RaptoR Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 На мен мотористите са ми проблем, когато идват зад мен, а не когато са насреща. Именно! Точно затова казвам, че поне по пет такива идиота дневно ги спасяват фаровете. Иване, далеч не всички мотористи карат на дълги, да не говорим колко мотористи карат и без светлини. Тези са най-опасните на пътя! Имам чувството, че повечето имате сериозни проблеми със зрението. Какво точно им виждате през деня на обикновенните крушки? Да, някой DLR се набива в очите, но толкова. И в нормален ден с нормална видимост не забелязвате колата/мотора, но забелязвате крушчицата ? Превземате се вече. А и проблема с мотористите не е в крушките, а че прекалено бързо ускорярват и се появяват на места където до преди мъничко е нямало нищо, плюс че се навират където им скимне ... В Чехия караме с пуснати светлини целогодишно, ами аз в 99% от времето дори не отразявам факта, че колата отсреща е с включени фарове през деня ... =========================== Момчиле, много здраве от мене! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Аз пък съм "за" карането със светлини. Пък вие си спорете :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Много топло бе, тва лято направо е нереално http://dnes.dir.bg/news/vremeto-prognoza-avgust-11672617?nt=4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Относно светлините! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Относно светлините! If it's in Internet, it must be true. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Семейната кола Волво с40 е сива с лека зелена перла. На напечен на слънцето път (Плв - Първомай) НЕ СЕ ВИЖДА въобще. Същото важи за сиви Мерцедес, Пежо и Тойота. МНОГОКРАТНО е тествано от мен. Времето при което се приближат за да ги видиш ясно и различимо, че са насрещни/или започват изперварване (да не казвам колко пъти са без мигач) вече е недостатъчно ако си започнал ти нормална маневра за изпреварване очаквайки, че няма автомобил или няма тръгнал насрещно да изпреварва. Поради тази причина, съм 100% за извънградските вкл. целогодишно светлини. За градско. Сутрин има 80% блеещи, спящи, съненни, ядосани, бързащи тапири. Личното ми убеждение е, че запалените светлини поне малко от малко привличат вниманието. Мен не ми тречат, не ми бъркат в здравето, и в 10% само да имат ефект и да помагат пак има смисъл. До сега никога не ми е пречело, че някой си е пуснал фаровете през деня. А тия ксенон системи на фарове без "лупи" директно трябва да ги забранят и то без глоба - директно спиране от движение до премахване на системата. Тия не са нормални и могат да те ослепят вечер. _______________________________________ А и тоя разговор си е за подтемата за автомобили общата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 If it's in Internet, it must be true. Няма такава тежест ако не е в Wikipedia обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Реших да не се доверявам на негативните коментари за новите цитрусови бири. Взех си една лимонова, отпих жадно, преглътнах тежко и най-културно поставих бутилката в най-близкия кош. EPIC FAIL! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Реших да не се доверявам на негативните коментари за новите цитрусови бири. Взех си една лимонова, отпих жадно, преглътнах тежко и най-културно поставих бутилката в най-близкия кош. EPIC FAIL! Другия път слушай батко си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Сканирането на код от екрана на монитора ми отнема 3 секунди. Колко по-бързо да става при iPad-а? Фокусирането е проблема. iPad-a в момента в който мина през екрана дори транзит и вече го е сканирал няма секунда няма 2. Една милисекунда да закачи от баркода и го е сканирал Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Фокусирането е проблема. iPad-a в момента в който мина през екрана дори транзит и вече го е сканирал няма секунда няма 2. Една милисекунда да закачи от баркода и го е сканирал Ами и фокусирането е бързо. Да не го приближаваш прекалено бързо? На iPad-а може да му е фиксирана оптиката и да няма нужда от фокусиране... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 А тия ксенон системи на фарове без "лупи" директно трябва да ги забранят и то без глоба - директно спиране от движение до премахване на системата. Тия не са нормални и могат да те ослепят вечер. Напълно съм съгласен с теб, ако такъв кара зад мен обикновено гледам да намаля и да го пропусна, но ако кара срещу мен няма какво да се направи. Буквално не виждам нищо Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Ми от писаното от мен важи и ако това се случи зад мен, не само срещу мен. В огледалото забелязваш 2 светлини, не губиш време да се дзвериш за детайлите. И после "не ме ли видя". Иначе аз преди 3 седмици щях да прасна един такъв. Аз съм в ляво платно за ляв завой и тамън да тръгвам тоя се появи между мен и оградата. Въобще не очакваш, някой да тръгне да се промушва от там, ама тоя с мотора, реши, че може. Разминахме се на косъм. Това обяснявах преди време. Светлините не са за да виждаш тези срещу тебе, а тези ЗАД теб. Не знам за останалите, но аз не зяпам в огледалото през цялото време, само чат-пат хвърлям едно око за да знам кой какво прави или се опитва да направи и движенията там ги регистрирам с периферното зрение. Черен автомобил без фарове ще го видя с периферното зрение ама друг път. Автобус - да, но не и някой по-малък автомобил. Докато карах черното Поло, също усещах разлика в реакциите на другите, когато бях без фарове. Ами и фокусирането е бързо. Да не го приближаваш прекалено бързо? На iPad-а може да му е фиксирана оптиката и да няма нужда от фокусиране... Бързо ако кода е половината екран. Пробвай нещо 150х150 пиксела върху HD 1080р монитор 23 инча. Реших да не се доверявам на негативните коментари за новите цитрусови бири. Взех си една лимонова, отпих жадно, преглътнах тежко и най-културно поставих бутилката в най-близкия кош. EPIC FAIL! Култово Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Бързо ако кода е половината екран. Пробвай нещо 150х150 пиксела върху HD 1080р монитор 23 инча. Ами аз редовно си сканирам кода, за да влезна в AirDroid. Той е горе - долу толкова. 150х150. И е на 20" екран 1680х1050. Ако фокусирането е проблем, просто цъкни върху екрана и му кажи къде искаш да хване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 не познах. и в сервиза установиха че проблема е в модулите на РАМ-а. а моите ужасяващо заслепителни ксенонови крушки на рефлекторен фар все още никой не ги е забелязал и не ми е премигнал дори. как стават тия неща не знам. ама поне да знаете кого да псувате. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Основните спорове са за първото кацане. По принцип не съм фен на разни теории за конспирации, но специално за първото кацане по — скоро си мисля, че е фалшиво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Браво на момчетата! 2:0 срещу шибаните поляци! Невероятен втори гейм до 29, след три поредни изравнявания... Ха дано и третият е наш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Ще ги изядем с парцалите! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Тука малко ги реанимирахме ;o Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 На път сме и да ги реабилитираме... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Честито Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 На път сме и да ги реабилитираме... Epic win Айде ся да разправят как сме били овчари Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Най-после да видя да бием шибаните полски келеши!!! Ура! Падна заветния хълм! Epic win Айде ся да разправят как сме били овчари Стенли, полека брат да не си спомняме за втория гейм... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Бравос, юнаци! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Стенли, полека брат да не си спомняме за втория гейм... Искаш да кажеш третия? Иначе само можем да си мечтаем, ако Казийски също беше в отбора какво щяха да правят с Цецо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.