Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

По случая "Опиц"

"Добрата новина е, че съдебните решения са публични и всеки може да прочете решението на Върховния касационен съд (ВКС) и да научи, че Йордан Опиц е притежавал незаконно преправен газов пистолет, с който напълно умишлено е застрелял извън личния си имот човек, който е излизал от сградата и който му приличал на крадец."

Последно кое от всичко е истина? Така и не се разбира... Че оръжието е нередовно - разбра се, че е стрелял във входа (на блока - не у тях) на стълбището - така е. Стрелял е със стоп патрон, поне така писаха. Стреля по младеж (наркоман), който не за пръв път влиза с цел грабеж в тоя вход и той го разпознава. Ето това истина ли е? Някак си няма много логика да стреля по непознат... Сега дали точно този път има грабеж - не се казва. В крайна сметка коя е вярната история и ще я разкаже ли някой?

=================================

За всички, които живеят с мисълта, че електронната музика е нещо елементарно и едва ли не всеки чукундур може да седне да я прави:

185337_10151252350858343_685204341_n.jpg

Знам, че единствено Румен ще разпознае техниката и ще разбере какво означава тази снимка, но и лаиците/лаиковете би следвало да добият представа.

За всички, които живеят с мисълта, че електронната музика е нещо елементарно и едва ли не всеки чукундур може да седне да я прави:

Е, те повечето по стените са като част от колекция, но общо взето си прав с тая снимка.

Сега ако им пляснеш и един скрийншот от Ableton, колко инструмента участват във всеки един момент в електронно парче, направо ще им дадеш да се разберат. :D

А някой чу ли, че Русия може да спечели иска срещу НЕК и на практика да почнем да си купуваме тока ОТ руснаците?

Никаква колекция не са, Ангеле, но да не задълбаваме... А пък аз нямам никакво намерение пак да включвам вентилатори. laughing1.gif

Еми ОК. Ти явно знаеш по-добре. Сигурно всичките са навързани на Daisy Chain-ове. Дори и тия, които са аналогични, но с различен брой клавиши.

Koeто не я прави по-малко монотонна и досадна за някои от нас :P

Въпрос на вкус все пак

Вярно е, има такава статия. Филм все още няма.

http://www.dnes.bg/politika/2012/09/18/iskyt-za-aec-belene-moje-da-dovede-do-falit-na-nek.168532

Битер овца си станал в тая София... "Това заяви за РИА Новости източник от атомния отрасъл на Русия. "

...

При правилно установените факти, сред които тези, че подсъдимият се е въоръжил с годното да причини смърт оръжие (модифициран газов пистолет с отстранена втулка, позволяваща изстрелване на патрон със сачма), излязъл е извън входа, предупредил е пострадалия Я., че ще го застреля при опита да отвори прозореца на стълбищната площадка на първия етаж и действително го е прострелял в гърдите непосредствено след скачането му оттам и докато е бил още в приклекнало положение, законосъобразно е било отчетено, че деянието осъществява състава на чл. 115 от НК, като в субективен план умисълът е евентуален, а не това на чл. 12 от НК. Както правилно е отчел въззивния съд, подсъдимият не е бил в положение на неизбежна отбрана, защото спрямо него не имало започнато непосредствено и противоправно нападение – в случая с отверка съобразно защитната теза. Преценката дали е имало нападение и то е от характера на изискуемото по чл. 12 от НК е обвързана с фактическото разрешение на действията на подсъдимия и пострадалия. В конкретния случай е прието, че пострадалият е скочил, за да избяга и не е държал отвертка в ръцете си, а изстрелът е бил произведен непосредствено след скока и докато е бил в приклекнало положение. Тези фактически данни са несъвместими с правен извод за реализирано нападение, което да предпоставя и необходимост от предприемане на мерки за защита, а оттук и възможност за обсъждане на въпроса за прилагането на чл. 12 от НК или на чл. 119 от НК. В този аспект ВКС намира квалификацията на деянието по чл. 115 от НК за правилна, като в тази посока споделя изцяло подробните съображения на инстанциите по същество без да ги преповтаря.

...

....

Липсва основание за ревизия на въззивното решение в потвърдителната му гражданско-осъдителна част, съобразно която подсъдимият е бил осъден за заплати на родителите на пострадалия Я. по 80 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди. Оплакването в жалбата за несъобразяване на неправомерното поведение на пострадалия, което е в основата на инцидента, не може да бъде подкрепено, тъй като във фактически и правен аспект то не е било признато за такова. ВКС намира присъдените обезщетения са справедливи по размер, тъй като съответстват на причинените на родителите морални вреди и са в съгласие с практиката на съдилищата в подобни случаи.

....

из решение №199 / 10.09.2012 г. на ВКС за случая "Опиц"

няколко пъти се споменават патрони с метална сачма. това май не попада много-много в дефиницята "стоп-патрон", щото там бяха гумени или пластмасови сачмите. не съм ескперт в амунициите ама все ще да има разлика.

отверка или друго оръжие в ръцете на жертвата не са забелязани от другите свидетели.

в общи линии и според мен преценката на гримьора е правилна - заслужава си присъдата.

из решение №199 / 10.09.2012 г. на ВКС за случая "Опиц"

няколко пъти се споменават патрони с метална сачма. това май не попада много-много в дефиницята "стоп-патрон", щото там бяха гумени или пластмасови сачмите. не съм ескперт в амунициите ама все ще да има разлика.

отверка или друго оръжие в ръцете на жертвата не са забелязани от другите свидетели.

в общи линии и според мен преценката на гримьора е правилна - заслужава си присъдата.

позволяваща изстрелване на патрон със сачма
, което не значи, че с това е стрелял. Точно гумени са стоп патроните и затова ме учудва как е успял да го убие ако е стрелял с такъв, при положение, че го стреля в гърдите. За отвертката е ясно, че е сложена в ръчичката после, това е задължителен подход, иначе и убиец да застреляш, пак ще го лежиш.

При положение обаче, че тоя пистолет е незаконен, че сценката е извън имота на стрелеца и явно обир няма - присъдата никой няма да я отмени и няма и основание да го прави...

Битер овца си станал в тая София... "Това заяви за РИА Новости източник от атомния отрасъл на Русия. "

Маада. Кво друго да съм станал. Искаш ли да ми посрешеш вълната под пъпа?

Я изкарай някой източник от кабинета, примерно. Що никой от правителството го не коментира това нещо? А какво казва НЕК по въпроса?

За незапознатите - http://pushka.eu/pro...%BF%D1%87%D0%B5

Не ми се впуска в дълги обяснения как се модифицира газов пистолет, за да изстрелва сачми, подобни на тази, с която е извършено престъплението. С две думи - опасно и незаконно.

Ред. Ама нещо сериозно, а не глупотевините на Бойко и Дянков, хайВанчо.

Маада. Кво друго да съм станал. Искаш ли да ми посрешеш вълната под пъпа?

Я изкарай някой източник от кабинета, примерно. Що никой от правителството го не коментира това нещо? А какво казва НЕК по въпроса?

Наско, ако НЕК пострадат, ще пострадат EVN. А EVN утре могат да си купят държава ако пожелаят. Спокс, тук има игри от Станишката към бодигардчето. Избори идват! (не съм фен на ГЕРБ или БСП. Да не си направите грешни изводи, че защитавам някого.)

Виж сега. Аз по принцип се старая да се информирам за новините от чуждестранни източници - поне не са ТОЛКОВА цензурирани. Не само EVN - и ЧЕЗ могат да си купят държава, тук говорим за огромно лобиране и много пари. То затова и Бойко и Дянков дърдорят глупости. А че Станишев се опитва и той да намаже - пределно ясно е. Нали го избраха там за някакъв председател в ЕС, трябва да помогне на техните си хора. Има го и моментът, защо руснаците отказват да споделят документи по проекта...Абе мътна е тая и много дълбока. Дано само контрата не остане пак в нашия задник...

ЧЕЗ не знам колко са силни. Сигурно не са случайни. Ние имахме малко взимане даване с Австрийския EVN и там числата, с които работят не ги преподават в нашите училища.

Достатъчно са силни. Видях на място.

"Европейската комисия подготвя наказателна процедура срещу страната заради промените в Закона за лова и опазване на дивеча инициирани от народния представител Емил Димитров. Въпреки писмата с които информирахме депутатите, че приетата поправка противоречи на европейското законодателство и становищата изказани пред комисия „Земеделие и гори”, поправките в закона бяха приети. Което включваше и задължителна ловна квота между 3% и 6% от популацията, която се разпределят от Министъра на земеделието и храните. Проблемен се оказва термина "ловен вид", тъй като кафявата мечка е приоритетен за опазване вид в общността (Приложение 2 и 4 със * на Директива 92/43) и не може да се третира като ловен вид в рамките на ЕС. Регулиране на числеността на мечката е възможно по линия на изключенията (дерогации) с цел намаляване на конфликта с хората и предотвратяване на щети причинени от мечки, но това не може да бъде третирано като лов. Въпроса е кой ще плати глобата наложена на България? Виновния депутат и неговите последователи в парламента или по традиция българския данъкоплатец ще плаща за мераците и грешките на управляващите го?След промените, въпреки по-голямата квота, нямаме информация да са търсени и вадени проблемни мечки! А отдавна е доказано, че щетите за причиняват от малък на брой проблеми животни. Например мечката Бруно – единствена в Германия през 2005 година, нанесе повече щети от всички мечки в България за същия период. Проблемните мечки, най-често са млади индивиди с територии в близост до населени места, а квотите раздавани от Министъра на ЗХ основно се ползваха за отстрел на трофейни мечки в най-добрите територии за вида, т.е. това са доминиращи мечки, които си избират най-малко рисковите райони и изключително рядко са „стръвници”.

Последно кое от всичко е истина? Така и не се разбира... Че оръжието е нередовно - разбра се, че е стрелял във входа (на блока - не у тях) на стълбището - така е. Стрелял е със стоп патрон, поне така писаха. Стреля по младеж (наркоман), който не за пръв път влиза с цел грабеж в тоя вход и той го разпознава. Ето това истина ли е? Някак си няма много логика да стреля по непознат... Сега дали точно този път има грабеж - не се казва. В крайна сметка коя е вярната история и ще я разкаже ли някой?

=================================

185337_10151252350858343_685204341_n.jpg

Знам, че единствено Румен ще разпознае техниката и ще разбере какво означава тази снимка, но и лаиците/лаиковете би следвало да добият представа.

Един ТИР пари...а му трябва просто фрути лупс ли беше....и шише Уиски :D :D

Виж сега. Аз по принцип се старая да се информирам за новините от чуждестранни източници - поне не са ТОЛКОВА цензурирани
Руските източници?! Bitch, please!

Bitch, please!

Къде съм написал руски?wink.gif

Това, че в статията са цитирани основно руски такива, не значи, че съм се информирал от тях, бич.

Бич, гледам(като ми остане време) CNN, Fox, CBS и още немалко англоезични телевизии. + 2 френски. Бич, не съди прибързано. Плиз.hmmm.gif

Къде съм написал руски?wink.gif

Това, че в статията са цитирани основно руски такива, не значи, че съм се информирал от тях, бич.

Бич, гледам(като ми остане време) CNN, Fox, CBS и още немалко англоезични телевизии. + 2 френски. Бич, не съди прибързано. Плиз.hmmm.gif

Ауу. FOX. Тях много ги тачат в САЩ като новинарски канал.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...