Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

То и аз съм тюфлек но не се хваля с това :)

Е това щеше да е актуално ако карането на колело беше единственият спорт. :)

Бе то, и аз съм тюфлек...ама гледам да върша нещо...походи из баирите (пеш или с кулилоту)...и градско каране си правим...всеки ден...И все тюфлек си седим... :lol:

WTF???

Това нещо като security deposit ли е, или баш такса? Каква е шибаната логика???

Не е такса а си е баш депозит. Защо се взима обаче?

1. Българина е на принципа: чужда булка кокали няма - ръгай като за последно... па и да не е твоя, че да я пазиш.

Когато е на зор да наеме кола, българина винаги търси ново, скъпо и мощно возило, ако може да гори и малко... обаче на цена 20-30 леФа/ден. Като обиколи всички фирми и види, че таквоз жувотно за такваз цена няма, наема една кола и ела да видиш за какво каране иде реч. После в какво състояние е салона, гуми, джанти и т.н., за минаване през автомивка да не говорим, нищо че я взима измита. Само който не е давал кола под наем не знае на какво е способен българина.

2. Българина винаги забравя да върне колата навреме. Винаги я връща с няколко часа закъснение и е толкова изобретателен в оправданията, че направо жив да го оплачеш.

3. Българина никога не иска да си плати за зулумите които е сътворил на колата, за закъсненията, за потрошените по нея неща и т.н.

Е, затова се взима този депозит. Защото когато българина знае, че има да взима... пази.

=======

Така, че няма нищо за чудене. В този бизнес е така, както и във всеки друг - има си правила. На който не му отърва - да си купи кола на близинг каквато му е кеф и да си я кара със здраве.

Това е накратко :)

А..., как е в Австрия? БъМъВъ 1-ва серия на 25-30000 км се наема за 45 юру на ден плюс задължително представяне на касовата бележка от автомивката при връщане. Иначе олекваш с още 30 юру глобЪ. Миенето на автомивка само отвън е 6-10 юру. Цялостното започва от 15 юру.

Та, тъй. И там хич не е йофтино, ама никой не мрънка :)

....Вземете я вкарайте тая иконка лилавата - много радва. :)

С Вааазелин...

П.п. Заменям три четвърти кралство за ена студена бира...

PS Вземете я вкарайте тая иконка лилавата - много радва. :)

Ще вземем ninja.gif

П.п. Заменям три четвърти кралство за ена студена бира...

Ми ела де - ще се примиря с качване на машината горе - кралство ми не требе... Днес купих маркуча за въздуха, нно не са чували за размера на другия.... biggrin1.gif

magdanoz4o, дори и тюфлек... ПАК ТЕ ОБИЧАМЕ! :love :laughing:

А аз ва обичим уааа...сичките... :wub:

Нещо много се обичате вие двамата! effemine1.gif

laughing1.giflaughing1.giflaughing1.gif

Ъъъъ либоф да има бре Видене..либоф...Стига с тая агресия... :lol:

Не е такса а си е баш депозит

Щом е депозит, разбирам ги напълно. Никога не съм се интересувал от rent-a-car и помислих, че става дума за някаква допълнителна такса, затова възроптах.

WTF???

Това нещо като security deposit ли е, или баш такса? Каква е шибаната логика???

Не! Депозита е отделно и е от 500 до 800лв в зависимост от фирмата. Аз нямам нищо против него, затова и не го коментирах.

В случая, в момента в който наемеш автомобила - автоматично ги губиш 400лв + наема за всеки ден.

@future - това, което си написал предполагам не се отнася за мен :) Взимал съм автомобили под наем в 10-тина различни държави и толкова скъпо (за съответния клас автомобили) и мудно обслужване не съм получавал никъде. Даже в Африка е по-добре...

Не! Депозита е отделно и е от 500 до 800лв в зависимост от фирмата.

В момента в който наемеш автомобила - автоматично ги губиш 400лв + наема за всеки ден.

@future - тези глупости дето си писал - вземи ги разправяй на някой друг. Взимам съм автомобили под наем в 10-тина различни държави и толкова скъпо (за съответния клас автомобили) и мудно обслужване не съм получавал никъде. Даже в Африка е по-добре...

Наема на автомобила си е нормален, въпроса е в тези допълнителни 400лв.

Не знам кой пише глупости в момента. Я снимай един договор да видим как така се губи този депозит. Ти изобщо знаеш ли смисъла и значението на думата депозит?

http://rechnik.info/депозит

уточнение:

точка 2 е за теб, та да не прочетеш само т.1 и да напишеш отново една камара глупости.

И пак казвам - като не ти Отърва тук - бегай в Африка да си наемаш, щом са по-добри обслужването и условията.

Пак не ме разбираш. Депозита е отделен от 400-те лева, които искат. Обнових предишния пост, тъй като явно не е ясно какво съм написал :)

400-те лева са еднократна такса, която покрива:

- превоз на автомобил от София-до Пловдив

- превоз на автомобил от Пловдив-до София

- издаване на зелена карта

Разходите са независимост от факта, че съответните фирми имат представителства и офиси в Пловдив.

Пак не ме разбираш. Депозита е отделен от 400-те лева, които искат. Обнових предишния пост, тъй като явно не е ясно какво съм написал :)

400-те лева са еднократна такса, която покрива:

- превоз на автомобил от София-до Пловдив

- превоз на автомобил от Пловдив-до София

- издаване на зелена карта

Разходите са независимост от факта, че съответните фирми имат представителства и офиси в Пловдив.

Таксите са си такси, съгласен съм. Както беше написано се разбираше съвсем друго.

Явно автомибила е доста луксозен щом се докарва с шофьор от София и после пак се връща там.

Специално за Сотбис и всички други фенове съм подбрал три нови емотикони, които вече са добавени. laughing1.giflaughing1.giflaughing1.gif

сър....Елтън....Джон...на емотинка :D :D

...

Вече няма читави играчи в тая ниша в Пловдив.

Иначе ми минава през главата, че Букурещ е ебаси мърлявия град. Не знам дали това се дължи на огромната ромска маса в него или са си така открай време, но дори София е по-чиста и дори сравнително благоуханна като цяло. Както Букурещ толкова запусната столица на европейска държава май няма.

Ако така изглежда интеграцията на ромите - мне, мерси!

Вече няма читави играчи в тая ниша в Пловдив.

Иначе ми минава през главата, че Букурещ е ебаси мърлявия град. Не знам дали това се дължи на огромната ромска маса в него или са си така открай време, но дори София е по-чиста и дори сравнително благоуханна като цяло. Както Букурещ толкова запусната столица на европейска държава май няма.

Ако така изглежда интеграцията на ромите - мне, мерси!

Те и те са ми едни европейци мамалигарите, като нас същите :)

Те и те са ми едни европейци мамалигарите, като нас същите :)

Още не мога да преценя те ли са по-зле от нас или ние - от тях...

На нас земята ни е запусната, на тях - жизнената среда. Иначе пък имат някои работещи порядки, от които можем да се поучим. Но като цяло от краткия си престой си съставих мнение, идентично с твоето.

US Anti-Doping Agency bans seven-time Tour de France winner for life and strips him of his titles for doping.

O.O

Междувременно си разлях кафето, изпуснах си вафлата на пода и си скъсах гащите на дръжката на вратата. Страхотно начало на деня!

Междувременно си разлях кафето, изпуснах си вафлата на пода и си скъсах гащите на дръжката на вратата. Страхотно начало на деня!

Гледай положително на нещата. Можеше нещо друго да си скъсаш на дръжката на вратата :rolleyes:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...