Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

от кога ще трябва да се съобразяваме с тая шибания - карането на фарове целогодишно?

Що? Много ли е трудно включването им?

Я ми обясни какъв е проблема да си включиш фаровете?

ПС: Изчетох глупостите от следващите постове - едно смислено обяснение не видях, освен, че крушките били скъпи пък горели много и т.н.

След като се приеме в НС на второ четене.

П.П. Между другото в ясен слънчев ден и аз наистина не виждам никаква полза от светлини, нито някой може да ме убеди, че спрямо лумените на слънцето, видимостта на отсрещната кола ще се увеличи....в облачен, може би. Всъщност на мен лично не ми е проблем, защото съм се "диодизирал" отдавна, вече съм си го направил като навик и почти през цялата година си карам на светлини, без да отварям основните фарове. B)

Черна кола идваща зад мен я виждам много по-късно от яркочервена. Тъмносива, тъмнозелена и т.н. също. Не че нещо - зад мен е, трябва да се съобразява той с мен, а не аз с него и все пак е добре да знаеш, какво има около теб.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Вие сериозно ли? Не случайно е емотиконката :laughing1:

Сериозно. Не се ли научи? Сарказма се разбира само ако..... не. Сарказма не се разбира.

Баси майката. В три заведения се опитах да направя резервация и трите full max. Добре че в четвъртото нацелих. Иначе народа беден. Както и да е. Наздраве ви пожелавам, отивам да се освинвам. :beer:

Ти пък си се сетил в 20:30 да правиш резервации. Те хората са насядали вече..

За жалост вече 40 год.след края на мисиите Аполо, човек не е летял отвъд околоземна орбита.

Старите технологии бяха изключително скъпи и не толкова надеждни, но по онова време ситуацията в надпреварата в Космоса беше съвсем друга. Сега е ред частните компании да поемат земната орбита (както вече и става на практика) плюс Луната разбира се. Според мен следващото стъпване на човешки крак на Луната има смисъл да бъде направено единствено по проект на частна компания или консорциум.

Черна кола идваща зад мен я виждам много по-късно от яркочервена. Тъмносива, тъмнозелена и т.н. също. Не че нещо - зад мен е, трябва да се съобразява той с мен, а не аз с него и все пак е добре да знаеш, какво има около теб.

А, да...забравих за хората с проблеми в зрението, далтонистите, старите хора и изобщо хората с всякакви проблеми, за които не е много препоръчително да карат кола. :devil

Старите технологии бяха изключително скъпи и не толкова надеждни, но по онова време ситуацията в надпреварата в Космоса беше съвсем друга.

Няма какво да се лъжем - по онова време на никой не му беше притрябвала Луната (особено с технологиите, за които говориш - несъвършени, скъпи и рискови). Работата беше кой от двата лагера ще е пръв в каквото и да е, вкл. и в овладяването на космическото пространство....и се хвърляха луди пари. Сега няма много смисъл някой да се доказва, защото просто няма пред кого - и то, за едната чест...а много по-полезно за ежедневието (и много по-евтино) е да се съсредоточиш в изкарването на спътници в околоземна орбита. Ама същите тия неща вече ги обсъждахме преди време при подобен повод.....;)

А, да...забравих за хората с проблеми в зрението, далтонистите, старите хора и изобщо хората с всякакви проблеми, за които не е много препоръчително да карат кола. :devil

Мога да ти отговоря подробно в стил "Ангел" че не е баш така и да изкарам доказателства колко по-отдалече се забелязват подобни обекти в огледалото с перфиерното зрение, ползите от контраста на цветовете и светещите фарове... ама викам да пропусна :)

Само искам да ти намекна, че аз не съм казал, че хептен не ги виждам бе майна, просто ги забелязвам малко по-късно. И в случая те са длъжни да се съобразяват с мен, само че предпочитам да се държа по-културно с останалите, не да им преча качествено.

Най-накрая да приемат някакво смислено изменение на ЗДП.

Ако са ви проблем 8-10 лева за смяна на крушка на половин година, как изобщо ги карате тези коли?

Няма да тръгна и да се обяснявам дали съм далтонист, полусляп или страдам от кокоша слепота, факт е кола с пуснати фарове се вижда по-добре и по-далеч.

Дядо пак не си прочел правилника добре, погледнете листовките и ЗДП-то, при маневра на пътя дали никога колата отзад никога не е с предимство?

Ако се налага мога да дам един 2 жокера.

Мога да ти отговоря подробно в стил "Ангел" ...ама викам да пропусна

И аз мога да отговоря иконообясняващо в стил jozo, ама и аз викам да пропусна. :))

Едит: Мама му стара, вече ще започна да слагам по 5-6 икони една до друга или направо една голяма, че да има ефект (най-вече при възрастните и тия с проблемите в зрението, дето и иконите не виждат :laughing1: :laughing: :devil :P :lol:).

Ти пък си се сетил в 20:30 да правиш резервации. Те хората са насядали вече..

Не се подлъгвай по часа на поста ми, резервациите ги правих към 18:45, което си е пак малко късно, но все пак...

Eгати елитните кръчми.

Няма такива кръчми, не го слушай. Шегува се.

За всяка кръчма по обед може да направиш резервация без проблем. В най-лошия вариант, за тия с жива музика и програма, трябва да направиш от предния ден.

Що? Много ли е трудно включването им?

Я ми обясни какъв е проблема да си включиш фаровете?

ПС: Изчетох глупостите от следващите постове - едно смислено обяснение не видях, освен, че крушките били скъпи пък горели много и т.н.

Свирепо ме дразни това движение...че е и наказаумо на всичкото отгоре.

да го ева за втори път ще махам бронята, че от бързане забравих два болта....вдигнах кръвна захар. За 10 секунди работа, 1 час сваляне и махане ще има ся :@

ако не друго поне на колелото на пазарджишко ми върза бая :D :D ....хубуу, че нетруут не кара зад мен :D

Свирепо ме дразни това движение...че е и наказаумо на всичкото отгоре.

Ъъъъъъ? Това леко като малките деца да ти кажа. Не искам и това е. Не защото имаш друга причина по-смислена а просто защото си се заинатил. Поне така излиза от написаното

Ъъъъъъ? Това леко като малките деца да ти кажа. Не искам и това е. Не защото имаш друга причина по-смислена а просто защото си се заинатил. Поне така излиза от написаното

ми и така да е...

Светлините през деня са хубаво нещо и нямам нищо против да са целогодишно, но....отново твърдя, че в дни като днешния няма НИКАКВА полза от пуснатите фарове! Мога да споря до утре и с дедото, и с наката и който иска още да се пробва. Днес цял ден бях с колата из града. Тъй като хората все още нямат навик да си пускат светлините и през лятото, половината коли бяха със, половината без. Постоянно гледах и сравнявах в днешния ярък и слънчев ден дали виждам дори и малко повече колите със светлини, отколкото останалите без светлини - резултатът беше категорично отрицателен...и гледайки фронтално, и гледайки настрани (с риск да се ударя някъде и използвайки само периферното си зрение), колите със светлините не ги забелязвах повече, отколкото останалите с изгасените фарове. Часове наред пътувах насам-натам и си бях поставил за цел да направя сравнението.

Разбира се горното не го твърдя за дните без слънце, дори и да са през лятото - говоря единствено за ярко слънчевите дни. От колите със светлините даже имаше някои, на които късите им дори не се забелязваха, че са пуснати, защото просто не можеха да насмогнат на яркото слънце, светещо многократно по-силно от тях, че и в същия спектър ; малко по-ясно се виждаха светлините на тези с ксеноните, светещи по-студено от слънчевия спектър, както и някои фабрични по-силни халогени, но пак нямаше никаква полза за това, колата да бъде забелязана от по-далечно разстояние или пък по-бързо. Сори за останалите, дето не са на това мнение, но вярвам най-вече на очите си. И тъй като няма как да се диференцират дните със слънце и без слънце, затова и съм "за" карането на светлини през цялата година, дори и да няма полза в дни като днешния.

Иначе и аз съм "ЗА", най-малкото защото като свикнеш веднъж ще си ги пускаш винаги.

А не както досега да свикваш и отвикваш през няколко месеца.

Навик лесно се прави. С коланите пак беше същото...сега първата ми работа като седна на седалката е да си сложа колана, и то - без да се замислям. ;)

Галине, кога си свободен :)

Стефчо... Задаваш ми мега тъп въпрос, който дори граничи с цинизъм по това време на годината ;)

Знаеш ме къде съм, ама врътни едно телефонче предварително. Та, така... :rolleyes:

Стефчо... Задаваш ми мега тъп въпрос, който дори граничи с цинизъм по това време на годината ;)

Знаеш ме къде съм, ама врътни едно телефонче предварително. Та, така... :rolleyes:

А ти що си мислиш, че не звънях преди час или може би два бяха :). Щото най-накрая сглобих гробницата, остана последната част :)

сега ако почна и по мотора да пипам и на майстор няма да ида :D :D...лошото е, че не искам да ГЕ :D :D

edit: днеска като се връщах от една от моргите...преди обяд, дори успях да те засека :)

Дайте някакъв Офис пакет 2003, без Daemon tools, моля. И съжалявам, че пиша тук, ама ми е спешно :)

А ти що си мислиш, че не звънях преди час или може би два бяха :). Щото най-накрая сглобих гробницата, остана последната част :)

сега ако почна и по мотора да пипам и на майстор няма да ида :D :D...лошото е, че не искам да ГЕ :D :D

edit: днеска като се връщах от една от моргите...преди обяд, дори успях да те засека :)

Къде тва бре?

Ахаа... начи ти си един от тия на които не съм вдигнал :punk

Мноо рахат, човек кат си изключи звука на телефона, та да не му пречи на по-съществените задачки :rolleyes:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...