Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

При 8% годишна лихва ако си вкарал 100к лева ти идват 8к, делено на 12 месеца се получава 666 лв. на месец.

Аз с 660 лева на месец не мога да живея. Колко според вас средностатистически българи имат по 100к и нагоре лева в банка?

Иначе да, имам пари в банка и ги държа там, щото знам колко са ми широки пръстите и "if shit happen".

Я ме светни къде ги дават тия 8%? Защото по принцип варират между 5.5 и 7 в много добри случаи. Или викаш трябва депозитът да е МИНИМУМ 100к, за да добиеш такъв процент...

Я ме светни къде ги дават тия 8%? Защото по принцип варират между 5.5 и 7 в много добри случаи. Или викаш трябва депозитът да е МИНИМУМ 100к, за да добиеш такъв процент...

Алфа Банк - прогресивен депозит.

И ако сложа 1000 лева (примерно) пак ще ми дадат 8%?

Между другото един съвет - направи си експеримент и иди се опитай да си изтеглиш депозита - целия. Просто така да се посмееш малко...

И ако сложа 1000 лева (примерно) пак ще ми дадат 8%?

Между другото един съвет - направи си експеримент и иди се опитай да си изтеглиш депозита - целия. Просто така да се посмееш малко...

Дават си ги.

Знам, имат процент за теглене на парите.

Номера е ако искаш да си вземеш парите и не са спешни,депозита го правиш за минимален срок, примерно месец (не знам имат ли такъв), в деня на падежа можеш да си изтеглиш всичките пари без %, ако са над 3к (или 5к не съм сигурен) един ден предварително трябва да заявиш, че ще ги теглиш.

Едит: Проверих имат, даже с лихва 3,5% на годишна база, което ще рече около 0,3% лихва на парите.

Говорим за депозит до 50к, над 50к лихвата е 4% на годишна база.

Едит 2: До одеве чистих сняг пред блока и съм леко уморен. На вън ако не седиш на едно място, а вършиш физическа работа, времето е много приятно.

Сега се чудя с червено вино или с ракия да се почерпя за добре свършената работа.

666 лева на месец, ако имаш апартамент, са напълно достатъчни за съществуване.

Ако имам апартамент и 100к в банка и мога да чакам да ги взема на куп след една година, ако живея сам и през повечето време съм на работа, та да не харча ток и други консумативи.

Иначе елементарната сметка показва:

200 наем

200 ток

30-40 телефон

25 кабелна и интернет

10 вода

2-4 месечна такса за входа.

Смятайте си ги вие. Даже не говорим за храна, смяна изгоряли крушки, купуване на дрехи или домашна посуда, другите елементарни неща като пяна за бръснене, самобръсначка, сапун, шампоан, препарати за миене на чинии, прах за пране, тоалетна хартия и т.н.

Не че не може да се живее - но мерси ще имам 100к в банката и да живея като скот.

Знам, имат процент за теглене на парите.

Остави ти процентите. Иди си направи майтап и кажи искам да си изтегля МОИТЕ 100000 лева ВЕДНАГА. Пробвай.

Препоръчвам червено вино с тежко мезе.

На мен са ми отказвали за 200 лева.

В този момент им казах, така закривам си сметката и си искам парите, беше по една дебитна карта, дето още не мога да я намеря.

Срещи с шефа на клона и разправии и ми дадоха парите, без да си закривам сметката.

Сега се сещам че трябва да я закрия, щото не съм я проверявал от 2008 тая сметка.

Раптор нямам 100к и нагоре в банката и избрах ракия и кисели краставички. :beer:

666 лева на месец, ако имаш апартамент, са напълно достатъчни за съществуване.

200 лева ток? 30 лева телефон? Ко прайш ти?!

@Виден,

На мен ми отказаха за 3500 лева, какво ли остава за 100 000 лева.... :lol:

Ванчо, сега те виждам че си писал тая фантастика. С 666 доникъде не можеш я докара, освен ако не мааш цяла зима дядова ракия с туршия.

Какво се учудваш на 200 лева ток? Аз под 170 не падам. Добави сега зимата за три радиатора 180 лв. парно на месец, които януари и февруари почти със сигурност ще цапнат по над 250. GSM сметките с лизингите и прочее на мен и на кака ти са къде 200 лева. Тури 65 лева телевизия и интернет... Туй са все дреболии. Ами като се тръгне на пазар? Ами като се поддържат две коли? Ами като се помага и на дядовци и баби? Туй е сравнително нормална картинка. Никакви луксове и лигавщини. За сам човек, който издържа къща и кола и нищо друго - поне 900-1000 на месец. За да каже, че живее НОРМАЛНО. Ако му се прииска нещо по-така цифрата отива нагоре.

Една близка работеше с частни клиенти "среден" тип не къде да е, а в Уникредит. Можеш ли да си представиш ти да отидеш да изтеглиш от СОБСТВЕНАТА си сметка СВОИ СОБСТВЕНИ 28000 лева и да се опитват да те карат да даваш обяснения защо ги теглиш, защо СЕГА ги теглиш, какво ще ги правиш (?!?!?!?) в продължение на два часа? И след това още час да те убеждават как е по-изгодно да стоят там и какви мегаоферти има в твоя полза... Жената вика потънах си в земята. Но изпълнява нареждания, какво да прави - гонят квоти. Иначе ги пишат виновни (?!?!?!), че клиент Х си е дръпнал парите от сметката.... Преди около половин година жената напусна банката.

-------------------------------------------

Раптор нямам 100к и нагоре в банката и избрах ракия и кисели краставички. :beer:

Да си жив и здрав да имаш 100к, но не са ли поне 1000к, не се замисляй за депозити - не и в България. Тук се подиграват с хората.

--------------------------

ЕДИТ: Абе само аз ли не пия нищо още днес??? laughing.giflaughing.giflaughing.gif

Ванчо, сега те виждам че си писал тая фантастика. С 666 доникъде не можеш я докара, освен ако не мааш цяла зима дядова ракия с туршия.

Какво се учудваш на 200 лева ток? Аз под 170 не падам. Добави сега зимата за три радиатора 180 лв. парно на месец, които януари и февруари почти със сигурност ще цапнат по над 250. GSM сметките с лизингите и прочее на мен и на кака ти са къде 200 лева. Тури 65 лева телевизия и интернет... Туй са все дреболии. Ами като се тръгне на пазар? Ами като се поддържат две коли? Ами като се помага и на дядовци и баби? Туй е сравнително нормална картинка. Никакви луксове и лигавщини. За сам човек, който издържа къща и кола и нищо друго - поне 900-1000 на месец. За да каже, че живее НОРМАЛНО. Ако му се прииска нещо по-така цифрата отива нагоре.

Една близка работеше с частни клиенти "среден" тип не къде да е, а в Уникредит. Можеш ли да си представиш ти да отидеш да изтеглиш от СОБСТВЕНАТА си сметка СВОИ СОБСТВЕНИ 28000 лева и да се опитват да те карат да даваш обяснения защо ги теглиш, защо СЕГА ги теглиш, какво ще ги правиш (?!?!?!?) в продължение на два часа? И след това още час да те убеждават как е по-изгодно да стоят там и какви мегаоферти има в твоя полза... Жената вика потънах си в земята. Но изпълнява нареждания, какво да прави - гонят квоти. Иначе ги пишат виновни (?!?!?!), че клиент Х си е дръпнал парите от сметката.... Преди около половин година жената напусна банката.

ЕДИТ: Абе само аз ли не пия нищо още днес??? laughing.giflaughing.giflaughing.gif

Аз за тва излизам от торти чат-пат. Имаш ли скоро РД, майна :D :D :D hahahaha.

Както казва един колега. Не искам много пари, искам ВСЕКИ път като бръкна в джоба и да вадя 5 кинта....дали няма да ми прегрее джоба от бъркане :D

Аз за тва излизам от торти чат-пат. Имаш ли скоро РД, майна :D :D :D hahahaha.

Както казва един колега. Не искам много пари, искам ВСЕКИ път като бръкна в джоба и да вадя 5 кинта....дали няма да ми прегрее джоба от бъркане :D

На твоя колега сигурно му викат СКРОМНИЯТ?

@RaptoR

Всеки си се наглася според чергата.Има хора дето и 500лв им стигат, има и такива където и 2к не им стигат.

Ако нямаш жилище и изплащащ такова, имаш си кола и си без дете = 2к за домакинството за прилично живеене, без изгъзици.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...