vinyl_master Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Снощи гледах филм, от който ми се подкосиха краката и се отвратих на какво е способен човек. Филма изследва възхода на механистичната философия и експлоатацията на човешки същества в модерни йерархични системи. Темите включват бихейвиоризма, тейлъризъм (капиталистическа система на организация на труда), демокрацията на работното място, образованието, теорията за фрустрация-агресия и експериментирането с хора. (линка на снимката е директно към филма, няма субтитри.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 не бе тя си общува само с извисени хора, съответно се завръща готова "над нещата", а нещата й остават под нивото(което е скрития намек в подобно оплакване). иначе просто не преценява, че се движи тя, а не всички останали, щото нещата са относителни, както е доказал чичко Айнщайн. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Памела Андерсън щяла да вземе оттам 300,000лв. Закъсала го е горката явно, щом идва да се излага при това в шоу организирано в държава от Източна Европа. За 3 дни. Дай боже всекиму такова закъсване. Снощи гледах филм, от който ми се подкосиха краката и се отвратих на какво е способен човек. Филма изследва възхода на механистичната философия и експлоатацията на човешки същества в модерни йерархични системи. Темите включват бихейвиоризма, тейлъризъм (капиталистическа система на организация на труда), демокрацията на работното място, образованието, теорията за фрустрация-агресия и експериментирането с хора. Цитирах те с намерение да ти пратя линка към един 4 часов филм за един специален отряд в Японската армия по времето на някоя от световните войни, но не се сещам за името в момента. Този отряд се е занимавал с експерименти върху военнопленници и е търсел и изобретявал биологични оръжия. Изследвали са ефекта на различни болести и настроения върху хората. Не го изгледах целия, но гледах малко. Филма е тип "документален", но няма реални кадри, а само разкази на свидетели. Другото е драматизация. Имаше сцена в която на един мъж му биха някаква инжекция със стимулиращо вещество и го заведоха да изнасили жена, болна от сифилис. После наблюдавали ефекта на сифилиса върху организма му. Имаше физически мъчения (близки до операция) без анестезик и разни други такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Че то в половината цивилизован свят е така. Не виждам какво се възмущавате. Да не би да няма кражби в щатите? да НЕ ти идва на главата....тогава смятам, че ще ПРОГЛЕДНЕШ. Ама много хуманни станахте всички бе майна. Обаче като не му се е случило на човек....бая философски е настроен. Сякаш някой ще реши да те окраде и ти ще му сервираш чай и вестник...не за друго ами да види как е фондовата борса, че като ти зулне кинтите да види къде да ги инвестира....ай сиктир дето се казва. Магданоза е много прав в случая. След като е във вас, пред вас, около вас и е дошъл с намерение да краде...и е нормално да бъде спрян....то всичко се случва. Все пак ако няма кражба => няма да има и убийство. Какво като патлака е бил преправен(в конкретния случай). И чисто боен да беше - все тая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Цитирах те с намерение да ти пратя линка към един... Много тегав филм беше този, които пуснах по-горе, гледа ли го? Тоя за който говориш ще е интересно да се види и той, но малко по нататък, че напсоледък ми идват в повече Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triti Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Е нека аз не разбирам и аз съм кривата, ок съм с такова твърдение. Не знам дали сте виждали разни изследвания, които коментират как биха реагирали различните нации по време на някакъв локален природен или военен катаклизъм. Особено след Фокушима наизлизаха много такива статии и изследвания, на база на които пък после те карат да подписваш разни договори, че подлежиш на мобилизация. И понеже имам колеги от цял свят, а когато се видим обсъждаме подобни неща, имам впечатление и от нашите, и от някои чужди такива изследвания. Мжд. последните се правят ежегодно и нашите с всяка следваща година стават все по-стряскащи и по-ужасни. Защото в България нямаме адекватни единни общества. Искам да кажа такива социални общества на доброволен принцип, които се самовъзпитават. Примерно дружелюбни междусъседски отношения, усещане за колегиалност, способност да се обединяваме по възрастови групи, учебни заведения, интереси и т.н. Ние като нация сме орел, рак и щука, и тресне ли ни някакъв катаклизъм, по улиците на големите градове ще стане страхотия, която дори бардове като Стивън Кинг и Хауърд Лъвкрафт не са способни да си измислят. И сега знам, че ще наскачате почти всички, как в цивилизованите държави, където социалните структури са им мили и любезни, насилието било по-голямо и по-страшно при подобен катаклизъм... Знам какво ще ми напишете и ще сте прави, но само донякъде. Основната разлика, която имаме с такива държави е че докато те имат същите насилнически фактори, имат и далеч по-високи обединителни такива, а ние просто нямаме. При нас вероятността всеки да си е сам губерня е огромна. Пък аз си мисля, ако и да знам, че според вас не е така, как съвсем целенасочено обществото ни загнива. Антарес прави карикатури на Биг брадър вече, докато преди някакви си 2 години карикатурите му бяха свързани с Тайната вечеря и Ван Гог. За мене това е показателно, иначе нека съм аз кривата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 трити, ти нощна птица ли си? Гледам, че бая често се изявяваш след 3 през нощта - време, в което повечето хора спят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Много тегав филм беше този, които пуснах по-горе, гледа ли го? Тоя за който говориш ще е интересно да се види и той, но малко по нататък, че напсоледък ми идват в повече Не съм го гледал. А аз ако се сетя за този, ще го напиша. Антарес прави карикатури на Биг брадър вече, докато преди някакви си 2 години карикатурите му бяха свързани с Тайната вечеря и Ван Гог. За мене това е показателно, иначе нека съм аз кривата. 2 години? Че ти от колко време ни Lurk-ваш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triti Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Sothbiss, нощем е по-тихо, хората са заети да спят и примерно не са склонни да звънят по телефоните. W00x, хайде сега параноя малко да ви подгони. Lurk-вам ви отдавна! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Само като инфо - за мен разговора за карикатурите ми с Triti e приключил. Казал съм каквото имам по темата, няма да споря, щото доказано всеки опит за спор с нея води до челен сблъсък със стена от спам. На никой нищо нямам да доказвам, тъй че нека си върви керванът. Искам само да изразя недоволството си от дъждовното време.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Искам само да изразя недоволството си от дъждовното време.... През лятото почти не валя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triti Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Хех! Пак ще го изиграя злото куче, усещам. С пяна на уста лая срещу неща, от каквито самата аз си признавам, че не разбирам. Ако така сте решили - не бързайте още, стената от спам предстои. Сещам се да ви задам (на всеки, който понечи да отговори изобщо) един интересен въпрос; който според мене е свързан с някаква част от горната тема... по шантав начин. Ако трябва да градирате в личите си критерии за общуване, кое би било по-важно за вас: 1. С кого общувате? 2. Как общувате? Мерси предварително за изчерпателния ви отговор. Антарес, сигурна съм, че го знаеш, ама пак да припомня, че след предлог нямаш именителен падеж. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Хех! Пак ще го изиграя злото куче, усещам. С пяна на уста лая срещу неща, от каквито самата аз си признавам, че не разбирам. Ако така сте решили - не бързайте още, стената от спам предстои. Сещам се да ви задам (на всеки, който понечи да отговори изобщо) един интересен въпрос; който според мене е свързан с някаква част от горната тема... по шантав начин. Ако трябва да градирате в личите си критерии за общуване, кое би било по-важно за вас: 1. С кого общувате? 2. Как общувате? Мерси предварително за изчерпателния ви отговор. Антарес, сигурна съм, че го знаеш, ама пак да припомня, че след предлог нямаш именителен падеж. С кого . Как? Все ми е едно ако е момче...ако е момиче, тогава нещата мааалко се променят и то ако ме кефи...ако не ме изкефи -> все тая айде дим да мен няма, че не може да почне партито без мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Ако трябва да градирате в личите си критерии за общуване, кое би било по-важно за вас: 1. С кого общувате? 2. Как общувате? Мене ми се струва, че и двете са важни, макар че понякога, второто се определя от първото. Но то пък при повечето хора е въпрос на лицемерие. Говоря съвсем общо, не визирам частни случаи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Ако трябва да градирате в личите си критерии за общуване, кое би било по-важно за вас: 1. С кого общувате? 2. Как общувате? Мерси предварително за изчерпателния ви отговор. Аз бих обърнала реда на въпросите. Важно е да се отнасяш с нужното уважение към всеки. Дори и да си мислиш, че си по-голям "смислов" от дадения опонент в момента. Не винаги можеш да избереш с кого да общуваш. Извинявам се, че не отговарям в стил Дикенс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 И сега знам, че ще .......... Знам какво ще ми напишете .... Пък аз си мисля, ако и да знам, че според вас не е така, как съвсем целенасочено обществото ни загнива. Антарес прави карикатури на Биг брадър вече, докато преди някакви си 2 години карикатурите му бяха свързани с Тайната вечеря и Ван Гог. За мене това е показателно, иначе нека съм аз кривата. Ми ти всичко си знаеш, мислиш много... очевидно не си ни на нивото... А Пешо какво рисува не мислиш ли, че няма нищо общо с някакво падение, ами осмива каквото му е попаднало пред погледа. Как реши, че осмиването на простотията Биг Брадър е падение не мога да разбера. 1. С кого общувате? 2. Как общувате? Би ли пояснила малко, че нещо доста подводни камъни съзирам под тези въпроси. Какво имаш предвид под това "с кого" - категории като приятели, колеги и т.н. или разделяйки хората на умни, извисени, позитивни/оптимисти, песимисти и прочее И под как какво се има предвид. Защото секса също е вид общуване... И ако може и дефиниция за "общуване" да дадеш, че гледам хората които до момента ти отговориха имат предвид разговори (освен Стефчо). Много общи въпросите просто... Та би ли пояснила леко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Секрета бейби....много е гадно там :laughing1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Изведнъж ме удари носталгията по Korn. IIIII NEEEEEEED SOMEBOOOODYYYY SOMEOOOOOONEEEEE Лайното току-що стана действително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 А Пешо какво рисува не мислиш лиPlease, don't feed the troll! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 За да няма неразбирателства, ще внеса малко яснота относно написаното в последните два поста и ще се опитам да разтълкувам пред драгите съфорумци това, което е скрито в тях! Изведнъж ме удари носталгията по Korn. IIIII NEEEEEEED SOMEBOOOODYYYY SOMEOOOOOONEEEEE Лайното току-що стана действително! Превод в ефир: "Shit just got real" Please, don't feed the troll! Превод в ефир 2: "Моля те не храни човека, който публикува противоречиви, провокиращи или извън темата съобщения във Фейсбук, в онлайн дискусионни форуми, стаи за разговори (chat rooms), блогове, коментари към вестникарски статии и др.п., с основна цел да предизвика емоционален отговор от другите потребители, да ги провокира или тормози, или просто да попречи на нормалния тон на водения разговор!" Надявам се сега светът да е едно по-добро място. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 За да няма неразбирателства, ще внеса малко яснота относно написаното в последните два поста и ще се опитам да разтълкувам пред драгите съфорумци това, което е скрито в тях! Превод в ефир: "Shit just got real" Превод в ефир 2: "Моля те не храни човека, който публикува противоречиви, провокиращи или извън темата съобщения във Фейсбук, в онлайн дискусионни форуми, стаи за разговори (chat rooms), блогове, коментари към вестникарски статии и др.п., с основна цел да предизвика емоционален отговор от другите потребители, да ги провокира или тормози, или просто да попречи на нормалния тон на водения разговор!" Надявам се сега светът да е едно по-добро място. Good guy Sothbiss. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Пак егатвате от изперквия, агреси.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Днес ли започваше простотията : Бай брадър 70 ? Одеве мярнах една тема ,но нещо изчезна Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Превод в ефир 2: Мисля, че можеше да поработиш и върху думата "храня". Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Една вечер в планината. Чист въздух, мирис на бор. Бира... Малко трева. Красива гола жена до мен. Никаква телевизия. Колко малко ми трябва всъщност... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.