Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Друг е въпроса ако откажат всички да работят така тогава какво ще се случи?

Няма го тоя филм в тая нация. Всички ще руптаят, ще ругаят и когато първия, който се обади падне, ще се кротнат и ще седят прави, че и на един крак даже.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Няма го тоя филм в тая нация. Всички ще руптаят, ще ругаят и когато първия, който се обади падне, ще се кротнат и ще седят прави, че и на един крак даже.

Жалко за тази нация ,на времето бях поставен пред избора да работя по 16 часа от 16 до 8 сутринта или да си тръгна.

@gal4enceto помисли си за вените на крака.

=======================================================================================

А по повод тозитози) мой пост, днес помествам продължение в картинки - това долу е в Египет и се води Ислямска женска телевизия. Като гледам обаче, май се възползват пълноценно от достиженията на "загнилата западна цивилизация" - "операторът" снима в HD. :bowdown: :laughing:

islam-0004.jpg

islam-0003.jpg

islam-0002.jpg

tn.jpg

Тва някъв нов, хонгконгски филм за нинджи ли е бе, майна ?

П.п. Мойш си представи на мъжовете им на тия, кво им е... Бахти, докът я разопакова... и меракът вземе, че му мине... После що в ислямския свят педеразлъкът бил толкова широко и благосклонно възприет...

Аз също съм с малки цици, ама пак си умирах прав, като трябваше да кисна по 6-8 часа прав в ресторанта...

Аз па хич нямам бозки (ах, как завиждам на Виден), цял ден стърча и препускам на крак и да ти кажа хич не ми пречи....

Илитерат такъв! Пи ше се - РОПТАЯТ !!!

И сега да не се появи пак Николай или Иван П. да ми каже, че не ставам за нищо и как могат да съдят за професионалните ми умения от изказванията ми по форума, закачки или искрени вбесявания за работата.

Това е абсурдно. Не съм си поставял за цел да те тормозя или юркам. На няколкото пъти когато съм се обаждал в такъв стил е било за да накарам теб или някой друг да се замисли малко. Както и да е, извинявай ако има нещо - не е било лично.

В случая съм на твоя страна. Мога обаче да ти обясня мотивите на ръководството, понеже това положение стоеше по идентичен начин във Видео Зоните и тогава запитах шефовете, каква е причината за това изискване при което те ми отговориха, че е кофти ситуацията "стани-седни" и не помня защо висок стол тип щъркел не ставаше или май можеше но те рядко го ползваха. Всички се оплакваха и гледаха почивките да ги ползват седейки или лежейки, или облягайки се накъде отвън докато пушат. Почивките бяха регламентирани по 10 минути на всеки кръгъл час, смените бяха по 2ма човека и един път на смяна часа имаха по 45 мин или половин час почивка (не помня точно), но като цяло беше измислено (всъщност изкопирано от някакви американски видеотеки, човека нито се мъчеше да преоткрива колелото нито се мислеше за по-умен от останалите, че да измисля нови закони като нашите "велики" политици)

При вас май не се налага ставане и едно по-високо столче би било идеално, при това няма и да има разлика за клиентите дали ще си седнала или права, защото като височина е същото общо взето. Та в случая и аз не разбирам за какво уважение става дума след като аз дори не поглеждам касиерката защото съм зает с ваденето на нещата от количката и после с прибирането им, та ми е толкова все едно дали е седнала или права, че няма накъде.

Ами да защитим касиерите ние клиентите. Може пък нас да ни послушат, ако се изкажем, че тормозят персонала и не искаме да пазаруваме в такъв магазин?

И какво лошо има дори и сервитьор, когато няма поръчки в момента, да седне и да запали една цигара,а когато някой клиент махне - да остави цигарата и да отиде да го обслужи? Оставям настрана вип-ресторантите, където се спазва строг етикет, но за нормалните заведения или магазини, какъв е проблемът да си седнал?

Досадата с която го прави защото са му/ѝ нарушили "рахата" и се налага да прави нещо, както и физиономията която прави когато разбере, че няма допълнителна поръчка а примерно са свършили салфетките или солта на масата (примерно) или пък го викат за да донесе един сок за малкия. Специално на сервитьорите това не просто трябва да е забранено а да се глобява при подобни прояви. Ако са повече от един - ок, но и при тях трябва да е същата система като тази която описах по-горе с почивки и прочее. Не може 8 часа да си на крак нон-стоп, но когато си там си за да работиш а не да се опънеш и да си пафкаш... освен ако в заведението няма нито един човек и при влизането на първия трябва да скочи като ужилен(а) а не да продължи да гледа с пренебрежение "досадниците" които са му/ѝ се натресли

Пловдивчани дадоха една идея:

В събота, 28-ми юли, като се стъмни (започва към 21:12) нека всеки, който смята себе си за възмутен, да излезе с приятели на центъра на града си, с по една свещ в ръка. Без плакати и без лозунги. Чисто символично - израз на решителност и непримиримост с мерките, които алчни хора ни налагат ежедневно "за наше добро".

Дори да сте материално осигурени, помислете за възрастните хора в България, които живеят на ръба на мизерията. С новата цена на тока, животът им ще се превърне в още по-жестока борба за оцеляване. Синовете и дъщерите на много от тях са или в чужбина, или просто са ги изоставили и няма на кого да разчитат, освен на милосърдието и подкрепата на случайни хора като нас.

Както можем да спасяваме горите, планините и кучетата, така можем да протегнем ръка на хората, построили България.

Благодарим на всички смели сърца, които ще изпратят по една снимка или видео от центъра на града си със свещ в ръка.

При вас май не се налага ставане и едно по-високо столче би било идеално, ...

Не съм 100% сигурен, но май в Лидл и Кауфланд на касите има едни столчета по-скоро за облягане, отколкото за сядане.

Не съм 100% сигурен, но май в Лидл и Кауфланд на касите има едни столчета по-скоро за облягане, отколкото за сядане.

Явно са ги махнали

За Николай : Благодаря за думите.

Ти обясняваш за почивки по 10 мин. на всеки час. Ето ти нашата система :

Ние имаме почивка от 30 мин., която в многоооооооооо голям процент от случаите е 1 - 1,5 ч. след започването на работното време (като по закон май е минимално след 2 ч.). И нали се сещаш (хем аз съм на 6 ч.), като отидеш в 15:30 ч., почиваш в 16:30 ч., как ще караш до 22 ч. без почивка. Или тези, които са на 8 ч. Имаше един случай, направо се втрещих... Колежката идва в 11 ч. на работа, в 11:30 ч. я пускат да почива. Държа да отбележа, че почивките НЕ зависят от нас. Когато - тогава. Само можеш да мрънкаш, на което не се гледа с добро око (когато те пуснат рано). Та тази колежка, как мислите издържа от 12 ч. до 19 ч. без почивка... А има и случаи, в които те "забравят" и ако се обадиш да питаш защо не си почивал, ти се карат, след което : "А, да бе, вярно". Случвало ми се е да почивам в 20 ч. вечерта, в който случай пък, си скапан и освирепял от глад. Изобщо адски са много неуредиците. И направо се вбесявам. На нас ни беше даден пример с другите отдели, в които колегите били по 8 ч. прави. Обаче обикалят, зареждат, нагоре, надолу... Ние стърчим. Без смисъл. Те имат почивка 1 ч. (2 по 15 мин. и 1 по 30 мин.). Нашата е само 30 мин. А и както добавих, те излизат да ядат когато решат, ние не. Ако си хапнал в 13 ч. у вас, отиваш на бачкане и те пускат в 16 ч. да почиваш - вие как му казвате - вечеря, обяд, следобедна закуска... Какво ще ви се яде така, че да изкарате до 22:30 ч., когато ще сте се прибрали благополучно у вас?

Мирка, ще съм много благодарна, ако идваш скоро в магазина, да го напишеш това в книгата за оплаквания. Надявам се да има резултат (макар да ме съмнява).

И преди е имало опити да ни наложат да стоим прави, бяха за по 2-3 дни, след многобройни оплаквания от по-тежки колежки или такива с проблемни крака/колене. Този път нещата са сериозни, мисля, че това ще се наложи, а от това най-много се опасявам. Макар че надеждата умира последна.

Все едно дискриминация, който има проблемни зони по тялото - аут, който е по-пълен - аут, че не се справя. Скоро ще трябва да ни теглят и мерят, за да видят дали влизаме "в нормите", едва ли не. Нито трябва да си красив, нито суперррррр умен, за да я вършиш тази работа. Аз IQ тест и конкурс за красота няма да държа заради един магазин :cry Хиперболизирам, но ми е много криво.

Винаги ме е удивлявало малоумието, което цари в тези магазини. Казвам го като човек, работил в такъв 6 месеца. Проблемът е, че до ръководни вътрешномагазинни длъжности обикновено се изкачват дългогодишни служители, тоест такива, които не стават за нищо друго. Тоест... не много... надарени.

Та Галче... помисли си ти какво правиш там. И не, не го казвам като подигравка, а като приятелско напомняне, че времето си лети и ако го оставиш - може ти да се окажеш дългогодишния служител, сложен за шеф там. А шефовете по тия места (управители, добре де), ако се сметне количество лайна, които трябва да ринат спрямо заплащане - може да се окаже, че са с по-лош коефицент от теб сега :)

По закон на 2часа има 10минути почивка.Ако ще и 236527367236 клиента да има ти я имаш тая и те не могат да ти кажат нищо ако излезнеш.

Винаги ме е удивлявало малоумието, което цари в тези магазини. Казвам го като човек, работил в такъв 6 месеца. Проблемът е, че до ръководни вътрешномагазинни длъжности обикновено се изкачват дългогодишни служители, тоест такива, които не стават за нищо друго. Тоест... не много... надарени.

Та Галче... помисли си ти какво правиш там. И не, не го казвам като подигравка, а като приятелско напомняне, че времето си лети и ако го оставиш - може ти да се окажеш дългогодишния служител, сложен за шеф там. А шефовете по тия места (управители, добре де), ако се сметне количество лайна, които трябва да ринат спрямо заплащане - може да се окаже, че са с по-лош коефицент от теб сега :)

Пешо, не възприемам думите ти като заяждане. Само да ти кажа, че при нас това за дългогодишните служители не важи. Вземат се нови и нови хора с цел старите много да не се задържат. За да не станат много навътре с нещата. И да нямат претенции. Новите са като зайчета, питат, страхуват се, а старите могат да вземат решения без чужда помощ. Не се цени персонала в такива магазини (т.е. не знам много как е по другите такива). По-лесно е да нахокаш, отколкото да насърчиш. По-лесно е да замениш, отколкото да цениш. Едната колежка днес се гърчеше от болки в кръста и седна пред един клиент. Шефката идва и я ръчка "Ставай веднага". Еми извинявай... При нас за 2,5 години се смениха 3 управители. Тях ги държат към година, отварят един магазин, после на ротационен принцип ги пращат в София, Бургас и т.н. да отварят други магазини. Най-добрият ни управител ни питаше поименно какво не е наред, идваше на събранията, интересуваше се. Сега и "Добър ден" не ни казват шефчетата. Че какви сме ние, служители.

И само да добавя, че много не те разбрах какво имаш предвид с този пост.

Ще ми се да имах опции, обаче цари такава стагнация (или аз съм адски некомпетентна), обаче работа за човек като мен няма (поне в jobs.bg). Не знам къде да търся вече. И да се махна, какво да правя? Да се одупя за наема, няма как...

За Николай : Благодаря за думите.

Ти обясняваш за почивки по 10 мин. на всеки час. Ето ти нашата система :

Ние имаме почивка от 30 мин., която в многоооооооооо голям процент от случаите е 1 - 1,5 ч. след започването на работното време (като по закон май е минимално след 2 ч.).

.....

Принципно това една жалба, където трябва ще е много подходящо. Мога да проверя къде точно е това място. Защото законите са си закони. Ако трябва да се работи прав е ок, но трябва да имаш почивка от 10 минути на всеки кръгъл час. И трябва да имаш почивка от 30 минути поне веднъж през работното ти време и ако това е 30 мин след като си почнал е повече от малоумно. Не че нещо ама в случая сте си в правото да мрънкате и специално за голяма верига магазини това е неадекватно и ще ги подгонят трудова медицина като начало. Също така разните борци за равни права и дискриминации само това чакат да се уволнени някой заради това че е дебел примерно или други абсурдни критерии. Въпреки че те последното относително лесно ще го заобиколят и могат да се измъкнат, това с почивките няма как да се мине метър.

Най-добрият ни управител ни питаше поименно какво не е наред, идваше на събранията, интересуваше се. Сега и "Добър ден" не ни казват шефчетата. Че какви сме ние, служители.

И само да добавя, че много не те разбрах какво имаш предвид с този пост.

Това са дребни душици временно станали "бригадири". Тази дума е по-подходяща за тях защото за да си шеф се иска освен да си наясно с много неща за бизнеса да можеш да мотивираш хората и да разбираш какво става. Хокането е признак на некадърност и/или некомпетенстност. Има хора които си заслужават, върпреки че за да се наложи да ги нахокаш трябва поне няколко пъти да си обяснил кротко какво не правят както трябва, да си им показал как и т.н. и ако наистина проявява завидна тъпотия тогава да го нахокаш, въпреки че аз по-скоро бих го предупредил или бих го глобил (последното в краен случай защото наистина това е последния механизъм който трябва да се ползва и човека трябва да е много наясно че се е издънил сериозно, щом са го глобили). Но овикването е признак за изпускане на нервите а последното в бизнеса е недопустимо. Бизнеса си е бизнес, там емоции няма и не трябва да има.

Като цяло, благодаря ви за окуражаването и за това, че този път не сте наежени срещу мен. Ще видим как ще се развият нещата. Дано да е в наша полза, да не вярваш...

Ако ли не, ще търся работа. Имам някакъв акъл; горе-долу образование; мясам на човек, опа, жена; така че ако чуете нещо, ще съм благодарна да се обадите своевременно :bowdown:

Относно почивките, забравих да добавя новото разяснение на едно събрание - "Почивката е 30 минути и се дава по усмотрение на супервайзора, без право на обжалване". Цитирам.

Ако ли не, ще търся работа. Имам някакъв акъл; горе-долу образование; мясам на човек, опа, жена; така че ако чуете нещо, ще съм благодарна да се обадите своевременно :bowdown:

Че знаем ли те от какво отбираш, че да те имаме предвид?

Уча се много лесно. За офисче ще съм идеална. Ако толкова държиш точно ти, ще ти пратя CV на мейла или нещо там.

Лека нощ ви желая. Аз ще ставам рано да се гърча :wacko:

Уча се много лесно. За офисче ще съм идеална. Ако толкова държиш точно ти, ще ти пратя CV на мейла или нещо там.

Лека нощ ви желая. Аз ще ставам рано да се гърча :wacko:

Няма да е нужно. Аз ако мога да помогна на някой да си намери работа, винаги съм пускал обява в съответния раздел във форума.

Относно почивките, забравих да добавя новото разяснение на едно събрание - "Почивката е 30 минути и се дава по усмотрение на супервайзора, без право на обжалване". Цитирам.

Освен ако това изрично не ти го пише в трудовия договор могат да те фанат за шлифера.Успех и дано се пооправят нещата.А тия дето са мо измислили това трябва те да поработят 1-2 дена малко да видят какво е :laughing1:

Галя, в подобни места ужасно много се използва именно това овчедушие. Именно факта, че служителят няма да си потърси правата. Ако го уволнят, нарушавайки кодекса на труда - може да ги осъдиш като стой та гледай. Ама повечето хора ги е страх именно от това, да ги уволнят и си траят, независимо, че от правна гледна точка те биха били правите...

Уча се много лесно. За офисче ще съм идеална.

НИКОГА ама НИКОГА не го казвай това, особено на интервю. Това се разбира по следния начин: мисля си, че съм голяма работа, но не мога нищо.

Казваш какво знаеш и можеш (в контекста на фирмата където искаш да работиш, не е нужно да казваш че мама те е учила да правиш мусака примерно, но дори в софтуерна фирма може да е ценен опита на човек, работил в заведения за хранене или хотели). За "офисче" е добре да наблегнеш на това, че правописа ти е добър - все пак си завършила педагогика, добре е да кажеш доколкото познаваш Word и/или OpenOffice без да се изсилваш, че знаеш всичко или много "отвътре". Казвай че имаш опит и го познаваш добре. Отлично можеш да казваш ако наистина си в състояние да отговориш на произволни идиотски въпроси за материята и си в състояние да обучаваш други на нея (защото са ми казвали отлично, че познават нещо хора които си имат бегла представа, и на три подвеждащи въпроса се хванаха при което директно им показах вратата, защото ако това което са написали, че познават отлично е такова положението, значи при останалите неща дори бегла представа си нямат, поне аз такива изводи съм си вадил).

Та общо взето когато искаш някъде да работиш опитай се да си се представиш там и подчертавай уменията които имаш и които според тях биха им били полезни. При това спокойно можеш да изтриеш от автобиографията си неща, които не мислиш, че нямат стойност или просто ги спомени бегло като нещо незначително. Въпросния документ е с почти 50% от тежестта дали ще те вземат или не... и не слагай снимка, освен ако не са поискали.

Галя, в подобни места ужасно много се използва именно това овчедушие. Именно факта, че служителят няма да си потърси правата. Ако го уволнят, нарушавайки кодекса на труда - може да ги осъдиш като стой та гледай. Ама повечето хора ги е страх именно от това, да ги уволнят и си траят, независимо, че от правна гледна точка те биха били правите...

Проблема е, че ще ги уволнят по друг параграф - примерно несправяне с възложените задачи. Но както каза жалба към трудова медицина за почивките би била доста идейна. Още по-идейно е някой с проблеми направо да си изкара медицинско, че в следствие на работата му се е влошило здравословното състояние. Особено след подадена жалба ако те уволнят пък може да ги тормозиш, че са го направили именно заради това, но си трябват връзки, адвокати и малко начален капитал - нещо с което повечето хора, работещи там не разполагат.

Цитирам дословно отговора на един от изпълнителните директори на "Билла", попитан защо не говори със служителите:"Аз не разговарям с артикулни номера."

Няям повече коментари по въпроса.

Ред. А Пешо е много прав за съденето и търсенето на правата.

Добро утро.

http://www.youtube.com/watch?v=0qSaTfIcE6c

Да ви кажа, не съм кон с капаци, обаче и аз си налягам парцалите, защото нямам опции. Иначе гледам да не се отказвам лесно и ако можех, бих се борила.

Николай, това, което съм написала е за въпроса на Ангел (естествено, на шега). О, повярвай ми, знам как да се държа и какво да говоря на интервю, само че преди това да ме викнат на такова. Знам какво мога и колко, не се правя на "гола, та голяма" . Знам какво да правя, но дори не звънят. Съвсем сериозно. А снимката на CV-то ми е хубава, така че не мисля да я махам (от дипломата ми за висше).

Аз ако бях щях да си търся правата!

Безумие е да те карат да стоиш по 8 часа прав на работа, която не го изисква. Аз самият, в Билла съм се чудел много време тея жени как стоят прави по толкова време. Впоследствие забелязах, че седят.

След 1-2 години, като ти излязат разширените вени, дали ще си е струвало?

2006-7 година, работодателите едва намираха хора и се молеха да почнеш при тях, като даваха не малки заплати, но от както започна "кризата", взеха да ебават хората по най-бруталния начин. Обаче аз съм оптимист, след лошото винаги идва добро и такъв тип фирми много бързо ще угаснат, защото няма да има квалифициран персонал който да им работи. Поне аз така мисля де. Иначе Галя не се отчайвай, във всички големи вериги е така. Имам и наблюдение от Лидъл, където жена ми работи от началото още.

Добро утро на всички. 10 дена почивка на морето ми се отразиха много добре. Ходихме на фестивалите в Каварна, бяхме на плажове чак до Крапец и Дуранкулак, после на южното черноморие - Крайморие и Созопол. От плажа на Крайморие видяхме взрива на айрогарата, където близо час мислихме, че се е запалила някаква кола.

За поредна година си пожелавам, никога да не ходя на море на юг от Варна. Просто на север е с пъти по-хубаво, чисто, спокойно и евтино в сравнение с юг.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...