Triti Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Antares, теб ако те затворят някъде, без телевизия и интернет, какво ли ще започнеш да рисуваш?! Мжд. идеята ти на последната ти карикатура е много клиширана според мен. Ако позволиш да ти поднеса моята критика, то пробвай да нарисуваш нещо, което не гони комерс - във всеки смисъл на тази дума. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Какво мислите за случая с Йордан Опиц? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Защо?!?!?! ЕДИТ - защо-то е за лелката над Психозис. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Какво мислите за случая с Йордан Опиц? То няма много за мислене, аз лично се ядосвам доста. Може много да се коментира по казуса, но не искам да си вдигам кръвното сега.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Какво мислите за случая с Йордан Опиц? Въпреки, че изопачават случая и той го е гръмнал в гръб и онзи не се е опитал да го нападне с отверката, а да избяга, все пак говорим за тип, който има доста дълго досие и то не от вчера. Ако полицията и съда си вършеха работа въпросния серсем нямаше да е на свобода и щеше да е още жив (та да може като излезе от затвора да се прояви отново, но това е друга тема). Принципно не е правилно да се стига до подобна саморазправа, но другия вариант да стоим като овце и влезе ли в къщи крадец да се пазим да не му направим нищо, че току-виж ни осъди. Напълно подкрепям, че частната собственост трябва да е неприкосновена и трябва да можеш да гръмнеш подобни кретени щом са дръзнали да влезнат неканени Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 уелком ту бг ако влезе някой у вас му казвате гууд ийвнинг и му давате плазмата , злато , макбука и му викате такси щото може да ви осъди за непрофесионализъм при обир ..... да ви сера на държавата , тва със незастрелването на крадците ми прилича на презастраховка на депутатите , щото по големи крадци от тях няма , демек във всеки един момент от джоба ми/ни/ви излитат стинки за депутатски мерцедеси та по тая логика във всеки един момент можеш да гръмнеш депутат и да го пишиш "защита на частно имущество"......еххх мечтиии само вие останахте с непроменени цени...... пс : бойко къде беше като ме наръгаха с нож? не си струва да го гърмиш приципно наркомана , само ще го отървеш 4 свински опашки едно парче сланина и двулитровка бира ше го накарат да съжалява повече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Antares, теб ако те затворят някъде, без телевизия и интернет, какво ли ще започнеш да рисуваш?!Мжд. идеята ти на последната ти карикатура е много клиширана според мен. Ако позволиш да ти поднеса моята критика, то пробвай да нарисуваш нещо, което не гони комерс - във всеки смисъл на тази дума. @Triti, не е необходимо да ме затворят някъде, за да съм далече от телевизия и интернет (телевизия не гледам), доброволно си го причинявам при всяка отдала ми се възможност. В такива ситуации миниатюрния ми скицник гледам винаги да е до мен, доста от идеите са ми дошли точно когато съм далече от всичко ползващо електричество, за да върви Благодаря за критиката, ценя всяко мнение Да си призная, никога не сядам да рисувам с определена цел - нито "сега трябва да осмея едикойси", нито "сега трябва да измисля нещо на тази тема". Просто от време на време ми идва по някой "факс" и в такъв момент хващам молива :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Въпреки, че изопачават случая и той го е гръмнал в гръб и онзи не се е опитал да го нападне с отверката, а да избяга, все пак говорим за тип, който има доста дълго досие и то не от вчера. Ако полицията и съда си вършеха работа въпросния серсем нямаше да е на свобода и щеше да е още жив (та да може като излезе от затвора да се прояви отново, но това е друга тема). Принципно не е правилно да се стига до подобна саморазправа, но другия вариант да стоим като овце и влезе ли в къщи крадец да се пазим да не му направим нищо, че току-виж ни осъди. Напълно подкрепям, че частната собственост трябва да е неприкосновена и трябва да можеш да гръмнеш подобни кретени щом са дръзнали да влезнат неканени силно съм НЕ съгласен...трябва да имаш право да пречукаш ВСЕКИ, който е влезнал ПРОТИВ твоята воля У ВАС. Демек когато не е ползвал ключ и е дошъл НЕ да ти ДОНЕСЕ плазма, а да ти я ВЗЕМЕ. Пича по БТВ рано сутринта много добре го каза: "ако моя нападел дойде с флекс, аз флекс ли да тръгна да търся от комшията" Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Ама той инцидента е станал пред блока, докато онези са бягали, а не в дома на въпросния човек. Защо обсъждате какво ще стане ако някой влезе у вас от одеве? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Щото са пример за недобро познаване на фактологията, изкривена през "медиите". Иконописецът си е заслужил наказанието, защото за мен това е предумишлено убийство с модифицирано, незаконно притежавано огнестрелно оръжие. И се е оттървал леко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Поздрав за татковците Щото са пример за недобро познаване на фактологията, изкривена през "медиите". Иконописецът си е заслужил наказанието, защото за мен това е предумишлено убийство с модифицирано, незаконно притежавано огнестрелно оръжие. И се е оттървал леко. Я поясни. Това, което четох е, че те са ги задържали и са извикали полицията и докато са чакали единия се е опитал да избяга и тогава иконописеца го е гръмнал Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Щото са пример за недобро познаване на фактологията, изкривена през "медиите". Иконописецът си е заслужил наказанието, защото за мен това е предумишлено убийство с модифицирано, незаконно притежавано огнестрелно оръжие. И се е оттървал леко. Това исках да прочета. В началото бях силно смутен от новината, но след като разбрах подробностите, стигнах до същото мнение. Жалко все пак за човека, много нелепа ситуация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Боре, не виждам какво е жалкото. Предумишленото убийство не е за жалене, нищо е затрил някакъв паразит. Ако оня беше у тях и прочие - пръв щях да скоча да защитавам иконописеца. Но в случая - тц. Още повече - с преправено оръжие... Реално погледнато са го осъдили само за оръжието. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Мен в цялата история ме притеснява, че ония рецидивист е бил на свобода. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 И чудно как със стоп патрон от няколко метра го е утепал....Да беше от упор или от метър...да, ама... Не знам...Казуса е сложен, но е факт, че по никакъв начин не можем да защитим себе си и собствеността си, без да ни осъдят и тикнат в панделата......В закона пише, че се приема за неизбежна самоотбрана едва когато другия те нападне...Т.е. извършва действие застращаващо живота ни..Т.е. аз ще го чакам да ме ръгне с ножа или гръмне с пистолета и тогава ще започна да се защитавам..Ако предприема превантивни действия, т.е го гръмна преди той мене, ще ме осъдят...Никъде го няма т'ва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 ... гръмна преди той мене, ще ме осъдят...Никъде го няма т'ва... Че то в половината цивилизован свят е така. Не виждам какво се възмущавате. Да не би да няма кражби в щатите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 .... пс : бойко къде беше като ме наръгаха с нож? не си струва да го гърмиш приципно наркомана , само ще го отървеш 4 свински опашки едно парче сланина и двулитровка бира ше го накарат да съжалява повече... злобиле я си разкажи тамън сме по темата. Че то в половината цивилизован свят е така. Не виждам какво се възмущавате. Да не би да няма кражби в щатите? цивилизацията е силно надценена. и не е точно така. в някои щати от щатите си е съвсем законно да стреляш по непознат навлязъл в собствеността ти. може да е дори щот не му харесваш цвета на чорапите. трябва само оръжието ти да е законно и да не си много луд. учудващо точно в тези същите щати от онези съединените щати престъпленията свързани с насилие над личността ведно с кражбите и уврежданията на лична собственост са доста по-малка бройка спрямо по-"демократичните" им съседи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Боре, не виждам какво е жалкото. Предумишленото убийство не е за жалене, нищо е затрил някакъв паразит. Ако оня беше у тях и прочие - пръв щях да скоча да защитавам иконописеца. Но в случая - тц. Още повече - с преправено оръжие... Реално погледнато са го осъдили само за оръжието. Я поясни. Това, което четох е, че те са ги задържали и са извикали полицията и докато са чакали единия се е опитал да избяга и тогава иконописеца го е гръмнал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Я дайте линк за случая, който коментирате Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 една статия. втора. трета. има и още много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Ама той инцидента е станал пред блока, докато онези са бягали, а не в дома на въпросния човек. Защо обсъждате какво ще стане ако някой влезе у вас от одеве? Не и според това, което четох аз. Че кришнарчето е било с лоши намерения е ясно... Че не му е за сефте да напада имот е ясно... Че нападението над имущество в тоя вход е ежедневие е ясно... Стигаме до следния извод- на някои хора вече им писна да бъдат ограбвани от стари познайници на полицията. Най-малкото защото всички вече знаят, че те се отчитат там. Нелепо стечение на обстоятелствата е смъртта на тоз натрапник. Наско, де виде ти, че преправено оръжие има, аз туй още не съм го чел. Нещастна случайност убива кретен със стоп патрон. Случайност - подчертавам. Знаеш добре, че не това е принципното му предназначение. И че не това е имал предвид стрелецът. Щото са пример за недобро познаване на фактологията, изкривена през "медиите". Иконописецът си е заслужил наказанието, защото за мен това е предумишлено убийство с модифицирано, незаконно притежавано огнестрелно оръжие. И се е оттървал леко. По никакъв начин не бих определил сцената като такава! Дефинирай предумишлено, при положение, че стреля със стоп патрон по рецидивист. Верно си е , че в Щатите никой нямаше да го притесни. И не само там. Ясно е, че отвертката е сложена в ръчичката после, защото тов е единственият начин да се защитиш от нападение, което може да значи 20 лева, но и със същата сила може да значи живота на някой от семейството ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Верно си е , че в Щатите никой нямаше да го притесни. И не само там. Не е така. Пусни си Liar Liar (Лъжльото) с Джим Кери и си припомни какво той каза по един подобен случай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triti Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Antares, изобщо не се смятам за някакъв критерий по било то какво изкуство, просто всеки път, когато се прибирам от мисия, заварвам променени българите сякаш вкупом. Зомбирани по определен начин, повече консуматори, по-меркантилни, по-зли, по-агресивни, по-низки, по-настървени... някак ослепели и оглушели за повечето възможни други аспекти от живота; втренчени някак еднакво в умопомрачителни пълни глупости. Биг брадър, Мюзикайдъл, България намери талант... И сме буквално цялата нация "цялата Мара втасала", но се смеем на още по-абсурдните тъпотии, които ни заливат отвсякъде. А вече и ти ги рисуваш... На пикльото под Психосис хич няма нужда да отговарям, само искам да му кажа, че е истерик. (И - разбира се - е изперкал от агресия, егати.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Я пак? Има едно златно правило - почнеш ли да генерализираш и трябва да знаеш че си в грешка. Не ми излизай само с "ама то изключенията потвърждават правилото" или "изключая присъстващите". Всякакви хора има, но ти общуваш с такива явно. А конкретно Пешо си рисува подтикнат я от нещо което е чул или видял или дори мернал. Как така реши че е меркантилен или пък зомбиран и той не ми стана ясно. Ако не беше фейсбука аз примерно нямаше и да знам че скоро ще има някакъв Брадър и че Памела Андерсън щяла да вземе оттам 300,000лв. Закъсала го е горката явно, щом идва да се излага при това в шоу организирано в държава от Източна Европа. Гледам какво си написала: "по-зли, по-агресивни, по-низки, по-настървени" и ми идва наум, че човек съди за другите по себе си.. народна мъдрост е това, нито съм го измислил аз нито го казвам с подтекст. Можеш обаче да се позамислиш над това... И не бъркай изнервени със зли, особено хората с които ще се сблъскаш при пристигането си на летището или някоя гара. Айде аз ще ходя да си гледам компютрите, телефоните и прочее техника и ще престана да се занимавам с неща дето не ги разбирам че и да се обаждам по темата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Според мен по скоро мисиите те отдалечават от действителността и всеки път като се върнеш ти се струва по-груба и по-жестока. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.