Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Видене, а вън на терасата виси една сланина....И едно вино ми се подмотва пред очите...Между другото, Галине, ко стаа с мойта джаджа?Знам, че даам зор, ма ми е интересно...

Между другото, има голяма вероятност скоро да се преселя близо до Плд.

Изи бре, мен! Хората (не включвам себеси, щото аз не съм човек) почиват усилено, още от коледа...

...

Ванчо, няма начин да се промени съзнанието и ценностната система на хора, чийто мозъци вече три поколения се промиват с чалга помията... Ако един човек от най-ранна възраст го отглеждат на лайняна диета, то после по никой начин той няма да може да бъде убеден, че мястото на лайната са в отходната тръба, а не на централно място на трапезата... В този ред на мисли..., то..., българската музика я е налегнала такава импотентност, че май друго и не може да издрисква. Малкото ни читави изпълнители предпочитат да работят извън граница, щото не всички мутри на прехода* все още са избити и никой не дава и стотинка за нещо различно от сърбо-гръцко-турско-мангалско-българските недомислици с включени рап и латино елементи и изпълнени със смесица от поне три различни начина и произношения на пеене, от поне три етнографски района.... (сложно се получи, а) Надявам се, че като ги отстрелят и тях и най-после ще дочакаме и свястна, нашенска музика.

*Всички знаем кои са господарите и финансовите донори в силиконовата долина.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Аз предлагам и за метъла да се въведе, щото повечето метълки не са готини, пък като не са готини, за какво са ни? Ако се забрани метъла, метълките ще почнат да слушат чалга и тогава поне ще се излъскат визуално.

В такъв случай трябва да се забрани продажбата на DJ пултове, какво ще кажеш? А някои метълки са готини :)) Ама не се правят на курви, за разлика от чалгарките.

В такъв случай трябва да се забрани продажбата на DJ пултове, какво ще кажеш? А някои метълки са готини :)) Ама не се правят на курви, за разлика от чалгарките.

Пултовете какво общо имат?

По заобиколен начин се опитвах да ти намекна, че тогава и твоята музика, както и основата й трябва да бъде забранена, щом ще се забранява и метъла... :D

А сега простичко-Аз друг стил освен чалгата не съм видял, който да превръща младите момичета в курви, а младежите в лумпени.

А сега простичко-Аз друг стил освен чалгата не съм видял, който да превръща младите момичета в курви, а младежите в лумпени.

Почети малко за свободната любов и наркотиците и за музиката през онова време...няма да ти казвам през кои години...:rolleyes:

Е как, кво!? Доста от слушащите електронна музика пикли са друсли и повлекани..., а мен лично друслите хич не ме кефят. И понеже като се спре синтезирането на подобна "музика" друслите вече няма да се друсат и ще прослушат чалга, та поне малко да не са вече повлекани... (това е твоя логика, така, че недей да цирикаш като малко момиченце срещу нея!)

Значи е време да се въведе :D

Ти тъп ли си или какво? Нещата не се получават със забрана. Забраната обикновено води до още повече търсене на въпросното нещо..

Ако един човек от най-ранна възраст го отглеждат на лайняна диета, то после по никой начин той няма да може да бъде убеден, че мястото на лайната са в отходната тръба, а не на централно място на трапезата...

Не мога да се съглася. Закърмен съм с гръцко и сръбско. Все още добре помня купоните, които правеха наще и чупенето на чиниите под звуците на сиртаки в началото на 90-те. По-късно към средата баща ми беше дясната ръка на АРА-та и дето се вика всякави там волни пеперуди, Лии и Кондьовци ми бяха матерни. НО днес направо ми се гади от чалга, поп-фолк и всякаквите му разновидности и си слушам най-вече рок и от време на време метъл. Обяснение?

По заобиколен начин се опитвах да ти намекна, че тогава и твоята музика, както и основата й трябва да бъде забранена, щом ще се забранява и метъла... :D

Ти хубаво се опитваш да намекнеш, но:

1. пултовете се ползват за пускане на всякакви жанрове музика.

2. електронната музика не се прави на пултове.

3. замисли се малко защо РОК ЗВЕЗДА има и друго значение освен човек, който е известен за това, че свири РОК музика.

Абе ти си много ограничено мислещ човек...

Е как, кво!? Доста от слушащите електронна музика пикли са друсли и повлекани..., а мен лично друслите хич не ме кефят. И понеже като се спре синтезирането на подобна "музика" друслите вече няма да се друсат и ще прослушат чалга, та поне малко да не са вече повлекани... (това е твоя логика, така, че недей да цирикаш като малко момиченце срещу нея!)

Уффф. Тоя буквалиста пак се обади....

...НО днес направо ми се гади от чалга, поп-фолк и всякаквите му разновидности и си слушам най-вече рок и от време на време метъл. Обяснение?

Обяснението е, че си преслушал на чалга - и аз така едно време пиех, напивах се, пак пиех....ама последния път като се напих като казак, смесвайки различни питиета - след това явно организмът ми разви няк'ва резистенция и вече 20 години като видя твърд алкохол ми се повдига. :beer:

П.П. А как между другото е фамилията на баща ти, понеже може би го познавам? (може и на ЛС)

ЧНГ! Да сте живи, здрави и щастливи! :)

Ама аз искам само нещо да скимуцна за цветовете. Въпросът ми е чисто технически.

Значи в електрониката, когато говорим за липса на сигнал тогава са нули нали? Т.е. ако вземем един ТВ и го пуснем, ако няма сигнал влизащ към него, екранът е черен? Т.е. 0-и би трябвало да го изобразяват? Както е и в шеснайсетичния и десетичния код? При бялото, това е наличие на сигнал? Бял шум - нали така се казваше?!

А в смесването на основните цветове, било то кои са и колко са, това значи ли, че ако не смесим нищо ще получим черно, а ако смесим всички по равно - бяло?!

Нещо много объркано ми изглежда...

Не мога да се съглася. Закърмен съм с гръцко и сръбско. Все още добре помня купоните, които правеха наще и чупенето на чиниите под звуците на сиртаки в началото на 90-те. По-късно към средата баща ми беше дясната ръка на АРА-та и дето се вика всякави там волни пеперуди, Лии и Кондьовци ми бяха матерни. НО днес направо ми се гади от чалга, поп-фолк и всякаквите му разновидности и си слушам най-вече рок и от време на време метъл. Обяснение?

Ако се замислиш над това което си написал, предполагам, че отговорът ще изскочи сам... Щото аз също съм отгледан с подобни музики, че на всичкото отгоре и в почти непрекъснато гръцки говореща среда. В днешно време границата ми на търпимост относно подобни музики се изчерпва с автентичните фолклорни изпълнения (или поне тези които се водят такива, защото в днешно време всичко е толкова омешано и кондиционирано, че много малко хора биха могли да кажат кое е автентично и кое не). Изобщо тази тема е доста пространна.

винаги съм се запознавал с много симпатични метълки :love Те поне повече ме кефят пред чалга фуриите, точно щото са по различни и по откачени,и могат да те изненадат по неподозиран начин. Смешно е да се сравнява рок ,хеви метъл с чалга :laughing: :laughing: Вие добре ли сте !

Много ли е културно да се връщаме във варварските епохи.Прасенца се колят по сегашните чалга заведения.Организират се кални бани,оргии .... ПЪЛНА ДЕГРАДАЦИЯ НА ЕДНА ВЕЛИКА НАЦИЯ !

А относно електронната музика ... я си спомнете какво са говорили вашите роднини (баби ,дядовци ) за музиката от 80те или 70-те ??? Сега вие говорите същото за електронната музика.Просто не я разбирате.

хаехаехаахе айде моля ти се... По чалгите все едно не друсат...точно там даже повече от другаде се уливат. Моя грешка ,малко четох през редовете

хаехаехаахе айде моля ти се... По чалгите все едно не друсат...точно там даже повече от другаде се уливат.

Мисля, че доста четливо и лесно опознаваемо съм написал, че това е неговата логика, нали?

Почети малко за свободната любов и наркотиците и за музиката през онова време...няма да ти казвам през кои години...:rolleyes:

Интересува ме тук и сега. И се разграничавам от лумпенизацията и кор*енизацията на народа.

Ама, в каква тема се забърках..Ако почнем да вадим керливите ризи на различните стилове, ще излезе че...

Ти тъп ли си или какво?

Оу, не съм тъп. Ти изглежда не хвана шегата...

Ти хубаво се опитваш да намекнеш...

1 и 2-Woox, знаеш какво имах предвид. Голям буквалист си. :P

3-Тва беше удар под кръста...

Не, не съм ограничено мислещ човек и нямам проблеми и тук-таме слушам електронна музика, макар като цяло не съм кой знае колко близо до този стил. Прочети по-надолу защо не ми допада чалгата.

Ама аз искам само нещо да скимуцна за цветовете. Въпросът ми е чисто технически.

...

Нещо много объркано ми изглежда...

Въпросите са ти доста объркани, знаеш ли? Aко ги представиш по по-точен начин, ще бъде много добре... :) Къде набърка и различни бройни системи...

винаги съм се запознавал с много симпатични метълки :love Те поне повече ме кефят пред чалга фуриите, точно щото са по различни и по откачени,и могат да те изненадат по неподозиран начин.

Абе, хубави и симпатични метълки има без съмнение :))

Всъщност, ако почнем да говорим-чалгари се друсат, рокаджии се друсат, метали се друсат, техно, хаус и т.н слушатели се друсат. Ужассс...Направо не исках да го напиша, но пред истината и боговете си мълчат... От друга страна обаче рока/метала не спомага мимичета да стават уличници, а младежите-лумпени безмозъчни...

В заключение-имам толерантност към почти всички стилове, освен чалгата-вместо да се прави истинска българска музика, се пробутват някакви чалгии, не приемам чалгата за автентично българска музика.

И ме налягат мисли за некакви конспирации за асимилиране на българската национална идентичност и целенасочени мерки към изглупяване и лумпенизация на народа с цел по-лесен контрол над масите.

Галине, понеже съм спокоен, си удуших малко свинско с лук и черен пипер, и сега се успокоявам още повече, като го промивам с винце..

Аз предлагам и за метъла да се въведе, щото повечето метълки не са готини, пък като не са готини, за какво са ни? Ако се забрани метъла, метълките ще почнат да слушат чалга и тогава поне ще се излъскат визуално.

Ти си много далеч от истината, а и повечето ти мнения са доста ограничени. Не искам да те обидя, просто факт изхождащ от мненията ти.

Ти си много далеч от истината, а и повечето ти мнения са доста ограничени. Не искам да те обидя, просто факт изхождащ от мненията ти.

Що? Дай пример за ограничено мое мнение.

Както и да е, не съм искал да те обидя и сигурно съм се изказал прибързано. Може би ме афектира мнението ти, което като някакво дежу ву, ми се налага да оборя за последните няколко дена за втори път и то от човек занимаващ се със същите неща като теб.

Съжалявам, игнорирай мнението ми.

Както и да е, не съм искал да те обидя и сигурно съм се изказал прибързано. Може би ме афектира мнението ти, което като някакво дежу ву, ми се налага да оборя за последните няколко дена за втори път и то от човек занимаващ се със същите неща като теб.

Съжалявам, игнорирай мнението ми.

:Facepalm:

Боже мили господи.

И с какви "същите" неща се е занимавал тоя човек? Щото сигурно е някой колега от работата. В тоя град сме само 4-ма дето се занимават с това.

Всъщност е ди джей от Разлог, казва се Красимир.

Много хубаво, но на мен диджейството ми е хоби. Музика слушам всякаква, а онова горе дето те е афектирало беше сарказъм. Кой е ограничен сега?

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...