Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Номерацията ако е правилна - е правилна. На 6 марки обувки имам и номерацията е еднаква постоянно.

Нищо еднакво няма в номерацията. Според Nike трябва да взимам 43. Според ЕСО 41. Според пума - 42. Освен това много си зависи от модела. Една обувка докато не я мериш,..

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Добре г-н художник. 3 да бъдат. Капни си една капчица водица върху CRT-то у вас и ми снимай жълтичкия пиксел. Също така си отвори цветния принтер и ми покажи трите боички. Ама без черничкото. И без цикламеното. И много искам да видя червената боичка.

Основните цветове се различават в зависимост от приложението им. Има различни модели. Няма универсален модел.

Не, не на дъщеря ми... Някога доста сериозно наблягах на рисуването и скулптурата с цел влизането в съответните учебни заведения, но животя се завъртя по друг начин...

П.п. С цел предотвратяването на по-нататъшното ти тотално излагане и омаскаряване, съветът ми е - Спри да говориш за неща от които имаш съвсем бегла представа!

Епа можеш ли да ми кажеш от къде го знаех това удебеленото в горния пост преди да ми разкажеш житейската си история? Айде да видим сега.... Кристална топка? Боб? Бродил съм сънищата ти?

Нищо еднакво няма в номерацията. Според Nike трябва да взимам 43. Според ЕСО 41. Според пума - 42. Освен това много си зависи от модела. Една обувка докато не я мериш,..

Говорех за обувки. Не за маратонки. Там нещата стоят по друг начин. Затова има и табличка със сантиметри, а не само номерации. За да си видиш номера по размера на ходилата.

Пък и това за меренето е едно на ръка. Говорим за номера.

Добре г-н художник. 3 да бъдат. Капни си една капчица водица върху CRT-то у вас и ми снимай жълтичкия пиксел. Също така си отвори цветния принтер и ми покажи трите боички. Ама без черничкото. И без цикламеното. И много искам да видя червената боичка.

big_d2d5c330c14683a8164226f02_c9352ae.gif

Айде още един далтонист излезе с "червената" боя дето е цикламена и е част от CMYK, но се продава така, защото CMY са на една касетка, а K е на друга, защото свършва по-бързо заради печатане на черно бели страници.

Бялото и черното не са цветове в смисълът в който го употребяваш бе, отворкооо...

Не ви следя подробно, обаче какво са бялото и черното ако не са цветове? Аз винаги съм си мислел че има бял има и черен цвят.

ПС: И цикламеното не е ли вид червено. Като 'кармазъ' примерно. И кое е "пимбяно"?

Айде още един далтонист излезе с "червената" боя дето е цикламена и е част от CMYK, но се продава така, защото CMY са на една касетка, а K е на друга, защото свършва по-бързо заради печатане на черно бели страници.

Карал съм тестовете за далтонизъм уж нормален си бях.

От другото което си написал, нищо не схващам.

И все си мисля, че всички учители са ме лъгали за трите основни цвята.

Епа можеш ли да ми кажеш от къде го знаех това удебеленото в горния пост преди да ми разкажеш житейската си история? Айде да видим сега.... Кристална топка? Боб? Бродил съм сънищата ти?

Продължаваш да изтъкваш твърдения които са абсолютни глупости! Няма различни модели, набий си го в главата! Основните цветове са три и винаги ще бъдат толкова! Останалото е въпрос на технологични - разбирай температурни, химични и електро луминисцентни процеси. По-притеснителното в случая обаче, е обсебелият те интерес към моята персона, Боб, кристални (или не) топки..., та чак и в сънищата ти.... Не знам..., не знам... има нещо дълбоко гейско в това...

Говорех за обувки. Не за маратонки. Там нещата стоят по друг начин. Затова има и табличка със сантиметри, а не само номерации. За да си видиш номера по размера на ходилата.

Пък и това за меренето е едно на ръка. Говорим за номера.

Е, в тази материя виждам, че си така да се каже в свои води... Наблюдава се и доста дълбока осведоменост у теб, относно материи, гами, покрития и модни линии.... Ама нека, няма лошо... и жените имат нужда от наистина добри приятелки...

Карал съм тестовете за далтонизъм уж нормален си бях.

От другото което си написал, нищо не схващам.

И все си мисля, че всички учители са ме лъгали за трите основни цвята.

Уффффф.

Това дето си го показал е касетка за принтер. Цветен, мастилено-струен принтер. Те работят с 4 цвята. Това са 3 от тях. Те са на 1 касетка, защото черното е на отделна касетка. Черното е на отделна касетка, защото като си купиш такъв принтер, не печаташ само цветно, а пускаш и текст. Затова черното свършва по-бързо от цветовете. Затова е на отделна касетка. За да може да си купиш само него, а да не сменяш всичките 4 цвята, 3 от които ще са почти пълни.

Сега схвана ли това дето го бях написал по горе?

А, да. И говорехме за червено, синьо и жълто, а ти ми показваш касетка с цикламено, светло синьо и жълто.

Поне жълтото го нацели.

И учителите ти по какво са били? По изобразително изкуство най-вероятно? Затова, предполагам, са ти предали и модела за сместване на цветовете в изобразителното изкуство? То оставаше и да ти кажат как се смесват цветовете в LCD панелите и кои са основните.

Продължаваш да изтъкваш твърдения които са абсолютни глупости! Няма различни модели, набий си го в главата! Основните цветове са три и винаги ще бъдат толкова! Останалото е въпрос на технологични - разбирай температурни, химични и електро луминисцентни процеси. По-притеснителното в случая обаче, е обсебелият те интерес към моята персона, Боб, кристални (или не) топки..., та чак и в сънищата ти.... Не знам..., не знам... има нещо дълбоко гейско в това...

Е, в тази материя виждам, че си така да се каже в свои води... Наблюдава се и доста дълбока осведоменост у теб, относно материи, гами, покрития и модни линии.... Ама нека, няма лошо... и жените имат нужда от наистина добри приятелки...

Брех. Много си язвителен бе. :cry :cry:

Ще ида да се заровя в ъгъла при немиризливите си обувки и ще си пръцкам на пресни курабийки, че да ми мине. Ей сега се връщам...

Върнах се.

Щом си казал. Основните цветове са 3. Кажи го на тия дето правят мониторите, че те продължават да постигат всеки един цвят с червено, зелено и синьо.

И да. Има цветови модели.

Не ви следя подробно, обаче какво са бялото и черното ако не са цветове? Аз винаги съм си мислел че има бял има и черен цвят.

ПС: И цикламеното не е ли вид червено. Като 'кармазъ' примерно. И кое е "пимбяно"?

Едно нещо придобива цвят, когато отразява определен спектър на светлината и поглъща останалите повече.

Смесване на 3-те основни цвята светлина прави бяла светлина. Един предмет е черен, когато поглъща всички цветове светлина

Сами по себе си те не са цветове, както може да се заключи от по-горното. Това що става дума за оптика и т.н Ние си ги приемаме като цветове за улеснение.

*Нютон е разложил бялата светлина на снопове с различен цвят, респективно различни дължини на вълната с помощта на призма.

*Смесването на бои от 3-те основни цвята прави предметът да изглежда черен, т.е да поглъща светлина във видимият от човека диапазон.

Е че на кой да вярвам за цветове освен на хора занимаващи се с рисуване.

И не съм ги виждал тия въпросни чорапи, ама те какво общо имат с LCD технологията на смесване на цветове?

И това което съм показал за мен са си 3 цвята - червено, синьо и жълто.

Преди да ми кажеш отново че съм далтонист, да подчертая машинен инженер съм и цикламенно нямам и идея как изглежда, но ще питам жената тя може и да знае, щом различава пепел от рози (не знам дали е цвят) от нещо друго дето пък изобщо не го помня как се казва, а май и двете са червени, по-светло, по-тъмно на кой му пука.

Белият "цвят", Ники е смес от абсолютно равни части на всички спектрални цветове, а черният е смес от асолютно равни части на трите основни цвята. Звучи леко налудничаво, но ако се замислиш ще разбереш каква е разликата. Остави го Аню да си живее в заблудите си и да продължава юнашки да се излага...

П.п. Което ако продължи да прави и ще взема наистина да го нагрубя!

Белият "цвят", Ники е смес от абсолютно равни части на всички спектрални цветове, а черният е смес от асолютно равни части на трите основни цвята. Звучи леко налудничаво, но ако се замислиш ще разбереш каква е разликата. Остави го Аню да си живее в заблудите си и да продължава юнашки да се излага...

Това не е вярно, понеже светенето на 3-те пиксела на монитора превръща областта в бяла, например

255,255,255 в RGB(RED, GREEN, BLUE) цветовият модел е абсолютно БЯЛО, a 0,0,0 e абсолютно черно.

Е че на кой да вярвам за цветове освен на хора занимаващи се с рисуване.

И не съм ги виждал тия въпросни чорапи, ама те какво общо имат с LCD технологията на смесване на цветове?

И това което съм показал за мен са си 3 цвята - червено, синьо и жълто.

Преди да ми кажеш отново че съм далтонист, да подчертая машинен инженер съм и цикламенно нямам и идея как изглежда, но ще питам жената тя може и да знае, щом различава пепел от рози (не знам дали е цвят) от нещо друго дето пък изобщо не го помня как се казва, а май и двете са червени, по-светло, по-тъмно на кой му пука.

Защо се намесваш тогава? Чорапите нямат нищо общо в случая. За цветове говорим. Това дето си го показал е светло синьо, жълто и светло лилавко. Калибрирай си монитора или се научи да различаваш цветовете.

Същия ефект се получава и от червено, зелено и синьо. Кво правим ся?

Не се срамувай. Отвори търсачка по избор и се поинтересувай малко за цветовите модели и основните цветове във всеки един от тях. После се върни и ми се извини. Аз пък ще си помисля и може и да приема.

Хаха, колко пъти съм обяснявал за тези цветове. Удивително е колко много хора не разбират това...

Съвсем просто обяснено.

Ако говорим за светлина.

Имаме RGB - Red, Green, Blue. Смесването на трите дава бяло. Отсъствието на трите - черно.

Ако говорим за офсетов печат.(добре е да се знае, че се получава чрез CMYK растер, под определен ъгъл, при което се образуват всички цветове. Вижда се, ако се вгледате с лупа в списание. Изключение правят случаи, в които някои цветове се печатат на Pantone или лак, но това са подробности.)

Тук имаме CMYK - Cyan, Magenta, Yellow, Black. Само по себе си черното е черно, но леко черно. Хубавото, печатано черно е т.нар. composite black - 50% cyan, 50% magenta, 50% yellow, 100% black. Отсъствието на трите дава бяло.(при печатане на бяла медия, естествено)

Ето и една илюстрация, показваща как се случват нещата.

screencap_rgb-vs-cmyk.jpg

gado е прав, за който не може да го асимилира...

woox, много се заблуждаваш, ако си мислиш, че в LED дисплеите, принципа не е пак такъв - RGB. Винаги е така, ако се смесва светлина. Физични закони, какво да ги правиш...

gado е прав, за който не може да го асимилира...

woox, много се заблуждаваш, ако си мислиш, че в LED дисплеите, принципа не е пак такъв - RGB. Винаги е така, ако се смесва светлина. Физични закони, какво да ги правиш...

Не четеш.

Гадо казва, че основните цветове в целия свят са Червено, Синьо и Жълто. RYB.

Защитаваш това, което аз казвам, но ми казваш, че се заблуждавам, а gado е прав?

И после нямало предубеденост тука...

Хаха, колко пъти съм обяснявал за тези цветове. Удивително е колко много хора не разбират това...

Добре бе, как ще е прав, като в RGB цветовият модел смесването на 3-те основни цвята прави бяло, а отсъствието и на трите-черно, съответно 255,255,255 и 0,0,0, а що се говори за цвят на обекти-обект който поглъща всички цветове/дължини на вълните/се определя като черен. Ако отразява определени дължини, то той придобива съответен цвят. Смесване на червена, синя и зелена боя дава черно, до колкото помня.

Трите основни цвята са СИНЬО, ЧЕРВЕНО, ЗЕЛЕНО. При Бои трите основни цвята са червен, син и жълт.

Е той ти говори за бои, ти за светлина. И в двата случая имаме три основни. Черното при CMYK е за улеснение по-скоро...

gado, за неговото си е прав! Не знам какво с дърлите. В РИСУВАНЕТО, основните цветове са точно тези.

1.gif

Основните цветове в рисуването са Жълт, Червен и Син

Съставните цветове се получават при смесване на 2 от основните.

Жълт и Червен = Оранжев

Червен и Син = Лилав

Син и Жълт = Зелен

Третият основен цвят, който не участва в образуването на съставният цвят се явява негов контрастен цвят.

Пример - Оранжевото съдържа Жълто и Червено - неговият контрастен цвят е Синият.

Същия ефект се получава и от червено, зелено и синьо. Кво правим ся?

Не се срамувай. Отвори търсачка по избор и се поинтересувай малко за цветовите модели и основните цветове във всеки един от тях. После се върни и ми се извини. Аз пък ще си помисля и може и да приема.

Кой ефект бе, Този? Спри се вече с тези RGB и CMYK! Единият модел е създаден заради катодно лъчевите тръби, където се предполага, че ще имаме електролуминисцентни процеси върху основа близка до черната (забележи говорим за черна подложка!), а другият е създаден заради печатарската индустрия, където се предполага, че мастилата ще се смесват върху бялата хартия (забележи - говорим за бяла подложка!). Сега отвори произволна търсачка и се увери колко съм прав и понеже демонстрираш явна липса на интелект в случая, няма да очаквам от теб да разбереш за какво точно говоря аз в предният си пост към дядо ти Мраз. Също така няма да очаквам да ми се извиняваш защото ти не носиш вина за глупостта си.

П.п. Виждам, че и Жоро донякъде ти е обяснил нещата от печатарска гледна точка.

Е той ти говори за бои, ти за светлина. И в двата случая имаме три основни. Черното при CMYK е за улеснение по-скоро...

Да, коригирах се, извинявам се за неточността. Аз разглеждам от гледна точка на светлината, не от гледна точка на боята... Иначе и аз имам нещо общо с нещата, работил съм във фото-ателие 3години :)

gado, за неговото и се прав! Не знам какво с дърлите. В РИСУВАНЕТО, основните цветове са точно тези.

Знам аз за какво ми говори ГАДО още от началото. И знам, че в рисуването са тия основните цветове (затова го нарекох г-н Художник в първия си пост по темата, преди той да си каже житейските воли и неволи. Ама пусти буквализъм...), но той отрича да има друг цветови модел различен от този, дето той си го казва.

Кой ефект бе, Този? Спри се вече с тези RGB и CMYK! Единият модел е създаден заради катодно лъчевите тръби, където се предполага, че ще имаме електролуминисцентни процеси върху основа близка до черната (забележи говорим за черна подложка!), а другият е създаден заради печатарската индустрия, където се предполага, че мастилата ще се смесват върху бялата хартия (забележи - говорим за бяла подложка!). Сега отвори произволна търсачка и се увери колко съм прав и понеже демонстрираш явна липса на интелект в случая, няма да очаквам от теб да разбереш за какво точно говоря аз в предният си пост към дядо ти Мраз. Също така няма да очаквам да ми се извиняваш защото ти не носиш вина за глупостта си.

И в крайна сметка има различни модели? Тва ли искаш да ми кажеш? При рисуването подложката ти не е ли бяла? Върху въздуха ли рисуваш?

Не знам какво виждаш, но Жоро обяснява тва дето и аз ти го обяснявам от одеве! Още едно доказателство, че има супер много предубедени мнения в тоя форум и застъпване за някой само защото не е някой друг.

Нещо дето Галя го спомена в серията си от нервни постове. Пък и аз съм го забелязал от сумати време насам вече. Чак е смешно понякога. Както в случая.

Не донякъде, ами съвсем. Без подробностите, естествено...

Интересна тема, всъщност, надявам се да излезете обогатени от нея...

Разбира се, че има различни модели. Двата, които аз описах, всъщност са строго специфични.

При рисуването, има и бяло. Картината не е платно там, където трябва да е бяло. От гледна точка на смесването на бои за рисуване на картини, добавяйки бяло качваш един тон нагоре(условно казано), а добавяйки черно - надолу. Те сами по себе си обаче, не създават нови цветове.

Имайте предвид, че модела на gado(пак условно казано) е най-стария и до ден-днешен се използва в изкуството.

И не, не взимам ничия страна, само казвам, каквото аз знам...

ТОТАЛНО се изпонасрахте по празниците!!! laughing.gif

НО! Какво ли се учудвам? Много подобни неща се случиха в последните дни! Ники Михайлов Чукундуров - спортист на България, Алекс Фъргюсън Изкуфялович - футболен тренер номер едно в света (WTF?!?!?), малоумникът Явор Колев и кретените му - топ полицаи на страната....

И аз очаквам Форума да е в час.... laughing.giflaughing.giflaughing.gif

Единствено Наско мъдро стои настрана от глупостите и си пие питието, НАЗДРАВЕ за което! tounge.gif

О, аз съм на четвърта чаша Мавруд... :lol:

Малката перука е спортист No 1? Да не е врътнал рекорден брой тека на Алисия? Или пък на Курволета?

gado много пишеш, стана ми любопитно. Ще си сипя още вино...

Ангеле, колко пъти трябва да повторя онази ключова фраза - Въпрос на технологии !? Не съм на ясно с точните инженерни трудности, но и до ден днешен е сериозна трудност (все още не решена мисля) да се създаде жълто (ама наистина жълто, а не оранжево или близко до жълтото) светещ диод, при това без да се използва цветен филтър. Това обаче по никакъв начин не отрича статуса на жълтият цвят като основен такъв. Явно няма от къде да го знаеш, но едва в последните години стана постижимо да се произвеждат масово и да бъдат на достъпна цена и диоди даващи бяла светлина (говорим за бяло, поне 6000к). Едва ли знаеш и какво общо има температурата с цветовете на светлината. Ще те открехна и още нещо..., това което ти виждаш като цветове е вследствие едновременно на процесите отразяване, пречупване и поглъщане на светлината. Няма как един LCD дисплей да ги прави тези неща, това което прави той е да излъчва светлина с различни дължини на вълната (С доста приближения и доста елементарно казано, но явно е над твоите възможности за схващане и за това ще си спестя подробните обяснения). А ти продължавай да си задаваш тъпият въпрос, защо липсвал жълтият пиксел. Добре ще е също и да поразучиш какво, аджеба, се има предвид в понятието "спектрални цветове". И понеже не ми се спори повече с явно неук в материята човек, в заключение искам да кажа:

- Прав си, Аньо! Твоята дупка е по-дълбока, по разлъзгана и разработена.

Пък за другото има книжки, някои даже и в електронен вариант, та няма да ти е толкова трудно прочитането им, колкото тези които са на хартия (въпреки, че те са повече и по-подробни)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...