Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

1.

А Джауре, я сподели с мен, че ми стана любопитно, циганите на какъв език говорят помежду си, може би със знаци?

2.

а гримьора явно не се е натъквал досега на учебните помагала по ромски език за детските градини и началните училища. имат си и приказки и азбука и въобще кво ли не. помагалата са за учителите, не за учениците. то и македонците вече си имат език и азбука по почти същия начин.....

Един език е език, когато има граматика.Приказките не са книжовни произведения.Македонците имат "македонски език" с българска граматика.Когато има македонски език с македонска граматика - ок.

За официален ромски език, признат в България - за пръв път чувам.Ако някой знае повече - моля, да ми даде инфо, ще ми бъде интересно.Помагалата за детските градини и началните училища не значат също нищо - те са за да може учителят да установи по-добър контакт с децата.Поне за мен има ромски диалект, но няма ромски език.

Но на кой му пука?Важното е, че се събрахме цялата рода и се видяхме/и оляхме/

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
Един език е език, когато има граматика. ... .Поне за мен има ромски диалект, но няма ромски език.

Циганския също си има граматика. Един език не може да се ползва в никаква форма, ако няма граматика. Езикът на детето на четири години има толкова граматика, колкото и езика, който ползват циганите. Това обаче не значи, че детето на четири не говори български например. Езикът, който говорят, е някаква вероятно леко поизменена издънка на азиатските/индйските езици.

Езикът, който говорят, е някаква вероятно леко поизменена издънка на азиатските/индйските езици.

Не ми се спори сега на езиковедски теми, но после, като ми мине малко алкохолно-месно-роднинското отравяне, ще се поровя из вкъщи да видя какви материали са ми останали от сравнителното езикознание.Там беше споменато какво е ромския език в историко-лингвистичен план, чий наследник е и прочие никому ненужни дрънканици..

А ти спри да се хващаш за думите, щото звучи ограничено, не че нещо...Ето коригирам се - ненужни дрънканици за студентите по филология.И не ми казвай защо да бъда расист, при положение, че не съм расист.

Ако това са ненужни дрънканици, историята на българския, английския и гръцкия също са ненужни дрънканици. Научи се да не бъдеш расист и ако не понасяш циганите, не ги понасяй не защото са черни или защото езикът им звучи като 'халаля малаля', а защото примерно те крадат или грабят по улиците.

немах си работа и аз та да разпалвам езиковедски спорове...

само исках да отбележа че от скоро се пише за подобен език някои дори се опитват да го систематизират и наложат - питайте гугъл. преди век подобно нещо се е случвало и във вардасркия край и сега сме свидетели на резултата. единствено исках да кажа че историята се повтаря.....

чувал съм че езика на сиганите, (което ако може да се нарече език) има само мъжки род, това не е никакъв език ,това е просто една Шльокавица, афектиран , съм и не ми се спори !

колкото до другия спор, който не знае за какво става дума по-добре да си мълчи !

Минава ми през главата една мислъл която е свързана с много пакости :sayjin

Честит 8-ми Декември на всички студенти! Много усмивки и запивки и весело изкарване! :punk :)

точно така, кви са тези безмислени спорове, няма смисъл да се занимаваме с тях , когато можем всички да седнем на една маса и да си кажем наздраве :)

Честито студентииии

Сега се чувствам интелектуално обренен... Ментово предизвикан (mentaly challenged)...

След като кепах до към 7-8 часа, не издържах и си легнах. Сега се будя свеж като репичка... добре де, като някоя репичка със слабо главоболие. Значи може би като туршия. И не знам какво ще правя през нощта...

Гледай Филми,хахах поне само за 1-вия филм ще чакаш,сваляш го,пускаш, през тва време следващия,LMFAO

пийнах едно две аперативчета, за цялата вечер , направих Show-то на 10-тина човека ,може би и персонала ,поклатихме се малко и в Malalali и сега като му откъртя та чак докато напиша че съм си направил кафенце и се квася с кофеин :)

Лека нощ и добро утро на тези които сега стават :P

Абе на мен ли така ми се струва, но виждам е тръгнала някаква героична "мода" всеки да се напива безпаметно като донски казак. Къде отиде удоволствието от пиенето? :bgrin:

:lol: Лол, тамън се прибирам,....и хъ не ме боли глава :lol: :bgrin: Първия студентски беше супер, ай наздраве и лека нощ :lol: :zzz.

:cry Нещо хич не моа да заспа, та чак качих два торента :D :zzz

Къде отиде удоволствието от пиенето? :bgrin:

Че аз заради удоволствието пия.Ама вчера в кръчмата имаше една групичка, дето хич не можеха да пеят, горките...И за да ми е по-лесно да ги изтрая - чаша след чаша...

през главата ми минава едно кафенце , много е добро :punk

Godfather удоволствието го има винаги , не се напивам поне аз безпаметно , малко кола, фанта , малко подправки , сърчица в масло и тем подобни работи

Приятен ден на всички и се насладете и на кафенцето не само на алкохола :)

Напълно съм съгласен с Godfather. Модерно е да се напиеш до безпаметност, че и дори да се хвалиш с това.

"Копеле... снощи така се напих... разправят ми, че съм си тръгнал към три и половина, майка ми вика, че съм се прибрал в шест, а живея на половин час от кръчмата"... Млад герой.

А през моята глава все още минават ефектите от фирмения купон Петък. Пийнах си добре, достатъчно, за да ми паднат всички задръжки и предразсъдъци, дори и на тема чалга и от около дванайсет часа, до към четири и половина, с кратки почивки от по минута-две, не съм слизал от дансинга.

Но моя организъм не е пригоден за доброто усвояване на повече алкохол (а съм изпил над половин литър водка) и още не се е справил със всичко (към което добавих и лошо спане)...

...днес единственото, което мога да кажа е "Ъъъъъъъ....."

EDIT: @Tomahawk, мерси че се сети :)

няма много клиенти, плющя китайско и слушам di.fm... красота :happy:

Едит : честит рожден ден на патерици на Yorkie... явно е изкарал добре :)

няма много клиенти, плющя китайско и слушам di.fm... красота :happy:

Едит : честит рожден ден на патерици на Yorkie... :)

Адаш, даде ми идея за китайското, thanks :)

EDIT: приема се, мерси :) Поздрав с Red Hot - Scar Tissue , требе се изчистим от тая чалга снощи...

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...