Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

С агенция конкретна не работя - обикалям сайтовете и гледам какво се предлага. 300 кожи на месец само няма от къде да извадя към момента. Минаваме на вариант - двама души в една квартира. От 350 кинта нагоре се намират сносни, но пак идва ташкън...

По най-голямата случайност ще намериш. Не се притеснявай. Проучвай всички опции. Иди се разходи по спирките, разни хора лепят обяви и там. Около ВСИ (ако искаш), съм почти сигурна, че ще има обяви. Винаги на късмет стават такива неща. Само побързай, че скоро ще пристигнат студенти и тем подобни същества, които ще завземат града и е възможно цените да скочат, защото ще има търсене. Ние живеем на 250 лв. (кухня, спалня, голям хол, коридор, междинно помещение с шкаф, 2 тераси, едната от които е остъклена). И го намерихме супер случайно. Дано да имаш нашия късмет. Ако искаш да погледна тия дни като ходя на бачкане по спирките. Пиши на Л.С., може да помогна.

кво съм пропуснал освен обичайната драма покрай галя и вокс.

Няма драма около мен. Никога не е имало :laughing1:

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Току-що се накваках с footlong BBQ pulled pork от Subway, засипан с всякакви зеленчуци и залят обилно с барбекю и chipotle southwest сосове. Е няма такъв кеф. :punk

I hate youuuuuuu.... :D

Не можеш да ме убедиш. Пробвах още 2 пъти - сандвич като сандвич. Друго си е прясно изпечена вратна пържолка на дървени въглища, залята със студена биричка и тук-таме някой зеленчук за разнообразие или някой пържен картоф, може и 2те но това са подробности. Важното е пържолката да е на дървени въглища.

Едното с другото няма нищо общо. Дядо си пък трябва ти обяснявам разни работи дето и децата ги знаят :)

Subway ~= McDonalds

Малко по-здравословно насочен маркетинг просто. Ама то и цялата фармацевтика вече е с естествени продукти, на растителна основа и т.н. гръмки думи. Сейм шит.

ебахти великата глупост е тва с фаровете...чак се изнервям като седна да карам. Особено като се налага често слизане от колата за кратко време. Дано да се случи нещо и да го върнат отново само в зимния период или само за извън града. Убива ми се сякво желание за каране :@

Ти грам не си в час, брат.

Айде моля ти се. Как съм карал до сега почти 9 години, а баща ми 28...а има хора и по 48 години са карали така без проишествия. Особено в градски условия дето и ограничение на скоростта си имаш до 50 км/н...както бяха казали, не можеш ли да видиш в ясен ден кола - не се качвай изобщо да караш. Освен това не фаровете, а превишената скорост е виновна. Щото редовно ми се случва да си карам със 60 и да ме изпреварват дето се вика като спрял. И то коли, а не мотори.

Ние да не се намираме на майната си на север, че да има 6 месеца нощ :D

Няма какво да ви отварям очите и да ви отпромивам промитите главици. Вярвайте си на Интернетя и карайте, както си искате. Но в момента е ЗАКОН. Така че - спазвайте го, защото не искам някой от вас да ме убие. Мерси. :)

Няма какво да ви отварям очите и да ви отпромивам промитите главици. Вярвайте си на Интернетя и карайте, както си искате. Но в момента е ЗАКОН. Така че - спазвайте го, защото не искам някой от вас да ме убие. Мерси. :)

за съжаление е закон и трябва да го спазваме....ако беше само пожелание...ехеее с мед да ги намажеш. 25 години си живял значи в изключителен страх, сега обаче с пускането на фаровете се получава някъв невидим щит. Мдаааа. А ти като пешеходец - пресичай там където трябва и когато трябва ;) и не разчитай само ние да те пазим.

Иначе имаш голям дарба да дразматизираш. Може би ако напишеш книга....Хари Потър ще залезе :D :D. И ако си мислиш, че в онова, което го постна Румен няма дори 10% истина ....то по-добре хич не се опитвай да ни отваряш очите ;)

едит: Не е задължително когато коня вдигне крак за подкова....и жабата да го прави ;)

Идеята да се кара през деня на фарове тръгва в Европа от Скандинавските страни, където (особено през зимата) често е сумрак и през голяма част от деня и е трудно да забележиш приближаващ автомобил. Поради някаква мистериозна причина, страните в Европа, които са по на юг, започват и те да приемат правила за каране през деня с включени светлини (къси светлини или специални “daylights”). Истината е, че в тези държави карането денем със светлини няма никакъв смисъл, просто защото автомобилите се виждат прекрасно и без допълнителни светлини. Нещо повече — в ярък слънчев ден, карането на къси или специални дневни светлини, често добавя елемент на опасност за участниците в движението, защото оценката “къде е автомобилът, колко бързо се движи, в каква посока, какви са точните му размери” частично се нарушава от предните му светлини. Те пречат да се прецени положението и скоростта, с която се движи колата към теб — това важи за пешеходци, мотористи, велосипедисти и други автомобили на пътя. Тъй като видовете светлини варират, мощността им, насочването им (някои светят право напред, други напред и леко надолу, някои са по-мощни, други по-слаби, някои леко “трептят” докато други са постоянни като светлина, и т.н.), то самите светлини се “спречкват” с оценката на положението и скоростта на автомобила (който не е светещ обект сам по себе си, а отразява светлината от околното пространство, най-често слънчевата). Съответно, преценката става по-трудна.

Тук е моментът да вметна, че въпреки че старателно се укриват или просто не се споменават, статистиките в повечето южни европейски държави (не Скандинавските!) показват, че в момента, в който се приема закон за целогодишно каране на светлини, броят катастрофи и жертви на пътя най-често се увеличава (не намалява!). Тоест, карайки нонстоп на светлини, ние убиваме повече хора на пътя, отколкото спасяваме… тъпо, нали? Въпреки това, такива закони продължвата да се приемат, дори не знам, защо? (Управленческо малоумие може би? Популизъм? “Вижте, карам на фарве денем, спасявам животи”?) Тъпо, но факт…

Сигурно виждаш по-лесно мигача на отсрешният автомобил, които е с включени светлини? Особенно ако са къси и мигача са на 2 санта разстояние...this is so true...

Затегнете медицинските тестове преди щофьорски курс или смяна на книжка, не абсурдни закончета...daylight ЛАЙНА...

Закон. It must be reasonable.

+1

Ако хората полагаха малко повече усилия да спазват законите, отколкото да ги обсъждат - мисля си, че положението щеше да е малко по-добро.

На различни мнения сме явно. Според мен си е много добре и то не заради колите ОТПРЕД - тях си ги виждам всякак, но тези зад мен ги регистрирам с периферното зрение много по-лесно ако са с фарове.

@PSYCHOSIS, виж тази тема :) https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=22972&st=5540&gopid=1495541179entry1495541179

:lol: Интернет. It must be true. :lol:

кое е те кара да мислиш, че си прав?

Ако хората полагаха малко повече усилия да спазват законите, отколкото да ги обсъждат - мисля си, че положението щеше да е малко по-добро.

ако и по-малко велосипедисти имаше(в лявата лента)....още по-добре :D

Чефо, на същото мнение като Ваньо съм и обясних защо. А гледам, че никой не го опровергава това... да разяснявам ли подробно защо предпочитам да забелязвам колите ЗАД мен по-лесно или няма нужда?

И в двата случея си намаляш представата за колите през/зад теб за тяхната скорост и габарит със включени светлини през деня. Аз карам на пред не на зад. В белите страни дистанцията м/у два автомобила извън града е 7-9 дължини на колата според законите. От такова разстояние тези светлини по никаква логичен начин не биха ми помогнали лично на мен отпред, и пак казавам, ако си пусне мигача човека няма да мога да го видя, защото светлината от фара е по силна.

Да пуснат и уличното осветление, вземем да виждаме и диреците повече...

Чефо, на същото мнение като Ваньо съм и обясних защо. А гледам, че никой не го опровергава това... да разяснявам ли подробно защо предпочитам да забелязвам колите ЗАД мен по-лесно или няма нужда?

То и ние не сме коне с капаци и мятаме по едно оче в огледалата...ама да не дава Господ, че с или без фарове....нали знаеш ;). А колите ЗАД теб трябва да внимават повече защото ПРЕД теб може да изкочи човек и ти да се изправиш на спирачките. Тогава хич няма да гледам дали някой спазва дистанция, дали си е пуснал фаровете и т.н Ситуации всякакви.

едит: нямам намерение да се обяснявам като първолак пред учителката. Моля се само тая простотия да отпадне и да остане само за зимния период. Отивам на РД да олабим жилата :D :D

ебахти великата глупост е тва с фаровете...чак се изнервям като седна да карам. Особено като се налага често слизане от колата за кратко време. Дано да се случи нещо и да го върнат отново само в зимния период или само за извън града. Убива ми се сякво желание за каране :@

Чудесно! Ето положителен ефект и по-безопасно движение!

+1 Стефчо.

Абе като че ли новата разпоредба някак автоматично отсява некадърни шофьори!!! Защо не се въведе по-рано!?!?!?! laughing1.giflaughing1.giflaughing1.gif

Това е България да си търсиш правата е бахти мисията невъзможна...

Има нещо такова, но пък вече спокойно може доста ефективно да си ги намериш.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...