ARPAnet Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 По-ясно от "магазинче във входа" на къде ? :“) Там общо взето си го работиш сам, но тръгнеш ли да наемаш хора, заплатите са според пазара на труда. Ако не можеш да си ги позволиш - или го духаш или хващаш съседчето дето си търси какво да изкара за лятната ваканция. Ако можеш да си ги позволиш - няма да даваш повече от това което се дава средно в града за тази позиция. Ако всички могат да наемат магазиниерка за 400 лв на месец, кой ще е този който ще реши да дава 1000 лв ? :") А тук вече се губи значението колко точно ти е голям бизнеса. Е работя за мулти милиардна компания, да не са се насрали да дават щатските си заплати тук при мен ? :“) Или да дават 5торни за пазара тук? В моят случай говорим за IT пазара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Пак стигнахме до това - заплатите ни малки и убиват желанието ни за работа, а? Не момчета, мързеливи сме, а кадърните хора са страшно малко. Само си мислим, че сме умни ама не сме. Кухи лейки са едно 90% от населението само че с ужасно високо самочувствие при това. По-ясно от "магазинче във входа" на къде ? :“) Куфарна търговия иначе казано. Как не разбрахме, че това е по-зле отколкото да се наемеш като работник на смени в завод. Всичко живо алъш-вериш върти, щото е далавера. Отваря магазинчета в гаражите, сергии където свари... търговията не произвежда нищо! Да кажеш народа да е заринат с пари и да се чуди как да ги похарчи, пък да няма достатъчно магазини като преди 20 години - да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 @ARPAnet, колко такива бизнеса има в Пловдив? Дребния бизнесмен не мрази да плаща, повярвай ми. Просто не може, щото ни е такъв пазара. Просто всичко е комплексно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 То да произвеждаш нещо... ок. Еми ноу-хау? Иновации? Изследвания на продукти и материали. Иначе е "хубаво" да се произвежда, те за т'ва и приятелите ни от Германия, Франция все ни викат "произвеждайте" ама един завод не правят тук, едно постижение не споделят или не съразработват с БАН (чисто примерно си говорим). Смешна ни е покупателнта способност, смешен ни е пазара (и трудовия и потребителския). Малки сме, жалки. И докато не разберат хроата, че не може някой с основно образование да има бизне за 200-300 млн. евра и всичко да е ок, няма как да стане. Малко по-малко ще се чистят тия моменти ама 3-4 поколения българи вече си отидоха в "преход". Живота им ще мине ей тъй в мислене не за утре ами за днес. А иначе инициативата за насърчаване на предприемчивостта е много хубава (с онези прословути 10 хил. евра), въпроса е в какво да се насочиш да ги вложиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Има го и следния случай - идва чорбаджия от Турция, да отвори тука цех за шиене, че му идва скъп труда в Турция. Намира си човек от тук(българин) да почне да му набира персонал и казва - ще давам 800лв заплата. И нашия му вика - що, аз за 400 ще ти намеря хора, не си давай парите.... Ся такъв какво да го правиш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Като ти отнеме половин година да си намериш свестен персонал, като намериш - ще го държиш както можеш, че и пушек ще се вдига. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 @Psihara^^ - А извинението на тези които могат да плащат какво ще е ? :“) Има фирми с пари, недей така ... @Mircata - Ами да, това е бизнес, хората правят пари, а не благотворителност. В Китай как плащат по 100 $ на месец? Плащаш адекватни заплати за пазара, караш си бавареца /всеки според вкуса му / и те боли патката за това, че всъщност това са малко пари. Пък като станеш достатъчно богат ако искаш се занимавай с благотворителност. Да не говорим, че цената е един от факторите които определят дали даден продукт е конкурентноспособен. Колкото по-ниска е производствената цена, толкова по-свободен си да си играеш с клиентската цена. Докато пазара го позволява ще печелиш по много, утре като паднат цените, ти също ще можеш да паднеш и все още да печелиш от продукта си. @w00x - Мда, затова даваш 200 лв повече от околните и всички са щастливи ;“) Пък като затърсиш гурута ще кешиш повече, но това вече са единични позиции. А ти да не работиш за един американец с някакви уеб сайтове /форуми за онлайн хелп? Офиса им беше до джамията на центъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 А ти да не работиш за един американец с някакви уеб сайтове /форуми за онлайн хелп? Офиса им беше до джамията на центъра. Да. Точно там. Защо? От къде ти е позната фирмата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 А ти да не работиш за един американец с някакви уеб сайтове /форуми за онлайн хелп? Това обяснява много работи! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Това обяснява много работи! Това беше обяснението в обявата преди година. Нищо общо няма. Не знам от къде им е дошло на акъла тогава да го пишат така.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 @Mircata - Ами да, това е бизнес, хората правят пари, а не благотворителност. В Китай как плащат по 100 $ на месец? Май не разбра идеята - чужденеца идва и е готов да плати висока заплата, а българина тук преебава жените, които ще наеме тук с ниски заплати. Той няма да ги вземе тия спестени пари - т.е само е нает да намери персонал и толкова. Нито ще е шеф, нито ще е някъв в последствие. Чорбаджията си е направил сметка, че 800 лв за заплата му е на сметка, нашия тука дето няма отношение към нищо, а само едно задължение да намери хора го предлага да прасне заплатите на половина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Това обяснява много работи! :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 @w00x - ходих на интервю там точно преди да се преместя в Чехия. И с мацката която правеше интервютата ходихме да пием бири, та тя ми разправя за какво иде реч, но и тогава офиса все още беше празен, точно започваха да си търсят хора в ПЛД. @mIRCata - Да и от шефа зависи дали ще даде 400 лв или 800. Това вече е информирано решение. Евала на шеф който ще даде по-високата заплата, но мисля, че това се случва доста рядко И е все същото, независимо дали гледаш тези ниско платени позиции или погледнеш към по-квалифицираните и по-добре платени позиции. А хора винаги се намират. Да, като става дума за много квалифициран персонал и наистина ниска заплата - няма да си намериш дрийм човека, защото най-вероятно се е вдигнал и е напуснал БГ, или си е намерил място където се плаща много по-добре. Но пък ще вземеш 3ма които ти струват по-малко от това 1 гуру и ще свършат адекватна работа. @woox - абе като гледам обявата отговоря като изисквания на това което си беше и тогава, но няма значение Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 @w00x - ходих на интервю там точно преди да се преместя в Чехия. И с мацката която правеше интервютата ходихме да пием бири, та тя ми разправя за какво иде реч, но и тогава офиса все още беше празен, точно започваха да си търсят хора в ПЛД. Така и предположих, защото те едно са го мислили в началото още, но съвсем различно е станало в крайна сметка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Хачо Бояджиев е починал днес... Поне доживял 80 човека... Колко ли от нас ще устискат до толкова? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 ...Колко ли от нас ще устискат до толкова? Даже и без да пушат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Лоши хора... Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Хачо Бояджиев е починал днес... Поне доживял 80 човека... Колко ли от нас ще устискат до толкова? за съжаление не мисля, че много от нас ще достигнат тази възраст. То и половината си е приключение вече... лека му пръст на човека. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 за съжаление не мисля, че много от нас ще достигнат тази възраст. То и половината си е приключение вече... Мда, питай го Пламен, той от к'во мислиш го получава тоз цикълът вече? П.с. Пък аз си мислих, че у нашио форум се спами най-яко... Лелееее, в ква заблуда съм живял до сега... П.с.2 Ааа, и що мобилната версия на форума е толкова окастрена и скопена? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Олях се с тоя епоксид.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Колко километра шофирате до работа? И .... Колко според вас един германец или французин или испанец шофира до работа? Щот ако вие правите 40 км отива и връщане на седмица... На него му е толкова на ДЕН. Понеже всички почнаха да си мерят километрите, та да се обадя и аз. Моите на ден отиване до офиса и връщане са около 70. Това е минимума, ако не се наложи да обикалям през деня някъде. Ако се сложи и обикалянето на магазини за пазаруване, спокойно километрите набъбват до 100. Средностатистически обаче моя километраж е доста по-малък от този на повечето хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 А на мен офиса ми е на съседната пресечка Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 А на мен офиса ми е на съседната пресечка И какво ще рече това? Колко километра дневно навърташ с колата, за да идеш до там? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Нула. Ходя пеша. Цели 50 метра (има-няма)... това заедно със стълбите вътре в сградата даже Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Нула. Ходя пеша. Цели 50 метра (има-няма)... това заедно със стълбите вътре в сградата даже Дедо, според мен 50 метра са твърде голям гърч. Офиса трябва да ти е просто на една крачка от леглото. Иначе трябва да се обличаш, да си показваш носа навън и прочие неприятни и твърде тежки занимания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.