Antares Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Не, просто си много малък. За хората над една определена възраст, "Смяна" може да означава единствено фотоапарат и нищо друго, както за теб "Галакси" може да означава...знаеш какво. Без да съм много по-голям от него - знам какво е "Зенит". Най-малкото, защото вкъщи има такъв и бях минал обучителен курс за употребата и настройките му Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 За две марки Зенит ли говорим в момента или за една и съща, която ти твърдиш, че е Руска, а аз твърдя, че е Швейцарска? Не разбирам така без интонация. Тъпа онлайн комуникация.. Руски са.Цък. В къщи имаме един от моделите.Сестра ми си взе филми и сега снима. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Тамън го видях в 9gag - потърсете в google zerg rush и играйте Може да ги убивате с мишката Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Черно-бял е даже. Но прави страхотни снимки Няма черно бял фотоапарат. Зависи от филмчето това Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Няма черно бял фотоапарат. Зависи от филмчето това Дообре. Разрешавам ти да дадеш пари за цветен филм и аз ще дойда със Зенита да направим цветни снимки Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Дообре. Разрешавам ти да дадеш пари за цветен филм и аз ще дойда със Зенита да направим цветни снимки Оптиката си е оптика. Снимал съм с такива фотоапарати по времето когато ти сигурно не си знаел какво е бленда, скорост и как се комбинират и какви са настройките когато снимаш срещу слънцето и ти гарантирам че зависи от филмчето (всъщност и от препаратите с които се обработва филмчето и фотохартията върху която се проявяват снимките) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Оптиката си е оптика. Снимал съм с такива фотоапарати по времето когато ти сигурно не си знаел какво е бленда, скорост и как се комбинират и какви са настройките когато снимаш срещу слънцето и ти гарантирам че зависи от филмчето (всъщност и от препаратите с които се обработва филмчето и фотохартията върху която се проявяват снимките) Грешката е вярна, дедо, просто се заблудих щото моята лабораторийка не може да вади цветни снимки. Старческа памет, знаеш как е, пък и вече доста сме разлигавени от новите технологии, та забравяме основите на фотографията. Сега си изрових двата апарата от едно време, кога не знаех какво е бленда и т.н. и радостната новина е, че работят перфектно. Така че, фотоманиаците да завиждат Зенит-С и Смяна Символ, даже и свткавица работеща имам Особено съм доволен, че Зенита работи, щото навремето баща ми не ми го даваше много-много. Снимах със Символа по разни паркове, градини, ексКУРзии и т.н. Сега вече Зенита е МОЙ !!! Ако някой успее да ми изрови и албумите ще е супер, но това е задача с повишена трудност. Като се замисля, ще се зарибя пак да снимам с лента. Мисля, че ще е фън ! Горе-долу в такова състояние е и моя, но трябва да се почисти Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Оптиката си е оптика. Снимал съм с такива фотоапарати по времето когато ти сигурно не си знаел какво е бленда, скорост и как се комбинират и какви са настройките когато снимаш срещу слънцето и ти гарантирам че зависи от филмчето (всъщност и от препаратите с които се обработва филмчето и фотохартията върху която се проявяват снимките) Баба ми (Бог да я прости), работеше в магазин за фотоапарати и фотоматериали - в годините, когато основно вървяха ORWO консумативите, но все пак имаше и Кодак, Практика и др. утвърдени имена по онова време. От 5-6 годишен ходех редовно в магазина и се интересувах кое и как - от снимането, до промиването. Така че с чиста съвест мога да кажа, че когато съм влизал в стаичката с червените лампи, повечето от тук присъстващите просто не са били родени. П.П. На 9-годишна възраст вече имах първия си фотоапарат с Карл Цайс оптика, с който започнах да снимам главно звездите през нощта, понеже тогава силно се интересувах от астрономия (Винил Мастера да не ме пита как съм снимал тогава през телескопа, защото ще ми е много трудно да обясня какви "побългарявания" бях направил, за да изкарам фокусирани снимки на планетите например). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 (Винил Мастера да не ме пита как съм снимал тогава през телескопа, защото ще ми е много трудно да обясня какви "побългарявания" бях направил, за да изкарам фокусирани снимки на планетите например). Е щом е само той да не пита добре. Аз ще питам - как си снимал тогава през телескопа, че да извадиш хубави снимки? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 ... Така че с чиста съвест мога да кажа, че когато съм влизал в стаичката с червените лампи, повечето от тук присъстващите просто не са били родени... Нормално, то по това време даже Лили Иванова не е била родена... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 К'во стаа ако видео картата ми не поддържа 3D, а си купя 3D монитор? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Така като му показа снимката на апарата и ние имахме подобен "струг" :D Предпочитам Ролекс пред Восток Ферари пред Маруся Ман пред Краз Том и Джери пред Ну погоди Армани пред...коя да е руска марка дрехи и т.н и т.н Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 В това отношение сме много креативни. А-фокално си снимал, както и аз до ден днешен . Креативноста идва от това, как се закрепва апарата към телескопа, сега има ясякакви представки, които го правят това доста по лесно. Пламене, сложи някой друг скан евентуално ако имаш запазени снимки. Признавам, на филм в ония времена, заснемането на нощното небе с наличната техниха си е чисто изкуство. Не знам по онова време какъв е бил прага на светлосилата на лентата?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Освен мен, Галин и Жоро, за неделя други мераклии има ли за езерото ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 В това отношение сме много креативни. А-фокално си снимал, както и аз до ден днешен . Креативноста идва от това, как се закрепва апарата към телескопа, сега има ясякакви представки, които го правят това доста по лесно. Пламене, сложи някой друг скан евентуално ако имаш запазени снимки. Признавам, на филм в ония времена, заснемането на нощното небе с наличната техниха си е чисто изкуство. Не знам по онова време какъв е бил прага на светлосилата на лентата?! По онова време - никакви преходници, не питай как съм задържал апарата на окуляра (беше бая тежичък), а и как съм задържал отворена блендата, че да поема повече светлина и същевременно да завъртам телескопа така, че да не получа размазан образ или "линийки", вместо звезди. Иначе за светлосилата - основно имаше само Орво филми (чернобели) ; "стандартът", а и най-разпространените бяха 100 ASA, 200 ASA също се намираха чат-пат, а аз като връзкар (покрай магазина, където работеше баба ми) се снабдявах дори с 400 ASA, които тогава практически не внасяха в BG, защото нямаше много луди, дето да снимат при пълна тъмнина. За сканове - не съм правил, но мога да направя някой ден, само че директно от снимки (които снимки сега дори не са и при мен в Пловдив)....както почти правилно отбеляза Весо, всичкото туй беше "по времето, когато Лили Иванова беше млада", тя е Първата, преди нея не се е раждал никой...даже и аз. Освен мен, Галин и Жоро, за неделя други мераклии има ли за езерото ??? Желание, в изобилие ; възможности - никакви (цял ден в неделята имам хора)...и в тоя дух ще е до 24-ти май....вий сте айляк хора, направо ви завиждам, че ви остава време за шматкане насам-натам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rargirov Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Just Friday Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Just Friday survive the week - check wasted weekend - todo Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Така като му показа снимката на апарата и ние имахме подобен "струг" :D Предпочитам Ролекс пред Восток Ферари пред Маруся Ман пред Краз Том и Джери пред Ну погоди Армани пред...коя да е руска марка дрехи и т.н и т.н Това само показва к'во селско парче си и колко си ограничен.... П.п. ...Тцъ! Опитвам се, ама друго не мога да видя, колкото и да го въртя.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Това само показва к'во селско парче си и колко си ограничен.... П.п. ...Тцъ! Опитвам се, ама друго не мога да видя, колкото и да го въртя.... добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 К'во стаа ако видео картата ми не поддържа 3D, а си купя 3D монитор? Взимаш си нова карта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Отмина една мноооого тежка работна седмица....И само като си помисля, че следващите, около два месеца ще са като отминалата седмица.. Лошичко ми става.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 днес минах над 400 км с 26+ годишна кола, седяла цял живот в гаража и на 62 000 км. Ми... няма такова густо, заклевам се! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 днес минах над 400 км с 26+ годишна кола, седяла цял живот в гаража и на 62 000 км. Ми... няма такова густо, заклевам се! Да не е някоя Волга? Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 не, Шкодичка, 105L Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 За незнаещите - Шкода са правили и танкове. При това доста добри. Ако някой търси връзка - Шкода. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.