Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

zweti_lettera, след поста ти се замислих дали изобщо има детска приказка, в която която и да е принцеса да може да прави нещо друго, освен абсурдни неща. :)

Примерно спящата красавица, принцесата-лебед, принцесата и жабокът, принцесата със скъсаните пантофки... Има ли думата "принцеса" в приказката - положението ми изглежда много съмнително.

Разбира се и мъжките образи в детските приказки не са пожалени. В коя приказка беше, където един от юнаците си късаше от собствените телеса, за да храни някакви орли?! И този герой трябваше да е положителен. :blink:

Изобщо ако се загледа човек в детските приказки, започва да се чуди как изобщо това писание се води детска приказка. Та то е пълно със следните неща:

Лъжи: Сериозен зор има да положи човек, за да открие детска приказка, която да не съдържа лъжи, при това са от всякакъв род и по всякаква причина. Един лъже, че е принц, друг, че не е, трети - че не е вълк...

Кражби: животните крадат, хората крадат, добрите герои и те трябва да крадат (от немай къде ;) ), кражбата е представена като нещо нормално.

Побоища: хора бият животни, животни се бият едни с други, животни бият хора...

Драми: изоставени деца - Палечко, Майчина сълза (на която съм ревала като малка с глас); измръзнали деца - Малката кибритопродавачка; продадени деца; родителско насилие; насилие от деца към деца.

Истерии, фобии и мании: отровителки; безкрайно дълги коси; огромни ходила, уши, уродливост, магии (които превръщат добрите в каквото се сетиш).

Откровено кървави сцени - Косето-Босето, на което му изяжда лиса всичките яйчица, а после бива наказана, като кучето "й съдира кожухчето"; изяжданици има каквито се сетим, разпаряния на кореми, глави, отрязване на крайници, избождане на очи, рязане на уши и т.н..

Абсурдни завършеци на приказките - примерно Малката русалка, която накрая се превръща в морска пяна защото принцът се жени за друга.

Подозирани други гадни неща, за които в момента не мога да се сетя.

Излиза, че в ума на едно дете още от рано-рано се започва с истерии, драми, насилие, фобии и изобщо мании, които съвсем не можем да си обясним как са създадени именно за да стигнат до децата.

Та не че нещо искам да те апострофирам, но точно "Принцесата и граховото зърно" е съвсем невзрачна на фона на останалите приказки. Наистина, че няма поука, но пък ми изглежда малко по-добре да няма поука, пред възможността да има поука, която да е абсурдна (Малката кибритопродавачка, Малката русалка) или абсурдно представена (Ловецът от Червената шапчица, Косе Босе).

Ред: Нещо много песимистично си приключих поста, та затова редактирам.

Исках да кажа, че сме чели тези приказки, а после когато отидем на психоаналитик и си разкажем каквото ни мъчи, не бива да се изненадваме, че сме такива каквито сме, защото като малки не са ни държали достатъчно на гърне. :laughing:

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Някой да ме застреля! Зарибих се по фото-ецване....lol.gif

Добро утро.

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSYcNaQdQ

Ред. Няколко часа по-късно - Ванка, ЧРД, да ти порасне пишката.

Някой да ме застреля! Зарибих се по фото-ецване....lol.gif

Да помогна с един макаров назаем? 72558.gif

Ще те ецна аз тебе...откак се ожени един скучен стана, само "добро утро" - а с какви поздравления ни стопляше едно време...:wub:

Да, ама сега чета за лакове, напрежения и електролити, не ми е до поздрави laughing.gif

Ред. Добре де, да не сте капо - добър ден, алигатори разгонени.

Да, ама сега чета за лакове, напрежения и електролити, не ми е до поздрави laughing.gif

Айде бе,дай едно малко стоплящо сърцето поздравче ! На животинска тематика,ако е възможно.

А за призказките,някъде(психология беше мисля) бях чел,че те подготвяли от рано децата за реалния живот и им давали нагласата,че накрая доброто(тоест собственото благополучие) ще спечели.

Ееехххх....стопли ми душата, мерси! :laughing:

Абе...по повод встъпването в длъжност на новия президент, по БТВ от 5 минути седи един голям надпис "Минути преди инагурацията" - не се ли пише инавгурация мамка му? Проверих и в уикипедията- така би трябвало да е... :blink: (п.п. Сега дочетох какво пишат в уикито по-нататък - зависи откъде е взета, но след още малко търсене из нета намерих най-точен отговор тук)

zweti_lettera, след поста ти се замислих дали изобщо има детска приказка, в която която и да е принцеса да може да прави нещо друго, освен абсурдни неща. :)

Приказки не бях чела от години. Така се случи вчера, че точно на принцесата и зърното попаднах. Явно не съм била в подходящо приказно настроение и взех да я човъркам с критично око.

След твоя обстоен анализ обаче мисля на мига да се насоча към по-леки четива от типа на "Война и мир". :)

Въх, добре, че изречението е продължено с "напрежения и електролити", че отма помислих, че става въпрос за нещо такова:

perfect-200-cvqta.jpg

Иначе вече наистина първата част на деня е пълноценна след твоето дубрютру-добрден! :ninja: БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА КОЕТО!!! :P

EDIT На ви и по-здрав.

... мисля на мига да се насоча към по-леки четива от типа на "Война и мир". :)

Опитай и с "Идиот" - доста е разтоварващо. Мен поне ми действа приспиващо вечер, особено, когато през деня жена ми на няколко пъти е цитирала заглавието по мой адрес...:lol:

@Sothbiss, много ще ми е интересно да видя как Наско ецва с помощта на тези лакове. :P

И те ще спрат да пишат тука biggrin1.gif

Сотбисе ма, аз да не съм вуска, че да ползвам цветни лакове? Аз се ограничавам в черен или жлЪт.

Абре знам, ама откакто някой беше казал да прекръстят подфорума на "Размисли и педерасти" вече гледам по различен начин на тази тема. :laughing:

Тоест като педераст? laughing.giflaughing.giflaughing.gif

:rofl: НЕ!

И къде е оная иконка с меката ръчичка, виждал съм я да я слагат, ама май я няма интегрирана при другите :cry

SEEK AND YOU SHALL FIND, young paduan....

effemine1.gif

effemine3.gif

gayflag.gif

gay3.gif

effemine2.gif

effemine4.gif

disputgay.gif

EDIT: Прави ми силно вчепетление, че де що стане реч за гей емотикони, винаги има шарени райета!!!

Примери:

th_pride-2.gif th_tri_mov.gif gay-flag-28.gif th_gay.gif gay-pride.gif gaypride.gif drapeau.gif

и прочее.... Нищо няма да казвам....

EDIT: Прави ми силно вчепетление, че де що стане реч за гей емотикони, винаги има шарени райета!!!

Примери:

th_pride-2.gif th_tri_mov.gif gay-flag-28.gif th_gay.gif gay-pride.gif gaypride.gif drapeau.gif

и прочее.... Нищо няма да казвам....

А, вярно бе - и зелено даже има...същите райета виждах някъде съвсем наскоро ама не се сещам къде...:bgrin:

А, вярно бе - и зелено даже има...същите райета виждах някъде съвсем наскоро ама не се сещам къде...:bgrin:

И аз не се сещам, да ти помогна.

Love is a choice and unconditional love can mean being patient, flexible, not having an answer for everything, being understanding, being forgiving. Then you are torn when you dont get anything back, you aren't treated with respect, you don't understand what they are thinking - no matter how hard you try, you feel lost, its hard to dream when you don't know what the future holds...

Абе Ангеле, ние тука търсим къде е Магданоза да донесе вазелина, ти пак за някаква любов ми говориш...:hump:

А аз нямам нищо общо с магданоза, вашите планове и вазелина. Проблема си е ваш :) Не ме забърквайте.

Късно е, чадо - вече си забъркан в булфорум-миксера. :lol:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...