Antares Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Аларма - забравена да се нагласи за 7:30.Събуждане в 8:15. Диво препускане. Аларма нагласена за 8. Събуждане в 8, 8:05, 8:10, Люта псувня по телефона, спиране на snooze и спане до 9:00. Плаващото работно време си има своите плюсове Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Аз тогава Чък Норис ли съм? Не, защото иначе щеше да разбереш какво е написал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Плаващото работно време си има своите плюсове Че има ли минуси? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Че има ли минуси? Има...все пак е работно време Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Има...все пак е работно време Bingo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=M0jmSsQ5ptw&feature=share Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Ма ти вярно си заслужаваш капралските нашивки...Ейл се изписва по един и същи начин и на двата езика. Личен избор е как ще се произнася. Аз примерно мога да му викам портър-ейл. Щото тва е оригинала. Много си прост, Саше. Така и не разбра какво говорим. Щом заведението се казва ALE HOUSE, то се ползва английския вариант. Ако и сега не си разбрал, то още 6 месеца редник трябваше да останеш. Бира без пяна? WTF? На вас изобщо кой ви разрешава да унищожавате бирата по този начин? Теб пък изобщо трябва да те гонят от заведенията и да ти дават в най-добрия случай само боза. Наливането на бира без пяна е КОЩУНСТВО и това трябва да бъде забранено със закон. Бирата без пяна е като конска пикоч. Казах! За повече от 2см пяна в чашата ми връщам бирата директно. Няма по-голчма тъпанарщина от това да се наблъска пяна - тотална помия. Казах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Я, тема, на която сме единодушни с Виден! Запишете във форумния календар и да закриваме форОма Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Я, тема, на която сме единодушни с Виден! Запишете във форумния календар и да закриваме форОма Закво да записваме в календара на форума тогава, като с форума, ще се закрие и той? Logic! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Я, тема, на която сме единодушни с Виден! Запишете във форумния календар и да закриваме форОма Е та само тая ли е бре?!?!? То между другото не сме само ние де, горе долу целия свят е. Разбира се ако съдим поне по рекламите на различни бири и помислим за чий чеп е специалната шпатула за отпенване на бара... Самото това отпенване дори фигурира в рекламата на една известна бира, ако се сещате там във влака, на бара, напет младеж налива от апарата и след това прилежно изхвърля боклука настрани преди да сервира... Току що в новините чух за момент новото изказване на ББ относно Рожен... Е няма такъв тъп ръб!!! Безспорно по-голям чукундур не е управлявал тази държава в хилядолетната й история... Погледнете какви помияри са и митрополитите ни... Патриарх Максим още не е изстинал и се почнаха простотиите... Долна паплач! Ха сега да видим кой кого, че за бая пари говорим - дали Кирил с ТИМ отзад или наглият Николай с Манджуков и Гергов... Уроди алчни, не се наядоха! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 -Цецо, ти кръстен ли си? -Не съм шефе, защо питаш? -Щото се освободи едно място за патриарх… У рожен да внимават много и да не изтърват некой астероид да ни тресне. ама ха! Аман от тия звездобройци. Ама аре понеже се разчу и можем да се покажем кат велики ще им пуснем две договорчета кат на наши фирми... Парите за нука в бюджета продължават да са ни най-ниските в ЕС и доста под средното за света, независми че в некои партийни планове пишеше точно обратното. Високи технологии, иновации и конкурентноспособност не са ни нужни. Вместо това ще учим Европата на финансова дисциплина и шса перчим пред македонците, радвайки се скришом че има по-зле и от нас. форома нема календар. how sad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Егати и аматьорите Видене, точно пък от тебе не очаквах да си такъв лаЙк, майна..., честно! Да'н съм тА чул повече да раздуваш за бири пред мене! Вие нещо за златното правило на трите седмици (777) по отношение на бирата не сте ли чували, бе? Поднася се на 7 градусда охладена, налива се от 7 см. височина по стената на ХАЛБАТА и ПЯНАТА и трябва да се задържи, преди да започне да пада в продължение на 7 минути! Това показва колко е читава и самата бира. Кръстника е рЕзко прав за онази филтрация през шапката от пяна. Дори има и видове бири за които е абсолютно задълже да бъдат с пяна. Иначе нито вкусът, нито ароматът им са същите. Има чешити за които е задължително най-напред да се пусне пяна в халбата и тогава да си налива бирата, а има и такива, които пък след наливането, остатъка в бутилката (примерно) се разклаща докато стане на пяна и се долива в този вид... Изтървана работа сте. Казах! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Амммм, нищо.Казах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Никога не е късно да станеш за резил..... Какви 7 минути те гонят бе, Галине? Че аз ако поръчам една 330-ка в летен ден, тя ще стане ПО-ЛОША от конска пикоч по тия "правила"... Едно ще кажа за последно и приключвам по тая тема: Изпил съм десетки бири в Мюнхен, Кеймбридж ( посетени 8 пъба), а в Амстердам и 12 вида бири съм опитал. НИКОГА, НИКЪДЕ НИТО една халба не ми е донесена пеносана. ФАКТ. Принципно има хора, които може да си харесват пяната повече и от самата бира, но както казва Франк Бароун "In some countries people eat cats!". Та така... Останете си със здраве и наздраве с добре отпенена студена бира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Никога не е късно да станеш за резил..... Какви 7 минути те гонят бе, Галине? Че аз ако поръчам една 330-ка в летен ден, тя ще стане ПО-ЛОША от конска пикоч по тия "правила"... Едно ще кажа за последно и приключвам по тая тема: Изпил съм десетки бири в Мюнхен, Кеймбридж ( посетени 8 пъба), а в Амстердам и 12 вида бири съм опитал. НИКОГА, НИКЪДЕ НИТО една халба не ми е донесена пеносана. ФАКТ. Принципно има хора, които може да си харесват пяната повече и от самата бира, но както казва Франк Бароун "In some countries people eat cats!". Та така... Останете си със здраве и наздраве с добре отпенена студена бира. Видене... Верно, че никога не е късно човек да стане за резил и ти току що го доказа И аз едно нещо ще кажа и приключвам темата Количествените натрупвания не водят задължително до качество! Интимната ми мисъл е, че ако ще и по цистерна с бира да си изпил на всяко едно от тези места, това изобщо не означава, че си особено сведущ в материята. Ей го - И Аню се Фали, че пие по кило, канче и бурканче водка (и вероятно го е правил на доста места), но това изобщо не означава, че има идея какво точно прави... Тааа и с теб същата работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 пуканки, ениуан? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Спора е дали бирата се сипва с МНОГО пяна или ХЕПТЕН БЕЗ, нали? За средно положение не може ли да става дума? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 да вметна нещо бързо за бирите, макар нищо да не разбирам - гледах за честването на някакъв празник на Гинес(бирата) как се подготвяха и там между другото споменаха че има точно определена техника на сипване, която включва 2-3 етапа, като накрая беше доливането с пяна. задълже - имаха и инспектори дето минаваха и гледаха дали барманите сипват точно по тоя начин. Еди колко си бира, еди колко си пяна и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Спора е дали бирата се сипва с МНОГО пяна или ХЕПТЕН БЕЗ, нали? За средно положение не може ли да става дума? Аз не забелязвам някой да е казвал "хептен без". Пяна остава съвсем леко на върха на чашата. Галицин, много здраве от мен! След като си мислиш, че някой ти говори за количества при положение, че се посочват географски местоположения.... И естествено че кръчмарите из Бавария, Холандия и Англия са кретени и не разбират как се поднася бира!!! ЕДИТ: Миро, мене ако питаш Гинес не е бира, а боза. Там е друга работата. Опитваме се да говорим за нормално пиво. Между другото с ръка на сърцето мога да кажа, че лично за мен англичаните от бира НЕ разбират. Каквито пикочи пих там по 3.50 паунда халбата (вкл. от буре, както и ония дето се пият топли) - така и не се намери един да ми хареса! Но за всеки влак си има пътници.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Като се сетя, че вчера невинно попитах можете ли да сипвате бира в Ейл Хауз, без в чашата да има повече пяна и по-малко бира и се стигна до това кръстосване на халби, ми става малко съвестно... С приятелите, които седнахме тогава там, пробвахме неколкократно. Първо те, защото пиеха бира, и все им се получаваше в чашите да има по-малко течност и повече пяна, после аз, казвайки им величествено : "Дайте да ви покажа как се прави това." Сипах три глътки бира и всичко друго беше пяна. Отнесох си майтапите по въпроса, разбира се. В крайна сметка всеки си пие както му е кеф. Няма правилно и неправилно за такова нещо. И не във връзка с пяната, но с бирата: Веднъж при едно гостуване в Мюнхен приятели ме заведоха в някаква знакова бирария, където се оказа, че сервират бирата само на литър. Знаейки, че не мога да се справя с такова количество с нужната скорост, преди бирата да се стопли и да стане гадна, попитах дали не сервират в по-малки чаши. Сервитьорката (Беше от онези каки, които носят по шест литра в едната ръка и още толкова в другата.) ме изгледа с такъв погнусен поглед, че веднага се засрамих ужасно, но въпросът вече беше изтрополял в пространството и нямаше връщане. "Има по-малки бири, но те са детски и безалкохолни", каза тя. Та тогава, за да измия срама от въпроса, си поръчах въпросния литър, че после и втори наченах и Мюнхен ми остана някак си в мъгла. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 "Има по-малки бири, но те са детски и безалкохолни", каза тя. Т Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Спора е дали бирата се сипва с МНОГО пяна или ХЕПТЕН БЕЗ, нали? За средно положение не може ли да става дума? Не, не е в това спорът, Ники. Бирата без пяна си е конски пикоч... С много пяна трудно се пие и требе да се чака..., а тя изветрява през туй време Аз не забелязвам някой да е казвал "хептен без". Пяна остава съвсем леко на върха на чашата. Напротив! Точно за такова положение се пенявеше и бълбукаше в предходно мнение Галицин, много здраве от мен! След като си мислиш, че някой ти говори за количества при положение, че се посочват географски местоположения.... И естествено че кръчмарите из Бавария, Холандия и Англия са кретени и не разбират как се поднася бира!!! Верно ли така го разбра? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 А уе, ша ви сядам на лицата с тая бира вече....Не може ли да се сберем някъде и да се отдадем на спорене, пиейки въпросната бира (или ракия, че имам една бира в хладилника от 3 седмици и не съм я баранал, с тоя страхотен пелин дето си спретнах таз година, ама това е друга тема на разговор) и лапайки мезета...Хема да си видим мутрите и т.н.А? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 А уе, ша ви сядам на лицата с тая бира вече....Не може ли да се сберем някъде и да се отдадем на спорене, пиейки въпросната бира (или ракия, че имам една бира в хладилника от 3 седмици и не съм я баранал, с тоя страхотен пелин дето си спретнах таз година, ама това е друга тема на разговор) и лапайки мезета...Хема да си видим мутрите и т.н.А? Нима все още вярваш във феята на зъбките? Тук само несериозни келеши и кифли са сбрани. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Аммм, добре.Наемам се да избера датата или кръчмата.....Бих предпочел "кръчмарите" да дадат няколко предложения, а аз ще опитам да сортирам мнения относно удобна дата..Какво ще кажете а?Мисля, че е време....Ни въ я срам..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.