Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Ще помисля още малко и ще ти кажа какво съм решил като вариант.

Разбрах те. Комбинирай два слоя тогава, ще има по-голям ефект.

Добро утро.

http://www.youtube.com/watch?v=9eJgTUUw4Pw&feature=g-vrec

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Аз не мисля, че нещата са такива, каквито се изкарват. Не съм чувал да се пръска с отрови, най-малкото защото е скъпо. А според мен е и излишно.

Днес ме свързаха с хора, които наемат покриви с цел поставяне на фотоволтаици. Веднага пристигна изпълнител, който ми разказа доста интересни неща. Едно от тях е, че няма начин да се поставят върху плодородна земя - задължително се сменя статут. Второто - всяка година се вади ново разрешение. Третото и много странно - по неговите думи работят 30 години, а не както аз бях чувал - около 20. Инвестицията на практика (изключвам проектиране и разрешителни) е нулева. Всичко се доставя и монтира безплатно, като инвеститорът не получава пари, докато не се изплати оборудването. Фирмата изпълнител прибира парите от продадения ток до този момент.

Най-хитрото нещо, което видях в тази област преди няколко месеца, е ползването на водни площи. Разни умни хорица като този, с когото говорих тогава, взимат язовирче, слагат му една турбина и .... пускат отгоре фотоволтаици на понтони! Признах го за хитрец тоя човек - хем вади ток от водата, хем отгоре от слънцето! По неговите думи - никакви разправии със статути, никакви строителни разрешителни - само някаква хвърчаща бележка, която се вади за 15 минути.

Не е скъпо, защото се пръска много рядко.

Тоя тип ти говори за финансиране от?

Защото с кредит или по мярка 311 или 312 инвеститора задължително има самоучастие.Да не говорим за това, че всичко се плаща авансово...И не става ей така със хвърчащи бележки, отдавна вече не дават акт 15/16 за празен кър.

добре бе. нямало начин върху плодородна земя. другия път няма да повярвам на очите си като видя нива , а до нея оградка след която почват декари метални конструкции с панели с перфектно оплевени основи. щото оградката, границите на парцела и статута сигурно променят вида на почвата.

иначе за цикъла им на живот- може и 50 години да е, но изследванията са за период от 30 години. Законът пък предвижда сключването на договора за присъединяване и заплащане на генерираната енергия за 25 години, в който период цената може само да се увеличава. Сега производителите до 20тата година гарантират работа на над 98% от панелите на над 95% от номиналната им мощност. След това се прогнозира спад в генерираната мощност до около 85% за период от 10 години. нищо не пречи по време на експлоатация да бъдат подменяни дефектирали панели или просто рециклирани, при което живота на ФЕЦ-а да е теоретично безкраен.

колкото до замърсяването при производството на самите панели - има си го, но пък е много по-малко е от това за производството на литиево-йонни батерии за хибридни автомобили например.

Договора за изкупуване е за 20 години.

И да, инсталацията може да бъде буквално вечна..Въпроса е, на каква цена ще можеш да продаваш добиваното електричество, след като ти изтече договора и излезеш на свободния пазар.И дали ще има смисъл, да подменяш панели и да поддържаш инсталацията.След 20 години...никой не знае.

В събота в колко часа да съм в лолипоп ?

От 22:30 някъде почва партито. След това може да заповядаш. Аз ще почна към 12:30 някъде.

Не е скъпо, защото се пръска много рядко.

Тоя тип ти говори за финансиране от?

Защото с кредит или по мярка 311 или 312 инвеститора задължително има самоучастие.Да не говорим за това, че всичко се плаща авансово...И не става ей така със хвърчащи бележки, отдавна вече не дават акт 15/16 за празен кър.

Нещо не четеш или не разбираш какво казвам. Говоря за собственик на фирма, която проектира и изпълнява инсталациите. Нищо не се плаща авансово. Плаща се проектирането. След това при продажбата на ток инвеститорът НЕ получава пари, получава ги фирмата изпълнител до момента, в който се изплати инсталацията - след това вече се печели. Хвърчащата бележка няма НИЩО общо с кър, казах, че става въпрос за ПОНТОНИ във ВОДА. За пръскане не ми говори изобщо, защото и аз лично пръскам и знам колко "рядко" се пръска. Нещо не ти достига магданоза днес май... biggrin1.gif

Този дето проектира и изпълнява, плаща авансово(за инвертори, панели, конструкция, кабели и т.н.)...Дали това е инвеститора или фирмата изграждаща централата е все едно.Просто условията за доставка на тези материали са еднакви в цяла Европа.

Пръскането не е чак толкова скъпо, има отрови след които, с години нищо не излиза....

Иначе магданоза ми е ок, ама мерудията ми идва късо.... :tongue

Хора, днес бяхме свидетели на едно шоу, наречено контрапротест, което щеше да е забавно, ако не беше толкова тъжно! Държавата се опита да ни сблъска! Но ние сме умни и не се поддадохме! Сега ще ни "сравняват" по бройка! Колкото и да е отвратително, това е истината! С куп манипулативни техники, освобождаване от работа, забрана и заповеди, те докараха много хора! Затова ние довечера трябва да бъдем три пъти повече! Не, пет пъти повече! Ако не го направим, ще кажат - ами да, те са без престъпниците и лумпените, които се прикачиха към тях на блокадите, защото могат да съсипват безнаказано. Ето ги противниците на закона - вижте колко са малко. Моля ви, нека бъдем толкова много, колкото бяхме и на блокадите. Дори още повече! Разпространете днешното събитие навсякъде, пратете СМС-и на приятелите си, извикайте ги по телефона! Сега е моментът да ги залеем! И да им покажем, че ние наистина сме гласът на обществото, което казва НЕ на този лобистки закон и на всички машинации и игрички, на които ни подлагат в последно време! Емил Димитров днес беше на КОНТРАПРОТЕСТА! Това е недопустимо! Нека им покажем, че лъжите и игричките им няма да минат! Довечера! 18,30 НДК!

8442b8839fac91a9.jpg

И височината на мивката е перфектна направо, верно леко по-високо е от обикновените шкафчета за баня но на мен ми е удобна а не съм кой знае колко висок, жена ми е на същото мнение а тя е по-ниска от мен дори.

На живо е по-красиво, а няма как да го снимам по-хубаво с телефона, а DSLR-а специално за това не ми се вадеше че съм го натикал под леглото на малкия и е тежко...

ПС: Това за протеста не го схванах (щото не слушам нито радио нито телевизия предполагам). Какъв контрапротест правят и защо?

На живо е по-красиво, а няма как да го снимам по-хубаво с телефона, а DSLR-а специално за това не ми се вадеше че съм го натикал под леглото на малкия и е тежко...

Че да не е зле за снимка от телефон? :)

8442b8839fac91a9.jpg

И височината на мивката е перфектна направо, верно леко по-високо е от обикновените шкафчета за баня но на мен ми е удобна а не съм кой знае колко висок, жена ми е на същото мнение а тя е по-ниска от мен дори.

Това ми изглежда като китук поставен на плота, и процепа между двете машини, предполагам е за сифона? Изобщо не ми допада като идея, но всеки е с различно мислене :laughing:

Това ми изглежда като китук поставен на плота, и процепа между двете машини, предполагам е за сифона? Изобщо не ми допада като идея, но всеки е с различно мислене :laughing:

Прилича малко на онези мивки в стил "купа". Високо е около 3-4 пръста над плота. Доста далече от дефиницията за "китук" мисля. В процепа трябва да се сложи един крак който да запуши дупката. Сифона си минава истимаро отзад но все някъде трябваше да има празно място реших в средата хем с крак ще подпра плота да е по-стабилен.

ПС: Като идея - нямам друго място където да сложа 2те машини. Алтернативния вариант беше да ги тупна една върху друга и да задръстя и без това малката тоалетна. Ти какво би предпочел?

Прилича малко на онези мивки в стил "купа". Високо е около 3-4 пръста над плота. Доста далече от дефиницията за "китук" мисля. В процепа трябва да се сложи един крак който да запуши дупката. Сифона си минава истимаро отзад но все някъде трябваше да има празно място реших в средата хем с крак ще подпра плота да е по-стабилен.

ПС: Като идея - нямам друго място където да сложа 2те машини. Алтернативния вариант беше да ги тупна една върху друга и да задръстя и без това малката тоалетна. Ти какво би предпочел?

Когато писа че си намерил решение за вграждането на мивката и пералнята под нея и си намерил подходяща мивка, очаквах че мивката ще е в една равнина с плота. Като запълниш процепа с крак, ще изглежда по-добре. Мнения бол, важното е на теб да ти харесва като визия и фукнционалност.

Минавам покрай едно момиче, което раздава брошури, и в същия момент някакъв елегантен тип се приближава до нея и я заговаря:

Здравей! Страшно много ми харесва задникът ти и реших да дойда да се запознаем...

Вече така ли стават нещата??? :confused

Когато писа че си намерил решение за вграждането на мивката и пералнята под нея и си намерил подходяща мивка, очаквах че мивката ще е в една равнина с плота. Като запълниш процепа с крак, ще изглежда по-добре. Мнения бол, важното е на теб да ти харесва като визия и фукнционалност.

Плота е 4см. Няма как да намеря мивка + сифон високи 4см. Къде ще отиде мивката и колко дълбока мислиш че ще е? Щото плота е върху пералнята а тя е 80см висока.

А нейната реакция каква беше?

Вече бях отминал, а и бях прекалено шокиран, за да се заслушам :)

На връщане след 2 минути (ходих да си взема Алергозан и ситуацията се разигра на няколко крачки от аптеката) пичът беше изчезнал, така че явно не му е вързала.

.. пичът беше изчезнал, така че явно не му е вързала.

Отговорил си си де. :) Макар че понякога няма да се учудя ако и така станат. Някои жени харесват вулгарностите.

Това изпълнение няма да го коментирам изобщо... Има една приказка - зора кво ли не прави. При липса на алтернативи - става.

А мивка, в която не може да се изпикаеш спокойно, не може да бъде удобна и функционална. Максима, доказана твърдо през годините...

Това изпълнение няма да го коментирам изобщо... Има една приказка - зора кво ли не прави. При липса на алтернативи - става.

А мивка, в която не може да се изпикаеш спокойно, не може да бъде удобна и функционална. Максима, доказана твърдо през годините...

И няма много място за драйфане... , айде то аз не съм много компетентен, но Стоил ще знае със сигурност. Ама според мене няма място, което не е окей. Щото като няма място в мивката, от опит знам, че хората се насочват към ваната. Или даже познавам хора, дето нямат време да идат и до ваната и мажат яко по стените. Мхм, трябва да се мисли и за тия работи. Смятай тука като се развърти някой преял с винен кебап, за какво осиране ще стане на въпрос. На другия ден няма да знаеш коя машина е пералнята и коя сушилнята.

И няма много място за драйфане... , айде то аз не съм много компетентен, но Стоил ще знае със сигурност. Ама според мене няма място, което не е окей. Щото като няма място в мивката, от опит знам, че хората се насочват към ваната. Или даже познавам хора, дето нямат време да идат и до ваната и мажат яко по стените. Мхм, трябва да се мисли и за тия работи. Смятай тука като се развърти някой преял с винен кебап, за какво осиране ще стане на въпрос. На другия ден няма да знаеш коя машина е пералнята и коя сушилнята.

И към тавана, Весо...., и към тавана... Дано поне таваните са му високи....

8442b8839fac91a9.jpg

Не че нещо, но тази мивка е адски неудобна. Прекалено е плитка. Не може да се използва нормално. Също така е доста малка в диаметър. Най - добре е да я преработиш отново. Вдигни малко плота и сложи по - голяма и по - дълбока мивка.

И към тавана, Весо...., и към тавана... Дано поне таваните са му високи....

post-12-1234436715.gif

Не че нещо, но тази мивка е адски неудобна. Прекалено е плитка. Не може да се използва нормално. Също така е доста малка в диаметър. Най - добре е да я преработиш отново. Вдигни малко плота и сложи по - голяма и по - дълбока мивка.

Имах подобна малка мивка в тоалетната... Нямаше начин да се ползва без да се намокри наоколо. Миналата година се ядосах и я изкъртих заедно със стената. Скоро ще ви покажа аз каква мивка ще сложа... devil.gif

При Ники обаче, ако не е имал избор, това мега неудобно решение се явява неизбежно.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...