Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Какво е "сифон"?

Това, което и в бита. Цитат по "Терминология на карста": "СИФОН /СИФОНЕН КАНАЛ/ - морфоложка единица, запълнена с вода във водните и езерни пещери. Представлява извит канал или спускащ се във водата свод. Йозеф Кунски приема и други видове: езерен, почвен, каменен, леден, глинен, от образувания."

Прави ги на фурна или на скара, стават даже и по вкусни, а и по бързо. Жена ми така ме научи и при все, че в началото гледах с недоверие, наистина стават доста по-вкусни.

Преди време, движена от силно мързелашки съображения, реших и аз да направя тиквички на фурна. Не потърсих рецепта, никого не попитах, защото си казах: "Е, то пък голямата сложнотия." След като ги нарязах и подредих и им сипах малко водичка, за да не залепнат за тавата, търпеливо зачаках. Оказа се, че те самите пущини пуснаха двойно повече водичка, отколкото вече бях сложила и крайният резултат беше някакви ужасно разкашкани парчотии с белезникав цвят и никакъв вкус. :) Мъжът ми изяде цели две (!!!) и дори намери сили да промълви, преглъщайки тежко, че не били лоши. :) Такива жестове ме карат да се умиля повече отколкото букет с цветя или друг подарък. :)

Аз имах снимка просто от Берлин, за сравнение е пуснах. Лично аз съм бос а пътното строителство :P

дъ Бос, а?

големи разкопки се очертават северно от марица. всичкото канализация ще сменят с европейски кинти.

общинарите са се научили да позват гугъл-ърт. накъде върви света.....

дъ Бос, а?

големи разкопки се очертават северно от марица. всичкото канализация ще сменят с европейски кинти.

общинарите са се научили да позват гугъл-ърт. накъде върви света.....

А се надяаме, че няя да разкопат пак България?

Ах кви тъпи същества ходят по тая земя...

Стоим си вчера пред на един приятел блока на една маса и си говорим леко високо.Става към 2 часа и изведнъж се чува едно туп и пада 200 грамов домат между нас.Кажете ми това нормална постъпка на нормален човек ли е ? Само да уточня,че 200 грамов домат хвърлен от 7мия етаж може ди причини доста големи щети.Разбира се тия мишки изобщо не се показаха,но разбрахме къде точно живеят,защото продължихме да стоим там известно време и да говорим.Е метнаха още един домат,но ние бяхме малко встрани.И преди се е случвало,но ни замеряха с картофи. Е в такава държава живеем :rolleyes:

Виж за справка "Наръчник по гадология", щом знаеш къде живеят. Такива глупаци от друго не разбират.

При нас хвърча бирена стъклена ботилка, падна на няколко сантиметра от един приятел...и не беше 2 часа, а досто по-рано....

Стоим си вчера пред на един приятел блока на една маса и си говорим леко високо.Става към 2 часа и изведнъж се чува едно туп и пада 200 грамов домат между нас.Кажете ми това нормална постъпка на нормален човек ли е ? Само да уточня,че 200 грамов домат хвърлен от 7мия етаж може ди причини доста големи щети.Разбира се тия мишки изобщо не се показаха,но разбрахме къде точно живеят,защото продължихме да стоим там известно време и да говорим.Е метнаха още един домат,но ние бяхме малко встрани.И преди се е случвало,но ни замеряха с картофи. Е в такава държава живеем :rolleyes:

Я ми кажи, ако ви бяха казали най-културно: "момчета, пречите ми да спя, бихте ли се разкарали?" вие щяхте ли да го направите или да се развикате още по-силно и да го пратите да си гледа работа и ако толкова му пречи да си затвори прозореца.

Не че нещо ама толкова ли не можете да се усетите, че като говорите вероятно пречите на някой. Вие колко умни сте че да не се сетите сами? Или не ви пука? Понеже ми се струва че е второто пък то си заслужава въпросната ответна реакция.

ПС: Аз ако бях щях да напълня някоя торба от била метро или пикадили с вода (има-няма 4-5 литра) и да я метна по вас. Че да прекъсна от раз данданията, понеже силно ме съмнява да продължите там, ако сте хубаво накиснати. Преди години в стария апартамент така отучих едни лапетии да вдигат дандания точно под прозореца ми. От раз!

Да щяхме да се махнем и се махнахме.Толкова ли е трудно да кажеш 2 думи а ? И как точно тоя от 7мия етаж ни чува,а тоя от втория не ?

Преди години в стария апартамент така отучих едни лапетии да вдигат дандания точно под прозореца ми. От раз!

lol

пак вода ...в САЩ вадят цели снаражения :lol:

Да щяхме да се махнем и се махнахме.Толкова ли е трудно да кажеш 2 думи а ? И как точно тоя от 7мия етаж ни чува,а тоя от втория не ?

Брей на думи винаги всички са много културни. Пък на живо един път не ми се е случвало да ми се извинят и да се разкарат. В най-добрия случай за около 5 минути са почвали да говорят по-тихо после отново същото.

А на въпроса ти - защо единия те чува, а другия не - спокойно единия може да си е затворил прозореца или да е заспал по-дълбоко.

И все пак - като сте толкова културни, защо сами не се сещате, че пречите на някого, а трябва да ви се напомня?

ПС: Язък че си е похабил домата човека. Торбичка с вода има по-добър ефект.

Дядо Мраз не може да ми стъпи и на малкия пръст, когато опре до претенции към киното.

:lol: Аз еталон за претенции ли съм станал? :)

Останали сте с грешно впечатление. Аз обикновено много добре знам какво искам което е част от проблема, защото повечето хора си знаят едно и накараш ли ги да направят друго се втрещяват. Пък и аз си мрънкам, защото забелязвам доста подробности, обаче голяма част от тях ги минавам метър. Само че винаги се чудя, защо само на мен ми правят впечатление...

ПС: facebook-a почнаха и те със спама: Trending Articles... ако още малко почнат да ми се месят в четенето на вицове и да ми сканират снимките (не че съм качил кой знае колко) че да ме разпознават като съм идел на майната си направо ще си затрия акаунта. Но пък там има най-много вицове и готини картинки за момента... и Пешо там си качва карикатурите :)

на ква претенция се равнява 1 дядомраз [дямр]?

То това е абсолютната стойност. Скалата започва от фемпто, като за средна стойност се приема диапазонът, нано - микро.

Я ми кажи, ако ви бяха казали най-културно: "момчета, пречите ми да спя, бихте ли се разкарали?" вие щяхте ли да го направите или да се развикате още по-силно и да го пратите да си гледа работа и ако толкова му пречи да си затвори прозореца.

........

напълно подкрепям. След като направиш на някой забележка все едно на пук почва повече шум да вдига. Само, че както казах....аз съм злопаметно гаднярче и само чакам да почнем ремонта на кенефа. Всички ще разплача :D

Случвало ми се е да моля шумна компания да посмали децибелите на няколко пъти и не съм имала проблем. Преди да се хвърлят домати, или други домашни наличности, е добре да се опита с приказка. Ако и след това не се получи, може да се звънне на съответния номер в полицията. (Последното не съм го правила.) Струва ми се безсмислено постоянно някой на някого да отмъщава заради битови неуредици вместо да се изговори проблемът.

Ами аз съм на третия етаж и под нас има градинка. Малката спи на отворен прозорец и съответно се буди и от най-малкото. По принцип и аз се съобразявам с обществения ред, защото като пусна дремела, вие, та се не трае. 3-4 пъти съм молил културно хора да се махнат от пейката под прозореца, защото имаха навика да паркират наблизо кола и от нея да бичи музика. Лечението на две от по-наглите компании беше презерватив, пълен с урина и обаждане до полицията. Когато имам културни хора насреща си - и аз мога да съм културен. Но когато имам животни - бой с черпака по путката, скубане под мишниците, корав хляб и тесни обувки.

Случвало ми се е да моля шумна компания да посмали децибелите на няколко пъти и не съм имала проблем. Преди да се хвърлят домати, или други домашни наличности, е добре да се опита с приказка. Ако и след това не се получи, може да се звънне на съответния номер в полицията. (Последното не съм го правила.) Струва ми се безсмислено постоянно някой на някого да отмъщава заради битови неуредици вместо да се изговори проблемът.

Принципно си права, на практика с лапетии в пубертета шанса ти да се разбереш е нулев. Моя опит поне е бил такъв.

Принципно си права, на практика с лапетии в пубертета шанса ти да се разбереш е нулев. Моя опит поне е бил такъв.

С лапетии не съм влизала в пререкания, с възрастни хора е било. Колкото и да са пили, съпикясвали са се, особено ако се подходи с блага дума.

То това е абсолютната стойност. Скалата започва от фемпто, като за средна стойност се приема диапазонът, нано - микро.

скалирането е след въвеждането на определение. затуй питам 1дямр с коя друга велична може да се свърже? или те притеснява абревиатурата че може да се сбърка с некоя от представките за скалиране? да го заменим с [дедмороз] или [дяд]

пък и формула трябва да му се изведе. примерно 2 кифли(има достатъчно дефиниции) и 3 тутманика(мъжката кифла)+ квадратен корен от дълбочината на гащите им на степен средноквадратичното на общата им ленивост, всичкото коригирано с коефициент на мрънкавост (някъде напред не дефинирахме ли 1 мрън?)и разделено на общия брой опити да се коригира конкретния проблем.

другия вариант е да проведем достатъчен брой експерименти и да изведем емпирична свързаност от типа : 1 дядомраз=0,78ръптора=0,63психозиса=0,21гадове. после па и тях требе да ги свържем некак си с вече определени величини.

между другото днес четох че мрънкането наистина убива мозъчни клетки на слушателя. знаех си че имам суперсили! лошото е че дядото е по-мощен.

В ebay попаднах на най-точното описание на качество свързващо се с географското положение на производителя: Северноевропейско. И човека е абсолютно прав. Може и в западната част да е, но всичко правено в южните държави не е ясно дали няма да са си оставили ръцете. А с италианци ако мога предпочитам да си нямам взимане даване - от тях никога не знаеш какви проблеми ще изскочат, докато с германец или англичанин и да има проблем първо ще ти се извини след това ще се опита да намери начин да се оправи, докато италианец първо ще ти обясни че ти си виновен, след това ще се опита ако може да те прати на майната си и ако не успее тогава с мъка на сърцето да ти оправи проблема.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...