Triti Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Значи започнем ли да си говорим на "бе", още малко остава да започнем да се плескаме и зад врата. Санким сме яли един хляб на една маса. Сега по темата. Ако никой не плаща този данък, то той не е за всички лихви, независимо от сметката, както отбеляза mIRCata. Според мен идеята е върху лихвите от каквото и да е било, независимо от типа сметка, която е получава. А и да добавя "депозити в банки", пак не ставя ясно, защото: 1. Кредитният депозит депозит в банка ли е? 2. Доходите от кредити доходи ли са? И да - забележи, че все за физически лица говорим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Значи започнем ли да си говорим на "бе", още малко остава да започнем да се плескаме и зад врата. Санким сме яли един хляб на една маса. Това е форум с изключително разнообразна аудитория БЕ Трити, в който хората по принцип си говорят горе-долу като на масата в кръчмата. Ако за теб разговорната реч е нещо толкова отблъскващо и си в състояние да видиш в едно БЕ едва ли не физическа агресия, то на мен отново не ми остава нищо друго, освен да използвам изтъркания вече от употреба фейспалм. А и да добавя "депозити в банки", пак не ставя ясно, защото:1. Кредитният депозит депозит в банка ли е? 2. Доходите от кредити доходи ли са? И да - забележи, че все за физически лица говорим. Сега ми е много интересно да обясниш какво е това животно "кредитен депозит" и с каква цел се използва? А другото можеш спокойно да го изхвърлиш, освен ако продължаваш да не можеш да схванеш какво означава банков депозит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Добро утро. http://www.youtube.com/watch?v=fO6Ynxg5H9M&feature=g-all-esi Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 По необходимост ли ставаш толкова рано, или по собствено желание? П.С. Добро да е! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Ами...и по необходимост, и по собствено желание...По необходимост, щото съм на работа(от 9), ама докато се подмотам, закуся, 3-те S, малко туй-онуй + 40мин с метрото - и ето го.. По собствено желание, щото така ми свикна организъма за последните 4 години... И по неволя, щото на малката и никнат зъби... Ред. За не ми избучи някой буквоядец-буквалист-борец-за-правда-и-свобода - в 40мин с метрото слагам и стигането до спирката, и от спирката до работата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Няква жена денска се плюнчеше по БТВ, че ще бъдат облагадни само ония пари, които вие сте дали на банката и сте сключили договор с нея за определен период от време, в който период вие НЕ можете да ползвате тия пари и на края на този период ще получите лихва.. Няколко пъти подчерта последната част("не може да ползвате"). И ми стана интересно щото и аз има влогченце, което обаче мога да тегля, да внасям и да правя квото си реша с него(а 100% не съм единствен). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 При моя депозит филма е следния - определен срок. В края на тоя срок се смята лихва върху сумата. Ако дръпна пари преди изтичането на края на този срок, ако ще и ден преди края му - не се начислява лихва и почва срока да се смята от този ден. Никой не може да ми забрани да си барам парите и макарите! MY PRECIOUS! Иначе тук наблюдавам как срещу логиката смелo се изпрява тритизъм ------ П.П. Прочитайки поста, видях, че съм изписал смелУ и се зачудих "why brain, why?!". Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 но все още мога да чета, а и се надявам, че мога все още да мися върху прочетеното. И съзирам противоречие. Ти хубаво можеш да четеш, но факта, че НИЩО не разбираш и така и НИЩО не разбра от толкова обяснения, е показателен за мисленето ти на тази тема. А то както винаги е, че ТИ си права, а другите са грешни, нищо, че зверски глупости изписа. Да видим дали днес ще продължиш да се излагаш... Весело е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 тритиевата експлозивна логика просто върви по друг път. но както често се случва дори и по случайност улучва правилни цели. проблема е че само доходите от лихви по депозити на физическите лица се облагат. същите лихви на юридическите лица - не, щото те си плащали данък печалба. ама на тях им се признават разходи и плащат въпросния данък само върху разликата между приходи и разходи. на физическите лица разходи не се признават - значи ще им вземем целия данък от целия доход. щото физическите лица не са ни важни и можемд а си ги тупаме.и под благовидния предлог че се целим в милионерчетата дето са изкарали оборота на фирмата в личен влог, междувременно ще ударим всички брашнени чувалчета на сиромасите и ще вмъкнем нова таксичка на банките като разход , който да се плаща от същите брашнени чувалчета. и щото целите ни са големи, що да не ползваме атомни бомбички и да измахаме покрай голямата цел и всички дребни околовръст. и някак тихомълком междувременно конституционния съд отхвърли искане на омбудсмана, с което задълбочи неравнопоставеността на стопанските субекти в държавата, щото банките били важни и вършели важна обществена дейност. и продължава да е валидна ускорената процедура за събиране на вземания само срещу представяне на счетоводен документ от банка или някоя монополно дружество-доставчик. значи ако не си пазите разходните документи, че сте платили всичките си сметки в последните 5 години, всяко дружество може да обяви сметката ви за неплатена и с подписче и печатче от свои служители да си извади изпълнителен лист и да ви събере пак сметката принудително без дори да ви уведоми или да спрете изпълнението с обжалване. ама това е само между другото и щото трябва да крепим банковата система и приходите на дружествата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Малка найлонова торбичка - 35 ст. Fuck you very much? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Малка найлонова торбичка - 35 ст. Fuck you very much? Къде? Тук са по 4 до 10 ст. в магазините и по 30 във fastfood-овете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 В денонощния до офиса е 50ст. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Момко, ти можеш ли да четеш?! Сериозно те питам в момента и изобщо не търси тука сарказъм или каквато и да е подигравателна нотка. Гле'й какво ти казват хората: 10% данък върху лихвите по депозитите на физическите лица* (*най-използваният медиен цитат) Сега, без да се сърдиш или нещо да се фръцваш, те моля да провериш какво ще рече червената дума? Лихва в тълковния речник - цък. Малко да те осветля сега какво ще рече "депозит". Депозитите, освен че могат да бъдат "парични средства или ценни книжа, оставени на съхранение в кредитните учреждения и подлежащи на възстановяване на внеслото ги лице при предварително уговорени условия", могат да бъдат и кредитни депозити. Последно и за зеленото словосъчетание искам да ти обърна внимание. Физическо лице ще рече, че това сме ти, аз, комшията, но не е фирма. Банката е фирма, ЧЕЗ, ЕОН, Топлофикация, мобилни оператори и т.н. все са фирми. Те няма да плащат такъв данък. И съвсем последно едно изречение имам. Ако ти, аз или примерно комшията дължим пари на някоя фирма, като ЧЕЗ, ЕОН, Топлофикация, мобилни оператори и т.н., и просрочим задълженията си докато фирмата (която се явява кредитор) прецени че следва да платим лихва върху просрочените задължения, то ти, аз или съседът ще следва да платим и тези 10% данък върху тази лихва! Защото ние сме физическите лица, които вместо да си платят навреме, сме си държали милионите в банка и сме си направили лапаница от лихвите на същите тези пари. По този начин (забележи!) ще платим 2 пъти въпросния 10% данък върху лихвите на същите тези дължими пари - разбира се, ако сме си ги държали в банка и сме напавили коментираната лапаница от лихварство. Аз, че мога да чета - мога. Обаче ти май не можеш да мислиш. И явно трябва да ти се казва всичко много дословно, без да се оставя нещо за досещане, за да може да върви работата. Признавам, че си направих грешно заключение, че когато ти пишеше кои точно лихви от банкови сметки и операции ще се облагат, аз казах всички, с идеята, че става въпрос за всички видове лихви по банкови сметки. Не уточних банкови, мислех, че се подразбира от разговора, но явно не е. Моя грешка. Та идеята на данъка е да върху ДОХОД(прочети речниците, които обичаш да четеш какво значи) от лихва на физическо лице от някакъв тип банкова сметка. Та когато аз, ти, комшията, Киро куция клисар или как Кина кварталната курва получим от банка лихва по наша, собствена, лична банкова сметка да платим едни 10% върху тази сума. Плаща се само и единствено тогава, когато П-О-Л-У-Ч-А-В-А-М-Е пари под форма на лихва по банкова(да не остана пак не доразбран)сметка - депозит, разплащателна и т.н каквито видове сметки има за физически лица. Когато ти даваш на някой пари защото ти е праснал лихва, правиш превод или не знам там каквото още ти е хрумнало като банкова операция, това за теб не е доход, а разход, още по-малко от лихва по сметка. И не трябва да плащаш нищо. Ти даваш пари, не ги получаваш, че да ги платиш. Ако превеждаш парите не на фирма, а на друго физическо лице - примерно комшията, заради някакви извършени услуги примерно, ако той получи лихва върху техния престой в банката, той ще плати нещо си, не ти. Надявам се да съм бил по-ясен сега, понеже вече много се изговори по темата и не смятам повече да я разисквам, докато не стане ясно дали Дянков ще го направи това, или е поредното нещо което уж, ще правят, но след седмица две се отказват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Ай стига с този данък върху лихвите де - 5 страници обсъждане и дори не ги дочетох. Какво толкова го дъвчете, като че ли са кой знае колко високи лихвите и от тях живеете. Така лихвата от 7% (примерно, изобщо не знам съществува ли такава лихва точно) става 6.3%. На 1000 лв при 7% лихва това са 70лв, от тях 7лв данък. Проблема не е това, проблема е, че правителството очевидно отново го е закъсало за пари а този път няма кого да обвинят за собствената си некадърност, защото червените отдавна слезнаха от власт. И да, точно от народа ще ги вземат, точно брашнените чували ще изтупат, защото дебелите чувалчета са ТЕХНИТЕ. Добро утро. Кое в случая ви изненадва и учудва? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Някой ял ли е от тия бейби сандвичите в subway? И колко са големи? Предупреждение за поколенията българи след мен. БЕЙБИ сандвичите не си заслужават, повтарям - не си заслужават. Много са малки и не наяждат. След три имах чувството, че не съм ял нищо. Благодаря за вниманието и год блес ю. И цената на найлоновите торбички се увеличава, за да може всеки да предпочете хартиена, ама поне аз не съм видял никъде да предлагат хартиена Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Предлага се, предлага се. Но е левче.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Аз съм си купил от тия конопени ли са какви там, от нещо изплетени. Черна, сгъва се и се щраква с тик-так копче да не заема място. Хвърлих я в багажника на колата и вече даже не ми е минало през ума да, че ми трябва друга. Въпрос на навик. Като паркираш, слизаш, взимаш си я толкоз. Ся, като ида в магазина до офиса, за 1 вода 1.5л, една фанта и две крокита мога да си взема торбичка за Хст. ама не си взимам... щото не ми трябва. Ако купя още нещо сметката ми ще отиде към 5-6лв примерно? 35ст, 40ст? Ок е за мен като не си нося, да си платя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Ето вече малко яснота по въпроса за лихвите. Явно ще се облагат само срочните депозити, които са с по-голямата лихва...И то за депозити направени след 01.2013. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triti Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Това е форум с изключително разнообразна аудитория БЕ Трити, в който хората по принцип си говорят горе-долу като на масата в кръчмата. Ако за теб разговорната реч е нещо толкова отблъскващо и си в състояние да видиш в едно БЕ едва ли не физическа агресия, то на мен отново не ми остава нищо друго, освен да използвам изтъркания вече от употреба фейспалм. Именно, Godfather, че аудиторията тук е изключително разнообразна и не всички хора си говорят тук като на маса в кръчмата, при все това, че огромната част от регистрираните потребители не се познават никак, а си и дават сметка, че това е форум все пак. И от тук вече е хубаво да строим заключение, а не от идеята за мен какво е разговорната реч сред познати на една маса в кръчма. Това тук, дето писмено общуваме е дискурс( - "Процес на създаване на текст; словесен израз на мисълта"), за който следва да си дадем сметка, че не само ние двамата четем, но и е възможно да бъде прочетен след известен период от време. Та изобщо не говорим тук за разговорна реч на маса в кръчма, нито дори за отношението ни един към друг, а още по-малко за възможно мое интуитивно схващане за агресия. Предлагам ти, Godfather, да помислиш малко върху идеята как изобщо изразяваме мисълта си в писмен вид и какво значение имат обръщенията във форумите, които предлагат възможност на "изключително разнообразна аудитория" да може да ги чете. Сега ми е много интересно да обясниш какво е това животно "кредитен депозит" и с каква цел се използва? А другото можеш спокойно да го изхвърлиш, освен ако продължаваш да не можеш да схванеш какво означава банков депозит. Депозитите, сиреч сметките, които е възможно да има вече дадено физическо лице, не са само дебитни или само кредитни, те могат да бъдат смесени. Примерно повечето банки у нас предлагат разплащателни сметки, за които не е нужно да се внася предварително дебитна сума, от която да може да се черпи при разплащане. Изискванията по откриването и поддържането на такава сметка са да се внесе само "... клиентът ще бъде помолен да я захрани с минималното изискуемо салдо според вида на сметката" (от тук). Освен това, група физически лица вече могат да имат обща сметка (т.нар. "съвместна сметка"), при която дебитът и кредитът са просто общ паричен поток. Ако желаете плащанията Ви, като периодични директни дебити, нарежданията за периодичникредитни преводи и периодични входящи кредитни преводи да бъдат обслужвани от сметка при нас, поискайте информация кои от извършваните от Вас плащания могат да бъдат обслужвани от нашата банка. Цитатът от тук. Първи абзац, след "Първа стъпка" Забележете, че същите тези сметки са възможни при различни лихвени условия. Съгласно договора, който сключите с банката. mIRCata, горният абзац, надявам се, изтъква ясно случаите, които имам предвид. И освен това хвърля малко светлина върху идеята ми, че не винаги лихвите по кредит (който е доход), се явяват разход. Мобо, благодаря. (... не е по случайност, просто имам винаги нещо предвид, когато изказвам съмнение в логиката на определена идея. Разбира се, съмнението ми е всеобхватно и по някое време започвам да се съмнявам и в собственото си съмнение. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 не направени СЛЕД 01.01.2013. а от тогава ще започват да я смятат и за съществуващите вече депозити. за таксата за новото пресмятане никой нищо не казва. а ще има. и закръглянето на стотинките естествено отебават, щото целите им били големите влогове...... Вече съм сигурен че това е екзит-планът на ББ. Той няма никаква връзка с банкерки и банковите институции - въобще. Ама сега опозицията като вземе това решение кат висока топка и вече ще е сигурно че герберастите няма да имат пълна власт от догодина. Това обаче не означава че този данък и тези таксички няма да се увеличат..... ебемти и икономически стабилната и спокойна държава. НЯМА задължение от ЕС да събираме подобен данък! Просто за пореден път щото на другите конете са им подковани, та затуй и нащо жабче ша го водим на ковача.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 . И цената на найлоновите торбички се увеличава, за да може всеки да предпочете хартиена, ама поне аз не съм видял никъде да предлагат хартиена Екология се казва това Колкото и хубаво,е толкова и тъпо .В Билла има хартиени чували,по 40 стотинки бяха последно,като пазарувах преди време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 И цената на найлоновите торбички се увеличава, за да може всеки да предпочете хартиена, ама поне аз не съм видял никъде да предлагат хартиена В МЕТРО имаше, поне докато ходех последно, големи, много здрави хатриени торби по 50 ст. Аз вече също съм с много яки платнени торби в колата и не купувам никакви найлонови. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Предупреждение за поколенията българи след мен. БЕЙБИ сандвичите не си заслужават, повтарям - не си заслужават. Много са малки и не наяждат. След три имах чувството, че не съм ял нищо.Благодаря за вниманието и год блес ю. Ами аз отчасти това имах предвид по-рано. Американците ги бива да ИЗМИСЛЯТ неща за продан без ОСОБЕНА ,а ЧЕСТО и и НИКАКВА стойност,понякога с отрицателен знак-визирам в последния случай Макдоналдс,при които редовното и често хранене е вредно. Колко плати?Много по-хранителни са сандвичите-трепач-правят ги на малко места из града,ама наяждат и човек може да се научи да ги прави у дома. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Те и скапаните сандвичи в Subway не са нищо особено и в къщи си правя в пъти по-хубави... Some Men Just Want to Watch the World Burn Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Ами аз отчасти това имах предвид по-рано. Американците ги бива да ИЗМИСЛЯТ неща за продан без ОСОБЕНА ,а ЧЕСТО и и НИКАКВА стойност,понякога с отрицателен знак-визирам в последния случай Макдоналдс,при които редовното и често хранене е вредно. Колко плати?Много по-хранителни са сандвичите-трепач-правят ги на малко места из града,ама наяждат и човек може да се научи да ги прави у дома. кое точно им е по хранителното на противните мазни трепачи ако можеш да ни светнеш? от кога неопределена лепкава консистенция която трябва да е месо метната на плоча и комбинирана с пържени картофи правени в олио 14та употреба е хранително? или хранителността идва като добавим майонезата стояща на слънце при 40+ градуса.....заебииии Пс : Трити , смени дилъра или се насочи към някой по възвишен форум.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.