Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Този свят е полудял: тази картина (Étoile Bleue) е продадена в Лондон за $37.7M

Това нищо не е - трите цвята на Марк Ротко преди 2 месеца се продадоха за близо 87 милиона долара. :))

Без да съм какъвто и да е капацитет в изобразителното изкуство, струва ми се, че доста хора биха се справили пак толкова добре в съчетанието на цветовете, за доста по-малка сума...B)

z596-christis-09-05-2012_thumb_medium250_281.jpg

П.П. Всъщност...както казах, доста съм бос в тази област и картината може би е наистина добра, но със сигурност някои хора просто не си знаят парите....87 милиона долара за подобно цветно петно ми се струва доста нелепа ситуация....

Друго ми е интересно. Доказват, че е Хигс бозона. И после какво? Теорията се потвърждава. Но за какво може да послужи това, че една теория е доказана. Като вече са сигурни, че е така тая работа с полето на Хигс и масата и т.н какво ще им послужи? Може ли да се намери някакво практическо приложение на това? И ако да, защо примерно са чакали да се докаже теорията за Хигс полето и бозона, че да почнат да мислят нещо базирано на това потвърждение.

Това е фундаментална наука за строежа на елементарните частици. Няма как от днес за утре да излезе нещо с практическо значение. Просто това са нови хоризонти за човешкото познание, но от технологична гледна точка също имаме изключителни постижения, защото условията, които се създават в LHC в Женева са доста близки до тези при Големия взрив, което само по себе си е грандиозно постижение. В тези условия на гигантски енергии (максималната възможност на ускорителя, която смятат да бъде достигната някъде през 2014-та е 14 TeV, това са тераелектронволта или 14х1012 eV) може и да излезе нещо интересно, но кой знае.

Върху тва и сопола си няма да изхвърля...камо ли да дам 90 млн... :D :D

едит: за "творбата" от на Мидекс поста иде реч ;D

Чефо, к'во разбираме ние с тебе от изобразително изкуство...ама за да ти дам все пак по-евтина алтернатива от горната - ето ти една по-малко струваща, пак на същия художник...струва само $73 милиона, продавай фераритата и давай парите...не се стискай, скръндзо такава.:woot

18550820131328491441.JPG

Това нищо не е - трите цвята на Марк Ротко преди 2 месеца се продадоха за близо 87 милиона долара. :))

Хахаха, този пич кърти мивки! Всички картини са му такива, като абсолютен шедьовър е последната, която е направил малко преди смъртта си: :bowdown: :punk

RothkoBlackGray.jpg

...абсолютен шедьовър е последната, която е направил малко преди смъртта си: :bowdown: :punk

Този определено е бил на обратната страна на Луната, ама и до смъртта си не си е признал как е стигнал дотам...:alien: :bgrin:

Тия картини са нелепи. Независимо с каква техника са правени. Дори не мисля, че тези, които се водят ценители, знаят какво има на тях.

По повод модернизма винаги се сещам репликата:

- Толкова си грозен, че можеш да минеш за експонат от изложба на "Модерно изкуство"!

Този определено е бил на обратната страна на Луната, ама и до смъртта си не си е признал как е стигнал дотам...:alien: :bgrin:

Мдам, сега прочетох информацията за последните му дни от живота и явно наистина е бил там:

In the spring of 1968, Rothko was diagnosed with a mild aortic aneurysm (defect in the arterial wall, that gradually leads to outpouching of the vessel and at times frank rupture). Ignoring doctor’s orders, Rothko continued to drink and smoke heavily, avoided exercise, and maintained an unhealthy diet. However, he did follow the medical advice given not to paint pictures larger than a yard in height, and turned his attention to smaller, less physically strenuous formats, including acrylics on paper. Meanwhile, Rothko's marriage had become increasingly troubled, and his poor health and impotence resulting from the aneurysm compounded his feeling of estrangement in the relationship. Rothko and his wife Mell separated on New Year’s Day 1969, and he moved into his studio.

On February 25, 1970, Oliver Steindecker, Rothko’s assistant, found the artist in his kitchen, lying dead on the floor in front of the sink, covered in blood. He had sliced his arms with a razor found lying at his side. During autopsy it was discovered he had also overdosed on anti-depressants. He was 66 years old. The Seagram Murals arrived in London for display at the Tate Gallery on the very day of his suicide.

Това с картината не мога да го схвана. Освен да перат пари не виждам особен смисъл да се дават толкова пари за подобна цапаница... За пране на пари обаче е особено удачен вариант признавам. Леко изтъркан, но става.

o.O Не съм и подозирал, че такива неща съществуват.

Това преди време съм го гледал на клипче в действие ...наистина е много впечатляващо - почти като машината за полагане на релси и траверси. :))

Nedaj Me Sreco....ако днеска отида в Планетата....утре сам ще си вдигна ръката победоносно :D :D

някой по желание да ми вдигне ръката....Галенчето беше бaси медеца сладък :D

някой по желание да ми вдигне ръката....Галенчето беше бaси медеца сладък :D

Откъде да я вдигнем - от "на 1 педя под пъпа ли"? Не, мерси - оправяй се сам. :laughing1:

Минава ми през главата, че днес в парламента приеха размера на глобата за минаване на червено и неспиране на пешеходна пътека. За първо нарушение е 100 лв. А ако нарушиш закона за пушенето, глобата (ако не ме лъжат спомените) варира между 300 и 500 лева. Съгласна съм, че действия, с които се заплашва здравето на околните трябва да бъдат подобаващо наказвани, но все пак глобите трябва да са адекватни една на друга.

Минава ми през главата, че днес в парламента приеха размера на глобата за минаване на червено и неспиране на пешеходна пътека. За първо нарушение е 100 лв. А ако нарушиш закона за пушенето, глобата (ако не ме лъжат спомените) варира между 300 и 500 лева. Съгласна съм, че действия, с които се заплашва здравето на околните трябва да бъдат подобаващо наказвани, но все пак глобите трябва да са адекватни една на друга.

Според мен, повече хора са склонни да нарушат забраната за пушенето при ниска глоба, отколкто са склонни да минат на червено. Пък и представи си, че неволно минеш на червено и глобата е 1000лв?

Ако глобата за пушенето е 20-30лв, някакви тарикати ще я нарушават и ще си пушат цяла вечер вътре след като веднъж ги глобят.

Дори по-голяма трябва да е глобата за пушенето. В четвъртък вечерта бяхме в Каручката 2 и някъв си дойде и вика: "ако искате влезте вътре, разрешил съм пушенето, можем да си пием да си пушим и да си правим каквото си искаме". Кой по дяволите е той...собстевеника ли? И кво от това? Преди да забранят това пусто пушене в същата Каручка сълзи са ми текли от цигарен дим....ебаси лисичарника беше. И после исках да си изхвърля дрехите, че миришеха на....

И другите глоби трябва да ги има обаче много е кофти на трилентов път да спреш в средна лента, а тия от дясно и от ляво най-вече да НЕ спрат....А някои пешеходци просто ме изумяват. Пресичат и кво си мислят, че колата е лагерна количка ли? Забили тая глава и грам не гледат. Ми всичко се случва....

А колоездачите са нещото, което най-много ме вбесява на пътя...майчице мила. Един дядка как удари колата в дясната лента, а тя беше СПРЯЛА НА СВЕТОФАР. Добре, че имаше 20, 30 секунди червено, че пича се беше много напенил.

Дори по-голяма трябва да е глобата за пушенето. В четвъртък вечерта бяхме в Каручката 2 и някъв си дойде и вика: "ако искате влезте вътре, разрешил съм пушенето, можем да си пием да си пушим и да си правим каквото си искаме". Кой по дяволите е той...собстевеника ли? И кво от това? Преди да забранят това пусто пушене в същата Каручка сълзи са ми текли от цигарен дим....ебаси лисичарника беше. И после исках да си изхвърля дрехите, че миришеха на....

А защо непременно държиш да ходиш в тая 'каручка' (и си ходил преди), след като е била лисичарник и е трябвало да си изхвърляш дрехите? На мен като не ми е приятно да ходя еди къде си по някаква причина (каквато и да е) - просто не ходя там. Явно не ти е било чак толкова зле в тоя лисичарник...;)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...