Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Най - накрая някой да се съгласи с моето мнение.

Забравих и да добавя за количеството сняг. Не е много в сравнение с предишни зими. Има един навес който съм го чистил когато падне повече сняг. Този път не беше толкова, че да трябва да се чисти.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Живея в района на Събота пазара. Няма нищо изчистено в малките улици покрай него. Сега не ми се излиза, но след 2 часа специално ще направя няколко снимки да видиш колко лед има по пътищата. Изобщо не е минавал снегорин от тук. Улиците са доста натоварени и постоянно има трафик по тях.

И аз живея в района на Събота пазара и наистина съм съгласен с теб че малките улички не ги почистват,даже при мен има около 10 санта лед,но пък има много коли спрели та не виждам как ще влезне снегорин.

Мисълта ми беше че на фона на други години тази беше прилична общо взето дето викат пътищата са проходими при зимни условия.

Но и голям проблем правят тировете когато карат със гуми тип галош.

Руснак чул по радиото, че в Сибир температуратае -60°С. Решил да чуе свой приятел, живеещ там.

- Приятел, как си? Вярно ли е, че при вас е -60?

- Ба, чак пък толкоз... Най-много да е -40.

- Щото по радиото казаха, че било -60?

- Ааа, навън може...

Или си обяснил на шефа, колко е "умен".

На целия борд на директорите....меко казано.

Я, дядо бил жив!

Ееее дее... чак па толкова дРът не съм де....

Нещо ми писна да се "заяждам" напоследък. Всеки си има мнение, аз си имам мое, ама някак спря да ми пука кой какво мисли и изобщо нямам желание да обяснявам никому нищо.. докато не ми пречи никой и не ми дава наклон на оная работа ми е все едно...

Ееее дее... чак па толкова дРът не съм де....

Нещо ми писна да се "заяждам" напоследък. Всеки си има мнение, аз си имам мое, ама някак спря да ми пука кой какво мисли и изобщо нямам желание да обяснявам никому нищо.. докато не ми пречи никой и не ми дава наклон на оная работа ми е все едно...

Честито. Току що открихте колелото. :D

Аз не мисля, че ще преживееш олигофренизмите на моменти. MAC OSX не е за такива потребители като теб. Power users.

Е какво им пречи на power-юзърите? Има всичко за тях, включително и unix shell.

ЧРД, между другото!

Я да видим къде по-точно?

При нас, Видене. Прилежащите тротоари се чистят от собствениците на имотите. Иначе има яки глоби. В цяла Канада е така.

2седмици някъде ми трябваха на мен. В момента съм зае*ал другия лаптоп за който броих в пъти повече кинти и изобщо не съм го отварял от 2-3 седмици насам.

Трябва да си призная, че и аз почнах бързо да свиквам. Май прозорец повече няма и да видя. :lol:

Трябва да си призная, че и аз почнах бързо да свиквам. Май прозорец повече няма и да видя. :lol:
Стига да не бяха игрите - отдавна да съм зарязал маджуна... Сега остава великото мислене за правилната графична среда...

При нас, Видене. Прилежащите тротоари се чистят от собствениците на имотите. Иначе има яки глоби. В цяла Канада е така.

Между другото точно при вас прочетох за няколко интересни съдебни процеса по тоя казус. По принцип всяка община решава за себе си какви регулации да наложи, но именно поради невъзможността да се определят реални параметри (кой точно колко широко и откъде докъде да чисти) нещата си остават неопределени. Ако се засере някой собственик, пристигат съответните служби и почистват за негова сметка. Но пак говорим за собственици и реална собственост. Хайде предложи и ти кой да изчисти тротоарите на булеварда между Лаута и СПС-а, а? КОЙ?

------------------------------------------------------------

Интересен филм се задава.... ЛИНК

Но пак говорим за собственици и реална собственост. Хайде предложи и ти кой да изчисти тротоарите на булеварда между Лаута и СПС-а, а? КОЙ?

Е тва не знам. Просто споделих как стоят принципно нещата тук. А иначе съдебните процеси са отделна бира. Тук се съдят за всичко каквото може да ти дойде на акъла. :lol:

Е тва не знам. Просто споделих как стоят принципно нещата тук. А иначе съдебните процеси са отделна бира. Тук се съдят за всичко каквото може да ти дойде на акъла. :lol:

В една община един беше завел дело срещу администрацията, защото като се прибирал късно вечерта паднал. Съдът решава, че общината не е виновна, тъй като нямало минали Х (не запомних цифрата) часа от началото на снеговалежа и нямало как да се овладее ситуацията от отговорните лица. laughing.gif

(за Канада говоря пак)

С големия тракпад ли си? Т.е. не ми казвай че си взел обикновена мишка, че ще дойда да те напердаша лично...

С големия тракпад ли си? Т.е. не ми казвай че си взел обикновена мишка, че ще дойда да те напердаша лично...

Естествено. Взех си Magic Trackpad-а. С обикновена мишка нищо не става в тази среда. :)

Благодаря на всички за пожеланията!

Е какво им пречи на power-юзърите? Има всичко за тях, включително и unix shell.

Да. Шела доста закърпва положението. Аз лично съм го ползвал само следвайки туториали.

Говоря за дребни неща по интерфейса на някои програми правени за MAC.

Пак ще разкажа моята случка.

Като полазвах MAC OSX (за кратко на PC) си търсих торент клиент. Сложих uTorrent, но версията за MAC не поддържаше избор на папката, в която да се сваля всеки торент. Всичките се блъскаха в DEFAULT-а от настройките. Накрая, след супер много търсене, намерих, че Transmission го поддържа и то от последната версия, която беше пусната 1 или 2 седмици по-рано от момента на търсенето ми.

Имаше и още подобни примери, но този ми направи най-голямо впечатление.

Имам чувството, че софтуера за MAC OSX се разработва като за пълни идиоти с възможно най-малко функции, а мен това на моменти страшно много ме дразнеше. Иначе и мен ме кефи графичната среда. Липсва ми да мога да модифицирам папка/файл от всеки прозорец в който я виждам, както е на Windows, но се свиква. Пък може и в Lion да са го добавили. Аз ползвах Leopard.

Ако започна да се занимавам професионално с диджейство ще си купя един MacBook Pro 15".

Ако започна да се занимавам професионално с диджейство ще си купя един MacBook Pro 15".

така и един приятел си взе Мак от UK,а преди това се беше супер много надъхал че по цял ден ще прави музика като се прибере с придобивката ...и вече 4ти месец го чакам да ми прати промо :lol: .

Вземи си вафла,спестява доста движения (джог,ефекти,лупове,скролване).Мойте хора са много доволни.Преди бяха с едни конзоли но вече не е лесно да се мъкнеш с лаптопите и конзолата.Пък и сега гледам от N/I отново пуснаха някакви готини промоциики :zzz .

Като полазвах MAC OSX (за кратко на PC) си търсих торент клиент. Сложих uTorrent, но версията за MAC не поддържаше избор на папката, в която да се сваля всеки торент.

Не, че ми е пукало къде ги сваля, но вече има.

Имам чувството, че софтуера за MAC OSX се разработва като за пълни идиоти с възможно най-малко функции, а мен това на моменти страшно много ме дразнеше.

Аз пък страшно се дразня на програми като Vuze (май) с 5000 опции на едно място където буквално се загубвам и винаги съм се чудел що за болни мозъци могат да направят програма затрупваща те с излишна информация.

Когато правех една от първите ми програми, гледах конкурентна такава - имаше поне 250 поленца за полълване на един екран... присра ми се като го видях това. Едни мънички ги бяха направили, нагъчени на макс, обясненията пред полетата съкратени колкото може та чак до неузнаваемост. И естествено се попълваха максимум 20 от тях, останалите празни. И най-странното е че имаше един тип дето си я харесваше такава...

Говоря за дребни неща по интерфейса на някои програми правени за MAC.

Имам чувството, че софтуера за MAC OSX се разработва като за пълни идиоти с възможно най-малко функции, а мен това на моменти страшно много ме дразнеше. Иначе и мен ме кефи графичната среда. Липсва ми да мога да модифицирам папка/файл от всеки прозорец в който я виждам, както е на Windows, но се свиква. Пък може и в Lion да са го добавили. Аз ползвах Leopard.

Значи първото нещо е, че ако видиш какво представлява Mac Mini, ще разбереш, че основното му предназначение е за ентъртейнмънт, при това смятам, че е перфектния вариант. Кутията е дори по-малка по размер от някои популярни медиа боксове, които са поначало изключително ограничени откъм софтуер. Второто нещо е, че това чудо си е един изключително мощен мак, особено след като му набучих 8GB памет (която ми легна смешните $35). HD филмите 1080p вървят перфектно, без никакви наченки на засичане, като дори в същото време можеш да бъзикаш и други неща на заден план. В къщи го връзвам към 55'' Самсунг и играта заспива на три без коз. Смарт функциите дори на най-натопорчения телевизор посмъртно не могат да се доближат по какъвто и да е начин до възможностите на тази кутийка. Затова я намирам като чудесна добавка към цялата система за ентъртейнмънт. Сега смятам да си отрежа окончателно кабелната телевизия, защото май всичкото HD съдържание (включително и до една игрите от NHL) ще мога да си го набавям по всяко време по мрежата при това на значително по-ниски абонаментни цени. Та само за тези неща си струва всичките $599, обаче като добавим и възможностите на съвсем прилична мак-станция, просто кутийката става наистина забележителна.

Относно проблемите, за които говориш - поне описания няма никаква връзка с Mac OS X, защото всичко опира до девелопърите на приложението (в случая utorrent). Съвсем нормално е подобни проблеми да се изчистят в следващите версии. На този етап не мога да кажа, че нещо ме дразни, напротив. Намирам промяната за тонизираща и освежаваща.

Добро утро, йетита. Вънка пак вали, аз имам вино, днес мисля да си правя финката...Или поне някои шукарийки по дръжката.

а от днес клипчета имате ли? готовността за новата буря дет я декларираха именно вчера, днес не ми изглежда много вярна :)

Аз като се прибирах към 3 нямаше нито една машина ,а беше натрупало един пръст навсякъде.

И се размазахме в сенса,а тоя гей на пулта е толкова зле горкия.НЕ стига че само ние и някви испанци си избирахме песни и пак недоволен.Пуска някви говна и се кефи.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...