Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Ангеле, колко пъти трябва да повторя онази ключова фраза - Въпрос на технологии !? Не съм на ясно с точните инженерни трудности, но и до ден днешен е сериозна трудност (все още не решена мисля) да се създаде жълто (ама наистина жълто, а не оранжево или близко до жълтото) светещ диод, при това без да се използва цветен филтър. Това обаче по никакъв начин не отрича статуса на жълтият цвят като основен такъв. Явно няма от къде да го знаеш, но едва в последните години стана постижимо да се произвеждат масово и да бъдат на достъпна цена и диоди даващи бяла светлина (говорим за бяло, поне 6000к). Едва ли знаеш и какво общо има температурата с цветовете на светлината. Ще те открехна и още нещо..., това което ти виждаш като цветове е вследствие едновременно на процесите отразяване, пречупване и поглъщане на светлината. Няма как един LCD дисплей да ги прави тези неща, това което прави той е да излъчва светлина с различни дължини на вълната (С доста приближения и доста елементарно казано, но явно е над твоите възможности за схващане и за това ще си спестя подробните обяснения). А ти продължавай да си задаваш тъпият въпрос, защо липсвал жълтият пиксел. Добре ще е също и да поразучиш какво, аджеба, се има предвид в понятието "спектрални цветове". И понеже не ми се спори повече с явно неук в материята човек, в заключение искам да кажа:

- Прав си, Аньо! Твоята дупка е по-дълбока, по разлъзгана и разработена.

Пък за другото има книжки, някои даже и в електронен вариант, та няма да ти е толкова трудно прочитането им, колкото тези които са на хартия (въпреки, че те са повече и по-подробни)

И какво общо има това с това дето започнахме спора от него? Аз споменах основни цветове само. Ти си тоя дето се изтъкна, че били еди какви си, без да споменаваш различните технологии.

Какво ми обясняваш изобщо не разбирам.... В началото ми говореше едно, после се обърна като фурнаджийска лопата и докато беше "няма различни модели за постигане на цветове" стана "въпрос на технологии". На това ли ви учат в казармата? Да не си признавате ако объркате и да си въртите задника в зависимост от полъха вятъра?

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Аве курчовци, кога ша направим една форОмна сбирка? Че от сумАти време не сме си виждАли мутрите!...

Простете правописните грешки, ама с брат ми сме на по над 2 литра бира вече...

Какво ми обясняваш изобщо не разбирам....

Ето тук е заровено кучето. Точно това се опитвам да ти кажа и аз през цялото време...

А по отношение на цветовете...., ами през цялото време ти обяснявам едно и също, разчитайки ако не на твоята интелигентност, то поне на някаквата ти обща култура, но уви...

О, аз съм на четвърта чаша Мавруд... :lol:

Простете правописните грешки, ама с брат ми сме на по над 2 литра бира вече...

Е така ви искам!!! НАЗДРАВЕ!!! laughing.giflaughing.giflaughing.gif

Е така ви искам!!! НАЗДРАВЕ!!! laughing.giflaughing.giflaughing.gif

Този, като се прибереш от Шопия, дрънкай да се нАпием! Те тука са само несериозници :laughing: :laughing:

Този, като се прибереш от Шопия, дрънкай да се нАпием! Те тука са само несериозници :laughing: :laughing:

Нека ви!!! Да вийте хубу ли е кат викаш - Абе, кавали..., дайте да направим една предколедна оргия... и всеки да се скатава и се прави, че ни е видял, ни е прочел... Несериозници!

Нека ви!!! Да вийте хубу ли е кат викаш - Абе, кавали..., дайте да направим една предколедна оргия... и всеки да се скатава и се прави, че ни е видял, ни е прочел... Несериозници!

Големия "несериозник": Ня'а значение, нарочвай дата, да се знае! 21 януари да е датата, да може да изтрезнеем от празниците подобаващо!

Големия "несериозник": Ня'а значение, нарочвай дата, да се знае! 21 януари да е датата, да може да изтрезнеем от празниците подобаващо!

Двадесет и първи е една добра дата мисля..., само дето Волният Уили няма да е на линия....

Бахти цветовете...цвета е един единствен и той е....много правилно: ROSSO CORSA :D

Чефо...2 страници хората ти обясняват кои са основните цветове и пак не го разбра - най-основният е черния, а червеният на негов фон се изменя в жълт (от зор). :devil

FuckFerrari.jpg

Двадесет и първи е една добра дата мисля..., само дето Волният Уили няма да е на линия....

Винаги е вариант 28 януари :) Всички волни и неволни Уилита да са на линия! Предлагам мястото да е Хъшовете, както си му е ред :beer:

И да пишем в темата...както си му е ред!

Едит: Там и един пост е достатъчен!

Тъкмо щях да задам екзистенциалният въпрос - Абе, къде е батко, бе??? и той взе, че се намеси.

Ред. Волният Уили може да бъде само един и никой не може да бъде равен нему! Никой не може с такава достоверност да се въргаля по очи върху шалте, заврян между наръчите с дърва и препичайки се блажено на огъня... Чак се просълзих при спомена за тази гледка...

Тъкмо щях да задам екзистенциалният въпрос - Абе, къде е батко, бе??? и той взе, че се намеси.

Батко раздава проценти и наказания в съседния раздел...и едвам смогва...абе много нови чукчи писатели бе - трябва да ги научим и да четат...

Батко раздава проценти и наказания в съседния раздел...и едвам смогва...

Нещо 21-ви, едно-друго, а...?

Батко че бодва ли с нас?

Ред. Волният Уили може да бъде само един и никой не може да бъде равен нему! Никой не може с такава достоверност да се въргаля по очи върху шалте, заврян между наръчите с дърва и препичайки се блажено на огъня... Чак се просълзих при спомена за тази гледка...

Моите се просълзиха при спомена за тази уникалност! Волният Уили, очаквам от него отговор утре. Може да се направи една мини сбирка на мастодонтите, поради отплаването на основния такъв за извън страната...

Едит: А батко да каже - тука ли ша е или да?

Батко ще направи всичко възможно да е тука, особено ако присъстват повечко от тия, дето им източиха кръвчицата...ако трябва ще ги забирам един по един с колата...

Ебаси, баш мене да ме обвинявате... Всеки път като кажа да се видим се скатавате. Все едно трябва да сме 100 човека.

Ами да се съберем 10, да се видим, това да е проблема. У нас се събират поне толкова...

P.S. А аз след един телефонен разговор от около 2 часа, съм толкова щастлив, че нищо не може да ми развали настроението.

Съдбата е курва, но понякога има страхотно чувство за хумор...

Белият "цвят", Ники е смес от абсолютно равни части на всички спектрални цветове, а черният е смес от асолютно равни части на трите основни цвята. Звучи леко налудничаво, но ако се замислиш ще разбереш каква е разликата. Остави го Аню да си живее в заблудите си и да продължава юнашки да се излага...

Не знам за вас ама като малък колкото пъти съм смесвал боичките на листа с идея да се получи нещо по-интересно, общо взето винаги е добивало "гомняно-кафяв" цвят. Правя-струвам - взема ли да ги смесвам все лайняно ставаше - ей това ми е останало от часовете по рисуване.

ПС: Липсват ми от едно време простите думи - час по рисуване, зъболекар... а сега "изобразително изкуство", "дентални медици"... да им го начукам на всички с модерните вносни извъртяни думички колкото да се направят на интересни. Как ще изтрая да не коментирам учебните предмети и нещата които ги учат кат' тръгне моя на училище не знам.

Ебаси, баш мене да ме обвинявате... Всеки път като кажа да се видим се скатавате. Все едно трябва да сме 100 човека.

Ами да се съберем 10, да се видим, това да е проблема. У нас се събират поне толкова...

Апфф... ми то до вас е две туби бензин, бре... една на отиване и една на връщане. А ако човек се откаже от личното си МПС в името на една по-висша кауза свързана с брутално опиянчване и лично омаскаряване, тогава бакшишите взимат по един преден зъб и дясна ръка до китката на отиване и по педя кожа и кило джигер на връщане...

Надявам се, че не се появил още безсрамник, който да си позволи да обвинява мен в неорганизиране на събирания...

Къмто 3-4-ти най-късно би трябвало да съм се прибрал, след това ще го мислим.

Надявам се, че не се появил още безсрамник, който да си позволи да обвинява мен в неорганизиране на събирания...

Къмто 3-4-ти най-късно би трябвало да съм се прибрал, след това ще го мислим.

Ти само ще трябва да се обадиш на небезизвестния Бат'Иво да ораганизира тряпезата

Ам' аз вече ковнах табелата в съответната тема.... Да видим колко сериозници има измежду обичайните заподозрени....

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...