w00x Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Ако някой се опита да ви продаде Самсунг без зарядно, с тъчскрийн и БЕЗ операционна с-ма. Има силна вероятност да е моя. Изгубих го на 10 метра от Бачи, но разбрах, че ми е паднал от джоба чак като пристигнах в София. поздравителния текст при включването на телефона е Hello BOSS. Шанса да си го върна е почти толкова голям колкото и да срещна бялата лястовица, но все пак иде ми да си захапя грацмуля от яд...не чак толкова заради телефона, понеже не е скъп като пари ама номерата в него Може да го намери някой добър самарянин. Аз в Събота в Сикретс намерих една Нокия на земята и звъннах на някаква девойка, да дойдат да си я приберат. Пък не беше чак толкова зле. Малък дерт. За другия път ще знаеш - номерата запаметени някъде на компютъра или в Интернет. В зависимост от телефона. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Точно вчера си мислих за тая операция с номерата. Ей още ме е яд...и бирата не помага Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Усещам как до края на годината депозитите ще изчезнат....И ще се увеличат продажбите на сейфове за вкъщи... А, да и банките ще се наакат... Нищо няма да се промени. Въпреки данъка условията на депозитите в левове в Б-я остават сред едни от най-добрите в Европа. Знам няколко държави в Европа, които имат подобен данък. В Швейцария ако не бъркам последно беше 35% от лихвата и като добавиш всички останали такси, депозита ти намаляваше на годишна база вместо да се увеличава. Знам, че много хора ще кажат, че не сме Швейцария, но това е без значение, тъй като лихвите ни са сравнително високи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Нищо няма да се промени. Въпреки данъка условията на депозитите в левове в Б-я остават сред едни от най-добрите в Европа. Знам няколко държави в Европа, които имат подобен данък. В Швейцария ако не бъркам последно беше 35% от лихвата и като добавиш всички останали такси, депозита ти намаляваше на годишна база вместо да се увеличава. Знам, че много хора ще кажат, че не сме Швейцария, но това е без значение, тъй като лихвите ни са сравнително високи. Тука ми стана интересно! След като одеве почти прегракнах да кълна очилатия помияр, който все повече ни тика към пропастта, сега направо се задавих с виното си... Къде ги тия ДОБРИ условия? Изобщо има ли по-голяма подигравка от тия ДОБРИ условия??? Дай да ги видя тия ПО-ЛОШИ условия в чужбина? Каква Швейцария те гони и за кои банки и сметки говорим? Защото ако са ония сметки, които никой не може да пипне и никой не можа да пита откъде са - да, дори 35% е приемлива държавна такса, при положение, че държавата стои зад тебе до откат. Тая държава от това живее. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Идеални условия, няма що..от 2,5% до около 8%...А и тези 8 се дават при депозит над 12 месеца...Масово хората ще си изтеглят каквото имат...И тея милиони и милиарди, които цитират, са съсредоточени в не повече от 50-тина души....всичко останало е дреболия скътана за черни дни...,че ако остане човек без работа или има скъп здравословен проблем, да си помогне поне малко..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Хъм, само аз ли имам проблем с Хром? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Хъм, само аз ли имам проблем с Хром? Какъв проблем по-точно? Защото някои имат проблем и с Бром... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Именно с него са свързани очакванията за екстремно време/прерастване в "аутбрейк" в петък срещу събота и най вече събота. Какво значи това "аутбрейк"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Това е когато даден човек е играл брейк, но по една или друга причина е спрял или са го изхвърлили от отбора, т.е. е АУТ. И ето ти аутбрейк. Нямам какво повече да кажа по този наболял проблем! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 В Швейцария ако не бъркам последно беше 35% от лихвата и като добавиш всички останали такси, депозита ти намаляваше на годишна база вместо да се увеличава. Усети ли какво точно каза? Простата математика в случая изисква таксите върху лихвите да са сумарно ПОВЕЧЕ от 100% за да започне депозита ти да намалява. Замисляйте се малко като ги приказвате тези неща. Ако пък наистина намалява, за какъв х** ти е да ги държиш на депозит? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Тука ми стана интересно! След като одеве почти прегракнах да кълна очилатия помияр, който все повече ни тика към пропастта, сега направо се задавих с виното си... Къде ги тия ДОБРИ условия? Изобщо има ли по-голяма подигравка от тия ДОБРИ условия??? Дай да ги видя тия ПО-ЛОШИ условия в чужбина? Каква Швейцария те гони и за кои банки и сметки говорим? Защото ако са ония сметки, които никой не може да пипне и никой не можа да пита откъде са - да, дори 35% е приемлива държавна такса, при положение, че държавата стои зад тебе до откат. Тая държава от това живее. Нека изберем една произволна банка в произволна Западно Европейска държава. В случая се спираме на Немската Пощенска Банка. Графиката по-долу е директно copy-paste от страницата им: Лихвата за една година е под 1.5%. За разлика от тях, при нас лесно може да намериш 5-6% лихва за 1год. депозит. В случая Дянков предлага да се вземе от тях 0.5%-0.6%. Всеки може сам да сметне каква е разликата и въпреки данъците къде е по-насметка да си вържи парите. Затова твърдо смятам, че даже и закона да се приеме хората няма да започнат да си теглят масово спестяванията. Ако не си съгласен с мен, моля предостави графика, която да ми обори твърдението. По отношение на Швейцарските банки - с коя си работил, защото аз имам едни доста по-различен опит с тамошните банкери? @GodFather - точно това имам впредвид каквото съм написал. Швейцарците търгуват сигурност, която струва пари. Тяхните лихвини проценти на депозитите никога не се били високи, даже и в добрите стари времена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 а достъпът до банковите ни сметки? как ще знаят дали когато Гошо декларира 2к лв всъщност няма по сметката 200к лв? иначе финансовият ни министър е клоун две мнения няма. най наглото за деня беше като заяви че това не се прави с цел повишение на бюджета а заради справедливостта , щото разбираш ли всички в ЕС плащат ще плашаме и ние..... всичко стана европейско вече.....като ми заговорят за европейски норми и ми се повръща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 @GodFather - точно това имам впредвид каквото съм написал. Швейцарците търгуват сигурност, която струва пари. Тяхните лихвини проценти на депозитите никога не се били високи, даже и в добрите стари времена. Каквато и да е сигурността, напълно лишено от всякаква логика е сумарните такси да надвишават 100% доходността на депозита, т.е. лихвата. Това е абсурд. Освен това не съм чувал банковите такси да са базирани на процент от депозита. Таксите трябва да са абсолютни суми, които стават оправдани при достатъчно голям размер на депозита. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Сипал съм си ракия и смятам да гледам Abraham Lincoln Vampire Hunter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Нямам намерение да влизам във финансови полемики тази вечер... На финасистите тук ще задам стария, прост въпрос - кои пари са ВАШИ пари а.к.а Кои пари са ТВОИ? Сега си сипвам пак маврудче, накълцвам ементал, че ми писна от свинщина, и http://www.youtube.com/watch?v=nVjsGKrE6E8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Какъв проблем по-точно? Защото някои имат проблем и с Бром... Седи си на празна страница, цикли и не зарежда нищо - нито джамове, нито настройки, нищичко. Преинсталирах го - същия х♚й...Сега си абя нервите с мозила... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 без да съм експерт в немския се оправям достатъчно че да открия прословутата графика. и тя се оказва за спестовен влог "идеален за децата Ви например". и тук детските спестовни влогове са с подобни лихви от под 2 процентни пункта. това са съвсем различен тип влогове и имат застраховки живот и други "дребни" бонуси към тях. а графиката показва просто една сложна лихва с гарантирано удвояване на първоначалната инвестиция в края на 25 годишния живот на влога. гарантирано по немски. дали е същото като гарантирано по български? но да се върнем на дянковата измишльотина. влоговете със стойност над 1 000 000 BGN са на брой 594 или 598. ако нямаше банкова тайна щяхме да знаем и кои са тези 600 откачени дето си държат рисковите капитали точно в БГ банки. и дали пък това не са корпоративни пари или пък на някоя на държавна фирмичка или фондче?! и като им намалим доходността с 10% колко от тях ще продължат да съществуват?! относно начина на пресмятане на новия данък: данък общ доход върху лихвата от депозита - все е 10%. да вземем един смешен частен случай на работещ, получаващ си заплатата по разплащателна сметка/дебитна карта с гръмката лихва от 2% годишно. 2% за всеки от 12те месеца прави ~0,17% на месец доход. работника получава средна работна заплата от ~650 лева ПРЕДИ да си плати данъците и осигуровките, а след тях ~500. Както от опозицията вече сметнаха - вече веднъж е платен данък върху дохода. влизат му на нашия тези 500 лв в сметката и ако престоят цели 30 дни дтой би получил от банката 500*0,0017=0,85 лв, от които ще дължи на държавата гръмовните 8,5 стотинки. познайте накъде ще се закръгли половинката, която трябва да даде на Дянков?!точно така - нагоре. и ще имаме оскъпяване на самия данък с 1/17. при по-обемните влогове подобни грешки няма да има. дали гражданите искат и ще декларират всичките си доходи в годишните данъчни декларации, които се попълват едва след успешно защитени на дисертации по счетоводство и контрол? значи този отчет трябва да идва от банките.а дали банките ще отчетат всичко включително бонусите на управителните си съвети?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=nVjsGKrE6E8 Много приятна песен. Наскоро я чух и редовно си я пускат от тогава. Разбира се не може да измести Гангнам стайл... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Минава ми през главата, че никой не предпостави смислени аргументи против горната графика... За мен коментара на Мобо е безмислен с някакви полувенчати анализи как щяло да се губи половин стотинка от новия закон. Неизменно има банки и държави с по-добри условия на депозитите извън Б-я, но това е за сметка на по-високия риск. Който иска да инвестира и да купува държавни бонове - спокойно може да се насочи към Иранските и Египетските банки... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Седи си на празна страница, цикли и не зарежда нищо - нито джамове, нито настройки, нищичко. Преинсталирах го - същия х♚й...Сега си абя нервите с мозила... Трябва да му направиш чиста преинсталация. Само с Uninstall/Install няма да стане. Трябва да му изтриеш папките от AppData/Roaming. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Минава ми през главата, че никой не предпостави смислени аргументи против горната графика... За мен коментара на Мобо е безмислен с някакви полувенчати анализи как щяло да се губи половин стотинка от новия закон. Неизменно има банки и държави с по-добри условия на депозитите извън Б-я, но това е за сметка на по-високия риск. Който иска да инвестира и да купува държавни бонове - спокойно може да се насочи към Иранските и Египетските банки... полoвинчатия (така се пише на Български) ми анализ сочи само, че с тази половин стотинка ще се ощети 35% от трудоспособното население на страната. колкото са тези, които имат средния доход за страната., както и другите 40%, които пък имат по-нисък от средния доход също ще станат жертви на тази математика. закръглянето няма да пречи на тези с над и МНОГО над средния доход, които пък са едва 10% от населението. Удобно подминаваш, че дадения от теб пример на немски СПЕСТОВЕН влог има допълнителни екстри включени в цената. и че и в БГ банките СПЕСТОВните влогове са с аналогично нисък лихвен процент. депозитите в нашите банки са с по-висок лихвен процент именно защото са по-рискови. Аре дай и ти великия аргумент: ми навсякъде е така, значи и ние трябва. Ами не, не трябва. Ние сме суверенна държава и като такава имаме право да си решаваме сами данъчната политика. Дори и Европейски норми с подобно изискване няма. И не, не е справедливо след като веднъж си платил данък общ доход, да го плащаш повторно върху остатък от дохода си. Има го и в конституцията ни, в данъчните ни закони, както и е европейските данъчни норми. Два пъти данък за едно и също не се плаща и това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Искам в следващия ми живот да съм чума и да бушувам из парламента...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Два пъти данък за едно и също не се плаща и това е. Данъка не е ли само върху новия ти доход от лихвата? Не върху главницата/заплатата, която вече ти е обложена и ти е сложена в банката. Имаш 500 лв след палатен данък. Идват ти от банката да речем 5 лева лихва - ти плащаш данък върху 5-те лева, не върху 505-те. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Да де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 да само върху така наречения "доход" от лихвата е данъкът. засега. винаги се започва от нещо дребно и незначително. кво са някакви си стотинки от левчетата, които банката ти дължи, защото си й предоставил собствения си финансов ресурс, за да обезпечи с него "стабилността" си и правото да отпуска по-големи кредити, на някой друг в нужда...... 0.50 лв/ден за паркиране в центъра на града - що не?! толкова е малко, че не си струва да се занимаваш и е по-лесно да ги платиш. после е 1.00 лев. за час. после годишна такса за въображаемо право да паркираш някъде около местоживеенето си. евентуално. ако намериш място. и въпреки че си платил дължимия годишен данък МПС, който пък уж се ползва за подобряване на пътната инфраструктура на територията на общината, ама не съвсем. а след година ще я удвоим. веднъж да мине само...... след година финансовия министър ще е друг и може елегантно да пробута семпла идейка за удвояване на налога върху дохода от лихви. защото така е по-справедливо и трябва да вземем парите от тия изедници/реститути/чорбаджии/бизнесмени/ гадни милионери. нищо че те са едва 5% от всички влогове. а всъщност основния прицел е върху останалите 95%. ама няма проблеми ще приложим малко алабалгебра като със скока на цената на тока - виновни са фотоволтаиците и тук-там някой ветрогенератор. Много са скъпи и им е скъп тока. Малки подробности са че генерират не повече от 10% от общата генерирана мощност за страната, за разлика от няколко ТЕЦ-а, които не е удобно да обсъждаме. едит: а колко ще ни струва да приберат този данък?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.