Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Ба, аз тва го взех само да видя за какво иде реч, а и ще го държа в колата, за инфарктни ситуации. За в дупка не става, щото няма грам уплътнение...

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Свирепо ми се иска отново да си изруся косата...ама не съм ученик вече :( Ейй БОГУ кви времена бяха, айляче от всякъде. Па ся трябва повечко да се мисли да ГЕ :D

Прецедентът Исландия

Като се замисля наистина от бая време нищо не се чу по този въпрос, а ето какво става, когато има малко мислещи хора в една държавица. ЕВАЛА!

Прецедентът Исландия

Като се замисля наистина от бая време нищо не се чу по този въпрос, а ето какво става, когато има малко мислещи хора в една държавица. ЕВАЛА!

На исландците - браво. Това се получава, когато имат глави да мислят и топки да си отстояват решенията.

А за евалато - абе хора, що ползвате тоя гнусен турцизъм? Всичките ли станахте рязани читаци, че толкова масово го ползвате?

Използваме доста думи. Но можем да се ограничим. Аз лично евала не употребявам. Не ми харесва. Звучи ми противно, за машала и аферим да не говорим - веднага си правя асоциация с мазен анадолец.

Евала, Машала, Ашколсун, Аферим...

Всичките звучат много по-убедително и цветно от едно "Браво".

Това е така, защото "браво"-то пък има още по-малко връзка с българския. :)

Да, съгласен съм за останалите, "евала" го чувам доста често, може би от там идва целия проблем. До колкото за остаалите думи, които не са никак малко, като за пример: будала, далавера, диван, кайма, кюфте, мерак, рушвет, резил, сарми, хич, чай, чаршаф, чадър, чекмедже, чешма, чорап, чорба, чанта...

@Rumbata Отлично, прекрасно може би... Браво идва от Италия...

Заради спирането на доставките на петрол от Иран, в близко време се очаквало 30% ръст на цените петрола - честито! :sick (източник - новините на БТВ)

"Отлично", "прекрасно" са оценки и не изразяват емоционално възхищение.....нямат нищо общо с "евала", или "браво".

Аз лично не се сещам точен български еквивалент....и после що сме ползвали чуждициbeer.gif

Къде е ся Трити да се включи и да ни разхвърли наляво-надясноlaughing.gif

Еквивалента е Поздравявам те!

Добра вечер! :)

При вас сигурно е много студено и снежно? Четох, че в БГ е някаква зимна ужасия, така ли е?

При мен е хубаво времето, а днес успях да разгледам 1/5 от музея на изобретенията в Мюнхен. Впечатлена съм от видяното, съжалих само, че не успях да го разгледам целия.

И ето една снимка от видяното. Това е прототип на първия електромобил на Опел. Изобретен през 1922г. Има крилца, тъй като са смятали, че така е по-аеродинамичен.

4327514f.jpg

4327520A.jpg

Имам още доста снимки от там, но ще ги шерна когато се прибера (с някои от вас). :)

Поздрави ви изпращам. И по-специално на ... (ти си знаеш). :)

Добре....някой да ми отговори на въпроса - за какъв бяс ми е да си правя сам монокристали, като се продава детския комплект за 10-15лв? Поради тръпка от времето, когато всички играчки си ги правехме сами? Защото мога? Или?

За това говоря:

medniy_cup.jpg

И аз винаги съм се чудел откъде идват тези разлики (и зиме, и лете), даже май преди време пак бяхме подхванали тази тема. Това, дето съобщават по телевизията, винаги се различава с няколко градуса в посока надолу, от термометрите ми, дето са ми на всеки прозорец отвън....а да кажеш, че всичките показват различно - не, разликите между тях са в рамките на 1/2 до 1 градус, в зависимост от местоположението на прозореца. :confused

А за евалато - абе хора, що ползвате тоя гнусен турцизъм? Всичките ли станахте рязани читаци, че толкова масово го ползвате?
Евала, Атанас ефенди, машала за тия думи!

В момента времето в Пловдив е "е*ало си е мамата"... Ощавиха ми се краката, докато се прибера...

В нетя пише, че в момента в Пловдив е -12°, а моите два външни термометъра (на които имам доверие) показват -6°.

Не забравяй, че сградите излъчват топлина ;). Метеостанциите, които дават данните се намират извън града и следователно не се влияят от сградите.

Ще ти споделя следния факт: колата ми е паркирана на булеварда, на ~ 25 метра от блока. Когато температурата нощем падне до -2 и е влажно, страничните стъкла на колата откъм блока са даже сухи, а тези от другата страна са заледени.

П.П. в момента в Куклен е -9 градуса, така че нищо чудно в Пловдив да е -13.

Май остарявам и си променям навиците - дядо Мраз (къде зачезна тоя напоследък?) знае, че минали години по това време в стаята ми имаше постоянна температура от 32-34 градуса, а сега забелязвам, че вече се чувствам комфортно и на 29.:beer:

Освен това от 2 часа насам ме е налегнала една носталгия....слушам разни песни от миналото хилядолетие, с които съм израснал....еййй...густо...на пода на стаята ми се в̀алят разни празни бутилки от кока-кола, а аз продължавам да отварям нови, пуша от 2 часа една електронна цигара...и продължавам да слушам до болка познати парчета и пак ми е кеф, въпреки че знам всяка нота и инструмент във всеки един момент. Ето например в момента съм на Gap Band - 9 минути се върти една и съща тема от няколко такта, наизуст знам всяка една секунда от това парче и пак продължава да ми харесва....неее, определено не вървя на добре....:wacko:

http://www.youtube.com/watch?v=qYD4P3NafyM

Мммм дааа....времето, когато песните свършваха с дълго затихване, когато нямаше компютри и autotune, а музиката се правеше единствено наживо. Ако не си добър - просто изхвърчаш от бизнеса на момента. А сега какво - пристига някой при мен, пее, каквото пее, записва песен за 10 минути и като го накарам да повтори нещо, ми отговаря - "- Карай бе, ще го оправиш после с компютъра..." тъжна работа...:ninja:

И тъй като все още съм на вълна фънк - ето още 2 класики:

http://www.youtube.com/watch?v=DLetyIPrbEc http://www.youtube.com/watch?v=0kAfjIAZQ_I

Ник'во бачкане...и аз съм като Виден - бачкам, когато ми е кеф, а сега определено не ми е момента за бачкане. :bgrin:

И понеже вече мина 3.00ч., а точно сега това се слуша най-добре - поздрав за всички неспящи с една от най-великите за мен песни на Джино Ванели. Няма джиджи-биджи, няма щракане на пръсти и други простотии...само една лека подложка на ел.пиано и глас. Който ще да вярва - преди 25 години съм плакал на тази песен, докато я слушах пак по малките часове. :love

http://www.youtube.com/watch?v=CeTqjlJ6FO4

Едит: Тази нощ наистина изкарах добре, толкова съм бодър, че даже се чудя дали да лягам изобщо...и понеже Джино Ванели се слуша най-добре по времето преди да съмне, за последно ще си пусна това:

http://www.youtube.com/watch?v=0ixrdqmGMT4

Добро утро, керкенези кощрамбени! laughing.gif

Влизам у дома след отвратително пътуване в студа и мъглата, сядам да видя Форума и....

Свирепо ми се иска отново да си изруся косата...

Изпуснахме го това момче... cry.gif

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...