Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Дедо, според мен 50 метра са твърде голям гърч. Офиса трябва да ти е просто на една крачка от леглото. Иначе трябва да се обличаш, да си показваш носа навън и прочие неприятни и твърде тежки занимания. :laughing1:

Аз се чудя как не си е взел един скутер, за да ходи до офиса.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Дедо, според мен 50 метра са твърде голям гърч. Офиса трябва да ти е просто на една крачка от леглото. Иначе трябва да се обличаш, да си показваш носа навън и прочие неприятни и твърде тежки занимания. :laughing1:

Прав си, то така бях сума време. Ама жената като се запъна - детска искам да имаме и аз какво да правя - изнесах се... тясна къщата да ѝ се не види :( Не ми достигат едно 2-3 стаи (най-малко)

Дедо лъже - веднъж видях как двама шерпи го носеха със стола от тях до офиса, а трети припкаше отзад с лаптопа му. :laughing:

Дедо лъже - веднъж видях как двама шерпи го носеха със стола от тях до офиса, а трети припкаше отзад с лаптопа му. :laughing:

Завиждаш нали? :)

Мани ами съм замислил да направя някаква машинария която да се разгъва сама - с моторче нещо, така че, като седна на дивана да натисна едно копче и да изскочи стойката за лаптопа, че ми писна да я подмествам. Ама още не съм досъчинил как ще стане въпросното разгъване :)

Добро утро.

Ники, майтапа настрана, ама за тебе трябва да работи една цяла фирма да ти изпълнява нестандартните поръчки. :P

Абе не знам, ама го гледах като голЕм камък, кога ми обясняваше идеята си.

Иначе тази сутрин по-зле даже и от вчера, да го еа... В знак на ниското ми мнение, дори няма да обиждам индиректно никого.

П.п.Ей..., не се отказват тези хора, бе! Вчера поздравих онази конгоанската булка дет си търсеше рицаря на белия кон (и със занитена за темето каска) с песента Die, die my Darling.

Галине, как няма да обиждаш бе? Кво си се повредил? Я си пъхни еднаа люта чушка в задника и да ти минава веднага!

Я! Как пък не!?

Те ще ми тъпеят, аз ще ги уважавам, даа, бе.

П.п.Ей..., не се отказват тези хора, бе! Вчера поздравих онази конгоанската булка дет си търсеше рицаря на белия кон (и със занитена за темето каска) с песента Dye, dye, dye my Darling.

Абе нали искаше да пишем писмо? Нищо не каза. Игнорираш ме нещо ми се струва.

"Боядисай, боядисай, боядисай моята любима"

Т'ва да не е хита на бояджиите?

Бояджиите PAINT-ват. Тва ще да е хита на тия дето обагрят дрехи и други продукти с текстилни и хранителни бои.

Току що в мен изникна един незначителен въпрос, който дори не искам да поставям в другата тема, затова ще го задам към Атанас, който ми се струва най-начетен в областта, в която искам да питам: Приблизително колко дебела трябва да е една титаниева плочка, за да може да спре куршум и да ти спаси живота, след изстрел на средностатистически Макаров от 20-тина метра, да речем?

Ъъъ...много условности има тука. Но да приемем идеалният вариант:

1. Средностатистически "Макаров" - това значи доста употребяван, неподдържан, с кофти цев;

2. Евтини и некачествени патрони - от години патроните(щатните и тези на пазара) специално за "Макаров" са под всякаква критика;

3. Формата на куршума - класическият куршум за ПМ е с цяла стоманена ризница, помеднена, със стоманен сърдечник. Има овална форма, с оглед на това, че е създаван за силите на реда - няма голяма пробивна сила, но има доста добър стоп-ефект.

4. Разстоянието, от което се стреля. В днешно време всички са повлияни от измислиците на Холивуд, дето от 100м може да улучиш някой с пистолет. Пълни глупости. С ПМ най-ефективно се стреля до 25м, в градски условия обикновено се води стрелба лице в лице - буквално на сантиметри понякога.

5. Титаниевата пластина. Заблуда е, че титаният, в чист вид се използва. Използват се титанови сплави, също и окиси. Една от най-разпространените сплави е титан-магнезий-алуминий. Зависи и от термообработката. Обикновено една пластина от 5-8мм е достатъчна да спре натовски куршум 5,45. Срещу 7,62 помага до някаква степен, а срещу 9мм - според зависи.

С две думи - заеби титана, ползвай кевлар. laughing1.gif

Иначе сериозно - зависи за какво ще се ползва тази пластина, но около 1см е добре.

Ред. А ако от 20-тина метра някой те улучи със средностатистически "Макаров", спокойно може да ходи на олимпийски по стрелба. Да не говорим, че ще предизвика само лека рана.

Пфу, значи не си заслужава да я нося превантивно в малкото джобче на ризата. :laughing1:

Става дума за тази плочка (би трябвало да е от чист титан, а не сплав), но пък е дебела само 2 мм, така че няма да ме опази.

Пфу, значи не си заслужава да я нося превантивно в малкото джобче на ризата. :laughing1:

Става дума за тази плочка (би трябвало да е от чист титан, а не сплав), но пък е дебела само 2 мм, така че няма да ме опази.

Ха, не. Пак поради влиянието на Холивуд, всички пишман стрелци държат пистолета хоризонтално - със затвора нагоре или надолу(с което адски много улесняват криминалистите), а-ла генгста. По този начин прицелването, устойчивото държане на пистолета и прочие си е пълен майтап. И те се целят в долната част на гърдите и корема. Или в главата. Тогава не виждам как ще те опази тази плочка. По-добре носи бронежилетка за скрито носене, не са тежки и особено скъпи.

Само да намеря подходяща снимка и ще пусна - както за най-удобната и сигурна поза за стрелба, така и на някоя жилетка.

3346756061_66e8d9f6a8.jpg

позата, само дето тука е с една ръка, по принцип се държи с две.

g20071116192019843000t3n1.jpg

И жилетката. Тази е малко по-тежка от стандартната за скрито носене, но конструкцията е подобна. Пластините в нея са 2мм, но са от бронирана стомана ;)

Като каза за 'генгста' позата се сетих, че има и по-зле...като Бандерас в "Десперадо" - с 2 кръстосани пистолета, стреляйки с артистична чупка в китките. :lol:

Ха, вярно, бях забравил за това. И получаваш балистика като при убийството на Кенеди Facepalm14.gif

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...