Midex Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Абе, това същият Антарес ли е!? Сега к'во викаш...ако към пожеланията за любовта даде и малко канабис за цвят - направо му връзваме една превръзка на челото и го пращаме да живее в палатка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Ако трябва да бъда честен - боли ме к*ура. Такива изкуствени глупости като неговите ненавиждам, а още повече мразя някои НЕслушащ такава музика да се има за нещо повече. Всъщност, ако говорим обективно броят на слушащите чалга намалява прогресивно спрямо увеличаването на коефициента на интелигентност в цифрово изражение... И не, лично на мен не ми допада тази...музика...Най-малкото на идеологична основа, че голяма част от музиката има определена близост с миналото на едни близки наши югоизточни съседи, че дори и в един момент излиза, че в чалгата има повече кючеци, отколкото в съвременната турска музика. И не на последно място, ако някой ми пусне мазни гюбеци, едва ли ще го трая дълго, а да ги танцувам не би станало и за 1 милион лева. Сега к'во викаш...ако към пожеланията за любовта даде и малко канабис за цвят - направо му връзваме една превръзка на челото и го пращаме да живее в палатка. Абе, аз лично искам да пожелая здраве и късмет на всички съфорумници, включително и на него за новата 2012година, но като цяло има доста голяма промяна от предишният "Антарес", поне спрямо цитираният пост. п.п Към пожеланията за любовта ще се радвам да има прикаченa и някоя руса, дългокрака, хубава, синеока мадама, ама реална, не на .jpg п.п На нова година работих.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 ...ако някой ми пусне мазни гюбеци, едва ли ще го трая дълго, а да ги танцувам не би станало и за 1 милион лева. Аз пък за 1 милион бих врътнал 2 гюбека щот' съм продажен... П.П. Всъщност и за по-малко - айде бе...няма ли някой спонсор? П.П.П. Обещавам с част от парите да купя на Чефо едно 'россо' и да го откажа да слуша чалга! П.П.П.П. Тоя Google няма ли най-после да напише нещо...що ли не взема направо да го банна, че ми писна да го гледам така неактивен в списъка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 П.П.П.П. Тоя Google няма ли най-после да напише нещо...що ли не взема направо да го банна, че ми писна да го гледам така неактивен в списъка... Аз го познавам, не е такова момче Facebook е по-вероятно да се намеси неподготвен Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Мале колко се насвятках снощи... Станах приятел с трима пича и двама бармани, щях да се сбия с двама, прасках кока и бях в Плазма... ебаси избухването... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Мале колко се насвятках снощи... Станах приятел с трима пича и двама бармани, щях да се сбия с двама, прасках кока и бях в Плазма... ебаси избухването... Това, подчертаното нещо не звучи добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Това, подчертаното нещо не звучи добре Е като е избухване да е като хората Щом има излишни пари, лошо нема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 ... прасках кока .... И аз всеки ден праскам кока....к̀ола....поне литър-два. @AssassiN, идвай най-после за тоя лъв, че едвам го удържам вече - изяде всичко де що има за ядене у нас и с гладен поглед настойчиво ме гледа в очите....страх ме е да легна да спя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 И аз всеки ден праскам кока....к̀ола....поне литър-два. Аз пия содичка предимно Е като е избухване да е като хората.. Щом има излишни пари, лошо нема. Е, съжалявам, ама не съм на същото мнение... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Ей сега жената ме изнуди да сваля Здрач...Като видях плаката, се зарадвах, че досега си тънех в щастливо невежество относно тая педерастия....И смятам да продължавам така - един поглед ми стига, за да ме откаже от подобна гнусотия...Тва било филм за вампири? А тогава "Интервю с вампир" какво е? Видене, а вън на терасата виси една сланина....И едно вино ми се подмотва пред очите...Между другото, Галине, ко стаа с мойта джаджа?Знам, че даам зор, ма ми е интересно... Между другото, има голяма вероятност скоро да се преселя близо до Плд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Сега вече имам клавиатура. Та: за забраната на чалгата. Какво казаха в медиите и какво каза Тюфлекоф: В туй село нема да се слуша чалга за 15 дни! Какво е по документи: На централна сцена, град Пловдив, не е препоръчително да се канят Поп-фолк изпълнители. Какво се случи в действителност: В предишните години от 15-ти до 31-ви пред сцената винаги е имало калабалък. Този път, обаче, той канеше няк'ви мега смешни, жалки, дебилни кенефни групи, които наричат себе си метъли, и не събираха ГРАМ публика. НЯМАШЕ НИКОЙ! Аз толкова празен не съм го виждал площада. Всеки ден имаше от жалки, по-жалки, та даже най-жалки групички. Имаше една, пред която нямаше НИТО един човек. Момчетата излязоха, изпяха 2 песни, не остана да ги слуша нито един човек, защото бяха нещастни, грозни, вмирисани гнусари, събраха си багажчето и си тръгнаха. Той се принуди и покани нек'ви хлапенца. Хлапенцата излязоха, изпяха неколко чалгийки, понасъбра се народ. После па додоха металягите и па всичко у киреча. Та... Историята е доста дълга, но на кратко: Не можеш в град, в който има 15 чалготечници, да вървиш срещу чалгата. Най-тъжното - не просто да вървиш срещу чалгата, а да пускаш платени статии, че си забранил чалгата, когато в целия град си пееха чалга певици. Така. Какво си мислят хората, че е станало (защото не мислят и четат пловдивската медия, която е изцяло платена фамилия Тюфлекови (тъй като много хора не са наясно - в plovdiv24 плюеха постоянно Славчо, щот Тюфи ги купи преди изборите)): Оле! Тюфлеков забрани чалгата! Оле! Много яко! Нищо не е забранил! Просто пробва различен подход! И се провали. С гръм и трясък. И после ще се говори дъъъълго време как в Пловдив била забранена чалгата по празниците. Това е стратегия от жалък нещастен метъл с бяла Q7, който го е страх от гей-розовото, добре епилираното настъпление от чалга пловдивчаните, водено от Чефо и приятели. Уф, наложи се да съкратя ужасно много поста, защото не искам да дойдат и да ми тропат на вратата, но на кратко: Не е имало никаква забрана за нищо. Само стадото и хората, които не са от Пловдив, си мислят, че нещо е имало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 ... Накратко-чалгарите представляват масовката в България... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Ми гадно е да ,то да беше само Пловдив,ми по селата...ма то е ясно ся ,няма кво да говорим. Тая тема вече я подминавам и въобще не ме *е* кой къде ходи и кво слуша.Мисля че тоя подхов е най-строг.И ако има още много такива хора нещата могат да се променят,и току виж след някоя година чалгията да се забрави. .......... http://www.youtube.com/watch?v=R-mgX9hKuo0 и хич не ми пука че може и да го оплюете тва парче...мен пък ме кефи ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 и хич не ми пука че може и да го оплюете тва парче... Плюв. Всъщност в повечето от добре обмислените и аргументирани забрани няма лошо, стига обаче да предложиш някаква добра алтернатива на забраненото. Подобна беше и една от основните причини за масовото разпространяване на чалгата (трансформирала се по-късно в поп-фолк) в началото на 90-те. Всички BG естрадни певци ревнаха в глас срещу чалгата, но реално не извадиха никакви добри продукти, а го караха по инерцията отпреди 90-та година...дори минаха няколко години на пълен вакуум в тяхната област. Доста по-късно се усетиха, че само с реване няма да се получи, но вече бяха изпуснали момента. Не казвам, че и със своевременно пускане на добри песни от тяхна страна (в началото и средата на 90-те) чалгата пак нямаше основно да завземе пазара (да са живи и здрави Пайнъра и малко по-късно АРА), но нямаше да е в такива мащаби. Добрият момент е, че в последните години абсолютните простотии и простащини вече почти не виреят (освен в някои определени тъмнокожи общности), саундът отдавна е излъскан до блясък (както и клиповете), а между стотиците песни, които се вадят една след друга, дори има и хубави, със смислени текстове, особено ако се абстрахираш от извивките на певицата и пропуснеш задължителното инструментално соло. П.П. Само да уточня, че от червената запетайка нататък изразявам личното мнение на човек, който не слуша чалга, но заради професията си му се е налагало в периода 2001-2003 да се занимава основно с такава музика и да работи само с такива певци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 ... Добрият момент е, че в последните години абсолютните простотии и простащини вече почти не виреят (освен в някои определени тъмнокожи общности), саундът отдавна е излъскан до блясък (както и клиповете), а между стотиците песни, които се вадят една след друга, дори има и хубави, със смислени текстове, особено ако се абстрахираш от извивките на певицата и пропуснеш задължителото инструментално соло. А като не се абстрахирам от кючеците, навряни в практически всяка чалгия, от мен извират потоци омраза и яд как българите могат така да се..изциганят... И да, ако ще се етикетираме, аз съм метал(Предимно, но не само. И много други неща слушам) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Не във всяка песен има кючек в натурален вид - просто елементи, без които няма как да стане поп-фолк стила. ...и с риск да те разочаровам - метъл също не слушам, но съм работил и с металисти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Не във всяка песен има кючек в натурален вид - просто елементи, без които няма как да стане поп-фолк стила. ...и с риск да те разочаровам - метъл също не слушам, но съм работил и с металисти. Грешиш. Тези елементи превръщат "попфолка" в "чалга", също както безвусно повтарящите се смислово текстове и явните сексуални намеци. Или ще е изневяра, или ще е раздяла, или ще е как някой/някоя иска да се плющи с някой/някоя...Това е основно. Не, не ме разочарова. Уважавам чуждото мнение, но ненавиждам чалгата, защото според мен тя довежда до изциганяване на обществото. Всъщност съм виждал и не един циганин, който не харесва чалгата, парадоксално, но факт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Грешиш. Тези елементи превръщат "попфолка" в "чалга", ... Мисля, че ти грешиш - тези елементи в този род музика са моста между музиката от началото на 90-те и сегашната....и няма нужда чак да мразиш и ненавиждаш - просто не слушай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Мисля, че ти грешиш - тези елементи в този род музика са моста между музиката от началото на 90-те и сегашната....и няма нужда чак да мразиш и ненавиждаш - просто не слушай. За съжаление не съм съгласен. Докато попфолкът не ми пречи кой знае колко, чалгата с кючеците в нея просто ме отвращава. Няма какво да обяснявам, всеки може да си направи определените аналогии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Нещата няма да се оправят със забрана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Аз така или иначе не виждам основание за забрана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Аз така или иначе не виждам основание за забрана. Аз виждам..Хейтърство... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 АМА НЯМА ЗАБРАНА БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 АМА НЯМА ЗАБРАНА БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Значи е време да се въведе Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Значи е време да се въведе Аз предлагам и за метъла да се въведе, щото повечето метълки не са готини, пък като не са готини, за какво са ни? Ако се забрани метъла, метълките ще почнат да слушат чалга и тогава поне ще се излъскат визуално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.