имам избор и аз - като заклеймен пушач, да ида някъде навън, да вляза в отделението за пушачи с група приятели, да седна на топло, да си поръчам питие и да изпуша няколко цигари без да преча на никой.

емиии...ще се наложи по-силен аргумент от...ама аз само съм поръчвал :D :D :D

Ние достатъчно добре си знаем и кътните зъби, та ситуацията си беше просто комична и показателна за въздуха в заведенията де. Иначе няма дискотеки, няма нощни барове. Както вече казах и в парка и на плажа не се пуши. Кой както иска да го разбира, но ако решиш да се правиш на интересен и ако някой набере 911, просто идват ченгетата и те отнасят като куцо пиле домат. Хубавото е, че не трябва да помниш някакви сложни телефони на измислени чиновнически служби - работа на ченгетата е да се оправят с подобни нарушения, защото се водят застрашаващи живота на околните (цигарения дим плюс пожарната опасност). :)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...