Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Абе, това същият Антарес ли е!? :)

Сега к'во викаш...ако към пожеланията за любовта даде и малко канабис за цвят - направо му връзваме една превръзка на челото и го пращаме да живее в палатка. emote_hippie.gif

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Ако трябва да бъда честен - боли ме к*ура. Такива изкуствени глупости като неговите ненавиждам, а още повече мразя някои НЕслушащ такава музика да се има за нещо повече.

Всъщност, ако говорим обективно броят на слушащите чалга намалява прогресивно спрямо увеличаването на коефициента на интелигентност в цифрово изражение... :lol:

И не, лично на мен не ми допада тази...музика...Най-малкото на идеологична основа, че голяма част от музиката има определена близост с миналото на едни близки наши югоизточни съседи, че дори и в един момент излиза, че в чалгата има повече кючеци, отколкото в съвременната турска музика. И не на последно място, ако някой ми пусне мазни гюбеци, едва ли ще го трая дълго, а да ги танцувам не би станало и за 1 милион лева.

Сега к'во викаш...ако към пожеланията за любовта даде и малко канабис за цвят - направо му връзваме една превръзка на челото и го пращаме да живее в палатка. emote_hippie.gif

Абе, аз лично искам да пожелая здраве и късмет на всички съфорумници, включително и на него за новата 2012година, но като цяло има доста голяма промяна от предишният "Антарес", поне спрямо цитираният пост. :)

п.п Към пожеланията за любовта ще се радвам да има прикаченa и някоя руса, дългокрака, хубава, синеока мадама, ама реална, не на .jpg :D

п.п На нова година работих.. :unsure:

...ако някой ми пусне мазни гюбеци, едва ли ще го трая дълго, а да ги танцувам не би станало и за 1 милион лева.

Аз пък за 1 милион бих врътнал 2 гюбека щот' съм продажен...:pirate

П.П. Всъщност и за по-малко - айде бе...няма ли някой спонсор?

П.П.П. Обещавам с част от парите да купя на Чефо едно 'россо' и да го откажа да слуша чалга! :woot

П.П.П.П. Тоя Google няма ли най-после да напише нещо...що ли не взема направо да го банна, че ми писна да го гледам така неактивен в списъка...:banned:

П.П.П.П. Тоя Google няма ли най-после да напише нещо...що ли не взема направо да го банна, че ми писна да го гледам така неактивен в списъка...:banned:

Аз го познавам, не е такова момче :D Facebook е по-вероятно да се намеси неподготвен

Мале колко се насвятках снощи...

Станах приятел с трима пича и двама бармани, щях да се сбия с двама, прасках кока и бях в Плазма... ебаси избухването...

Мале колко се насвятках снощи...

Станах приятел с трима пича и двама бармани, щях да се сбия с двама, прасках кока и бях в Плазма... ебаси избухването...

Това, подчертаното нещо не звучи добре :(

... прасках кока ....

И аз всеки ден праскам кока....к̀ола....поне литър-два. :P

@AssassiN, идвай най-после за тоя лъв, че едвам го удържам вече - изяде всичко де що има за ядене у нас и с гладен поглед настойчиво ме гледа в очите....страх ме е да легна да спя. :woot

И аз всеки ден праскам кока....к̀ола....поне литър-два. :P

Аз пия содичка предимно :)

Е като е избухване да е като хората.. Щом има излишни пари, лошо нема.

Е, съжалявам, ама не съм на същото мнение... :dry:

Ей сега жената ме изнуди да сваля Здрач...Като видях плаката, се зарадвах, че досега си тънех в щастливо невежество относно тая педерастия....И смятам да продължавам така - един поглед ми стига, за да ме откаже от подобна гнусотия...Тва било филм за вампири?confused.gif А тогава "Интервю с вампир" какво е?

Видене, а вън на терасата виси една сланина....И едно вино ми се подмотва пред очите...Между другото, Галине, ко стаа с мойта джаджа?Знам, че даам зор, ма ми е интересно...

Между другото, има голяма вероятност скоро да се преселя близо до Плд.

Сега вече имам клавиатура.

Та: за забраната на чалгата.

Какво казаха в медиите и какво каза Тюфлекоф:

В туй село нема да се слуша чалга за 15 дни!

Какво е по документи:

На централна сцена, град Пловдив, не е препоръчително да се канят Поп-фолк изпълнители.

Какво се случи в действителност:

В предишните години от 15-ти до 31-ви пред сцената винаги е имало калабалък. Този път, обаче, той канеше няк'ви мега смешни, жалки, дебилни кенефни групи, които наричат себе си метъли, и не събираха ГРАМ публика. НЯМАШЕ НИКОЙ! Аз толкова празен не съм го виждал площада. Всеки ден имаше от жалки, по-жалки, та даже най-жалки групички. Имаше една, пред която нямаше НИТО един човек. Момчетата излязоха, изпяха 2 песни, не остана да ги слуша нито един човек, защото бяха нещастни, грозни, вмирисани гнусари, събраха си багажчето и си тръгнаха.

Той се принуди и покани нек'ви хлапенца. Хлапенцата излязоха, изпяха неколко чалгийки, понасъбра се народ. После па додоха металягите и па всичко у киреча.

Та... Историята е доста дълга, но на кратко:

Не можеш в град, в който има 15 чалготечници, да вървиш срещу чалгата. Най-тъжното - не просто да вървиш срещу чалгата, а да пускаш платени статии, че си забранил чалгата, когато в целия град си пееха чалга певици.

Така.

Какво си мислят хората, че е станало (защото не мислят и четат пловдивската медия, която е изцяло платена фамилия Тюфлекови (тъй като много хора не са наясно - в plovdiv24 плюеха постоянно Славчо, щот Тюфи ги купи преди изборите)):

Оле! Тюфлеков забрани чалгата! Оле! Много яко!

Нищо не е забранил! Просто пробва различен подход! И се провали. С гръм и трясък.

И после ще се говори дъъъълго време как в Пловдив била забранена чалгата по празниците. Това е стратегия от жалък нещастен метъл с бяла Q7, който го е страх от гей-розовото, добре епилираното настъпление от чалга пловдивчаните, водено от Чефо и приятели.

Уф, наложи се да съкратя ужасно много поста, защото не искам да дойдат и да ми тропат на вратата, но на кратко:

Не е имало никаква забрана за нищо. Само стадото и хората, които не са от Пловдив, си мислят, че нещо е имало.

Ми гадно е да ,то да беше само Пловдив,ми по селата...ма то е ясно ся ,няма кво да говорим.

Тая тема вече я подминавам и въобще не ме *е* кой къде ходи и кво слуша.Мисля че тоя подхов е най-строг.И ако има още много такива хора нещата могат да се променят,и току виж след някоя година чалгията да се забрави.

..........

http://www.youtube.com/watch?v=R-mgX9hKuo0

и хич не ми пука че може и да го оплюете тва парче...мен пък ме кефи ;]

и хич не ми пука че може и да го оплюете тва парче...

Плюв. :))

Всъщност в повечето от добре обмислените и аргументирани забрани няма лошо, стига обаче да предложиш някаква добра алтернатива на забраненото. Подобна беше и една от основните причини за масовото разпространяване на чалгата (трансформирала се по-късно в поп-фолк) в началото на 90-те. Всички BG естрадни певци ревнаха в глас срещу чалгата, но реално не извадиха никакви добри продукти, а го караха по инерцията отпреди 90-та година...дори минаха няколко години на пълен вакуум в тяхната област. Доста по-късно се усетиха, че само с реване няма да се получи, но вече бяха изпуснали момента. Не казвам, че и със своевременно пускане на добри песни от тяхна страна (в началото и средата на 90-те) чалгата пак нямаше основно да завземе пазара (да са живи и здрави Пайнъра и малко по-късно АРА), но нямаше да е в такива мащаби. Добрият момент е, че в последните години абсолютните простотии и простащини вече почти не виреят (освен в някои определени тъмнокожи общности), саундът отдавна е излъскан до блясък (както и клиповете), а между стотиците песни, които се вадят една след друга, дори има и хубави, със смислени текстове, особено ако се абстрахираш от извивките на певицата и пропуснеш задължителното инструментално соло. ;)

П.П. Само да уточня, че от червената запетайка нататък изразявам личното мнение на човек, който не слуша чалга, но заради професията си му се е налагало в периода 2001-2003 да се занимава основно с такава музика и да работи само с такива певци. :))

...

Добрият момент е, че в последните години абсолютните простотии и простащини вече почти не виреят (освен в някои определени тъмнокожи общности), саундът отдавна е излъскан до блясък (както и клиповете), а между стотиците песни, които се вадят една след друга, дори има и хубави, със смислени текстове, особено ако се абстрахираш от извивките на певицата и пропуснеш задължителото инструментално соло. ;)

А като не се абстрахирам от кючеците, навряни в практически всяка чалгия, от мен извират потоци омраза и яд как българите могат така да се..изциганят...

И да, ако ще се етикетираме, аз съм метал(Предимно, но не само. И много други неща слушам)

Не във всяка песен има кючек в натурален вид - просто елементи, без които няма как да стане поп-фолк стила. ;)

...и с риск да те разочаровам - метъл също не слушам, но съм работил и с металисти. :music

Не във всяка песен има кючек в натурален вид - просто елементи, без които няма как да стане поп-фолк стила. ;)

...и с риск да те разочаровам - метъл също не слушам, но съм работил и с металисти. :music

Грешиш. Тези елементи превръщат "попфолка" в "чалга", също както безвусно повтарящите се смислово текстове и явните сексуални намеци. Или ще е изневяра, или ще е раздяла, или ще е как някой/някоя иска да се плющи с някой/някоя...Това е основно.

Не, не ме разочарова. Уважавам чуждото мнение, но ненавиждам чалгата, защото според мен тя довежда до изциганяване на обществото. Всъщност съм виждал и не един циганин, който не харесва чалгата, парадоксално, но факт.

Грешиш. Тези елементи превръщат "попфолка" в "чалга", ...

Мисля, че ти грешиш - тези елементи в този род музика са моста между музиката от началото на 90-те и сегашната....и няма нужда чак да мразиш и ненавиждаш - просто не слушай. :))

Мисля, че ти грешиш - тези елементи в този род музика са моста между музиката от началото на 90-те и сегашната....и няма нужда чак да мразиш и ненавиждаш - просто не слушай. :))

За съжаление не съм съгласен. Докато попфолкът не ми пречи кой знае колко, чалгата с кючеците в нея просто ме отвращава.

Няма какво да обяснявам, всеки може да си направи определените аналогии.

Значи е време да се въведе :D

Аз предлагам и за метъла да се въведе, щото повечето метълки не са готини, пък като не са готини, за какво са ни? Ако се забрани метъла, метълките ще почнат да слушат чалга и тогава поне ще се излъскат визуално.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...