Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Свали си концерта и от виенската катедрала. Има го качен и с високо качество в youtube. Ще ти хареса. Иначе има доста по - добри теми, но тази е емблематична. На мен любимата ми е "fleurs du mal".

Воксе, тук си леко в грешка. Който има такова отношение към класическата музика просто НЯМА изобщо никаква музикална култура. Или казано по-простичко е музикален инвалид. :laughing1:
Според мен инвалид е пресилен термин. Може би по скоро невежа?
Просто не пишѐте за класическа музика - пишѐте за транс, рок, метъл или чалга, но не пишѐте за класическа музика. Жалко, че нямам никакво време и наминавам тук от дъжд на вятър, иначе щях да попиша доста неща...
ОК, закривайте форОма! Давайте да се връщаме към циците на Камелия, пиенето, формула едно, казармата и останалите истински теми.

Викам, по тая логика да не говорим за компютри, щото има хора, дето не разбират, да не споменаваме футбол и въобще - дай хич да не говорим, щото имаме празнини по една или друга тема.

Иначе... Ангеле, съвет - обърни внимание на класиката. Насили се и послушай. Най малкото - можеш доста интересни семпли да изкараш от там...

Викам, по тая логика да не говорим за компютри, щото има хора, дето не разбират, да не споменаваме футбол и въобще - дай хич да не говорим, щото имаме празнини по една или друга тема.

Не, логиката е някои хора да не говорят по теми така, все едно са много наясно с темите, а всъщност си нямат никакво понятие от материята. Този подход на всичкоразбиране дразни - смея да твърдя, че имам някакво понятие от класическа музика, най-малкото от 4 годишен съм започнал да свиря такива произведения, държал съм множество изпити, докато съм завършвал висшето си образование, а и след това съм продължил да работя по специалността си. Сравнявайки обаче знанията си с тези на жена ми, смятам, че съм пълна дупка, тъй като тя може да ме закопае по всяка една тема, свързана с класическата музика (затова и никога не споря с нея за класика). Самата тя обаче, сравнявайки се с други капацитети и знаейки каква безбрежна материя е класиката (в "термина "класика" включвам предкласиката, романтизма, съвременната класическа музика и т.н.), та тя мисли, че знанията й не са никак обширни. Сега усещаш ли се колко относително е всичко...и затова нека с лека ръка не пишем "тоя е Моцарт на не знам какво си", най-малкото защото е нелепо и дразни. Някой много точно беше написал нещо по-горе, касаещо светкавицата и светулката - не може да сравняваш неща, които са несравними.

Аре да си говорим за космати гъзове тогава. Всеки има гъз и на всеки му растат косми по гъза, независимо дали ги бръсне, епилира или скубе гагалките по тях с тоалетната хартия.

Ангеле, хората искат да ти кажат (аз също) - след като сам казваш, че нищо не разбираш от класическа музика...не я споменавай изобщо, като цитираш някои нейни представители като Моцарт, Бетовен или Рахманинов. Просто недей...както аз не разбирам от АйФон или Галакси, затова няма и да видиш мое мнение в онази тема, въпреки че от обща култура знам доста и за двата телефона.

Просто не пишѐте за класическа музика - пишѐте за транс, рок, метъл или чалга, но не пишѐте за класическа музика. Жалко, че нямам никакво време и наминавам тук от дъжд на вятър, иначе щях да попиша доста неща...

Аз хората ги виждам какво искат да ми кажат, но все още не проумявам защо ми го казват, при положение, че няма нищо общо с това, което аз казвам. Това, че не разбирам, означава ли, че не съм слушал?

Вие като "харесвате" класическа музика, всяко едно произведение ли харесвате ми е много интересно?

Ти си 4-тия, който ме поучава и ми "налива акъл", но нито един от предните не успя да ме цитира къде казвам, че класическата музика е гадна и незначима, защото не я харесвам.

Асасина излезе от ляво. Килъринчо и той излезе от ляво.Годфадъра и той излезе от ляво, при положение, че въпроса ми точно към него, беше много кратък.

Бат' Весо, и мен като ме вбеси филм, или ми е скучен, го спирам. Обаче този го водят класика, шедьовър, та до края очаквах нещо грандиозно, може би затова останах с пръст в ... Наистина, за времето си, по иновативен начин представя идеи за справяне с насилието. Но самият филм беше изнасилване за мен. Не се смятам за слаб човек или такъв, който не трае и минута насилие или гадости. Но начинът, по който беше представено всичко ми дойде многоооо... Може би това му е шедьовърското. Не знам, не съм критик. Ти гледал ли си го?

A Clockwork Orange изобщо няма за цел да покаже иновативен начин за справяне с насилието. А и всичко е достатъчно хиперболизирано, че да не те жегне и да не му се впрягаш много. Теб явно те е жегнало обаче...

Иначе... Ангеле, съвет - обърни внимание на класиката. Насили се и послушай. Най малкото - можеш доста интересни семпли да изкараш от там...

Петре... Съвет - почни да четеш какво пиша и спрете да ми слагате думи в устата, щото е тъжно вече.

Не ми е нужно да се насилвам, че да слушам класическа музика. За 281390218-ти път ще го кажа. Дано тоя път някой го види. Ако и сега не стане, ще си направя труда да се върна назад, да си цитирам мненията, да ви ги оцветя, че да видите за какво малоумно четене става въпрос в тия "дискусии" тука. И тва със семплите - на тоя етап не мога да работя с никоя програма за правене на музика (сигурно щото е много лесно). Дори да можех, не обичам да крада/взаимствам чуждо творчество.

Бат' Весо, и мен като ме вбеси филм, или ми е скучен, го спирам. Обаче този го водят класика, шедьовър, та до края очаквах нещо грандиозно, може би затова останах с пръст в ... Наистина, за времето си, по иновативен начин представя идеи за справяне с насилието. Но самият филм беше изнасилване за мен. Не се смятам за слаб човек или такъв, който не трае и минута насилие или гадости. Но начинът, по който беше представено всичко ми дойде многоооо... Може би това му е шедьовърското. Не знам, не съм критик. Ти гледал ли си го?

Филма не съм гледал, чел съм книгата. Превода, по комунистическо време, беше просто покъртителен, но като цяло имаше идея в книгата. В крайна сметка идеята не е да се справим с насилието в нас, а че имаме нужда от това насилие и не можем да го премахнем. И не трябва да го премахваме. Това е в книгата, не знам за филма каква му е идеята. Поне това си спомням от книгата. Минало е известно време откакто я четох. Но мисълта ми беше друга. Аз например филми като драма, хорър, трилър ако щеш, не понасям. Толкова са изтъркани, толкова банални вече, че чак ми се повдига. Няма иновация, няма нещо ново, просто се представят едни и същи истории по различен и често извратен начин. И вместо да се забавлявам и разтоварвам, аз натоварвам с някакви посредствени историйки. Не знам, може да е проблем, че съм изгледал адски много филми. Понякога гледам филма и просто вече знам какво ще се случи, каква ще е следващата реплика ебаси. Толкова много клишета, че не е истина. Това ми е мисълта, не говоря за конкретен филм.

Аз не разбирам по-сложните произведения на класиците. Тежки са ми, объркват ме и ме натоварват. Понякога се чувствам сякаш се опитвам да разбера текста на някое Death Metal парче. Това обаче не означава, че някой друг не ги намира за гениални или не са сложни за написване. Просто не усещам емоцията, която търся в музиката, която слушам.

Като за начало почни да си оцветяваш твоите мнения и тогава мисли за мненията на другите. Съжалявам да го кажа, тоест не съжалявам, но ти си втория човек в тоя форум, който заминава в игнор листата. Не искам да се обиждаш, но писането ти тука е само плява. Все едно слушам политик по телевизията да се обяснява като ученичка, що бюджета отишъл на майната си. Успех с музиката. Бтв, музика с програми трудно се прави. С програми се оформя, филтрира и т.н. Музика се прави с музикални инструменти. Компютъра просто помага, нищо повече. Успех в музицирането... whatever...

Ти си 4-тия, който ме поучава и ми "налива акъл", но нито един от предните не успя да ме цитира къде казвам, че класическата музика е гадна и незначима, защото не я харесвам.

Асасина излезе от ляво. Килъринчо и той излезе от ляво.Годфадъра и той излезе от ляво, при положение, че въпроса ми точно към него, беше много кратък.

Вече съм се отказал да наливам акъл на тоя и оня, а на теб конкретно - отдавна се отказах, защото ти не приемаш чуждо мнение освен собственото си, което винаги смяташ за единственото правилно. Не знам кой по-горе каза "Тиесто е за транс музиката това - което е бил Моцарт.". Какво знаеш ти за Моцарт освен написаното в уики-то и каква представа имаш за творчеството му, че да го даваш като сравнение? Това искам да ти кажа - не плюй в самолета, ако не можеш да летиш (препратка към един известен виц).

П.П. И не използвай лявата посока повече от един път, че сега ще те налазят и за това. :rolleyes:

Понякога гледам филма и просто вече знам какво ще се случи, каква ще е следващата реплика ебаси.

Ми не си губи времето с конкретния филм. А иначе това с репликите и ясния край на повечето филми, освен теб, и аз (и предполагам, ощеееееее многооооо хора) го владеят. Рядко са филмите, заслужаващи внимание.

Ангеле, филмът ме жегна, да. А мисля, че имаше точно гореспоменатата от мен цел (т.е. иновация срещу насилието. Пак казвам, говорим за времето, в което е правен - 1971 г.), но не знам дали правилно реализирана. Повтарям и това - може и нищо да не разбирам. Аз споделих само как ми действа на мен.

Ти изобщо спориш с жена си? Аз вече си научих урока: с жена не се спори.

"Излишно е да спориш с жена си - в 90% от случаите тя ще се окаже права, и само в 10% от случаите ти ще се окажеш виновен." Някъде го мернах това из нета, но не мога да цитирам точния източник. :) И още едно в тази връзка: "Мъжът, написал книгата "Как да не бъда мъж под чехъл" не отишъл на собствената си премиера, защото жена му не го пуснала." :)

Не е точно за насилието филмът ( "A Clockwork Orange"), но това остава като впечатление. Гледайте го още десетина пък и може да го разберете - само ще спомена думите: "свобода", "свободен избор" (с всичките последствеия от него) и може ли той да бъде изкоренен от човека. Успява ли "Системата" да превъзпита различните хора? Сме ли портокали? Пък и времето, в което се е появил, заглавието и музиката дават доста препратки към подходящотото тълкуване. Имена на героите също не са случайни. Както е казал Пикасо, когато му казали, че картините му за Втората световна война са ужасни - "Картините не са ужасни, ужасна е войната, избразена на тях".

Та: филмът не е ужасен - ужасно е насилието, избразено в него.

По повод музиката: предлагам да се насладите или да го спрете.

Оставам на мнение, че красивата музиката трябва да носи усещания и да буди чувства и не бива да се смесва с литературата (текст).

Аз ли одъртявам или си губя чувството за хумор, но ей това ми се струва безумна простотия. Тоя освен да се е хванал на бас колко може да се изложи или направи ма малоумен друго обяснение не мога да се сетя. Говоря за това:

"Gangnam Style" is a 2012 Korean pop single by the South Korean rapper PSY. It is widely praised for its humor, catchy rhythm as well as Psy's unusual dance

Какъв хумор бе майна, трагично друса сланините хайвана.

Защо трябва да търсиш обяснения за всичко? Весела песничка с натрапчива мелодия, забавни танци и леко облечени мадами - наистина, наистина ли се чудиш как е станала толкова популярна?

Аз ли одъртявам или си губя чувството за хумор, но ей това ми се струва безумна простотия. Тоя освен да се е хванал на бас колко може да се изложи или направи ма малоумен друго обяснение не мога да се сетя. Говоря за това:

Какъв хумор бе майна, трагично друса сланините хайвана.

Дядо, от хунор до хумор разлики големи. Ние се смеем на едно, англичаните на друго, корейците на трето. Сигурно има нещо в клипа, което по техните климатични пояси е смешно. Колкото за излагането - ти май не си заглеждал какво върви за смешно при японците, по какви странни начини се обличат тамошните тиинейджъри, пък и вече преминали тийн годините. Корея не е далеч от там, та и разбиранията са им подобни. Те се радват на такива неща. А ние тук ги гледаме :huh: То имаше и една приказка, че само в Корея геймър може да свали готина мацка. Те там са звезди, тук ги гледат по друг начин :)

Този клип е създаден с цел да отличи различните касти в Корея и да покаже драматично-жалкото във всяка една от тях. Има интервю с тоя пич, в което обяснява всичко подробно, но не мога да го найдам.

защото ти не приемаш чуждо мнение освен собственото си, което винаги смяташ за единственото правилно.

Повече глупости на едно място не съм чел никога.

А в крайна сметка, всеки приема нещата по различен начин, а тук за пореден път, бях лишен от собствено мнение.

Повече глупости на едно място не съм чел никога.

Възможно е...но със сигурност си писал. :laughing1:

П.П. Ако някой ден се обърна към теб с "Тапата", да не се чудиш.

Възможно е...но със сигурност си писал. :laughing1:

Не, не. Рекордьор си. Едно вярно нещо нямаше в това, което съм цитирал. Аз поне по 1 успявам да вмъкна всеки път.

По случая "Опиц"

"Добрата новина е, че съдебните решения са публични и всеки може да прочете решението на Върховния касационен съд (ВКС) и да научи, че Йордан Опиц е притежавал незаконно преправен газов пистолет, с който напълно умишлено е застрелял извън личния си имот човек, който е излизал от сградата и който му приличал на крадец."

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...