charmock Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Добро утро, кощрамбели. Какво значи кощрамбел? Добро утро. Слънцето май се опитва да пробие облаците. Или на мен така ми се струва? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Жалка картина е да гледаш как се мъчат със снега в България. Падна 20-30 сантиметра и цялата страна блокирана. Просто нямам думи. Вчера преминах общо през 4 държави на балканите. Само в България снега не беше почистен. Хората извън нашата страна си използват химикали с които пътищата са сухи. Не просто да се почистени от сняг, ами са си направо сухи. В най - лошият случай са леко влажни, но без грам заледяване. Това се отнася най - вече за Босна където хората преминаха през гражданска война. Продължавайте да гласувате за Рапона и Цвъки. Ето и два клипа от вчера следобед. Аз съм ги снимал, но не съм ги качил аз. Не знам този който ги е качвал или от бтв са объркали и са написали Драгоман. Цялата магистрала ни беше в това състояние при това около 15 часа вчера. Не рано сутрин. Клиповете ги изпратих по имейл и затова са с такова качество. Ако ми остане време ще ги кача с hd качество. http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/usernews/631281923-Pochistenata_magistrala_PlovdivSofia_%28do_Dragoman%29_1_chast.html http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/usernews/1522824944-Pochistenata_magistrala_PlovdivSofia_%28do_Dragoman%29_2_chast.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Жалка картина е да гледаш как се мъчат със снега в България. Падна 20-30 сантиметра и цялата страна блокирана. Просто нямам думи. Вчера преминах общо през 4 държави на балканите. Само в България снега не беше почистен. Хората извън нашата страна си използват химикали с които пътищата са сухи. Не просто да се почистени от сняг, ами са си направо сухи. В най - лошият случай са леко влажни, но без грам заледяване. Това се отнася най - вече за Босна където хората преминаха през гражданска война. Продължавайте да гласувате за Рапона и Цвъки. Ванка, тука не съм съгласен с теб. Първо - такъв обилен и продължителен сняг не сме виждали от много години. Второ - в Пловдив стигна 20-30 см, другаде беше доста повече. И трето - поне по мои лични наблюдения като за наши условия мнго добре се отреагира. Като се сетя предишни години какви циркове гледахме, ако имаше подобни снегове, то цялата страна щеше да е парализирана. Между другото най-добре се представи летище София (въпреки тъпанарщините, издрънкани по разни телевизии), като през 30 мин се чистеше полосата, постоянно се правеха антиобледенителни процедури и почти всички полети кацнаха нормално. Брат ми се прибра в три сутринта дори с 5 минути подранил полет от Лондон. Като цяло един отменен за днес полет от Бургас и няколко закъснения - според мен шампионско постижение. Така че да - прав си, далеч сме от дисциплината и качеството на поддръжка в други страни, но сме силно напреднали в сравнение с минали периоди (всички минали периоди). Един такъв сняг в Англия например щеше да блокира държавата. И не е нужно да политизираме пътната обстановка. Сега все едно да кажа, че при комунистите щяхме да се заровени 2-3 дена. Няма особен смисъл. Пожарникаря и полицая имат много по-сериозни пропуски от зимните пътища... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Като караконджул, но малко по-така... Тц, не позна - това е дума, съществуваща единствено в речника на Атанас и е негова трансформация на думата "кощрамба" в мъжки род. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=111755 Не съм събудил и не съм писал в тема, която е била създадена преди 8години по повод Halo1 и за това темата ми е затворена? Ванка, тука не съм съгласен с теб. Първо - такъв обилен и продължителен сняг не сме виждали от много години. Второ - в Пловдив стигна 20-30 см, другаде беше доста повече. И трето - поне по мои лични наблюдения като за наши условия мнго добре се отреагира. Като се сетя предишни години какви циркове гледахме, ако имаше подобни снегове, то цялата страна щеше да е парализирана. Между другото най-добре се представи летище София (въпреки тъпанарщините, издрънкани по разни телевизии), като през 30 мин се чистеше полосата, постоянно се правеха антиобледенителни процедури и почти всички полети кацнаха нормално. Брат ми се прибра в три сутринта дори с 5 минути подранил полет от Лондон. Като цяло един отменен за днес полет от Бургас и няколко закъснения - според мен шампионско постижение. Така че да - прав си, далеч сме от дисциплината и качеството на поддръжка в други страни, но сме силно напреднали в сравнение с минали периоди (всички минали периоди). Един такъв сняг в Англия например щеше да блокира държавата. И не е нужно да политизираме пътната обстановка. Сега все едно да кажа, че при комунистите щяхме да се заровени 2-3 дена. Няма особен смисъл. Пожарникаря и полицая имат много по-сериозни пропуски от зимните пътища... И междувременно за поддръжка на пътищата се плаща малко, а кадри в енергото бяха съкращавани нееднократно. При нас в момента вали сняг и съм сигурен, че ако беше малко повечко, щяхме да бъдем "блокирани", а отгоре на всичкото в последните 36 часа ток е имало през не повече от половината време и не знам кога ще прекъсне отново. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 http://www.bulforum....howtopic=111755 Не съм събудил и не съм писал в тема, която е била създадена преди 8години по повод Halo1 и за това темата ми е затворена? Хубаво де, не разбирам какво се жалваш - гледам, че ти е даден линк към първата тема, защо просто не си прехвърлиш поста там? Правилата са еднакви за всички и не виждам защо в твоя случай трябва да се направи изключение...а и в първата тема се обсъждат както Halo1, така и Halo2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Грам не съм съгласен с мнението ти. 20-30 сантиметра сняг са нищо. При мен понякога толкова вали за 2-3 часа . Вчера следобед нищо не беше почистено. Да не говорим пък за София. По Хоризонт споменаха за доста полети които са били пренасочени за кацане в Букурещ, Атина и Скопие. Нещо не се вписва само 1 отменен полет. Предната вече си бяха затворили за пореден път летището и всичко кацаше в Пловдив. Как при подобен снеговалеж нашето летище не го затварят? За целият път който изминах вчера видях 2 снегорина в Пловдив, 3 за цялата магистрала и нито един в София. Отделна тема е и за пясъка който хвърлят. Има си колко по - добри технологии. При това се използва много по - малко техника. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Хубаво де, не разбирам какво се жалваш - гледам, че ти е даден линк към първата тема, защо просто не си прехвърлиш поста там? Правилата са еднакви за всички и не виждам защо в твоя случай трябва да се направи изключение...а и в първата тема се обсъждат както Halo1, така и Halo2. Идеята беше, че ме беше страх да не отнеса някое наказание, защото будя тема на 8(!!!)години и не ми се струваше логично да го правя. Извинявам се, имало друга тема която е само на 5години..()При пускането на Search-а не ми е излязла сигурно... Грам не съм съгласен с мнението ти. 20-30 сантиметра сняг са нищо. При мен понякога толкова вали за 2-3 часа . Вчера следобед нищо не беше почистено. Да не говорим пък за София. По Хоризонт споменаха за доста полети които са били пренасочени за кацане в Букурещ, Атина и Скопие. Нещо не се вписва само 1 отменен полет. Предната вече си бяха затворили за пореден път летището и всичко кацаше в Пловдив. Как при подобен снеговалеж нашето летище не го затварят? За целият път който изминах вчера видях 2 снегорина в Пловдив, 3 за цялата магистрала и нито един в София. Отделна тема е и за пясъка който хвърлят. Има си колко по - добри технологии. При това се използва много по - малко техника. Нас зимата, снега и всичко останало вечно ни "изненадват"...Ама то и "пари няма", та за разтвори няма как...С пясъчец и солчица... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Грам не съм съгласен с мнението ти. 20-30 сантиметра сняг са нищо. При мен понякога толкова вали за 2-3 часа . Вчера следобед нищо не беше почистено. Да не говорим пък за София. По Хоризонт споменаха за доста полети които са били пренасочени за кацане в Букурещ, Атина и Скопие. Нещо не се вписва само 1 отменен полет. Предната вече си бяха затворили за пореден път летището и всичко кацаше в Пловдив. Как при подобен снеговалеж нашето летище не го затварят? За целият път който изминах вчера видях 2 снегорина в Пловдив, 3 за цялата магистрала и нито един в София. Отделна тема е и за пясъка който хвърлят. Има си колко по - добри технологии. При това се използва много по - малко техника. Както казах - снега е доста повече. Вали не 2-3 часа, а два дена. Не знам какви полети са пренасочени, в Румъния е много по-зле от тук, имаше код червено. Два-три самолета кацнаха в Пловдив, след това тук сдадоха багажа. Няма такива "доста полети" , тъй като вчера цял ден съм следил графика на полетите. Има два отменени извън страната още при излитане (не по наша вина) и това е. Всичко друго кацна в София със закъснения по-малки от час заради постоянното чистене на полосата. Летището аз не знам да е затваряно - покажи ми кога е било това, защото не е било вчера. За чистене и технологии няма какво да си говорим - скъпи са и ние ги нямаме. И скоро няма и да ги имаме. Така че се борят с каквото има - пясък и трактори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 E, не... не помниш ли преди "Рапона и Цвъки" всичко беше мед и масло? Като тръгнеш за морето се стигаше за 1 час по свръхзвуковата магистрала. София не беше зарината в боклук. Нямаше проблеми с еврофондовете. Не ни споменаваха във всеки доклад на еврокомисията като некви Уникати световни в кражбите и простотията. Също така изречението "снега ни изненада" не беше станало разговорна реплика. Никой не казва, че положението е кой знае колко различно, но прогресията и според мен е положителна - въпреки, че е едва забележимо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Вчера беше. Един приятел тряа'ше да отлети в 12 на обяд. Отлетя днес... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Пътищата в сравнение с друг път са чисти.Още преди да натрупа в Пловдив,когато беше мешавица го бяха изчистили поне веднъж.Гадното е че трябва да има някакво количество сняг на пътя,че да може да се изчисти иначе заминава греблото.А пясък и сол се използват, защото е най-евтино.От тази химия гумите не стават ли на нищо ? Химията не мие най-силната страна но при такива процеси не се ли отделя топлина или бъркам ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Дайте да не политизираме проблема! Глупаво е! В никакъв случай не искам да ме разбирате погрешно. Накратко, това което искам да кажа е, че сме все още зле, но сме много по-добре отпреди. Толкоз. Относно полетите - основни анонси цял ден вчера, че и днес сутринта: кацна със закъснение, поради късно излитане от предходен полет. закъснява, поради късно кацане от предходен полет. излетял със закъснение, поради антиобледенителни процедури. Един насочен в Букурещ, един в Белград в най-тежкия сняг, предимно поради трафик. Всичко друго си кацна. Напълно нормално е в такава обстановка да има някой друг забавен полет. Нищо ненормално, което не би се случило на кое да е летище по света. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Химията не мие най-силната страна ... Гледай как един забравен интервал може да промени целия смисъл... А иначе си прав за отделянето на топлина, но каква връзка има топлината със "заминаването на гумите" или корозията на купето, че не схванах нещо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Тва Acta е някакъв начин да ти следят всичко.Сигурно след 2 години и чипове ще почнат да слагат.Мисля си че тия новите паспорти тряаше да са с такъв чип http://www.youtube.com/watch?v=N8Xg_C2YmG0&feature=autoshare Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Щях да забравя - по повод вчерашната дискусия за мъжката мода, която pyroman им̀а неблагоразумието да пород̀и, ето ви нещо доста по-нежно (къде ми е сега иконката за меката китка...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 За батко Виден, защото заслужава ..ексклузивно http://www.youtube.com/watch?v=0dFz10R529g Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 За батко Виден, защото заслужава ..ексклузивно Без да има връзка с бат' ви Виден, питам защо качеството на звука в горния клип не се променя, без значение дали го пускам на 360p или 1080p? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Грам идея си нямам, може самото видео да е енкоднато с много висок аудио битрейт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Защо звука трябва да се влияе от размера/качеството на картината? Все едно като си пусна играта на 640х480 звука да е като на Марио брос, а като е пусна HD да ми вади 5+1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Защото с всеки един размер са различни енкоднати клипа, и следователно на 240p примерно звука е смачкан, на 480p е читав, на 720p е поносим 192kbps може би... Както казах, качено е оригинално със висок аудио битрейт и спада в HI DEF Uploads има и стандарт: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Ма нема сняг бее, аз дъжд не съм поръчвал, баси. Искам сняга, ама много. Цяла зима сняг да вали ! Мноо фнимавъйти вечи, какво си пожелавам Господ явно е с мене Сега по темата един вид. Значи, да ви кажа, минаа ми през глаътъ, че има тука една малка спретната банда педерасти, дет пишат из форума и дето не съм ги виждал цяла година(не за друго, ми шибани работи не ми се гледат, пък те нали са педерасти и т.н...), та тия точно пеерази, да вземат вече да организират някакво зимно насвинване, с някакви вина, ракии, свини и прасета и т.н. Ама вече ако не се организираме, ще го приема едва ли не лично ! Фаготи с фаготи ! П.С. И глейте организацията да е тая година по някое време, нали да, ако не е голям проблем и не ви притеснявам особено ауспуховите тръби ! П.С.С. Отивам да наливам червено вино и заминавам на скарата, в командировка. Телефона тая вечер я работи я не, така че секс услуги по телефона няма да мога да предлагам на 100%, ма на 45% срещу 50% заплащане , ши вържа ! Ай чау засега, че се вкисна виното или нещо чорапите понамирисват. Няма време да търся ся ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 А дали не ги е имал преди това, за да позволи на това...нещо, да му яхне кратуната..... 'Щото, аз лично бих се самопречукал преди случката от горепосочената снимка.Естествено ако знаех какво ме чака, но този като гледам явно е знаел... А, ти мислиш ли, че това чудовище, дето го е полазило този нещастник, изобщо си е направило труда да го пита, дали иска или не иска? Ам'чи тая е необятна кат Съветският съюз бе, нашия...! Мислиш ли, че Бамби има някакви шансове срещу разгонената Годзила, а?! А иначе си прав за отделянето на топлина, но каква връзка има топлината със "заминаването на гумите" или корозията на купето, че не схванах нещо? Топлината, не..., ама гнусната химия - да! Мога да ти покажа как изглежда компресор от автомобилен климатик, който е свален от кола - немски внос и веднага ще се светнеш за какво ти говоря... П.п. Бай Веселине..., ха добър ден! П.С.С. Отивам да наливам червено вино и заминавам на скарата, в командировка. Телефона тая вечер я работи я не, така че секс услуги по телефона няма да мога да предлагам на 100%, ма на 45% срещу 50% заплащане , ши вържа ! Ай чау засега, че се вкисна виното или нещо чорапите понамирисват. Няма време да търся ся ! А..., гълташ ли, а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 П.п. Бай Веселине..., ха добър ден! А..., гълташ ли, а? Добър ден бай Галине ! Гълтам само по телефона, гъл..гъл...гъл ..ам-гъл и те така те. Ма ако не се организираме пак, Психара ще гълта тогава ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 И това също е мода 'култ към фалоса'.Ебах му мамата....малко истински мъже останаха. Тук са останалите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.