Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

това пък защо? какво пречат тези неща на панелите?

Защото като пораснат над панела, ще го засенчат и ще пречат на производството на електричество.Простичко казано.

Всичко се обработва яко с отрови, след 20-30 години тази земя няма да става за нищо.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

П.П. Много ли ще досадя на форума, ако създам тема, в която да пляскам карикатури и да очаквам мнения и критика там?

На мен не, а и в този раздел 5 теми да пуснеш, не виждам на кого ще попречиш.

Защото като пораснат над панела, ще го засенчат и ще пречат на производството на електричество.Простичко казано.

Всичко се обработва яко с отрови, след 20-30 години тази земя няма да става за нищо.

Ебати "еко" енергията тогава. То по-зле от ТЕЦ това.

Ебати "еко" енергията тогава. То по-зле от ТЕЦ това.

Ш'са сетиш.... Аре ся повдигни другия край на килима и виж до колко всъщност увреждащи околната среда са технологиите по които се произвеждат тези панели. А, да! И какво точно се случва с тях и по какъв начин влияят те на същата, след депонирането им.

Аз не мисля, че нещата са такива, каквито се изкарват. Не съм чувал да се пръска с отрови, най-малкото защото е скъпо. А според мен е и излишно.

Днес ме свързаха с хора, които наемат покриви с цел поставяне на фотоволтаици. Веднага пристигна изпълнител, който ми разказа доста интересни неща. Едно от тях е, че няма начин да се поставят върху плодородна земя - задължително се сменя статут. Второто - всяка година се вади ново разрешение. Третото и много странно - по неговите думи работят 30 години, а не както аз бях чувал - около 20. Инвестицията на практика (изключвам проектиране и разрешителни) е нулева. Всичко се доставя и монтира безплатно, като инвеститорът не получава пари, докато не се изплати оборудването. Фирмата изпълнител прибира парите от продадения ток до този момент.

Най-хитрото нещо, което видях в тази област преди няколко месеца, е ползването на водни площи. Разни умни хорица като този, с когото говорих тогава, взимат язовирче, слагат му една турбина и .... пускат отгоре фотоволтаици на понтони! Признах го за хитрец тоя човек - хем вади ток от водата, хем отгоре от слънцето! По неговите думи - никакви разправии със статути, никакви строителни разрешителни - само някаква хвърчаща бележка, която се вади за 15 минути.

То аз уиски не пия, ма ше си сипя един Джеймисън, за да си припомня за кво не го пия.

добре бе. нямало начин върху плодородна земя. другия път няма да повярвам на очите си като видя нива , а до нея оградка след която почват декари метални конструкции с панели с перфектно оплевени основи. щото оградката, границите на парцела и статута сигурно променят вида на почвата.

иначе за цикъла им на живот- може и 50 години да е, но изследванията са за период от 30 години. Законът пък предвижда сключването на договора за присъединяване и заплащане на генерираната енергия за 25 години, в който период цената може само да се увеличава. Сега производителите до 20тата година гарантират работа на над 98% от панелите на над 95% от номиналната им мощност. След това се прогнозира спад в генерираната мощност до около 85% за период от 10 години. нищо не пречи по време на експлоатация да бъдат подменяни дефектирали панели или просто рециклирани, при което живота на ФЕЦ-а да е теоретично безкраен.

колкото до замърсяването при производството на самите панели - има си го, но пък е много по-малко е от това за производството на литиево-йонни батерии за хибридни автомобили например.

То аз уиски не пия, ма ше си сипя един Джеймисън, за да си припомня за кво не го пия.

Нормалния верно не става за пиене. Пробвал съм един "gold reserve" който беше приличен обаче. То и цената му беше като на 15 годишно малцово уиски...

Еми аз пък не пия уиски ;)

pics-067.jpg

Разликата между футбола и ръгбито. Няма кво да коментирам балеринката футболист...

Прегледах ги. Термо облеклото се дели на три слоя, на теб ти трябва само първия, или base. Цялата идея на термо бельото е да пази тялото сухо и топло(респ. охладено)като своевременно изкарва потта навън или към по-горен слой дреха. Мериното е по-добрият вариант, защото в херметична среда ще продължи да топли, дори и мокро. Няма смисъл да слагаш два слоя, освен ако не ти е много студено. Но тогава гледай да са основен и междинен.Ще те запази сух за известно време, но няма да е за дълго. Друг вариант е да опиташ с Aquaskin, на Artistic -> http://www.artistic-.../neoprene_shirt

Ама това само ще те топли.

Май се бъркаш с това, че ми трябва само baselayer. Говоря за сух водолазен костюм. Водата не влиза в него. Материалът от който е направен е много тънък и няма грам топлоизолация. Не е неопрен. Полепва по мен и съм изцяло изложен на температурата на водата. В почти всичките случай е около 7-8 градуса тази температура. Понякога е и по - малко. Изцяло разчитам на бельото за да ме топли. Затова говоря за 2 комплекта от мерино или мерино + 4 елемента арктик. Това май ще е най - добрият вариант. Но все още не съм решил.

Нормалния верно не става за пиене. Пробвал съм един "gold reserve" който беше приличен обаче. То и цената му беше като на 15 годишно малцово уиски...

Ей как сте наплюли любимия ми Джеймисън. :) В подходяща компания си е идеален. Не е да си оближеш пръстите, но пък не е и да настръхнеш от гнус.

Май се бъркаш с това, че ми трябва само baselayer.

Виж сега. Не знам с какво гмуркаш под костюма. Доста познати слагат неопрени. Затова и аз си помислих, че правиш така. В такъв случай наистина ти трябват два слоя.

Ред. Макар, че аз лично по дупки слагам само долен слой, ако е суха пещерата, а температурните граници са почти същите. Но пък имам бая повече движение или ползвам и поларен гащеризон...

Ей как сте наплюли любимия ми Джеймисън. :) В подходяща компания си е идеален. Не е да си оближеш пръстите, но пък не е и да настръхнеш от гнус.

Цвети, мила - спокойно. Единият нищо не разбира от пиене по принцип, другият е дРЪт селски ракиджия. Няма да се плашункаш! laughing1.gif

Виж сега. Не знам с какво гмуркаш под костюма. Доста познати слагат неопрени. Затова и аз си помислих, че правиш така. В такъв случай наистина ти трябват два слоя.

Ред. Макар, че аз лично по дупки слагам само долен слой, ако е суха пещерата, а температурните граници са почти същите. Но пък имам бая повече движение или ползвам и поларен гащеризон...

Във водата се отделя страшно много температура. В голяма част от времето само седя и не плувам. Когато пък плувам(frog kick е стила) го правя така, че да хабя максимално малко енергия и да не се изморявам. Вероятно по пещерите използват пак сухи костюми, но от неопрен. По - здрави са на скъсване, но не е много удобен. Рапанджийте по морето използват само сухи неопренови. На 3-ламината му викат мушама...

Ще помисля още малко и ще ти кажа какво съм решил като вариант.

Ммм, готини шоколадови цигари :) Топпли, топли от Санкт Петербург :woot

4913595Q.jpg

Ми то и аз не мога да пия нито уиски нито ракия нито коняк... поне нормалните... но хубавото питие си е друга работа. Ти опитай Macalan 18 годишно пък ми кажи че не ти харесва. (Без да му гледаш цената обаче!)

То в подходяща компания и водката е хубава, но като питие с вкус и аромат не се класира. Нито тя нито нормалния Джеймисън. Нито tullamore dew примерно, както и черно джони. Сравнено с хубаво малцово уиски или коняк XO... но аз не пия - т.е. като пия пия по 20-50мл от нещо такова.

Цвети, мила - спокойно. Единият нищо не разбира от пиене по принцип, другият е дРЪт селски ракиджия. Няма да се плашункаш! laughing1.gif

Айде сега нищо не разбирам. Не пия е по-правилното. Но пък изпробвах де що намерих разни уискита и знам кои ми харесват и кои не.

Слагам си чашата с кафето близо до дясната ръка. Решавам, че има опасност да я бутна. Премествам я близо до лявата ръка. След не повече от 30 секунди я бутам с лявата ръка и се оливам целия. Добро начало на деня :wacko:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...