Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Само цитирам. Направи ми впечатление.

А аз нямам нищо общо с магданоза, вашите планове и вазелина. Проблема си е ваш :) Не ме забърквайте.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Абе...по повод встъпването в длъжност на новия президент, по БТВ от 5 минути седи един голям надпис "Минути преди инагурацията" - не се ли пише инавгурация мамка му? Проверих и в уикипедията- така би трябвало да е... :blink: (п.п. Сега дочетох какво пишат в уикито по-нататък - зависи откъде е взета, но след още малко търсене из нета намерих най-точен отговор тук)

Правилното би трябвало да е "инавгурация". Наистина е латинска цялата дума, и е по повод римска церемония, но съдържа в себе си старогръцки корен. Думите: η αυγή (авгИ (ж.р.) - начало) & το αυγό (авгО (ср. р.) - яйце). Римските Авгури са си били т.нар. "яйчари", които вещаят бъдещето по птиците и по техните яйца. (Мжд. според елините яйцето е било първо. Както казваха в един скеч: "Кокошка все отнякъде може да прелети." :laughing:)

После думата в латински е запазила правописа си, както е на старогръцки, с дифтонгата "αυ", която се е чела като "ав" или "аф", а в български идва чрез транслитерация (от английски) на въпросното "au".

zweti_lettera, "Война и мир" е прекрасен избор. :) А ако се вгледаш малко по-критично, ще ти направи впечатление, че почти всички детски приказки и песнички, са съсредоточени в злодея или в лошото. Племенникът ми, когато беше на 2 годинки плачеше от страх и на "Зайченцето бяло", там дето се изгубило и видяло зор. От песничката "Аз съм Сънчо" развиваше страх от тъмното и с ужас показваше с пръстче навън как било станало "Тъ!" (тъмно). Затова му измислих една песничка за едно топче, което се търкаляло, за да разгледа света, та нея пеехме защото имаше най-малко драми. Въпреки, че топчето се блъскаше в други топчета, от което пък детето започна да кара дядо му да се блъска в други коли, като топчето... :laughing: Та се ядосвам, че не съм се сетила да го подкарам с "Война и мир"... :)

Ебаси, ебаси...пеераси. И тия райета на едни чорапи май ги бях виждал, гаче ли на Ангел бяха huh.gif

Добро утро и от мен.

Малко късно се врязвам по темата за приказките, но ми прави впечатление, че се изпуска един основен факт. А именно, че тези стари приказки по принцип не са били предназначени за деца! Идеята им е била да се разказват около огнището по между възрастните, когато навън вече е било прекалено тъмно за да може да се работи ръкоделие и прекалено рано за лягане. Нека не забравяме, че в онези времена свещите са спадали към луксозните стоки и съответно са били пестени стриктно. Типичен пример е първоначалния вид на приказката за "Нацапаната п♛тка/вагина" която в последствие добива гражданственост под псевдонима "Пепеляшка".

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Дълбоката медитация в която мислех да изпадна не се състоя... :huh: Първо защото забелязах, че времето е крайно неподходящо за такова нещо ~ 04:00AM и второ защото се замислих какъв би бил ефекта ако наистина успея да се гмурна в пъпът си... Дали в последствие не бих излязъл през собственият си задник? Историята за Буда мълчи по въпроса... Тук вече, на дневен ред изскачат няколко напълно резонни и доста притеснителни въпроса, свързани с понятието "Нирвана"... Тези ми скрупули са и причината поради която и до момента не спира да ме терзае въпроса..., що аджеба, Ангел се почувства лично посочен от мене, в момента в който говорих на тема шътане и жени? Кое го накара това момче да ме попита - Що сочиш мене, бе?

П.п. Ето за това, мили ми деца, не трябва да се пие кофти вино... От него главата на човека се размътва и не може да намери отговор на въпросите които го терзаят...

Дълбоката медитация в която мислех да изпадна не се състоя... :huh: Първо защото забелязах, че времето е крайно неподходящо за такова нещо ~ 04:00AM и второ защото се замислих какъв би бил ефекта ако наистина успея да се гмурна в пъпът си... Дали в последствие не бих излязъл през собственият си задник? Историята за Буда мълчи по въпроса... Тук вече, на дневен ред изскачат няколко напълно резонни и доста притеснителни въпроса, свързани с понятието "Нирвана"... Тези ми скрупули са и причината поради която и до момента не спира да ме терзае въпроса..., що аджеба, Ангел се почувства лично посочен от мене, в момента в който говорих на тема шътане и жени? Кое го накара това момче да ме попита - Що сочиш мене, бе?

П.п. Ето за това, мили ми деца, не трябва да се пие кофти вино... От него главата на човека се размътва и не може да намери отговор на въпросите които го терзаят...

Аз те предупредих, че това вино е опасно, ама ти каза, че е добро... Казах ти и да мушнем по едно шкембе преди да тръгнем - пак не ме послуша. Пращаш и дъщеря си на балет с мъжки чорапи! Абе поредица от грешки!!! Какво очакваш?!?!? laughing.giflaughing.giflaughing.gif

Пращаш и дъщеря си на балет с мъжки чорапи!

Голяма грешка!

Продължавай да я оставяш да се облича като момченце, но после да не се чудиш защо идват само приятелки у вас на гости.

що аджеба, Ангел се почувства лично посочен от мене, в момента в който говорих на тема шътане и жени?
Въпросът, поне доколкото аз го чух беше "защо като спомена шиене посочи мен?".

Аз те предупредих, че това вино е опасно, ама ти каза, че е добро... Казах ти и да мушнем по едно шкембе преди да тръгнем - пак не ме послуша. Пращаш и дъщеря си на балет с мъжки чорапи! Абе поредица от грешки!!! Какво очакваш?!?!? laughing.giflaughing.giflaughing.gif

Мдаа... Това за шкембето..., драги ми приятелю, наистина беше една груба и непростима грешка от моя страна. Но понеже съм мноо отворен, често настъпвам мотиката неколкократно, преди да проявя мъдрост и да си извадя поука от грешките си. Забележката е приета и имаш съвсем официалното ми позволение, следващият път когато имам пристъп на изглупяване - да ми плеснеш един зад врата. По точката за щерка ми..., не съм съгласен! Детето си ходи точно с детски, момичешки чорапки! Това, че Аню е решил, че подобен десен е върхов фалцет в областа на мачовския, чорапен стил... повдига нЕкои други въпроси, които мисля, че не се коментират в момента ;)

Голяма грешка!

Продължавай да я оставяш да се облича като момченце, но после да не се чудиш защо идват само приятелки у вас на гости.

http://www.youtube.com/watch?v=nY5DK6KbFnY&feature=player_embedded

Ако измисля начин за паузиране/задържане на емоционално състояние ще стана най-богатия човек на земята.
Глупости. Това го владея от години... И въобще не е сложно.

Основно са техники на дишане, концентрация, които ще са ми първо трудни за обясняване и второ - не съм сигурен, че ще се получи при друг. Но, Ангеле, в основата на тази "техника" е искреното ти желание да изхвърлиш дадения човек и емоциите, свързани с нея от себе си.

Основно са техники на дишане, концентрация, които ще са ми първо трудни за обясняване и второ - не съм сигурен, че ще се получи при друг. Но, Ангеле, в основата на тази "техника" е искреното ти желание да изхвърлиш дадения човек и емоциите, свързани с нея от себе си.

Не става въпрос само за въпросния случай.

Днескашния jobs.bg е мноооого интересен. Особено за IT-а с перфектен английски и НЕсемейни :)

Това като за мен. Я да видя. :)

Т.е търсиш хапче за дебилизъм? Или нещо много сходно до него.

Не. :)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...