Mockingbird Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 това пък защо? какво пречат тези неща на панелите? Защото като пораснат над панела, ще го засенчат и ще пречат на производството на електричество.Простичко казано. Всичко се обработва яко с отрови, след 20-30 години тази земя няма да става за нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 П.П. Много ли ще досадя на форума, ако създам тема, в която да пляскам карикатури и да очаквам мнения и критика там? На мен не, а и в този раздел 5 теми да пуснеш, не виждам на кого ще попречиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Цялата истина за нечовешките условия на работа в Google Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 http://violentfunky.wordpress.com/2012/06/19/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Защото като пораснат над панела, ще го засенчат и ще пречат на производството на електричество.Простичко казано. Всичко се обработва яко с отрови, след 20-30 години тази земя няма да става за нищо. Ебати "еко" енергията тогава. То по-зле от ТЕЦ това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Ебати "еко" енергията тогава. То по-зле от ТЕЦ това. Ш'са сетиш.... Аре ся повдигни другия край на килима и виж до колко всъщност увреждащи околната среда са технологиите по които се произвеждат тези панели. А, да! И какво точно се случва с тях и по какъв начин влияят те на същата, след депонирането им. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Аз не мисля, че нещата са такива, каквито се изкарват. Не съм чувал да се пръска с отрови, най-малкото защото е скъпо. А според мен е и излишно. Днес ме свързаха с хора, които наемат покриви с цел поставяне на фотоволтаици. Веднага пристигна изпълнител, който ми разказа доста интересни неща. Едно от тях е, че няма начин да се поставят върху плодородна земя - задължително се сменя статут. Второто - всяка година се вади ново разрешение. Третото и много странно - по неговите думи работят 30 години, а не както аз бях чувал - около 20. Инвестицията на практика (изключвам проектиране и разрешителни) е нулева. Всичко се доставя и монтира безплатно, като инвеститорът не получава пари, докато не се изплати оборудването. Фирмата изпълнител прибира парите от продадения ток до този момент. Най-хитрото нещо, което видях в тази област преди няколко месеца, е ползването на водни площи. Разни умни хорица като този, с когото говорих тогава, взимат язовирче, слагат му една турбина и .... пускат отгоре фотоволтаици на понтони! Признах го за хитрец тоя човек - хем вади ток от водата, хем отгоре от слънцето! По неговите думи - никакви разправии със статути, никакви строителни разрешителни - само някаква хвърчаща бележка, която се вади за 15 минути. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Най-зле като съм....така да съм :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Най-зле като съм....така да съм :D Ти къде си на снимката.....ахааа, видях те - "оня" с очилата и дългата коса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 То аз уиски не пия, ма ше си сипя един Джеймисън, за да си припомня за кво не го пия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 добре бе. нямало начин върху плодородна земя. другия път няма да повярвам на очите си като видя нива , а до нея оградка след която почват декари метални конструкции с панели с перфектно оплевени основи. щото оградката, границите на парцела и статута сигурно променят вида на почвата. иначе за цикъла им на живот- може и 50 години да е, но изследванията са за период от 30 години. Законът пък предвижда сключването на договора за присъединяване и заплащане на генерираната енергия за 25 години, в който период цената може само да се увеличава. Сега производителите до 20тата година гарантират работа на над 98% от панелите на над 95% от номиналната им мощност. След това се прогнозира спад в генерираната мощност до около 85% за период от 10 години. нищо не пречи по време на експлоатация да бъдат подменяни дефектирали панели или просто рециклирани, при което живота на ФЕЦ-а да е теоретично безкраен. колкото до замърсяването при производството на самите панели - има си го, но пък е много по-малко е от това за производството на литиево-йонни батерии за хибридни автомобили например. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 То аз уиски не пия, ма ше си сипя един Джеймисън, за да си припомня за кво не го пия. Нормалния верно не става за пиене. Пробвал съм един "gold reserve" който беше приличен обаче. То и цената му беше като на 15 годишно малцово уиски... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Еми аз пък не пия уиски Разликата между футбола и ръгбито. Няма кво да коментирам балеринката футболист... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Прегледах ги. Термо облеклото се дели на три слоя, на теб ти трябва само първия, или base. Цялата идея на термо бельото е да пази тялото сухо и топло(респ. охладено)като своевременно изкарва потта навън или към по-горен слой дреха. Мериното е по-добрият вариант, защото в херметична среда ще продължи да топли, дори и мокро. Няма смисъл да слагаш два слоя, освен ако не ти е много студено. Но тогава гледай да са основен и междинен.Ще те запази сух за известно време, но няма да е за дълго. Друг вариант е да опиташ с Aquaskin, на Artistic -> http://www.artistic-.../neoprene_shirt Ама това само ще те топли. Май се бъркаш с това, че ми трябва само baselayer. Говоря за сух водолазен костюм. Водата не влиза в него. Материалът от който е направен е много тънък и няма грам топлоизолация. Не е неопрен. Полепва по мен и съм изцяло изложен на температурата на водата. В почти всичките случай е около 7-8 градуса тази температура. Понякога е и по - малко. Изцяло разчитам на бельото за да ме топли. Затова говоря за 2 комплекта от мерино или мерино + 4 елемента арктик. Това май ще е най - добрият вариант. Но все още не съм решил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Нормалния верно не става за пиене. Пробвал съм един "gold reserve" който беше приличен обаче. То и цената му беше като на 15 годишно малцово уиски... Ей как сте наплюли любимия ми Джеймисън. В подходяща компания си е идеален. Не е да си оближеш пръстите, но пък не е и да настръхнеш от гнус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Май се бъркаш с това, че ми трябва само baselayer. Виж сега. Не знам с какво гмуркаш под костюма. Доста познати слагат неопрени. Затова и аз си помислих, че правиш така. В такъв случай наистина ти трябват два слоя. Ред. Макар, че аз лично по дупки слагам само долен слой, ако е суха пещерата, а температурните граници са почти същите. Но пък имам бая повече движение или ползвам и поларен гащеризон... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Ей как сте наплюли любимия ми Джеймисън. В подходяща компания си е идеален. Не е да си оближеш пръстите, но пък не е и да настръхнеш от гнус. Цвети, мила - спокойно. Единият нищо не разбира от пиене по принцип, другият е дРЪт селски ракиджия. Няма да се плашункаш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Видене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Rakia connecting people Лошо няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Виж сега. Не знам с какво гмуркаш под костюма. Доста познати слагат неопрени. Затова и аз си помислих, че правиш така. В такъв случай наистина ти трябват два слоя. Ред. Макар, че аз лично по дупки слагам само долен слой, ако е суха пещерата, а температурните граници са почти същите. Но пък имам бая повече движение или ползвам и поларен гащеризон... Във водата се отделя страшно много температура. В голяма част от времето само седя и не плувам. Когато пък плувам(frog kick е стила) го правя така, че да хабя максимално малко енергия и да не се изморявам. Вероятно по пещерите използват пак сухи костюми, но от неопрен. По - здрави са на скъсване, но не е много удобен. Рапанджийте по морето използват само сухи неопренови. На 3-ламината му викат мушама... Ще помисля още малко и ще ти кажа какво съм решил като вариант. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Видене. В твоя случай го имам като комплимент това, споко! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Ммм, готини шоколадови цигари Топпли, топли от Санкт Петербург Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Нормалния верно не става за пиене. Пробвал съм един "gold reserve" който беше приличен обаче. То и цената му беше като на 15 годишно малцово уиски... Ми то и аз не мога да пия нито уиски нито ракия нито коняк... поне нормалните... но хубавото питие си е друга работа. Ти опитай Macalan 18 годишно пък ми кажи че не ти харесва. (Без да му гледаш цената обаче!) Ей как сте наплюли любимия ми Джеймисън. В подходяща компания си е идеален. Не е да си оближеш пръстите, но пък не е и да настръхнеш от гнус. То в подходяща компания и водката е хубава, но като питие с вкус и аромат не се класира. Нито тя нито нормалния Джеймисън. Нито tullamore dew примерно, както и черно джони. Сравнено с хубаво малцово уиски или коняк XO... но аз не пия - т.е. като пия пия по 20-50мл от нещо такова. Цвети, мила - спокойно. Единият нищо не разбира от пиене по принцип, другият е дРЪт селски ракиджия. Няма да се плашункаш! Айде сега нищо не разбирам. Не пия е по-правилното. Но пък изпробвах де що намерих разни уискита и знам кои ми харесват и кои не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 Слагам си чашата с кафето близо до дясната ръка. Решавам, че има опасност да я бутна. Премествам я близо до лявата ръка. След не повече от 30 секунди я бутам с лявата ръка и се оливам целия. Добро начало на деня Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.