RaptoR Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 тва не е чалга...дайре чу ли? въртене на задници? Ти си мислиш, че съм тръгнал да го чувам това Не съм тръгнал да коментирам гласа на мангала - има си го и е голям, на черното никога не казвам бяло. Но поведението му, маниерите му и ОСНОВНАТА му кариера не могат да определят тренда на българските деца, на подрастващото поколение. Това е престъпление. В тоя ред на мисли. Един авер го питат в час по музика в "Лиляната", кво знае за Бийтълс. И пича вика: "тия са уникална група, сцепиха топ 10 на MTV за няколко поредни седмици". Седни си - 2ка. Да се смеем ли, да плачем ли... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Не зацепвате гледам. Това е предмет, който се изучава в училище и би трябвало да му даде на детето някаква информация, основна поне, какво е това българска музика, откъде произлиза и защо и как и поради какви причини. Българската музика не е чалгата, нито естрадата, нито останалите комерсиални стилове. Българската музика е народната и би трябвало да се изучава именно тази музика. Няма значение извън училище каква музика ще слуша детето. Това е проблем на родителите му и лично негов. В училище трябва да се набляга на националните ценности. Да се набляга на БЪЛГАРСКОТО, а не на разни комерсиални музики. Сигурен съм има олигофренчета дето не знаят и коя българска песен е била в космоса даже, въпреки че имаше голяма разгласа. Това би трябвало да се учи. Извън училище да се спасява, но трябва някой да му даде основата, че да знае аджеба, що в личната карта му пише, че е българин. Същото важи и за другите предмети, като български език и литература, история и всички предмети дето засягат по някакъв начин нашето минало. Затова тоя е за разстрел, не за друго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Да бре. Сякаш цял живот силиконки ръчкам, че да се притеснявам. Ся като се е паднало, няма да се дърпам я :D Подкрепям. Само ако силикона е в устните, горната устна да не се докосва до носа. @Antares,@w00x,-Живеете в голяма заблуда относно момчето за което пишете. А,w00x по добре си направи анализ на себе си ,може би ще успееш да си помогнеш. Аз съм много себеосъзнал се човек. Аз не желая моето дете да чува подобно нещо, камо ли да участва в такава гавра. ЕДИТ: Весо, Карас е друго. И гръцката и сръбската музика са СВЕТОВНО известни. Само нашта помия никога няма да напусне региона на Хаскьой! За първото - доста трудно. Ще трябва или да лишиш детето си от слух, или да смениш държавата. А за второто, не мога да те разбера. Защо като пеят на гръцки и сръбски е качествено, а като пеят СЪЩАТА песен на Български език става "пумия" и каквито там други епитети използва? И те са толкова еднакви, че една песен, която я слушах в Турция 2009 година я чух във Версай преди месец и чак на средата разбрах, че пеят на Български език и не е Турския оригинал. Там си беше поп парче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Тук говорим за ЧАЛГА. Трябва ли пак да започваме описанията и анализите? Има ли смисъл! Аз не желая моето дете да чува подобно нещо, камо ли да участва в такава гавра. И казвам как АЗ ще реагирам, без да задължавам никого с мнения и действия. Споделям един вид. Много ми е интересно как редовно давате някакви безумно антилогични сравнения спрямо чалгата. Откога ЧАЛГА е стил? Какъв стил? Защото не е музикален! В колко държави, освен СЕЛЯНДУРСКА БЪЛГАРИЯ, са чували дори за чалга?!?!? Как ще ми бъде стил, след като няма корен?!?!? Как ще ми я сравняваш с ПОП, РОК, ако ще най-дивия метъл, познати на стотици милиони хора по света? Това е СРАМНО да се коментира дори! Ванка, не мога да повярвам, че ти го казваш. ЕДИТ: Весо, Карас е друго. И гръцката и сръбската музика са СВЕТОВНО известни. Само нашта помия никога няма да напусне региона на Хаскьой! Дайте да не почваме пак, имах хубав ден, не искам да се изнервям. Всеки да слуша каквото поиска, но детето ми няма да позволя да бъде покварено от малоумници с най-гнасната помия в последните 20 години... Ти демонстрираш точно това за което писах в предишното си мнение. Това на колко хора е известен даден стил музика не го прави по - добър. На всяко място по света си има различни традиции, бит и начин на живот. На всяко място даден стил се харесва повече или по - малко. Много сме малки на картата а и като развитие за да е популярен по света. В Бг популярни са стиловете които са и в западната култура. Това не ги прави по - добри от китайските да речем. В Бг доста популярни са холивудските филми, боливудксите обаче имат по - голяма аудитория в световен мащаб. Ти запознат ли си толкова колкото с холивудските. Кои са по - добри? Според броят на аудиторията боливудксите са по - добри. Може и така да е, не мога да споря. Изобщо не съм запознат с тях и не мога да коментирам. Същото е и със стиловете. Това на теб какво ти харесва, не означава, че на другите хора им харесва. На мен честно казано не ми харесват популярните в последните години DJ. Пример ще дам с Тиесто. Доста фенове има по света, но на мен не ми харесва. Не го демонизирам обаче. Защото по твоята логика трябва да направя точно това и да заявя, че трябва да бъде забранен. Пак по твоята логика ако примерно е сръбският или гръцкият оригинал на песента няма да има проблем децата да танцуват на него. Винаги са ме радвали подобни мнения. Весо много хубаво си написа за музиката в училищата, че трябва да запознават малките с музиката. Не трябва обаче да им налагат определен тип защото на теб или на някой си друг така му харесва. Има стилове който не мога да слушам дори за повече от 10 секунди. Засичам обаче линкове в този форум който са точно към техните клипове. Дай да добавим в правилата, че не трябва да се публикуват понеже на МЕН не ми харесват. Колкото хора има по света толкова и мнения ще чуеш кой е най - добрият стил или песен. Това се отнася за почти всяка сфера на живота. Не само за музиката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Ти си мислиш, че съм тръгнал да го чувам това Не съм тръгнал да коментирам гласа на мангала - има си го и е голям, на черното никога не казвам бяло. Но поведението му, маниерите му и ОСНОВНАТА му кариера не могат да определят тренда на българските деца, на подрастващото поколение. Това е престъпление. Да се смеем ли, да плачем ли... Случката е сигурно на 10 години. Хайвана е 84, а кога последно е имал час по музика....нИнам :D Майтап да става. Подкрепям. Само ако силикона е в устните, горната устна да не се докосва до носа. А за второто, не мога да те разбера. Защо като пеят на гръцки и сръбски е качествено, а като пеят СЪЩАТА песен на Български език става "пумия" и каквито там други епитети използва? И те са толкова еднакви, че една песен, която я слушах в Турция 2009 година я чух във Версай преди месец и чак на средата разбрах, че пеят на Български език и не е Турския оригинал. Там си беше поп парче. бахахахаха....съгласих се. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Малко преди това да се обади на 112, за да чака готова линейката!!!! Не..., не мисля, че ще се стига до там... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Ама прав си. Децата е трябало да танцуват на Диму Боргир или както се пише тоя дивеч. To детски песни не съществуват викаш та децата още от детската градина да ги почваме с Азис, а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=qA9OkTEs8So&feature=related Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Той един така се опита да забранява по коледа едни музки и...беше сам на центра на града Извинявай,обаче по тая логика ,дай да следваме стадото щото слушали азис или някоя друга отрепка.И на другия ден дай да ходим голи по улиците ,видиш ли щото тия от чалга канала ходят и те така по улиците.Т'ва винаги ме е подтискало,и точно затова още преди няколко години като станах студент, все отрязвах повечето колеги ,които се опитваха да ме мъкнат по чалга барове. Една част от тях им беше все едно къде ще се замъкнат с по голямата компания.Така че ,може да си сам в един момент щото се решил че искаш да смениш плочата с някоя друга по добра,но след определено време си намираш съмишленици,споделящи твойте предпочитания,както се случи с мен,и сега ми е супер готино като съм си сред мой хора . А и не е само това,стадното поведение го има навсякъде,дали ще бъде чалга,р'н'б или електронна музика.Една част даже не ги интересува каква музика слушат,просто слушат щото знаят че е модерно, и за това се опитват да бъдат в крак с определената мода на дадено място.Извода е ,че малко хора имат вкус,просто щото мислят като в стадо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 To детски песни не съществуват викаш та децата още от детската градина да ги почваме с Азис, а? Дедо, детските песни са отживелица. Светът е гаден. Следователно децата от малки трябва да свикват с него. Например вместо да им гледат на входа на училището дали са им мръсни ръцете и ноктите, момиченцата от 1 до 4-ти клас трябва да ги задължат да се явяват добре гримирани и да ги връщат ако са забравили. А за тия дето ще кажат, че съм краен - не съм...смятам, че употребата на силикон трябва да се допуска само след 4-ти клас. Майтапа настрана, но наскоро четох за една вманиачена майка, която подарила на 10 годишната си дъщеря ваучер за пластична операция, но тъй като законът не позволявал, малката щяла да го използва след 16 годишната си възраст. П.П. Ще взема да го издиря къде го четох това... Намерих го - не е била 10 годишна, а 7, ваучерът бил за пластика на гърди и го е получила за 7-мия си рожден ден, а за предишния била получила професионален урок по стрийптиз (на 6 годишна възраст ). Ето и 2 снимки на нереализиралата се майка и бъдещата звезда-щерка. Тук за един шамар вече могат да те осъдят, че му нарушаваш правата, а там нямат ли си права на децата...или като е по взаимно съгласие 'дете-родител', тогава е може. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Извинявай,обаче по тая логика ,дай да следваме стадото щото слушали азис или някоя друга отрепка.И на другия ден дай да ходим голи по улиците ,видиш ли щото тия от чалга канала ходят и те така по улиците.Т'ва винаги ме е подтискало,и точно затова още преди няколко години като станах студент, все отрязвах повечето колеги ,които се опитваха да ме мъкнат по чалга барове. Една част от тях им беше все едно къде ще се замъкнат с по голямата компания.Така че ,може да си сам в един момент щото се решил че искаш да смениш плочата с някоя друга по добра,но след определено време си намираш съмишленици,споделящи твойте предпочитания,както се случи с мен,и сега ми е супер готино като съм си сред мой хора . А и не е само това,стадното поведение го има навсякъде,дали ще бъде чалга,р'н'б или електронна музика.Една част даже не ги интересува каква музика слушат,просто слушат щото знаят че е модерно, и за това се опитват да бъдат в крак с определената мода на дадено място.Извода е ,че малко хора имат вкус,просто щото мислят като в стадо. Извинен си . Някой да ти е сложил пистолет на главата и да ти казва ходи ГОЛ или пък ходи изсулен. Не, нали? В момента е модерно да казваш, че слушаш лепиларска музика, както е и модерно да си играем на моралисти...ей за тва пиша така не, че живота ми започва и свършва с чалга . Аз се обличам така както ми е кеф, без да гледам Азис, Джей Зи или Тиесто Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Извинен си . Някой да ти е сложил пистолет на главата и да ти казва ходи ГОЛ или пък ходи изсулен. Не, нали? В момента е модерно да казваш, че слушаш лепиларска музика, както е и модерно да си играем на моралисти...ей за тва пиша така не, че живота ми започва и свършва с чалга . Аз се обличам така както ми е кеф, без да гледам Азис, Джей Зи или Тиесто Говорих принципно За мен си знам че не е от модни тенденции ,по скоро е усещане/feeling....не мога да го опиша напълно,неописуемо е. И не съм сагласен с т'ва за лепиларите .В онази статия за чичката хореограф някакъв с дете написа - как му било все тая каква музика ще слушат децата му,и изреди няколко стила музика (за които той явно знае) метъл, чалга ,lady Gaga ,и такава в която само се думкало.И после типа пояснява ,че тази последната с многото думкане я слушали САМО хора употребяващи наркотици... от което аз се засегнах малко. Има и нормални хора които слушат такъв тип музика,е примерно Woox.Имам и познати които слушат и употребяват, но избягвам контактите с тях Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Говорих принципно За мен си знам че не е от модни тенденции ,по скоро е усещане/feeling....не мога да го опиша напълно,неописуемо е. И не съм сагласен с т'ва за лепиларите .В онази статия за чичката хореограф някакъв с дете написа - как му било все тая каква музика ще слушат децата му,и изреди няколко стила музика (за които той явно знае) метъл, чалга ,lady Gaga ,и такава в която само се думкало.И после типа пояснява ,че тази последната с многото думкане я слушали САМО хора употребяващи наркотици... от което аз се засегнах малко. Има и нормални хора които слушат такъв тип музика,е примерно Woox.Имам и познати които слушат и употребяват, но избягвам контактите с тях Аз също НЯМАМ добро мнение за тоя стил музика, но НАТРАПВАМ ли го? Смени думкане с чалга, смени "употребяват наркотици" с цветните епитети по-рано и...воала. Но за едното може, а за другото не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 За първото - доста трудно. Ще трябва или да лишиш детето си от слух, или да смениш държавата. А за второто, не мога да те разбера. Защо като пеят на гръцки и сръбски е качествено, а като пеят СЪЩАТА песен на Български език става "пумия" и каквито там други епитети използва? И те са толкова еднакви, че една песен, която я слушах в Турция 2009 година я чух във Версай преди месец и чак на средата разбрах, че пеят на Български език и не е Турския оригинал. Там си беше поп парче. За първото ще се погрижа детето ми да има същото отношение като родителите си към помията. За второто - разсъждаваш като човек, който няма НИКАКВО понятие от музика, а претендираш да се занимаваш с нея. Напоследък дали заради Ванчо, дали заради друго забелязвам, че наистина много думи грешиш, а съвсем скоро коментирахме именно изписването на пОмия. Ти..... Тиииииииииииии, тииииииии, тииии. Моя любов! Както казах, нямам намерение да се изнервям днес, въпреки че цял час се занимавам с профилактика на машината, която след един рестарт одеве отказа да светне (всяко зло за добро - сега е по-тиха отвсякога). Затова няма да коментирам повече. По никакъв начин не мога да се съглася с логиката ти, но няма да се обяснявам. За мен най-малкото не разбираш какво казвам. Дано да е така. Продължаваш да сравняваш несравними неща също така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Извинен си . Някой да ти е сложил пистолет на главата и да ти казва ходи ГОЛ или пък ходи изсулен. Не, нали? В момента е модерно да казваш, че слушаш лепиларска музика, както е и модерно да си играем на моралисти...ей за тва пиша така не, че живота ми започва и свършва с чалга . Аз се обличам така както ми е кеф, без да гледам Азис, Джей Зи или Тиесто Добре де Чефо, според теб няма ли по-подходяща музика на която да танцуват децата че Азис ще им пуска? На деца от детска градина и 1-2ри клас! Не става дума да им пуска метъл - пак бих реагирал по същия начин. Не съм моралист, реагирам така само когато нещо ме трогне а това определено е прекалено. При това наглия му тъпак има наглостта да каже че било абсолютно уместно, защото мазния мангал бил певец от световна величина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 За първото ще се погрижа детето ми да има същото отношение като родителите си към помията. За второто - разсъждаваш като човек, който няма НИКАКВО понятие от музика, а претендираш да се занимаваш с нея. Напоследък дали заради Ванчо, дали заради друго забелязвам, че наистина много думи грешиш, а съвсем скоро коментирахме именно изписването на пОмия. 1. Аз се занимавам любителски. 2. Не виждам какво ми е грешното на разсъжденията, при положение, че съм прав. ЕДНА И СЪЩА ПЕСЕН както и да я погледнеш. Просто текстовете са различни. Кажи ми моля те, кое им е различното на тия песни и защо се изказвам като някой без понятие. То всеки може да сипе определения и обиди. Аргументирай се, а не да ми разправяш как аз не го правя. Стига минава с "не е вярно". http://www.youtube.com/watch?v=fp6YS3l2Ei4 http://www.youtube.com/watch?v=TQhYHqlBdpY Колко са много тия думи дето ги греша? Едни и същи. Нали знаеш, че една и съща грешка не се брои в диктовките? Защо ли не почна и аз да ви се заяждам, сякаш образованието ви зависи от грамотността на писаниците в тоя форум? Някой ще помисли, че неразбираемо пиша и едва, едва разбирате какво съм искал да кажа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 ЕДНА И СЪЩА ПЕСЕН както и да я погледнеш. Просто текстовете са различни. Няма такова нещо като еднаква песен пък с различни текстове. Песен е точно текста. Може би имаш предвид музиката? Защото в обратния случай все едно да пееш "тих бял Дунав се вълнува" и на същата музика да "изпееш искам Сашка на задна прашка". Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Няма такова нещо като еднаква песен пък с различни текстове. Песен е точно текста. Може би имаш предвид музиката? Защото в обратния случай все едно да пееш "тих бял Дунав се вълнува" и на същата музика да "изпееш искам Сашка на задна прашка". Точно това имах предвид. Не мислех, че е нужно да се уточнявам. Текста на българската не е вулгарен изобщо. Пее се за любов и раздяла. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Няма такова нещо като еднаква песен пък с различни текстове. Песен е точно текста. Може би имаш предвид музиката? Защото в обратния случай все едно да пееш "тих бял Дунав се вълнува" и на същата музика да "изпееш искам Сашка на задна прашка". Не се хаби - отсреща е радио. 2. Не виждам какво ми е грешното на разсъжденията, при положение, че съм прав. НЕМА СМИ Между другото в новините съобщиха, че е назначена министерска проверка по случая. Дано има резултат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Не се хаби - отсреща е радио. Между другото в новините съобщиха, че е назначена министерска проверка по случая. Дано има резултат. Какво радио е като потвърдих, доуточних и допълних? А ти отново се покри от неудобния въпрос. Това последното беше оформено като въпрос, но го перефразирах на съждение. Един неотговорен въпрос по-малко на тоя свят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Ангеле, мило момЧе, ти дори не си наясно с чалгата. В смисъл кое е и кое не е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Ами на мен ми се размива вече понятието. Поп-фолка дето съм го сложил по-горе към чалгата ли спада според теб? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Ами на мен ми се размива вече понятието. Поп-фолка дето съм го сложил по-горе към чалгата ли спада според теб? Трябва да осъзнаеш на първо място, че няма такова животно като поп-фолк. Също като чалгата, разни кретени се опитват да му създадат определение - няма как да стане, не и адекватно. Защото ако вярваме на подобни "умници", трябва и Веселин Маринов да го вкараме под знаменателя. Като поп-фолк певец. Мислиш ли, че е адекватно? Изобщо наясно ли си що е туй чалга ? Български т.нар. "ФОЛК" /ужасно се злоупотребява с тая дума/ диви, поемали го многократно в дивия имат т.нар поп-фолк хитове. Т.нар. поп-фолк хитове са именно директна кражба от сръбските кралици Лепа, Весна, Цеца и прочее /държа да ги метнеш в нЕкой сет/ и са превод на ОТКРАДНАТА музика. Има осъдени по въпроса. Щото единствено инж. Митко плащал нещо на тамошните автори.... ПРИМЕР: http://www.youtube.com/watch?v=2HaDA9TnmWc Невероятна песен, примерно, хем ти приляга. А чия е тя, дали е наша,хм? А дали Фреди някъде не пищи от възмущение? Прави ли ти ВЧЕпетление как една тъпа варненска проститутка цапа едни важни стълби (провери кои са тия стълби)? Ръкомаха милата, щото толкова й е "сценичното поведение". Човек ще каже, самолет ще каца на смолетоносач или във военна база... Недайси боже да съм пилота...Но никога няма да си изкривя душата, че харесвам и песента, и проститутката. Ванка, тия движения под вода как ли ще разгонят рибата? Не че Ивана, Глория, че дори и Гергана (какви интересни имена?!?!?) нямат страхотни гласове, не че не са припяли десетки ЧУЖДИ песни на български, но редно ли е това? Хората бяха снизхЛАдителни до едно време , ама взе и на тях да им писва. Помия: http://www.youtube.com/watch?v=amHkS0GGvzM В никакъв случай и по никой начин нашият Галин да не се припознава в помията... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=18CEU2P7o-8&feature=related Ангеле, добре би могъл да сипеш на пиклата с нещо старо, което тя не познава О, вие там отсреща ли сте? И ни гледате? Ха добро утро тиквеници безподобни! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted March 15, 2012 Share Posted March 15, 2012 Все някак трябва да бъде наричан този стил в българската музика, пък и колкото и и да плюем, очевидно се продава и харесва, А за децата... какво да учат и на какво да танцуват ако трябва да е българско? Нещо ми се губят алтернативите, хем напоследък доста често слушам български радиа. Хубаво ще е да знаят кой е Панайот Пипков например, но съвременната ни музика е представена от тези силиконки ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.